הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מבחן כוח

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
אני מנסה לחשוב על מבחן שיוכל לתת אינדקציה טובה 'מי יותר חזק?'
מבחן כזה צריך (לדעתי) לנטרל טכניקה כך שסקווט לדוגמא לא רלוונטי, רצוי שלא יהיה יתרון לנתונים אנטרופמטריים כמו גובה, אורך ידיים

אני חשבתי על מבחן של דחיפה למרחק, נניח תיבה גדולה (2*2*2) במשקל 150 קילו שצריך לדחוף למרחק מקסימלי

מה דעתכם יהיה המבחן האולטימטיבי?

לא התעמקת בסרטון אני מבין.
תראה את הדוגמאות המנוגדות שהוא מביא:
דקה 3:30 - מתאמן עם פימור קצר מול טיביה וטורסו ארוכים.
דקה 5:30 - מתאמן עם פימור ארוך מול טיביה וטורסו קצרים.
הראשון יעשה סקוואט בקלילות, השני יירק דם, והתוצאות שלהם יהיו בהתאם.
כן, בדיוק על זה דיברתי כשכתבתי שהניתוחים והמסקנות שלו לא שווים כלום. ה נכון כשאין מי שילמד אותם לבצע סקוואט כמו שצריך, ובחוגי הפיזיותרפיה - בהחלט אין. תראה את סרטון ההמשך של הוידאו הזה, שהוא מראה שם דוגמאות לאנשים - ותראה איך הוא לימד אותם. זה קלאסי. לתגובה הזו חיכיתי. עכשיו אתה תיאלץ להתמודד על העובדה שרוב הסקוואטרים הטובים הם בעלי טורסו קצר. אני מניח שזה בגלל שככה הטורסו יותר אופקי בתחתית, מה שנותן להם יותר האמסטרינגס.

כן, בדיוק על זה דיברתי כשכתבתי שהניתוחים והמסקנות שלו לא שווים כלום. ה נכון כשאין מי שילמד אותם לבצע סקוואט כמו שצריך, ובחוגי הפיזיותרפיה - בהחלט אין. תראה את סרטון ההמשך של הוידאו הזה, שהוא מראה שם דוגמאות לאנשים - ותראה איך הוא לימד אותם. זה קלאסי. לתגובה הזו חיכיתי. עכשיו אתה תיאלץ להתמודד על העובדה שרוב הסקוואטרים הטובים הם בעלי טורסו קצר. אני מניח שזה בגלל שככה הטורסו יותר אופקי בתחתית, מה שנותן להם יותר האמסטרינגס.
ראיתי את ההמשך. האנתרופומטריה שלהם מאלצת אותם להתאים את הסקוואט למבנה הגוף שלהם. אז איך זה מתאים למשפט שלך שסקוואט כמעט ולא תלוי אנתרופומטריה?

ראיתי את ההמשך. האנתרופומטריה שלהם מאלצת אותם להתאים את הסקוואט למבנה הגוף שלהם. אז איך זה מתאים למשפט שלך שסקוואט כמעט ולא תלוי אנתרופומטריה?
לא אמרתי שלא יהיו הבדלים. אמרתי שהמשקל שתרים כמעט ולא תלוי אנתרופומטריה. לא אמרתי בכלל לא תלוי - אלא כמעט לא תלוי.
טורסו ארוך יתן פחות כוח סיבובי על הטורסו היחסית אנכי, אבל פחות האמסטרינגס. מה יותר משתלם? כנראה שיותר האמסטרינגס, אבל כמה ההבדל הזה גדול? הבדל קטן. זה ממש כמו ההבדל בין היי באר ללואו באר, אותו עיקרון, רק הרבה יותר קטן בהנחה שלא מדובר על שני אנשים שכל אחד הוא נקודת קיצון באנתרופומטריה האנושית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית