הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השיטה של LBS עובדת !!!

מצב
השרשור נעול
עודד, השאלה לא קשורה לפאור קלין, אין לי מושג למה ברחת מכל מה שצינתי להתיחס דווקא לזה.
אם לא הבנת, אני אחדד. האם אפשר להמשיך להתחזק בתנוע כל שהי מבלי לחזק את המישור הנגדי, השאלה יותר מופנת לתנועת הקירוב האופקי ולענינו הבנץ פרס. ובכלל, בכל תנוע שאתה מחזק האם עלייך לדאג לחזק את התנועה הנגדית.
באם לא, אז למה לעזאזל אנו מבזבזים זמן על תנועות הלא נחוצות שלא יתרמו לנו בשיפור בתרגילים שאנו רוצים לשפר ?

מי אמר שצריך לחזק את התנועה הנגדית? מה התנועה הנגדית לדדליפט?

חתירה זה טוב כי זה מחזק את הגב, וגב חזק זה חשוב להרבה דברים.

זה לא עניין של מי אמר, זו דרך מקובלת כבר עשרות שנים ומפורשת במובנים שונים, ישנם יקראו לזה איזון פרופורציות ויש טוענים שחשוב לחזק תנועה נגדית ואם אתה חולק אז למה גם אתה מבצע ?
ד"א תעבור על המאמר בפורטל על הבנץ ראה שגם שם יש את הסבר הזה.
אני לא כל כך מקבל את הטענה שחתירה זה מחזק את הגב וזה טוב להרבה דברים. אם אתה רוצה לשפר תנועה כל שהי אתה אמרו לבצע את התנועה הספיציפית לשם כך. אם הגב שלך חלש בדד ליפט אז תתחיל לעשות חתירה ולא דד ליפט ?! לדוגמא אם בבנץ אתה מתקשה בנעליה עצמה אז יותר הגיוני שתתחיל לעבוד על הנעילה ולא לומר שעבודה על יד אחורית חושבה כי היא עוזרת בנעליה אותו דבר לגבי הכתפיים, אם אתה מתקשה בתחילת התנועה אתה אמור לתרגל את אותה התנועה כל הזמן ובקיצור הבנת את הרעיון.

זה לא עניין של מי אמר, זו דרך מקובלת כבר עשרות שנים ומפורשת במובנים שונים, ישנם יקראו לזה איזון פרופורציות ויש טוענים שחשוב לחזק תנועה נגדית ואם אתה חולק אז למה גם אתה מבצע ?

מקובלת על מי ומפורשת ע"י מי ואיפה? אני לא מכיר. בוא נשאיר את האיזון פרופורציות לפיזיוטרפיסטים שיהיה להם מה לעשות. מי שעושה סקוואט, משיכות ולחיצות מתאמן בצורה מאוזנת.
אני עושה תנועות עזר לא כדי לאזן דברים, אלא כי אפשר תמיד לעשות רק סקוואט דדליפט ופרס. צריך גרסאות יותר קלות לימים מסויימים.

ד"א תעבור על המאמר בפורטל על הבנץ ראה שגם שם יש את הסבר הזה.
אני לא כל כך מקבל את הטענה שחתירה זה מחזק את הגב וזה טוב להרבה דברים. אם אתה רוצה לשפר תנועה כל שהי אתה אמרו לבצע את התנועה הספיציפית לשם כך. אם הגב שלך חלש בדד ליפט אז תתחיל לעשות חתירה ולא דד ליפט ?! לדוגמא אם בבנץ אתה מתקשה בנעליה עצמה אז יותר הגיוני שתתחיל לעבוד על הנעילה ולא לומר שעבודה על יד אחורית חושבה כי היא עוזרת בנעליה אותו דבר לגבי הכתפיים, אם אתה מתקשה בתחילת התנועה אתה אמור לתרגל את אותה התנועה כל הזמן ובקיצור הבנת את הרעיון.

ברור שמשפרים את התנועה עם התנועה עצמה. אבל חתירה זה תרגיל עזר, לא תחליף. וכמו שאמרתי קודם אי אפשר לעבוד רק על 3 תנועות כל הזמן.

אני חושב שחלק גדול מהעניין הזה, או לפחות מהדיבור עליו הוא בשביל להכניס לאנשים לראש שרק לעשות בנץ' זה לא רעיון טוב (ענייני בעיות כתפיים וכו'). גם סה"כ רק בבנץ' העניין הזה רלבנטי בכלל. כמו שאלכס שאל קודם, מה התנועה הנגדית לדדליפט? או לסקוואט לצורך העניין?

אני לא כל כך מקבל את הטענה שחתירה זה מחזק את הגב וזה טוב להרבה דברים. אם אתה רוצה לשפר תנועה כל שהיא אתה אמרו לבצע את התנועה הספיציפית לשם כך. אם הגב שלך חלש בדד ליפט אז תתחיל לעשות חתירה ולא דד ליפט ?! לדוגמא אם בבנץ אתה מתקשה בנעליה עצמה אז יותר הגיוני שתתחיל לעבוד על הנעילה ולא לומר שעבודה על יד אחורית חושבה כי היא עוזרת בנעליה אותו דבר לגבי הכתפיים, אם אתה מתקשה בתחילת התנועה אתה אמור לתרגל את אותה התנועה כל הזמן ובקיצור הבנת את הרעיון.
למה לא? אם יש לך בעיה בדדליפט שחיזוק הגב העליון יכולה לפתור, מה הבעיה בחתירה? אם דדליפט היה מספיק בשביל לפתור את הבעיה כנראה שלא היתה לך אותה. כנ"ל לגבי עבודה על היד האחורית בשביל לפתור בעיות נעילה בבנץ'. מה הבעיה שלך עם זה? זה עובד מצויין להמון אנשים.

הטענה שלך היא שבאופן כללי תרגילי עזר הם מיותרים? אני לא מסכים עם זה בכלל, נראה לי די ברור שיש להם מקום, לפחות לחלק גדול מהאנשים. זה נכון (ואני מדבר גם על הרמות הכי גבוהות) שכנראה יש אנשים שיכולים לעשות רק עבודה שהיא ספציפית ב100% ולהגיע ככה לטופ, אבל זה לא נכון לכולם (אולי פונקציה של פרופורציות).

אני חושב שחלק גדול מהעניין הזה, או לפחות מהדיבור עליו הוא בשביל להכניס לאנשים לראש שרק לעשות בנץ' זה לא רעיון טוב (ענייני בעיות כתפיים וכו'). גם סה"כ רק בבנץ' העניין הזה רלבנטי בכלל. כמו שאלכס שאל קודם, מה התנועה הנגדית לדדליפט? או לסקוואט לצורך העניין?

למה לא? אם יש לך בעיה בדדליפט שחיזוק הגב העליון יכולה לפתור, מה הבעיה בחתירה? אם דדליפט היה מספיק בשביל לפתור את הבעיה כנראה שלא היתה לך אותה. כנ"ל לגבי עבודה על היד האחורית בשביל לפתור בעיות נעילה בבנץ'. מה הבעיה שלך עם זה? זה עובד מצויין להמון אנשים.

הטענה שלך היא שבאופן כללי תרגילי עזר הם מיותרים? אני לא מסכים עם זה בכלל, נראה לי די ברור שיש להם מקום, לפחות לחלק גדול מהאנשים. זה נכון (ואני מדבר גם על הרמות הכי גבוהות) שכנראה יש אנשים שיכולים לעשות רק עבודה שהיא ספציפית ב100% ולהגיע ככה לטופ, אבל זה לא נכון לכולם (אולי פונקציה של פרופורציות).

אין בעיה בדדליפט שדדליפט לא יכול לפתור. כנ"ל לגבי סקוואט. פשוט קשה לעבוד על התנועות הבסיסיות בלבד, כשאתה מגיע לרמה מסויימת. צריך גיוון (לא של בודיבילדרים) כדי לווסת את העצימות והתאוששות.

למרות שלא חסר תוכניות פאוורליפטינג שמבוססות רק על התנועות הבסיסיות, והן עובדות טוב (פרט ל korte).

בהרמת משקולות כנראה זה עובד פחות טוב.

מקובלת על מי ומפורשת ע"י מי ואיפה? אני לא מכיר.

על תקטין ראש, אתה היטב מבין את כוונתי ומכיר את הטענה הזאת. אם לא שמת לב, ישנם הרבה תוכניות שבהם יש תרגילי Assistance שהם בעצם התנוע הנגדית, בהמשך אני אגיב מה התנועה הנגדית לדד ליפט.

אבל חתירה זה תרגיל עזר, לא תחליף. וכמו שאמרתי קודם אי אפשר לעבוד רק על 3 תנועות כל הזמן.

כבר דיברנו על זה בעבר, עזר אולי לדד ליפט שגם על זה אני לא כל כך בטוח. אבל אני כרגע מדבר על בנץ, השאלה עד כמה הוא עזר לבנץ ולא לדברים אחרים.

כמו שאלכס שאל קודם, מה התנועה הנגדית לדדליפט? או לסקוואט לצורך העניין?

תעשה ניתוח תנועתי הפוך ותקבל. ברוב התוכניות תרגילי ה-Assistance הם התנועה הנגדית אולי לא בכל התנעות אבל לרוב.

מה הבעיה בחתירה? אם דדליפט היה מספיק בשביל לפתור את הבעיה כנראה שלא היתה לך אותה.

אבל שוב, אתה לא אמור ללכת ולבצע משהו שהוא לא קשור לתנועה עצמה. אתה פותר את בעיית הדד ליפט לפי הנקודה החלשה שלך או איפה שישנה הבעיה. לשם כך יש תרגילי rack pulls וחבריו. אתה לא צריך לחזק דברים שבהם אין לך שימוש ספיציפי. אם הבעיה בסגירה, תעבוד על הסגירה וכו'

לזה אני פחות או יותר מתכוון. אפילו אם הדדליפט יכול לפתור את כל הבעיות בדדליפט, את הבעיה שקשה לעשות הרבה ממנו הוא לא מצליח לפתור. גם אמרתי שיש כאלה שמצליחים להגיע לרמות גבוהות בלי תרגילי עזר בכלל (או עם מעט מאוד מהם) אבל אני לא חושב שזה עובד לכולם, החל משלב כלשהו. והתוכניות האלה כנראה יתנו לחלק מהאנשים תוצאות טובות יותר מאשר לאחרים.

בהרמת משקולות יש כל מיני בעיות אחרות ואפשר גם להתווכח על העניין של ספציפיות שם לא מעט (וגם על מה זה בכלל ספציפי), אבל זה לא קשור.

מישל:

מצטער, אני לא רואה איך הרחב גבי יכול לתרום בצורה ישירה לבנץ'. ובאמת שאני לא מבין את שאר הדברים שכתבת.

על תקטין ראש, אתה היטב מבין את כוונתי ומכיר את הטענה הזאת. אם לא שמת לב, ישנם הרבה תוכניות שבהם יש תרגילי Assistance שהם בעצם התנוע הנגדית, בהמשך אני אגיב מה התנועה הנגדית לדד ליפט.
זה שהוא מכיר את הטענה לא אומר שהוא מכיר את הנימוקים המסבירים אותה. יש הטוענים שקורן חזק, פעם מישהו ראה הוכחה לזה?

תעשה ניתוח תנועתי הפוך ותקבל. ברוב התוכניות תרגילי ה-Assistance הם התנועה הנגדית אולי לא בכל התנעות אבל לרוב.
אתה מוכן בבקשה להגדיר את המושג "תנועה נגדית"?
אבל שוב, אתה לא אמור ללכת ולבצע משהו שהוא לא קשור לתנועה עצמה. אתה פותר את בעיית הדד ליפט לפי הנקודה החלשה שלך או איפה שישנה הבעיה. לשם כך יש תרגילי rack pulls וחבריו. אתה לא צריך לחזק דברים שבהם אין לך שימוש ספיציפי. אם הבעיה בסגירה, תעבוד על הסגירה וכו'
לפי מה שאתה אומר, לעולם אין לבצע את התרגילים כפי שהם באמת.
לטענתך, יש לעבוד רק על חלק התנועה בו קיימת בעיה("אם הבעיה בסגירה, תעבוד על הסגירה וכו'"). מכיוון שעבור כל משקל X שאתה לא מצליח להרים קיימת בעיה (בהגדרה, הרי לו לא היתה קיימת בעיה היית מצליח להרים אותו), עליך לעבוד רק על חלק התנועה בו קיימת בעיה זו(הרי תמיד יהיה רק חלק בו קיימת בעיה). לכן, ניתן להסיק מדבריך שאין לעשות את התנועות המלאות כלל, ועם זה אני בטוח שאתה לא מסכים.

נערך לאחרונה:
אין פה מה לנסות להבין, אני כבר ניסחתי כמה וכמה פעמים את השאלה שלי. תלך כמה תגובות אחורה.

מצטער, אני לא רואה איך הרחב גבי יכול לתרום בצורה ישירה לבנץ'.

מתוך המאמר על הבנץ:

The latissimus dorsai is highly active at the initiation of the concentric phase, with greater activity the closer the elbows are maintained to the torso, due to the degree of adduction required. The latissimus dorsai is an extensor at the glenohumeral Joint as well as being a humeral adductor, which explains its activity during every type of pressing.

לא אמרתי שהרחב גבי לא עובד. אמרתי שאני לא רואה איך הוא תורם בצורה ישירה לעלייה של המשקל.

אין פה מה לנסות להבין, אני כבר ניסחתי כמה וכמה פעמים את השאלה שלי. תלך כמה תגובות אחורה.

ולו לרגע לא התייחסתי לשאלה שלך, שאלתי שאלה משל עצמי. מה זו "תנועה נגדית"? השתמשת במושג הזה המון פעמים בדיון הנוכחי, מן הראוי שתדע להגדיר אותו.

התגובה שלי היתה אל אלכס ולא אלייך, הספקת להגיב לפני ולכן זה יצא כאילו אני פונה אלייך.
תנועה נגדית היא התנועה ההפוכה ממה שאתה מבצע. לדוגמא:

כפיפה - פשיטה
קירוב - הרחקה

עידן, זו פעם אחרונה שאני נאלץ למחוק לך תגובות. יש לך לומר משהו ? אל תתחכם, זה לא תורם לדיון.

התגובה שלי היתה אל אלכס ולא אלייך, הספקת להגיב לפני ולכן זה יצא כאילו אני פונה אלייך.
תנועה נגדית היא התנועה ההפוכה ממה שאתה מבצע. לדוגמא:

כפיפה - פשיטה
קירוב - הרחקה

ומה תעשה בתנועות מורכבות? יוצא חרא מוזר אם אתה מדמיין את זה בסקוואט למשל.

מאיפה זה הגיע? אני לא מכיר דבר כזה בכלל. חוץ מהדוגמה של חתירה לבנץ' (שכאמור, זאת דוגמה בעייתית היות ואין פה קשר של תרומה ישירה) איזה עוד דוגמאות יש לך לתרגילי עזר שהם התנועה הנגדית לתרגיל שמנסים לסייע לו?

נו, אז למה חפרת לי לעשות LB? 👏

לצורך העניין, אם הבעיה שלך בדדליפט היא גב עליון חלש, מה ההתנגדות שלך לחתירה? rack pulls זאת גם אופציה שיכולה להתאים, תלוי בתוכנית.

ומה תעשה בתנועות מורכבות? יוצא חרא מוזר אם אתה מדמיין את זה בסקוואט למשל.

מסכים, אכן חרא.

נו, אז למה חפרת לי לעשות LB?

אתה באמת רוצה לפתוח את זה שוב ? זה לא יגמר יאיר.

לצורך העניין, אם הבעיה שלך בדדליפט היא גב עליון חלש, מה ההתנגדות שלך לחתירה? rack pulls זאת גם אופציה שיכולה להתאים, תלוי בתוכנית.

אין התנגדות. אני מנסה להבין איך זה יותר תורם מהתנועה הספיציפית עצמה ואם ראק פולס יכול להיות אחלה פתרון אז למה לא ? הרי עדיף אותה תנועה לדעתי מאשר תנועה אחרת.
הנושא גלש לתרגילים אחרים, אותי מעניין אם אפשר להמשיך להתחזק בבנץ מבלי לעשות חתירות.

זה שהוא מכיר את הטענה לא אומר שהוא מכיר את הנימוקים המסבירים אותה. יש הטוענים שקורן חזק, פעם מישהו ראה הוכחה לזה?
שמע לי טוב פשוש, אני מחר הולך ל125 ל5*3, איפה אתה ?

🖕

לו רק היית לוקח HMB 😣

נרשמת למכון כבר ?
לא עוד לא נרשמתי אני בחיפושים אחרי רכב, ואין לי מה להירשם לחד"כ בלי רכב.
לא נורא קצת חופש, מה שכן זו מנוחה טובה לדלקת במפרק כף יד, מה שכן השומן חוגג והדונטים עפים באוויר 🤘

חולרה! אתה בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ומה אתה עושה? יושב על התחת ואוכל דונטים?
סעסעעסע כבר לאפלייט קרוספיט (רשימה בצד שמאל למטה) הקרוב לביתך.
תתחיל להזמין grassfed מפה.
תזמין לך חטיפים מפה.
כנס לאחד מהסופרים המגניבים שיש להם שם ותקנה לך בייקון אורגני וביצי חופש.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית