הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שבירת מקביל בסקוואט

• פותח/ת השרשור Orel43
  • פורסם בתאריך

Orel43

משתמש מתחיל
15
2
נק' מוניטין:
2
15
2
למה ירידה לסקוואט עד 90 מעלות ועליה למעלה לא מספיקה? מה קורה בשבירת מקביל שכל כך קריטי וחשוב עד כדי כך שאנשים פה בפורום כמעט ולא מייחסים חשיבות לסקוואט לא שובר מקביל? אשמח לתשובות ענייניות.

בסקוואט אין ממש "כוחות פיתול" אלא מתיחה.
כשאתה לא שובר מקביל נוצר הפרש גדול בין הכוח שהארבע-ראשי מפעיל לבין הכוח שההאם-סטרינגס מפעילים (מקדימה ומאחור, בהתאמה). על כן אי-שבירת מקביל אינה בריאה לברך בכלל.

ברגע שאתה שובר מקביל ואפילו ממשיך לרדת שני הכוחות האלו משתווים כך שסכום הכוחות על הברך הוא, אפקטיבית, אפס (או קרוב לכך)
אם זאת הסיבה היחידה, מה הטענה כלפי פרונט סקוואט? הרי המעורבת של הקוואדס גדולים יותר משל ההאמס.

אם זאת הסיבה היחידה, מה הטענה כלפי פרונט סקוואט? הרי המעורבת של הקוואדס גדולים יותר משל ההאמס.

פרונט סקוואט באמת מייצר יותר עומס על הברך, אבל המשקלים נמוכים יותר.

בסקוואט אין ממש "כוחות פיתול" אלא מתיחה.
כשאתה לא שובר מקביל נוצר הפרש גדול בין הכוח שהארבע-ראשי מפעיל לבין הכוח שההאם-סטרינגס מפעילים (מקדימה ומאחור, בהתאמה). על כן אי-שבירת מקביל אינה בריאה לברך בכלל.

ברגע שאתה שובר מקביל ואפילו ממשיך לרדת שני הכוחות האלו משתווים כך שסכום הכוחות על הברך הוא, אפקטיבית, אפס (או קרוב לכך)
אין דבר כזה "כוחות פיתול" באופן כללי... 😃
רשמת בדיוק את מה שאני רשמתי... ז"א שיש לי מורים טובים 😉

פרונט סקוואט באמת מייצר יותר עומס על הברך, אבל המשקלים נמוכים יותר.
השאלה היא האם העומס מוגדר על פי משקל שאנחנו מרימים או על פי העבודה שעושים, כי לפי מה שאני מבין ממך הוא מושפע מהמשקל ולאו דוןקא מהעבודה?

השאלה היא האם העומס מוגדר על פי משקל שאנחנו מרימים או על פי העבודה שעושים, כי לפי מה שאני מבין ממך הוא מושפע מהמשקל ולאו דוןקא מהעבודה?

למה אתה קורא "עבודה"?

ברור שהעומס נקבע, בראש ובראשונה ע"י המשקל שאתה מניח על הגב שלך. לא ברור לך שמוט עם 200 קילו מעמיס יותר מאשר ללא מוט בכלל?

למה אתה קורא "עבודה"?

ברור שהעומס נקבע, בראש ובראשונה ע"י המשקל שאתה מניח על הגב שלך. לא ברור לך שמוט עם 200 קילו מעמיס יותר מאשר ללא מוט בכלל?
עבודה אני מגדיר כמשקל שאנחנו מרימים כפול הדרך שהוא עובר.

בסקוואט אין ממש "כוחות פיתול" אלא מתיחה
השימוש במונח "פיתול" היה רע. אבל אתה חוזר שוב לטיעון שחשבתי שכבר הורדנו מסדר היום. אתה מסביר
כשאתה לא שובר מקביל נוצר הפרש גדול בין הכוח שהארבע-ראשי מפעיל לבין הכוח שההאם-סטרינגס מפעילים
ואני שב ואומר שאם זה נכון זה יכול לכל היותר להסביר למה ירידה עמוקה אינה גורמת נזק לברך יותר מירידה פחות עמוקה, אבל לא יותר מזה. יתר על כן, אני לא בטוח שההסבר הזה תקף גם לגבי מה שקורה בתחתית הבור. כדי לעלות למעלה חייב להיות מומנט על מפרק הברך (בכיוון החץ המעוגל בתרשים) כך שההמסטרינג לא יכול לבטל לגמרי את ההשפעה של הקוואדס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית