ייעוץ דיון שאלה בנוגע ל-SS

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
נכנסתי למאמר על התכנית ולא ממש מצאתי תשובה לשאלה שיש לי.

אנחנו תמיד אומרים שבוע לא צריך לעשות יותר מדדליפט כבד אחד בשבוע.

בתכנית הדדליפט נמצא באימון A ככה שיוצא מצב שעושים את הדדליפט פעמיים באותו שבוע, האם זה תקין ?

זכור לי שבספר הוא אומר שבהמשך התכנית כשהמשקלים כבדים אז באמת לעשות דדליפט רק פעם בשבוע, באימון האמצעי.
אגב אני אישית עשיתי רגיל, תמיד באימון A, והיה סבבה

בהתחלה כן, בשלבים מאוחרים יותר זה משתנה לתצורה הבאה:

A:
סקוואט כבד 3X5
בנץ/פרס 3X5
מתח/פאוורקלין 3X5/5X3

B:
סקוואט קל (75%) מיום ראשון
פרס/בנץ 3X5
דדליפט 1X5

A
סקוואט כבד (אמור להיות פיאר)
בנץ/פרס 3X5
מתח/פאוורקלין 3X5/5X3

אגב, לעשות דדליפט פעם בשבוע לסט אחד זו נטו הגישה האמריקאית. בתוכניות מאירופה ורוסיה אתה תיראה שיש הרבה יותר עבודה על הדדליפט.

ועוד משהו, אני לא כזה מבין את הפחד לעשות דדליפט יותר מסט אחד בשבוע, ולמה זה בסדר לעשות 9 סטים כבדים של סקוואט בשבוע אבל דדליפט יותר מסט אחד עלול לפגוע בהתאוששות.
A:
סקוואט כבד 3X5
בנץ/פרס 3X5
מתח/פאוורקלין 3X5/5X3

B:
פרס/בנץ 3X5
מתח

A
בנץ/פרס 3X5
מתח/פאוורקלין 3X5/5X3
ב B התכוונת דדליפט במקום מתח?

עונה לך על הבעיה?

קבצים מצורפים

• Screenshot_2015-08-14-11-59-42.png
    Screenshot_2015-08-14-11-59-42.png
    KB 32 · צפיות: 164
ועוד משהו, אני לא כזה מבין את הפחד לעשות דדליפט יותר מסט אחד בשבוע, ולמה זה בסדר לעשות 9 סטים כבדים של סקוואט בשבוע אבל דדליפט יותר מסט אחד עלול לפגוע בהתאוששות.

ב B התכוונת דדליפט במקום מתח?
כן 😣

A:
סקוואט כבד 3X5
בנץ/פרס 3X5
מתח/פאוורקלין 3X5/5X3

B:
פרס/בנץ 3X5
דדליפט 1X5

A
בנץ/פרס 3X5
מתח/פאוורקלין 3X5/5X3

איפה ראית אזכור לתוכנית הזאת? התוכנית שאני ראיתי שדי מזכירה את זו היא צ'ין אפס ביום ראשון, דדליפט/פאוורקלין ביום שלישי ומתח ביום חמישי.
ואם אני לא טועה, במהדורה האחרונה של Practical Programming For Strength Training ריפטו ממליץ על משהו אחר לגמרי..

איפה ראית אזכור לתוכנית הזאת? התוכנית שאני ראיתי שדי מזכירה את זו היא צ'ין אפס ביום ראשון, דדליפט/פאוורקלין ביום שלישי ומתח ביום חמישי.
ואם אני לא טועה, במהדורה האחרונה של Practical Programming For Strength Training ריפטו ממליץ על משהו אחר לגמרי..
צודק, התבלבלתי כי זה היה די מזמן, בכל מקרה אפשר אם רוצים ךעשות דדליפט בשלישי אפשר לעשות PC בראשון או ההפך, בחמישי זה מתח.

זה לא קשור בהכרח לגישה, אלא יותר לתכנון. ברוסיה עובדים כמעט תמיד עם פריודיזציה ושם יש מקום לשחק עם החזרות והסטים לתקופות ארוכות. ה"גישה" של ריפטו, גלן וביל הוא לשבור את הראש.

זה לא קשור בהכרח לגישה, אלא יותר לתכנון. ברוסיה עובדים כמעט תמיד עם פריודיזציה ושם יש מקום לשחק עם החזרות והסטים לתקופות ארוכות. ה"גישה" של ריפטו, גלן וביל הוא לשבור את הראש.
אני מסכים עם זה חלקית, כי גם כשיש לך תוכניות אמריקאיות עם פריודיזציה (אבל יש מעט מאוד כאלו) יש הרבה יותר סטים של סקוואט מאשר דדליפט.
בכללי, אני מאוד לא אוהב ומתחבר לשיטה האמריקאית של תדירות נמוכה (הרמה אחת פעם בשבוע), רוב הנפח מגיע מבילדינג וכו'. זה עובד לליפטר המוזרק. לליפטר הטבעי יש בחירות טובות יותר.

אשמח אם תעזרו לי קצת
A:
SQUAT:165 3x5
BENCH PRESS: 90 3x5
DEADLIFT:190 1x5
chin ups:17 kg 3X5
מקבילים לחזק את הבנצ' שבפיגור 2X8
B:
SQUAT:110 3x5
PRESS:67 וחצי 3X5

A:
squat:167 וחצי 3X5
bench press:92 וחצי 3X5
deadlift:192 וחצי 1X5
chin ups:18 3X5

לפי מה שראיתי שרשמתם אני שם לב שהתוכנית שלי לא מסודרת טוב אשמח לעזרה
תודה מראש

זה שאסור לעשות יותר מסט אחד של דדליפט זה fairy tales. רבים וטובים גם בפורום הזה הבינו שנפח של דדליפט זה אח.

זה שאסור לעשות יותר מסט אחד של דדליפט זה fairy tales. רבים וטובים גם בפורום הזה הבינו שנפח של דדליפט זה אח.
באופן כללי, יש איזה שהיא מגמה לחפש תשובות 'מוחלטות' בנושא אימונים.
ברגע שלמתאמן יש כבר ותק (חודשיים זה לא נחשב ותק), אפשר פשוט לנסות ולראות אחרי שבועיים-שלושה איך זה מרגיש.
בפרק זמן כזה לרוב אפשר יהיה לדעת אם משהו לא טוב לך.

אשמח אם תעזרו לי קצת
A:
SQUAT:165 3x5
BENCH PRESS: 90 3x5
DEADLIFT:190 1x5
chin ups:17 kg 3X5
B:
SQUAT:110 3x5
PRESS:67 וחצי 3X5

A:
squat:167 וחצי 3X5
bench press:92 וחצי 3X5
deadlift:192 וחצי 1X5
chin ups:18 3X5

לפי מה שראיתי שרשמתם אני שם לב שהתוכנית שלי לא מסודרת טוב אשמח לעזרה
תודה מראש
אופציה הגיונית מבחינתי היא להעביר טת הצינאפס ליום B זה פשוט יוריד עומס מאימון A ויסדר את השבוע בהנחה שאתה עובד ככה-
AXBXAXX
BXAXBXX
חכה לעוד תשובות בכל מקרה ,זו רק דעתי.

אופציה הגיונית מבחינתי היא להעביר טת הצינאפס ליום B זה פשוט יוריד עומס מאימון A ויסדר את השבוע בהנחה שאתה עובד ככה-
AXBXAXX
BXAXBXX
חכה לעוד תשובות בכל מקרה ,זו רק דעתי.
תודה על ההצעה

לפי דעתי הכי הגיוני יהיה להעביר את הדדליפט ליום שלישי
בכל מקרה אחכה לעוד הצעות מאנשים שמבינים יותר ממני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית