הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה תוכנית כוח לבחור

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
כרגע אני עושה בתוכנית ss ברגע שאני הסיים אותה אז תוכנית כדאי לי לבחור? המטרה שלי בשלב יותר מאוחר להכניס הנפות אולימפיות ואימוני קרוספיט.

1. הרגע התחלת ss יש לך זמן עד שתסיים, אין לך מה לחשוב על זה עכשיו (אלא אם אתה רוצה לשלב קרוספיט וss)
2. אחרי שסיימת את התכנית אתה יכול להסתכל בפורום על נושא שנקרא "קרוספיט עם דגש על כוח",
אתה תמצא שם תכניות כוח שמתאימות לשילוב עם קרוספיט.

יהיה מאוד קשה גם להתחזק, גם לעשות WL וגם מטקונים.

• פותח/ת השרשור
אמרתי שבהמשך אני מתכוון להכניס את המטקונים כרגע אני רוצה לבנות כוח. פשוט לא יודע איזה תוכנית לבחור ובאיזה שלב להתחיל לעבוד WL.

כרגע אתה בss לא? כשתסיים אותה (זה ייקח כמה חודשים) תבחר בתכנית כוח שאפשר לשלב איתה מטקונים,
נגיד 5-3-1 או כל תכנית אחרת שכתובה תחת הנושא "קרוספיט עם דגש על כוח".
ולגבי wl אין לי שמץ, תשאל את המאמן בבוקס...

• פותח/ת השרשור
גם אחרי הss אני לא מעוניין להתחיל מטקונים עד שאני לא מתחזק ממש. אני אחכה לעוד תגובות בטוח יש כאן כאלה שעברו את זה.

1. אני עברתי את זה ואני באמת לא מבין אותך... תדאג לדברים האלה לקראת הסוף של הss.
אני עשיתי ss, סיימתי אותה, וכרגע עושה 5-3-1 עם מטקונים. זה לא מסובך...

2. קודם כל, למה אתה אתה לא רוצה להתחיל מטקונים עד שאתה מתחזק ממש? שנית, מה זה מתחזק ממש? ברגע שאתה ממצה את הss אתה אמור להיות די חזק, בנוסף, אני לא יודע כמה זה טוב להמשיך לעוד תכנית כוח (כדי "להתחזק ממש") כמו טקסס או מדקאו אחרי זה, כי להתחיל מטקונים אחרי הרבה זמן מצטבר בלי עבודה על הסיבולת שלך זה לא כזה נחמד.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה לתכנן מראש את התוכנית הבאה ואני לא מתכוון להתחיל מטקונים לפני שאני מספיק חזק. כל אחד בוחר את הדרך שלו. יש כאן בפורום אחד בשם קרוספיטר משהו כזה ניראה מה הוא אומר.

• פותח/ת השרשור
המלצות?? אין פה אנשים שעשו עוד תוכניות כוח לפני תחילת מטוקונים חוץ מSS

לפי המשקלים שתסיים את SS תחשוב על התוכנית הבאה, אני לא חושב ששווה לתכנן את התוכנית הבאה לפני שאתה יודע על איזה משקלים סיימת בנוכחית.

בכל מקרה ההמלצה של להמשיך ל5\3\1 עם מטקונים לטעמי היא יחסית נכונה, אני עשיתי את זה לפני שנה וחצי בערך וזה עבד לי לא רע.

• פותח/ת השרשור
לפי המשקלים שתסיים את SS תחשוב על התוכנית הבאה, אני לא חושב ששווה לתכנן את התוכנית הבאה לפני שאתה יודע על איזה משקלים סיימת בנוכחית.

בכל מקרה ההמלצה של להמשיך ל5\3\1 עם מטקונים לטעמי היא יחסית נכונה, אני עשיתי את זה לפני שנה וחצי בערך וזה עבד לי לא רע.

אתה עושה עכשיו 5/3/1?

איזה תוכנית אתה עושה עכשיו? ואחרי הSS איזה תוכניות עשית?

אתה שואל את זה כדי להעתיק ממני או בשביל ידע כללי? כי אם אתה רוצה לעשות מה שעשיתי , אל. שעשיתי תוכניות כוח לא עשיתי קרוספיט (שיחקתי פוטבול)

• פותח/ת השרשור
אתה שואל את זה כדי להעתיק ממני או בשביל ידע כללי? כי אם אתה רוצה לעשות מה שעשיתי , אל. שעשיתי תוכניות כוח לא עשיתי קרוספיט (שיחקתי פוטבול)
פשוט מאוד אני רוצה להיות חזק מספיק לפני שאני מתחיל קרוספיט בגלל זה אני מתייעץ ושואל מה אתה עברת

פשוט מאוד אני רוצה להיות חזק מספיק לפני שאני מתחיל קרוספיט בגלל זה אני מתייעץ ושואל מה אתה עברת

א. זאת גישה טובה.

ב. אתה כרגע מתאמן מתחיל וזה אחלה שלב כי אפשר להתחזק מהר יחסית ולהתקדם הרבה. לדעתי תעשה SS ואח"כ עוד תוכנית כוח. שתסיים איתם תתחיל לחשוב על מטקונים ושיפור סקילים שנחוצים לקרוספיט

• פותח/ת השרשור
א. זאת גישה טובה.

ב. אתה כרגע מתאמן מתחיל וזה אחלה שלב כי אפשר להתחזק מהר יחסית ולהתקדם הרבה. לדעתי תעשה SS ואח"כ עוד תוכנית כוח. שתסיים איתם תתחיל לחשוב על מטקונים ושיפור סקילים שנחוצים לקרוספיט

זה בדוייק הדרך שחשבתי לעשות. תכוון אותי איזה תוכנית אני אעשה אחרי הss? ככה אתה עשית?

זה בדוייק הדרך שחשבתי לעשות. תכוון אותי איזה תוכנית אני אעשה אחרי הss? ככה אתה עשית?

לא , לא ככה אני עשיתי כי אני גיליתי את הקרוספיט שכבר הייתי יחסית חזק.

ולגביי איזו תוכנית? הדבר הטבעי זה פשוט לעשות טקסס אחרי SS אבל לא בטוח שתהיה חייב. תסיים את הSS נראה על איזה משקלים ואז נראה איזו תוכנית כוח יהיה כדאי לך לעשות. אולי תרצה לחטב? לך תדע...

• פותח/ת השרשור
לא , לא ככה אני עשיתי כי אני גיליתי את הקרוספיט שכבר הייתי יחסית חזק.

ולגביי איזו תוכנית? הדבר הטבעי זה פשוט לעשות טקסס אחרי SS אבל לא בטוח שתהיה חייב. תסיים את הSS נראה על איזה משקלים ואז נראה איזו תוכנית כוח יהיה כדאי לך לעשות. אולי תרצה לחטב? לך תדע...
אין עוד הרבה לתוכנית והלינארית נותנת דגש על החזה שזה שריר שפחות מעורב באימונים קרוספיט אז אין טען שאתן עליו דגש אלא אם כן אפשר להחליף את המתכונת לדגש על הכתפיים. המשקלים שאני משער שהסיים איתם בתוכנית היו
150 deadlift
115 back
Bench press 95
press 54

אין עוד הרבה לתוכנית והלינארית נותנת דגש על החזה שזה שריר שפחות מעורב באימונים קרוספיט אז אין טען שאתן עליו דגש אלא אם כן אפשר להחליף את המתכונת לדגש על הכתפיים. המשקלים שאני משער שהסיים איתם בתוכנית היו
150 deadlift
115 back
Bench press 95
press 54

בדרך כלל אני לא מגיב ככה, אבל הדברים שכתבת הם שטות גמורה:
1. חשוב מאוד לעבוד על שרירי החזה בכלל ולעשות בנץ' פרס בפרט כדי להתחזק באופן כללי. לחיצת חזה חזקה תשפר גם לחיצת כתפיים, דיפס ועוד תנועות. זה טפשי לומר שאין צורך לעשות תרגיל כלשהו כי הוא לא מופיע בקרוספיט.
אתה צריך להתאמן כדי להיות חזק יותר ובכושר כללי טוב יותר, לא בשביל הקרוספיט.
2. יש לפחות 2 אימוני בנות מוכרים בקרוספיט, Linda ו Lynne שיש בהם לחיצת חזה.

לפני כמה שנים אפילו הופיע אימון באתר הראשי עם לחיצת חזה, עם 30, 20 ו- 10 חזרות.

בקיצור, תהיה חכם ותתחזק בצורה חכמה. זה אומר שאפשר ואפילו רצוי להוסיף תרגילים כמו בנט אובר, דדליפט רומני, Turkish Get up ועוד.

Back
למעלה תחתית