עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כנראה הם פשוט מחרטטים לך והאמת היא שהם לא רוצים להוריד משקל בשביל לעשות סקוואט מלאאני מבין את ההשוואה, אבל לעומת זאת כל מי שמרים (למעט אנשים שלגמרי אין להם מושג) יעשה את הבנץ' מלא ובאותה הדרך ולעומת זאת הרבה אנשים לא שוברים מקביל בסקוואט ולא חושבים שזה נחוץ לפי מה שאני שומע מהם. בגלל זה ביקשתי תשובות קצת מפורטות יותר של מה קורה בשבירה הזאת שכל כך חשובה.
בקצרה, ירידה תוך שבירת מקביל בטוחה יותר לברכיים ויעילה יותר בין השאר בזכות השתתפות והמתיחה המושגת בהאמסטרינג תוך איזון הקוואדס שיכולה להתרחש רק בשלב העומק.למה ירידה לסקוואט עד 90 מעלות ועליה למעלה לא מספיקה? מה קורה בשבירת מקביל שכל כך קריטי וחשוב עד כדי כך שאנשים פה בפורום כמעט ולא מייחסים חשיבות לסקוואט לא שובר מקביל? אשמח לתשובות ענייניות.
אני לא מבין את הטיעון הזה. לכל היותר הוא מסביר למה סקוואט עמוק לא מזיק לברכיים יותר מסקוואט חלקי (כי בחלק הנמוך ההמסטרינג נכנס למשחק ואיכשהו מקטין כוחות פיתול על הברך - נניח שזה נכון) אבל ממש לא מסביר למה הוא עדיף מבחינת בריאות הברך על פני סקוואט שבכלל לא מגיע לזויות האלה.ירידה תוך שבירת מקביל בטוחה יותר לברכיים ויעילה יותר בין השאר בזכות השתתפות והמתיחה המושגת בהאמסטרינג תוך איזון הקוואדס שיכולה להתרחש רק בשלב העומק.
למיטב הבנתי יש הבדל מבחינת הסטרס על הברך בין אם אתה עוצר את עצמך בכוח בזמן הירידה (סקוואט חלקי) לבין אם אתה נותן לשרירי הPOSTERIOR CHAIN להמתח למקסימום והם אלה שעוצרים לך את התנועה בתחתית.אני לא מבין את הטיעון הזה. לכל היותר הוא מסביר למה סקוואט עמוק לא מזיק לברכיים יותר מסקוואט חלקי (כי בחלק הנמוך ההמסטרינג נכנס למשחק ואיכשהו מקטין כוחות פיתול על הברך - נניח שזה נכון) אבל ממש לא מסביר למה הוא עדיף מבחינת בריאות הברך על פני סקוואט שבכלל לא מגיע לזויות האלה.
מה זה "כוחות הפיתול"?אני לא מבין את הטיעון הזה. לכל היותר הוא מסביר למה סקוואט עמוק לא מזיק לברכיים יותר מסקוואט חלקי (כי בחלק הנמוך ההמסטרינג נכנס למשחק ואיכשהו מקטין כוחות פיתול על הברך - נניח שזה נכון) אבל ממש לא מסביר למה הוא עדיף מבחינת בריאות הברך על פני סקוואט שבכלל לא מגיע לזויות האלה.
בתרשים שלך, ההמסטרינג תורמים את החץ שהקפתי כאן באליפסה אדומה:מה זה "כוחות הפיתול"?
זה נשמע יותר סביר לאוזני. אני מניח שחבר'ה עם סקוואט כבד יכולים להעיד מהרגשתם אם באמת זה מה שקורה, כלומר אם באמת יש "בעיית עצירה" (1) בסקוואט לא עמוק. במשקלים שהגוף שלי מכיר אין שום בעיה כזאת מאחר והירידה היא איטית והבלימה לא דורשת אלא הוספת כוח מזערי שלא מורגש בכלל (אגב, התחלת העליה מהשלב הזה כן דורשת הפעלת כוח מורגש, למרות התאוצה האפסית, מה שמלמד שוב שלא רק המכניקה משחקת כאן תפקיד).יש הבדל מבחינת הסטרס על הברך בין אם אתה עוצר את עצמך בכוח בזמן הירידה (סקוואט חלקי) לבין אם אתה נותן לשרירי הPOSTERIOR CHAIN להמתח
לא אמרתי, שאלתי.אז מה בעצם אמרת @יהושע64
בהחלט במשקלים גבוהים בעיית העצירה הרבה יותר גדולה ומורגשת לי מאוד באזור הברכיים אם אאלץ את עצמי לעצור לפני.בתרשים שלך, ההמסטרינג תורמים את החץ שהקפתי כאן באליפסה אדומה:
צפה בקובץ המצורף 28636
אני הבנתי שאתה אומר שהכוח הזה מועיל איכשהו, והינחתי שהתועלת היא בכך שהוא מאזן את הכוח של הקוואדס (אליפסה ירוקה) ומקטין את המומנט סביב הפיקה שאותו כוח מייצר.
אבל השאלה העיקרית היא לא בקשר למנגנון אלא בקשר לרעיון בכללותו, לפיו אם בתחתית הסקוואט עמוק יש משהו שעוזר להפחתת מאמצים על הברך זה עדיף על פני לא להגיע למצב הזה בכלל.
זה נשמע יותר סביר לאוזני. אני מניח שחבר'ה עם סקוואט כבד יכולים להעיד מהרגשתם אם באמת זה מה שקורה, כלומר אם באמת יש "בעיית עצירה" (1) בסקוואט לא עמוק. במשקלים שהגוף שלי מכיר אין שום בעיה כזאת מאחר והירידה היא איטית והבלימה לא דורשת אלא הוספת כוח מזערי שלא מורגש בכלל (אגב, התחלת העליה מהשלב הזה כן דורשת הפעלת כוח מורגש, למרות התאוצה האפסית, מה שמלמד שוב שלא רק המכניקה משחקת כאן תפקיד).
_________
(1) אני לא זוכר מה אתה הולך ללמוד בטכניון, אבל אם אלה מדעי המחשב תכין את עצמך לשמוע את הביטוי הזה בהקשר קצת שונה בתכיפות גדולה. אני מקווה שתחייך כשתגיעו לשם.
אוקיי, תודה.בהחלט במשקלים גבוהים בעיית העצירה הרבה יותר גדולה ומורגשת
בוודאי, בהנחה שהברכיים נעות נכון והגב מוחזק כראוי, פעילות ההאמסטרינג (כמתואר בתרשים) אמורים להביא למעין "ריבאונד" מהתחתית ולכן עלייה שהיא הרבה יותר יעילה ובטוחה לברכיים. אחת לא שברת מקביל, זהו כמעט רק הקוואדס שעובד (עקב טווח התנועה).בתרשים שלך, ההמסטרינג תורמים את החץ שהקפתי כאן באליפסה אדומה:
צפה בקובץ המצורף 28636
אני הבנתי שאתה אומר שהכוח הזה מועיל איכשהו, והינחתי שהתועלת היא בכך שהוא מאזן את הכוח של הקוואדס (אליפסה ירוקה) ומקטין את המומנט סביב הפיקה שאותו כוח מייצר.
אבל השאלה העיקרית היא לא בקשר למנגנון אלא בקשר לרעיון בכללותו, לפיו אם בתחתית הסקוואט עמוק יש משהו שעוזר להפחתת מאמצים על הברך זה עדיף על פני לא להגיע למצב הזה בכלל.
אוקיי, את זה אני מבין. תודה.פעילות ההאמסטרינג (כמתואר בתרשים) אמורים להביא למעין "ריבאונד" מהתחתית
לא אמרתי, שאלתי.
כדי לעשות טיפה סדר: אני לא אומר שסקוואט עמוק פוגע בברכיים, עוזר לברכיים או נייטרלי לברכיים (אין לי מושג). אני רק שואל לגבי הנמקה ספציפית של טענה אחת משלוש אלה, והשאלה היא זאת: נניח באמת שבחלק העמוק של הסקוואט הברכיים מוגנות ע"י מנגנון כלשהו. זה אומר שסקוואט עמוק לא יותר מזיק מסקוואט לא עמוק (או לכל הפחות לא מזיק הרבה), אבל זה בשום אופן לא יכול להגיד שסקוואט עמוק פחות מזיק מסקוואט לא עמוק. כל זה בהנחה שאחרי שיצאת מהבור השרירירם כבר מתנהגים כאילו לא היית בו קודם.
למיטב הבנתי יש הבדל מבחינת הסטרס על הברך בין אם אתה עוצר את עצמך בכוח בזמן הירידה (סקוואט חלקי) לבין אם אתה נותן לשרירי הPOSTERIOR CHAIN להמתח למקסימום והם אלה שעוצרים לך את התנועה בתחתית.