הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבולת לב-ריאה

נדב23443

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום, אני מתאמן כארבע פעמים בשבוע אימוני כוח. איני מבצע אימוני אירובי בכלל.
הבנתי שהדבר לא טוב ללב (תקנו אותי אם אני טועה), ולכן חשבתי לבצע בנפרד גם ריצות.
כל מה שאני רוצה זה לאמן סיבולת לב-ריאה בצורה שכזאת שתשמור על הבריאות- לא מעבר לכך. את זה אני מעוניין לבצע באמצעות ריצות כפי שרשמתי למעלה. כמה זמן עליי לרוץ, באיזו עוצמה, וכמה פעמים בשבוע עליי לבצע את הפעילות האירובית הזאת, לשם המטרה שציינתי?
לצורך העניין, אני בן 24.

תעיין בפורום, חפש יש פה תוכנית לאיך לשפר ריצת 2000 וגם איך לשפר ריצת 3000
אני חושב שהיא מספקת תוכנית די טובה לאימון סיבולת לב ריאה וכושר ריצה (כן ריצה זה דבר שהגוף "לומד" לעשות בצורה יעילה יותר)

• פותח/ת השרשור
אבל ריצות 2000 ו-3000 אלה ריצות שאני עושה בזמן מועט יחסית (18 דקות לכל היותר לריצת 3000 למשל). בשביל סיבולת לא אמורים לרוץ יותר זמן?
(עריכה: כשאני כותב זמן מועט יחסית, אני לא מתכוון שזה זמן טוב, אלא פשוט שהריצה עצמה יחסית קצרה).
בכל אופן, האם זה מספיק טוב בשביל לשמור על סיבולת תקינה אם נניח אני עושה ריצת 3000 פעמיים בשבוע?

ובנוגע לתגובה השנייה, אין איזו שהיא בעיה בלבצע אימוני כוח מבלי שאתה משלב אירובי בכלל? היו כמה מדריכים שאמרו לי בעבר שזה לא טוב.
אולי לא דייקתי בנוגע לבעיות בלב, אבל אני די בטוח שעשויות להיות לזה השפעות לא טובות על הגוף.
אשמח אם תפרטו יותר בנושא הזה במידה וזה לא נכון.

נערך לאחרונה:
אבל ריצות 2000 ו-3000 אלה ריצות שאני עושה בזמן מועט יחסית (18 דקות לכל היותר לריצת 3000 למשל). בשביל סיבולת לא אמורים לרוץ יותר זמן?
בכל אופן, האם זה מספיק טוב בשביל לשמור על סיבולת תקינה אם נניח אני עושה ריצת 3000 פעמיים בשבוע?

ובנוגע לתגובה השנייה, אין איזו שהיא בעיה בלבצע אימוני כוח מבלי שאתה משלב אירובי בכלל? היו כמה מדריכים שאמרו לי בעבר שזה לא טוב.
אולי לא דייקתי בנוגע לבעיות בלב, אבל אני די בטוח שעשויות להיות לזה השפעות לא טובות על הגוף.
18 דקות לריצת 3 קילומטר זה זמן נוראי...
אתה אמור להגיע ל11 לפחות.

• פותח/ת השרשור
18 דקות לריצת 3 קילומטר זה זמן נוראי...
אתה אמור להגיע ל11 לפחות.

לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך. כשכתבתי זמן מועט התכוונתי שזמן הריצה באופן כללי לוקח מעט זמן, לא שזאת תוצאה טובה או משהו כזה. מה שניסיתי לומר זה שלדעתי הריצות האלה קצרות מדי בשביל לשמור על סיבולת (ושוב, אולי אני טועה- אשמח אם תסבירו לי אם כן).
בוא נגיד שאני באמת מבצע את זה ב11 דקות כמו שאתה רושם.
ריצה של 11 דקות (3 ק"מ) במשך כמה פעמים בשבוע אמורה להספיק בשביל לשמור על סיבולת?

לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך. כשכתבתי זמן מועט התכוונתי שזמן הריצה באופן כללי לוקח מעט זמן, לא שזאת תוצאה טובה או משהו כזה. מה שניסיתי לומר זה שלדעתי הריצות האלה קצרות מדי בשביל לשמור על סיבולת (ושוב, אולי אני טועה- אשמח אם תסבירו לי אם כן).
בוא נגיד שאני באמת מבצע את זה ב11 דקות כמו שאתה רושם.
ריצה של 11 דקות (3 ק"מ) במשך כמה פעמים בשבוע אמורה להספיק בשביל לשמור על סיבולת?
ריצה ארוכה היא לא מדד לכושר, כשהגוף שלך לומר איך לרוץ בצורה יעילה הוא לא שוכח וזה נהיה דבר קל, השאלה היא בכמה זמן
אתה רץ, חוץ מזה תסתכל בתוכנית יש שם גם ריצות ארוכות יותר.
אתה מעוניין בסיבולת לב ריאה והמדד הכי טוב לסיבולת לב ריאה הוא ריצת 3000

שיפור סבולת לב ריאה, דורש 3 אימונים שבועיים שכל אחד מהם לפחות 20 דקות.
כמות כזאת של פעילות אירובית לרוב לא מסתדרת עם אימוני כוח, לכן נהוג להפריד בין המטרות (כוח וסבולת).
אם המטרה שלך היא לשלב בין שני סוגי האימונים תצטרך להוריד עצימות.

• פותח/ת השרשור
שיפור סבולת לב ריאה, דורש 3 אימונים שבועיים שכל אחד מהם לפחות 20 דקות.
כמות כזאת של פעילות אירובית לרוב לא מסתדרת עם אימוני כוח, לכן נהוג להפריד בין המטרות (כוח וסבולת).
אם המטרה שלך היא לשלב בין שני סוגי האימונים תצטרך להוריד עצימות.

אוקיי, תודה. נניח שאני רק רוצה לשמור על סיבולת לב-ריאה במצב סביר, בלי רצון מיוחד להשתפר יותר מדי או משהו כזה- האם שני אימוני אירובי בשבוע יכולים להספיק בשביל כך?
וגם, כתבת שנדרשת פעילות אירובית של 20 דקות לפחות. כמה צריכה להיות העצימות?

שני אימונים של 20 דקות בעצימות בינונית - גבוהה יהיו בסדר

אין איזו שהיא בעיה בלבצע אימוני כוח מבלי שאתה משלב אירובי בכלל? היו כמה מדריכים שאמרו לי בעבר שזה לא טוב.
אכן היתה פעם שמועה שאימוני התנגדות עצימים עלולים לפגוע בשריר הלב, והיתה גם וריאציה שאמרה שהדרך להמנע מזה היא שילוב של אירובי. למיטב ידיעתי התברר שאין לשמועות האלה שום ביסוס רציני. העליה בלחץ הדם כתוצאה מהמאמץ אינה מהווה בעיה אלא אם מישהו סובל ממפרצת - אבל למרבה הצער שום אירובי בעולם לא יפתור עבורו את הבעיה הזאת.

(עריכה: כשאני כותב זמן מועט יחסית, אני לא מתכוון שזה זמן טוב, אלא פשוט שהריצה עצמה יחסית קצרה).

Designing Resistance Training Programs, 4E

מה המדד שלך ל״טוב ללב״?
אין לי מדד טוב להציע כי אני לא מבין בזה אבל בטח לך יש.
אתה מסכים עם הטענה שאימונים אירובים "בריאים" ללב ? או לחילופין עוזרים למנוע מחלות לב ?

או לחילופין עוזרים למנוע מחלות לב ?

אולי. אתה מכיר מנגנון כזה?

וזו לא השאלה. השאלה היא אם יש לזה ערך מוסף כשאתה כבר פעיל פיזית ומרים.

אולי. אתה מכיר מנגנון כזה?

וזו לא השאלה. השאלה היא אם יש לזה ערך מוסף כשאתה כבר פעיל פיזית ומרים.
שוב, אני לא מתיימר להיות מבין בנושא הזה ואני לא מכיר מנגנון כזה. שאלתי אם אתה מסכים עם הטענה שכתבתי כי זה נשמע מאוד הגיוני.

ולגבי השורה השנייה שכתבת, אשאל אחרת:
בוצעו מחקרים בנושא (האם יש לאירובי ערך מוסף כשאתה כבר פעיל פיזית ומרים) ?

שוב, אני לא מתיימר להיות מבין בנושא הזה ואני לא מכיר מנגנון כזה. שאלתי אם אתה מסכים עם הטענה שכתבתי כי זה נשמע מאוד הגיוני.

למה זה נשמע הגיוני? אני לא מכיר מנגנון כזה (אבל גם לא חיפשתי יותר מדי. אולי יש). להיות בן אדם פעיל פיזית משפר את הסיכויים שלך לא למות מהתקף לב, אבל זו רק קורלציה.

ולגבי השורה השנייה שכתבת, אשאל אחרת:

לא מכיר. אולי ל @יהושע64 יש יותר מידע.

כן, פעילות אירובי יכולה לשפר צריכת החמצן שלך ובכך את ההתאוששות שלך. ליפטרים שצריכים 15 דק' מנוחה בין סטים של סקוואט הם דוגמא לקבוצה בעלי כושר מטבולי גרוע, בין היתר כי הם לא עושים אירובי.
Concurrent Training

כן, פעילות אירובי יכולה לשפר צריכת החמצן שלך ובכך את ההתאוששות שלך. ליפטרים שצריכים 15 דק' מנוחה בין סטים של סקוואט הם דוגמא לקבוצה בעלי כושר מטבולי גרוע, בין היתר כי הם לא עושים אירובי.
Concurrent Training
התכוונתי ערך מוסף מבחינת מניעת מחלות לב, אבל טוב לדעת.

Back
למעלה תחתית