הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון גב תחתון עגול בסומו - טכניקה

Jason BlaBlaBlaha

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
לאחרונה אני מקבל פידבק ממאמן שאני מעריך על הגב התחתון שלי. לדעתו אני מושך עם גב עקום לחלוטין ובנוסף אני לא נועל שום חזרה.
אני אדגיש שיש לי מבנה גוף שלא מאפשר לי בכלל למשוך קלאסי, אז גב עליון עקום זה בסדר גמור מבחינתי.

צילמתי כמה סרטונים שחשוב לי בעיקר העניין של מנח הגב, הנעילה פחות מפריעה לי כי אני לא פווארליפטר. למרות זאת, העלתי שני סוגים של משיכה: הראשונה עם הרמת ראש על מנת להאריך את הידיים ולקצר טווח תנועה, השנייה משיכה לטווח תנועה מקסימלי עם ראש במנח ניטרלי.

oasvab.jpg

סרטונים:
130 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 45°
150 ק"ג, טווח מקוצר, 90°, סינגל

150 ק"ג חזרה אחרונה טווח מלא, 45°
150 ק"ג, טווח מלא, 90°, סינגל

@Beast and cheat
@SmokingSnake

Happy Lifting!

לדעתו אני מושך עם גב עקום לחלוטין ובנוסף אני לא נועל שום חזרה.
כי אתה לא.
אני אדגיש שיש לי מבנה גוף שלא מאפשר לי בכלל למשוך קלאסי
למה?
אז גב עליון עקום זה בסדר גמור מבחינתי
ממתי?
הגב עליון שלך מאוד עקום. מאוד.

• פותח/ת השרשור
לגבי עניין הסטאפ אני דווקא טיפוס שהוא מאוד טכני, ואני מושך ככה (גב עקום) כי הידיים שלי יחסית לא ארוכות ואם אני אהיה סופר קפדן על הגב אני אסיים עם Stiff-Legged Deadlifts ואני לא אצליח לנתק.
גם ככה אני דדליפטר חלש יחסית וה5RM זה 160KG אז עושים התפשרויות איפה שצריך.

לגבי הנעילה, יכול להיות שהייתי קצת פזיז באימון בגלל הריטלין. אני כן אשתדל שזה יראה יותר "מורשה".
לפעמים הניסיון להיות יותר מדי אקספלוסיבי פוגע באמינות של ההרמה.

אשמח לשמוע עוד על מנח הגב בהרמות שאדע בערך את הסיכון שאני מעמיד את עצמי.

לגבי עניין הסטאפ אני דווקא טיפוס שהוא מאוד טכני, ואני מושך ככה (גב עקום) כי הידיים שלי יחסית לא ארוכות ואם אני אהיה סופר קפדן על הגב אני אסיים עם Stiff-Legged Deadlifts ואני לא אצליח לנתק.
גם ככה אני דדליפטר חלש יחסית וה5RM זה 160KG אז עושים התפשרויות איפה שצריך.

לגבי הנעילה, יכול להיות שהייתי קצת פזיז באימון בגלל הריטלין. אני כן אשתדל שזה יראה יותר "מורשה".

אשמח לשמוע עוד על מנח הגב בהרמות שאדע בערך את הסיכון שאני מעמיד את עצמי.
אני קורא פה רק תירוצים ללמה אתה לא עושה דברים או כן עושה, הסט אפ שלך פשוט לא טוב.
אתה צריך ללמוד אותו מחדש.

לגבי עניין הסטאפ אני דווקא טיפוס שהוא מאוד טכני,
אם היית טיפוס טכני היית עושה סט אפ. אתה לא עושה אותו בכלל ואתה כנראה גם לא יודע איך הוא אמור להראות, משמע אתה צריך להתחיל ללמוד אותו.
אני אסיים עם Stiff-Legged Deadlifts ואני לא אצליח לנתק
אתה לא.
בדיוק. אני נפצעתי בגלל זה.

• פותח/ת השרשור
יש לי הרגשה שאתם לא באים מרקע של סומו ולא מודעים לטכניות שההרמה הזאת דורשת (למען האמת אני יודע כי הצצתי בלוגים שלכם).
בכל מקרה מי שניסה למשוך מספיק זמן יודע שיש מן משחק עם האגן. אגן נמוך = ניתוק רע, נעילה טובה (כי הטורסו יותר אנכי).
אגן גבוה = ניתוק טוב, נעילה רעה. יש אנשים כמו פוזדייב ובלייאב שימשכו עם אגן גבוה וטורסו אנכי ויש מי שכמוני שהדרך היחידה שלהם למשוך ישר זה עם גב מקביל לריצפה, אך הרוב "יבחרו" את הצורה שבה הם מושכים יותר.

כמו שכבר אמרתי, צריך לעשות התפשרויות איפה שצריך כי גם ככה אני דדליפטר "רע". להעיר לי שאני לא יודע איך מושכים זה קצת מעליב.

"אשמח לשמוע עוד על מנח הגב בהרמות שאדע בערך את הסיכון שאני מעמיד את עצמי."

יש לי הרגשה שאתם לא באים מרקע של סומו ולא מודעים לטכניות שההרמה הזאת דורשת (למען האמת אני יודע כי הצצתי בלוגים שלכם).
בכל מקרה מי שניסה למשוך מספיק זמן יודע שיש מן משחק עם האגן. אגן נמוך = ניתוק רע, נעילה טובה (כי הטורסו יותר אנכי).
אגן גבוה = ניתוק טוב, נעילה רעה. יש אנשים כמו פוזדייב ובלייאב שימשכו עם אגן גבוה וטורסו אנכי ויש מי שכמוני שהדרך היחידה שלהם למשוך ישר זה עם גב מקביל לריצפה, אך הרוב "יבחרו" את הצורה שבה הם מושכים יותר.

כמו שכבר אמרתי, צריך לעשות התפשרויות איפה שצריך כי גם ככה אני דדליפטר "רע". להעיר לי שאני לא יודע איך מושכים זה קצת מעליב.

"אשמח לשמוע עוד על מנח הגב בהרמות שאדע בערך את הסיכון שאני מעמיד את עצמי."

אפנה את אלה שמבינים בסומו
@StasZ
@Rhino (אתה עושה סומו לא? אני כבר לא זוכר)
@DarY

חייב להסכים עם הרוב פה אתה לא יודע להכנס לסט אפ, סומו היא הרמה הרבה יותר רגועה, אתה לא יכול להכנס ובבום למשוך כמו בקלאסי.
קח את הזמן תארגן את עצמך, ואז תרים.

• פותח/ת השרשור
הנקודה הועברה. אצלם בסטאפ אידאלי על מנת להראות מדוע אני מעדיף למשוך בצורה כזאת וכדי שאקבל התייחסות למנח הגב (בכל זאת זה פורום פווארליפטינג, רובכם יעדיפו את הטכניקה ה"יעילה" ביותר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית