הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השיטה של LBS עובדת !!!

מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
משקל בוקר סוף חיטוב היה : 99. אני מניח שהרבה נוזלים ירדו.
רן, סיימת את התוכנת את כל 9 השבועות או שחלית עוד באמצע סבב ראשון ?

חליתי בשבוע 7-8 ככה (זה בלוג שלי התוכנית הראשונה)
הגעתי לדדליפט 210 3X3
הסקווט היה חלש ותרגיל חדש (הייתי צריך להתקדם בו מאימון לאימון)

• פותח/ת השרשור
חליתי בשבוע 7-8 ככה (זה בלוג שלי התוכנית הראשונה)
הגעתי לדדליפט 210 3X3
הסקווט היה חלש ותרגיל חדש (הייתי צריך להתקדם בו מאימון לאימון)

דדליפט מכובד ביותר. אבל אותי יותר מעניין הסקוואט, לעולם לא אהבתי את הדד ליפט מחיבנתי הוא סוג של תרגיל עזר לסקוואט, ממש לא מעניין אותי קצב ההתקדמות בו.

אתה מוותרלעצמך מהר מדי בחיטוב, ברור שאתה אוהב לאכול והרבה.. אבל זו לא סיבה להפסיק.
אני מאמין שאם קצתיותר התמדה תכנס לשוונג של החיטוב ותסיים אותו,חבל סתם ככה לוותר.
תשאיר את האגו בצד , לפי מה שהבנתי אתה לא רוצה להתחרות או משהו.

• פותח/ת השרשור
אתה מוותרלעצמך מהר מדי בחיטוב, ברור שאתה אוהב לאכול והרבה.. אבל זו לא סיבה להפסיק.
אני מאמין שאם קצתיותר התמדה תכנס לשוונג של החיטוב ותסיים אותו,חבל סתם ככה לוותר.
תשאיר את האגו בצד , לפי מה שהבנתי אתה לא רוצה להתחרות או משהו.

אני מסכים ומודה שאני מוותר לעצמי. העדפתי להודות מאשר לסגור את הלוג.
אני כל פעם בחיטוב מאבד את החשק להתאמן אבל הפעם זה כבר היה באמת מאוד קרוב לפרישה.
אם אני מפסיק כל כך מהר כל פעם סימן שאולי לא באמת חשוב לי להיות חטוב, אנחנו משיגים מטרות כשהן חשובות לנו. נכון לעכשיו שוב וויתרתי לעצמי, אולי בעתיד אני אצליח לסיים חיטוב.

עזוב אותך מלהיות חטוב. מה זה נותן?

עזוב אותך מלהיות חטוב. מה זה נותן?
זה לא עיקרון של חטוב או לא יש עיקרון של מוגזם ולא יעיל ומשם הדרך כבר איטית ואפשר לומר גם לא נכונה.
אם המטרה היחידה שלך היא רק לעלות במשקלים על המוט, תהנה לטחון.
אם המטרה שלך גם לעלות מסת שריר לפעמים נדרש לעשות חיטוב כדי למקסם את התהליך או לפחות להמשיך להתקדם.

כמה זה משמעותי באמת ומאיזה אחוז שומן?

בצורה טבעית הייתי אומר שמעל 20% שומן העלייה לא יעילה ומעל ל 25-30% העלייה בשומן פי כמה וכמה על שריר ביחסים מאוד משמעותיים, אי אפשר לנקוב במספרים כי כל אחד אינדבידואלי אבל זה ידוע שיש תגובות הורמונאליות באחוזי שומן גבוהים שמשפיעים לעלייה במסת השריר.
יש גם עוד סיבה מעוד משמעותית שהיא עלייה בתחזוקה שלך, תחשוב שאתה כרגע עלית ב 10% שומן אתה שוקל ב 8-15 ק"ג יותר (סתם מספרים) שבאים נטו משומן ש"דורש" אנרגיה (אתה לא יודע כמה, גם אני לא וגם המדע לא, לפחות לא במדוייק).
לכן, מ % מסויים, הכלל הוא בד"כ 20%, כדאי לעשות חיטובון יש כאלו שיגזימו ויגיע ל% חד סיפרתי ואם הגנטיקה שלהם מאפשרת זאת גם ישארו עליו (או שיהיו מסכנים ויתחתנו עם המכון כושר והמשקל הדיגיטלי שמודד גם כפיות שמן) או שירדו לאחוזים שפויים יותר כמו 12-15% ויעשו כל פעם עליות וירידות ל 18-20% ושוב ירידה ל 12-15%, הכי יעיל זה לא לעלות בשומן כלל או לפחות לא בצורה מוגזמת בטווחי זמן קצרים.
ההשפעות של עלייה בשומן תוך מספר שבועות עד חודשים בודדים במספרים מוגזמים (כמה עשרות ק"ג) יכולים להתבטא בסימני מתיחה שלא ניתן להסיר לאחר מכן (רק לייזר וגם אז יש צלקות וסיכונים), פגיעה במטבוליזם ויכולת פגיעה בעוד פאקטורים בריאותיים שלא תחוש בתור התחלה אם לא תעשה את החיטוב נכון אלא יופיעו רק בהמשך (כגון: דלקות פרקים, מחסור תזונתי - ויטמינים ומינרלים שיכולים להוביל במקרה של נשים לאי סדירות במחזור, נשירת שיער אצל שני המינים, בעיות עור, מין, וכדומה).
בכל מקרה צריך לדעת את האיזון, להכניס אוכל ללא בקרה תמיד אפשר אבל הדבר לא תמיד יעיל.
תחשוב שאם תשמור על תשונה רוב השנה ותעלה לדוגמא 5-8 ק"ג והם יהיו נטו שריר תרוויח הרבה יותר מאשר תעלה 20 ק"ג שמתוכם רק 3-5 ק"ג שריר ו15-17 ק"ג שומן, גם אם תעלה 10 ק"ג שריר ו 10 ק"ג שומן אתה תאבד מסה בחיטוב תרצה או לא וזה יקרה אלא אם תזריק.

תנסה להריץ גם חיפוש היה על כך דיון שלם עם כמה דפים בעבר בפורום אימונים.

משה שמן מתוסכל 🤡

• פותח/ת השרשור
22.10.09

Low bar back squat

1X5 - 70
1X5 - 85
1X5 - 100
1X5 - 110
1X5 - 120

Bench press

5X5 - 85

T- bar rows

5X5 - 65

אין מה להרחיב, אימון קל ומשעמם.

• פותח/ת השרשור
25.10.09

שבוע 2 אימון 1

Low bar back squat

5X5 - 125

Bench press

1X5 - 60
1X5 - 75
1X5 - 85
1X5 - 95
1X5 - 105

T- bar rows

1X5 -40
1X5 - 55
1X5 - 65
1X5 - 75
1X5 - 80

4 Sets of Weighted Situps

למרות המשקל הנמוך בסקוואט, בסט האחרון התאמצתי כאילו זה שוקל פי 2. האימון הראשון של השבוע הוא הכי קשה ושבוע הבא בכלל אני הולך להונות 🥰

• פותח/ת השרשור
שחכתי לציין שעברתי לפלאטות של 20.4, אני מתכון לספור אותן כמו 20.
יש יותר פלאטות במכון של 20.4 מאשר 20 ככה אני פחות אתעכב על חיפוש של פלאטות.

אהבתי את השיטת עבודה

• פותח/ת השרשור
מסתבר שחליתי, חשבתי החולשה באימון היא כי אני לא רגיל להתאמן בצהורים אבל אחרי שהגעתי לעבודה ממש עמדתי לקרוס. נראה איך אני ארגיש יום שלישי, אם אני אראה שאני לא מחלים אז אני אקח כבר שבוע מנוחה ואשקול להתחיל את התוכנית מחדש.

אין שבוע מנוחה. סקוואט מרפא הכל.

מישל גם אני תפסתי דלקת שקדים מסתבר משבוע שעבר ועשיתי אימונים כמו גדול 😛
ממחר אני מתחיל תוכנית חדשה: סקוואטים ואנטיביוטיקה

קדימה אנטיביוטיקה לחמישיות!

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית