הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חתירה

• פותח/ת השרשור Muzi
  • פורסם בתאריך

Muzi

משתמש פעיל
495
66
נק' מוניטין:
160
495
66
התחלתי לעשות די הרבה חתירה לאחרונה ורציתי לדעת בערך מאיזה משקלים לדעתכם אפשר וכדאי להתחיל לחגור?

יש לך באמת סיבה?
בדכ זה באיזור ה80 אחוז מהדדליפט אם לא פחות, שלא נדבר אם תעשה פנדליי.
בנוסף זה דורש הרבה קורדינציה לעשות ולסבה בחתירה, מנסיון.

• פותח/ת השרשור
יש לך באמת סיבה?
ניסיתי אתמול שני סטים עם חגורה,והיה לי יותר קל ונוח כזה,לא ממש מתקרב ל80 אחוז מהדדליפט,גם לא נראה לי שאיפעם יתקרב,אני עושה BOR אגב לא פנדליי..

תתחיל לעשות פנדליי
פחות משקל מBOR אבל הרבה יותר השפעה על השריר [מנסיון אישי]
אה? חתירה מהרצפה עושים עם פחות משקל מאשר בגירסה השניה?

אה? חתירה מהרצפה עושים עם פחות משקל מאשר בגירסה השניה?
ברור
כמובן שאני מדבר על חזרות ולא סתם חתירה - הפסקה - חתירה
ועושים פחות משקל בשביל שיהיה יציב וגב ישר, וגם בשביל באמת לעבוד עם הגב ולא סתם להרים את המשקל למעלה ולמטה

פנדליי אני עובד עם 85 לעומת BOR עם 105 שניהם ל8 חזרות

ברור
כמובן שאני מדבר על חזרות ולא סתם חתירה - הפסקה - חתירה
ועושים פחות משקל בשביל שיהיה יציב וגב ישר, וגם בשביל באמת לעבוד עם הגב ולא סתם להרים את המשקל למעלה ולמטה

פנדליי אני עובד עם 85 לעומת BOR עם 105 שניהם ל8 חזרות
משהו בך מאד מוזר, כי אנשים עושים פנדליי עם משקלים שאי אפשר בכלל להחזיק ביד לאורך זמן.
או שאתה מקפיד יותר מדי על הקטע של גב ישר ויציב בפנדליי, ולא מקפיד בכלל בחתירה רגילה, כי אני לא רואה איך עם 105 קילו אתה עובד כשהגב נעול ולא זז בכלל בשום צורה של חתירה.

כשאני עושה פנדלי אני ממש חותר עם הכנפיים ולא סתם מרים את המשקל למעלה ולמטה כמו שאני רואה 90% עושים שזה בעקרון היד עובדת להם יותר מהגב

ועם ה105 זה בשיפוע יחסית גבוה כמו בתמונה
bent-over-row.jpg

פשוט חותר אותו, אני עכשיו בחיטוב אז המשקלים קצת קשים, הייתי ב120 בשיא המסה, וכמו רשמתי קודם החתירה רגילה לעומת פנדליי אני מרגיש פחות בגב אז החלפתי ואני עושה בעקרון 3 פנדלי + 1 רגיל או 2+2 או רק 3 פנדלי

כשאני עושה פנדלי אני ממש חותר עם הכנפיים ולא סתם מרים את המשקל למעלה ולמטה כמו שאני רואה 90% עושים שזה בעקרון היד עובדת להם יותר מהגב

ועם ה105 זה בשיפוע יחסית גבוה כמו בתמונה
bent-over-row.jpg

פשוט חותר אותו, אני עכשיו בחיטוב אז המשקלים קצת קשים, הייתי ב120 בשיא המסה, וכמו רשמתי קודם החתירה רגילה לעומת פנדליי אני מרגיש פחות בגב אז החלפתי ואני עושה בעקרון 3 פנדלי + 1 רגיל או 2+2 או רק 3 פנדלי
טוב. אני אשמח לראות סרטון של חתירה במשקל כזה של 100+ כשאתה נעול לגמרי. אם תרצה להעלות תתייג אותי.

לגבי מה שדיברנו, פחות או יותר כל בנאדם בעולם מצליח לחתור עם יותר משקל בפנדליי, בהנחה שרמת ההקפדה שלו על הטכניקה זהה בשתי השיטות, מהסיבה הפשוטה שאתה מניח את המוט ונח בין החזרות. תחשוב מה היה יותר קל לך, לבצע מתח של 10 חזרות מלאות רצופות, או לרדת לרצפה ולנוח שניה בין החזרות.

אני לא מניח תמוט, אני גם מנסה לעשות את זה עם 4 עשריות בכל צד במקום 2 20 בשביל שיהיה לי יותר טווח תנועה
מה שכן כשאני מסיים את הסטים אני נותן סט אחד של הרמה - הנחה - הרמה - הנחה
בדיוק כמו שאני עושה דדליפט, אני עושה רומני ולא מניח עם 135 ל8 חזרות

יש לך באמת סיבה?

אני ב50% מהדד בפנדליי ולא רואה איך אני עולה משם יותר מדי (אלא אם בהתאמה עם עלייה בדדליפט)
נראה לי שהגזמת קצת עם ה80%.. או שאני יוצא דופן

תתחיל לעשות פנדליי
פחות משקל מBOR אבל הרבה יותר השפעה על השריר [מנסיון אישי]
אני לא חובב גדול של BOR ואני שונא מושבע של הוורסיה של פנדליי אבל אני עוד זוכר דבר או שניים ואו שיש לך ליקוי רציני בטכניקה של הBOR או שאתה מכוכב אחר כי אין שום סיכוי שהמשפט הזה נכון.

אני לא חובב גדול של BOR ואני שונא מושבע של הוורסיה של פנדליי אבל אני עוד זוכר דבר או שניים ואו שיש לך ליקוי רציני בטכניקה של הBOR או שאתה מכוכב אחר כי אין שום סיכוי שהמשפט הזה נכון.
איזה תרגילים אופקיים לגב אתה עושה?
כי גם אני במצב הזה (בגלל tight brachoiradialis גם)

כמו שהראתי ושמתי ליד התמונה
השיפוע שאני עושה מאוד גדול. כמעט וגורר הכל על הירך

סליחה שאני מתעלק טיפה על הפוסט.. בכל זאת.
לא הבנתי אם זה BOR:

או בעצם זה:

וזה:

?
אני מוצא המון סרטוני על BOR שהם כמו הסרטון השני והשלישי.. ולפי מה שהבנתי זה בכללי Pendlay Row.. אז מה מבניהם זה BOR ומה מבניהם זה פנדליי?
או ששניהם זה BOR אבל אחד זה יותר לכוח ואחד זה יותר ל"אסטטיקה" (הבנתם את הכוונה..)?

פנדלי מתחיל מהרצפה עולה נוגע בסטרנום וחוזר לרצפה, כל חזרה מתחילה שהמוט "מת", כלומר כמו דדליפט בלי הקפצות.
BOR זה הסרטון השלישי, חתירה בהטיה שיש לחץ מתמד על השרירים.

והראשון זה סוג של BOR ולדעתי זאת ליצנות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית