הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מבחן כוח

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
אני מנסה לחשוב על מבחן שיוכל לתת אינדקציה טובה 'מי יותר חזק?'
מבחן כזה צריך (לדעתי) לנטרל טכניקה כך שסקווט לדוגמא לא רלוונטי, רצוי שלא יהיה יתרון לנתונים אנטרופמטריים כמו גובה, אורך ידיים

אני חשבתי על מבחן של דחיפה למרחק, נניח תיבה גדולה (2*2*2) במשקל 150 קילו שצריך לדחוף למרחק מקסימלי

מה דעתכם יהיה המבחן האולטימטיבי?

• פותח/ת השרשור
אבל אם כולם לא יודעים טכניקה, זה לא שווה ערך לזה שלכולם יהיו תנאים זהים? אם אתה מכין מבחן כוח לאדם ממוצע ותגיד לו להרים מוט כבד מהרצפה אז האדם החזק יותר ירים את המוט הכבד יותר.
לא אמרתי שכולם 'לא יודעים' אני מחפש פשטות בלי לתת יתרון לביצוע 'נכון' יותר.
לדוגמא בדדליפט מי שישים את המוט במיקום נכון יותר מעל כף הרגל, הרוויח. דבר כזה אני רוצה לנטרל

זה דיון תיאורטי לגמרי, נראה לי עדיף תרגיל אחד
אם זה דיון תיאורטי אז אפשר גם להשתמש בעקרון התנע הקווי. תנע הוא הכפלה של מסה במהירות, כלומר, אם נבדוק לאיזו מהירות מקסימלית קבוצה של אנשים יכולה להביא מסה X בזמן דחיפה יראה מי החזק ביותר.

לא יודע איך אף אחד לא הזכיר משיכת חבל. הטכניקה מאוד בסיסית פה ומראה בצורה טובה מי חזק יותר

• פותח/ת השרשור
אם זה דיון תיאורטי אז אפשר גם להשתמש בעקרון התנע הקווי. תנע הוא הכפלה של מסה במהירות, כלומר, אם נבדוק לאיזו מהירות מקסימלית קבוצה של אנשים יכולה להביא מסה X בזמן דחיפה יראה מי החזק ביותר.

לא יודע איך אף אחד לא הזכיר משיכת חבל. הטכניקה מאוד בסיסית פה ומראה בצורה טובה מי חזק יותר
חבל זה מצוין, לא מספיק מכיר טכניקת משיכה, השאלה אם לגריפ חזק אין יתרון גדול.

חבל זה מצוין, לא מספיק מכיר טכניקת משיכה, השאלה אם לגריפ חזק אין יתרון גדול.
אתה יכול לתת לשני האנשים את האופציה לסובב את החבל מסביב ליד, ואז לגריפ לא תהיה השפעה חזקה כל כך.

לא ניתן לבודד את המשתנים שאתה רוצה. דדליפט זה האמ-אמא של התלוי אנתרופומטריה. סקוואט כמעט ולא. זה לא נכון שלא.ניתן לשפוט את הפרס ובטח ובטח שלא עדיף את הבנץ' על פניו. ריפטו עורך תחרויות Strengthlifting של סקוואט פרס ודדליפט ואין שום בעייה עם שיפוט, כי יש הגדרות נכונות. בבנץ' יש בעייה גדולה עם הנהלים הנוכחיים שבהם אתה צריך לחכות לפקודה של השופט כדי ללחוץ, עם הקשת בגב שהופכת את התרגיל למגוחך בחלק מהמקרים וכו'.

דחיפה של משהו למרחק זה כבר לא כוח אבסולוטי, זה גם תלוי קונדישנינג.

האופציה היחידה היא דדליפט איזומטרי מעל הברך עם מכשיר מדידה שמודד את הכוח המופק. אבל גם זה תלוי אמתרופומטריה במידה מסויימת, למרות שטכנית את הגובה אפשר להתאים בהתאם לאורך הידיים.
ואיזומטרי זה גם ככה לא הכיווץ שגורם לתנועות להתרחש, ככה שזה דבילי לבחון אותו כמדד בלתי תלוי לכוח.

קלין אנד ג'רק זה כוח מתפרץ. מושפע מהכוח, בהחלט, אבל לא מודד אותו.

משיכת חבל רעיון מצויין. וגם מה שכתבת בהתחלה לגבי לדחוף תיבה נשמע לי לא רע

בהינתן אנשים שיודעים לעשות טכניקה טובה הייתי הולך על דדליפט בוודאות.
אם אלו אנשים חסרי ידע הייתי הולך על דברים בסיסים:דחיפה,הרמה של קופסא כבדה,משיכה,קפיצה לגובה אולי?.

• פותח/ת השרשור
לא ניתן לבודד את המשתנים שאתה רוצה. דדליפט זה האמ-אמא של התלוי אנתרופומטריה. סקוואט כמעט ולא. זה לא נכון שלא.ניתן לשפוט את הפרס ובטח ובטח שלא עדיף את הבנץ' על פניו. ריפטו עורך תחרויות Strengthlifting של סקוואט פרס ודדליפט ואין שום בעייה עם שיפוט, כי יש הגדרות נכונות. בבנץ' יש בעייה גדולה עם הנהלים הנוכחיים שבהם אתה צריך לחכות לפקודה של השופט כדי ללחוץ, עם הקשת בגב שהופכת את התרגיל למגוחך בחלק מהמקרים וכו'.

דחיפה של משהו למרחק זה כבר לא כוח אבסולוטי, זה גם תלוי קונדישנינג.

האופציה היחידה היא דדליפט איזומטרי מעל הברך עם מכשיר מדידה שמודד את הכוח המופק. אבל גם זה תלוי אמתרופומטריה במידה מסויימת, למרות שטכנית את הגובה אפשר להתאים בהתאם לאורך הידיים.
ואיזומטרי זה גם ככה לא הכיווץ שגורם לתנועות להתרחש, ככה שזה דבילי לבחון אותו כמדד בלתי תלוי לכוח.

קלין אנד ג'רק זה כוח מתפרץ. מושפע מהכוח, בהחלט, אבל לא מודד אותו.
מה הבעיה עם זה שזה תלוי קונדישנינג? אם ניקח משקל כבד, הדחיפה תמשך כמה שניות בלבד.

אתה מדבר על יותר מחזרה אחת. זה בהגדרה לא כוח מירבי. זה לא רע. זה פשוט לא מבחן לכוח, זה הכל.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על יותר מחזרה אחת. זה בהגדרה לא כוח מירבי. זה לא רע. זה פשוט לא מבחן לכוח, זה הכל.
אין כוונה ליותר מחזרה אחת. דחיפה של התיבה למקסימום מרחק עד עצירה.
כמובן שצריך לחשוב על משקל מספיק מאתגר שלא יוכלו לדחוף אותו לנצח ולא כבד מדי שההבדל בין מתחרים יהיה סנטימטרים בודדים

כל תרגיל שהצלחתי לחשוב עליו יש יתרון למבנה גוף מסוים.
אם רוצים לבודד את המנופים כי זה מפלה לרעה אנשים עם פרופציות גרועות, אז לפלג גוף תחתון - Hack Squat
ולפלג גוף עליון - Strict Press

בשניהם צריך למדוד את ההספק (רצוי ביחידת כ"ס) כדי שלא יהיה יתרון לאנשים קטנים.

אין כוונה ליותר מחזרה אחת. דחיפה של התיבה למקסימום מרחק עד עצירה.
כמובן שצריך לחשוב על משקל מספיק מאתגר שלא יוכלו לדחוף אותו לנצח ולא כבד מדי שההבדל בין מתחרים יהיה סנטימטרים בודדים
זה יותר מצעד אחד? אז זה יותר מחזרה אחת. ואם אתה עוצר כי אתה מתנשף, זה לא מבחן לכוח מירבי.

זה יותר מצעד אחד? אז זה יותר מחזרה אחת. ואם אתה עוצר כי אתה מתנשף, זה לא מבחן לכוח מירבי.
אפשר לעשות מבחן מי שמצליח בכלל להזיז את התיבה מהמקום, מי שהצליח לשים לו תיבה יותר כבדה

מבחן כזה צריך (לדעתי) לנטרל טכניקה כך שסקווט לדוגמא לא רלוונטי, רצוי שלא יהיה יתרון לנתונים אנטרופמטריים כמו גובה, אורך ידיים

אני חשבתי על מבחן של דחיפה למרחק, נניח תיבה גדולה (2*2*2) במשקל 150 קילו שצריך לדחוף למרחק מקסימלי

מה דעתכם יהיה המבחן האולטימטיבי?

לדחוף משהו למחרק מקסימלי לא יכול להיות מבחן של כוח.
בעיה להפריד בין פוש פרס למיליטרי פרס. קשה לשפיטה. בגלל זה אין את זה יותר בתחרויות. אם אתה רוצה למדוד כוח בצורה אידיאלית עדיף ללכת על בנץ'

זה לא נכון, ולא בגלל זה אין את זה בתחרות. לא יותר קשה לשפוט פרס מההרמות האולימפיות של היום.

אני חושב שדדליפט בגלל שהטכניקהכ של דדליפט לט משפיעה על המשקל רק אם תפצע או לא אבל נגיד טכניקה בסקוואט כן תשפיע על המשקל

אני חושב שדדליפט בגלל שהטכניקהכ של דדליפט לט משפיעה על המשקל רק אם תפצע או לא אבל נגיד טכניקה בסקוואט כן תשפיע על המשקל
אבל טכניקה של דדליפט בהחלט משפיעה על המשקל

יש לי שלושה:

1. דדליפט - לא דורש הרבה טכניקה לעומת תרגילי הבסיס האחרים, וגם אם מישהו ירים עם גב ישר לא בטוח שהוא ירים יותר מאחד שירים עם גב עגול.

2. מקבילים / שכיבות סמיכה עם משקל - מהסיבה שבבנצ אפשר להשתמש בלג דרייב זה יתן יתרון לזה שיודע לעשות בנצ.

3. ג'רק - עם קצת שינוי זה יהיה המבחן הכי יעיל, פשוט להגיד לבנאדם לדחוף את המוט למעלה עם כל התנופה שהוא יכול בלי שום הגבלות כלשהם.

רצוי שלא יהיה יתרון לנתונים אנטרופמטריים כמו גובה, אורך ידיים
למה לא? אם בן אדם לוחץ מעל הראש 150 קילו (יש לו ידיים קצרות, פחות טווח תנועה) ובן אדם שני מצליח "רק" 120 (ידיים ארוכות), לדעתך זה לא ברור שהראשון חזק יותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית