הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות במשקלים

• פותח/ת השרשור katzar
  • פורסם בתאריך

katzar

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
שלום.
אני מתאמן בערך כשנה בחדר כושר אני מטר 87 ושוקל 82 ובשבועיים שלושה האחרונים אני תקוע במשקלים של כל תרגילי הבסיס.
התוכנית שאני עושה כבר הרבה זמן (לפחות 5 חודשים) היא FBW שבנויה כך:

סקוואט 3X6 (אימון אחד באמצע השבוע אני עושה פרונט סקוואט 3X8)
בנץ' 3X6
דד ליפט 3X6
פרס 3X6
מתח 3X8
מקבילים עם משקל 3X6 (אימון אחד באמצע השבוע אני עושה לחיצה עם מוט W בשכיבה 3X8)
תרגיל ליד קדמית 3X8
ובטן.

בהתחלה התקדמתי יפה עם התוכנית הרגשתי שאני עולה מהר יותר במשקלים מאשר בתוכנית AB הראשונה שהייתה לי חודש אחרי שהתחלתי להתאמן.
לגבי התזונה שלי אני לא בדיוק יודע כמה אני אוכל. מאז שהתחלתי להתאמן אני אוכל יותר ממה שהייתי אוכל וככה זה נשאר, ועליתי במשקלים והכל היה בסדר
אבל עכשיו אני דיי תקוע.
האם אני צריך לשנות תוכנית?
לאכול יותר? אני גם לא רוצה לאכול יותר מידי, טוב לי עם האחוזי שומן שלי.

כנראה שניצלת את התוכנית שלך והגיע הזמן לשנות.
אני לא רוצה להמליץ סתם על תוכנית אפילו שלדעתי AB כן תעזור לך לעלות אבל זאת תוכנית עם יותר נפח בהרבה מ FBW
אבל אני ייתן לחברה המקצועיים יותר לתת לך תוכנית מתאימה

אתה מנסה לתפוס את כל הציפורים במכה אחת. תפצל את האימונים בין סקוואט ודדליפט ובין בנץ' ופרס. כמו כן, בהחלט מומלץ לעקוב אחרי התזונה והערכים של אבות המזון.

• פותח/ת השרשור
חשבת על תוכנית כוח?

כן חשבתי. במכון שלי אין בטיחות בסקוואט אני מפחד מזה ולא רוצה לעבור מכון עוד, אולי בהמשך

אתה מנסה לתפוס את כל הציפורים במכה אחת. תפצל את האימונים בין סקוואט ודדליפט ובין בנץ' ופרס. כמו כן, בהחלט מומלץ לעקוב אחרי התזונה והערכים של אבות המזון.
למה צריך לפצל? ואיך?

כן חשבתי. במכון שלי אין בטיחות בסקוואט אני מפחד מזה ולא רוצה לעבור מכון עוד, אולי בהמשך

למה צריך לפצל? ואיך?
אז תעשה הכל חוץ מסקוואט
ותפצל כדי להוריד עומוס מהגוף ושתצליח להרים יותר

• פותח/ת השרשור
רגע סליחה על החפירה. עדיין לא הבנתי איך אני מפצל אותם, לא לעשות דד ליפט או בנץ' בכל אימון? או לעשות תרגילים אחרים? אפשר דוגמה כדי שאני אבין יותר טוב?

רגע סליחה על החפירה. עדיין לא הבנתי איך אני מפצל אותם, לא לעשות דד ליפט או בנץ' בכל אימון? או לעשות תרגילים אחרים? אפשר דוגמה כדי שאני אבין יותר טוב?
נהוג באימוני כוח לעשות רוטציות:
בין סוגי סקוואטים - בק סקוואט ופרונט סקוואט.
בין הלחיצות - פרס, ובנצ'
ובין המשיכות - דדליפט, פאוורקלין

קח דוגמא:
A
1. סקוואט
2. בנצ'
3. מתח
4. מקבילים

B
1. פרונט סקוואט
2. פרס
3. דדליפט
4. כפיפת מרפקים

ככה תוכל להתמקד בכל תנועה בצורה טובה יותר ולהתקדם בה.

למה לפצל?
אני עושה סקוואט ודדליפט באותו אימון,
אותו דבר לגבי הפרס והבנץ(באימון B).

למה לפצל?
אני עושה סקוואט ודדליפט באותו אימון,
אותו דבר לגבי הפרס והבנץ(באימון B).

עניתי לך למה - אתה מנסה להרוג את כל הציפורים במכה אחת. פיצול יאפשר לך למקסם תוצאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית