הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה למתבגרים

גיל רודניצקי

משתמש מתחיל
25
3
נק' מוניטין:
3
25
3
היי אני בן 15 מתאמן שנה 61 קג 171 סמ. אני רוצה אני כבר חודש בהעלאת מסה ולא בטוח שאני מתקדם אני צריך לשנות משהו בתזונה שלי בגלל שאני מתבגר?

לא.
תיצמד למדריך הרגיל של עלייה במסה, שמור על אימונים עצימים ונפח מתאים ותיהיה בפלוס קלורי + שמירה על ערכי חלבון\שומן נאותים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה ואני עובד עם התפריט של ה65 קג של האתר יש לך המלצה לתוכנית של 3 פעמים בשבוע למסה?

קודם כל תודה רבה ואני עובד עם התפריט של ה65 קג של האתר יש לך המלצה לתוכנית של 3 פעמים בשבוע למסה?
ההמלצה שלי היא להתחזק לרמה בסיסית וטובה ולאחר מכן לעבור לתוכניות "בילדינג" שמכילות נפח גבוה יותר.
התחזקות אפשר עם FBW קלאסית או SS.

• פותח/ת השרשור
ההמלצה שלי היא להתחזק לרמה בסיסית וטובה ולאחר מכן לעבור לתוכניות "בילדינג" שמכילות נפח גבוה יותר.
התחזקות אפשר עם FBW קלאסית או SS.
מה שאני לא בדיוק מבין זה איך לעבוד ולהתחזק עד שאני אגיע לרמה כזאת
חח חשבתי שההודעה הקודמת לא נשלחה לא משנה ותודה!
בקשר ללחיצת כתפיים ולחיצת חזה את שני התרגילים כבר ביצעתי ואני ממשיך לבצע. אני די תקוע בלחיצת חזה (50 ק"ג) ומתקדם די לאט בלחיצת כתפיים שאני עושה בישיבה (16 ק"ג בכל יד משתמש במשקולות בודדות) אני לא מבין איך אני אצליח להתקדם מאימון לאימון

בקשר ללחיצת כתפיים ולחיצת חזה את שני התרגילים כבר ביצעתי ואני ממשיך לבצע. אני די תקוע בלחיצת חזה (50 ק"ג) ומתקדם די לאט בלחיצת כתפיים שאני עושה בישיבה (16 ק"ג בכל יד משתמש במשקולות בודדות) אני לא מבין איך אני אצליח להתקדם מאימון לאימון
תעבור לאוברהד פרס ולא ללחיצה עם דאמבלים.
והתקדמות פרוגרטיבית קיימת כשמדובר בתוכנית בעלת שלבים שבנויים מראש בצורה כזו שתאפשר עלייה במשקלי העבודה, כל עוד לא מעמיסים יתר על המידה ועובדים עפ"י התוכנית הכתובה.

כל אחד התחיל מלחיצת חזה של 30-50 קג, אבל עם התמדה מגיעים גם ל 100 ואפילו ליותר.
סבלנות והתמדה.

• פותח/ת השרשור
בנוסף אני מפחד על הגב ועל הגדילה לכן עד עכשיו אף פעם לא ביצעתי דד ליפט או סקוואט ומתח גם עשיתי הרבה והגעתי למצב שאני עושה שלוש סטים שלשמונה חזרות עם תוספת משקל של 12.5 ק"ג

• פותח/ת השרשור
אז אם אני אעקוב אחריתוכנית קבועה מראש כמו ss אני יראה התקדמות קבועה לאורך זמן?

אז אם אני אעקוב אחריתוכנית קבועה מראש כמו ss אני יראה התקדמות קבועה לאורך זמן?
בדיוק.
בתנאי שהטכניקה תיהיה טובה למען הבריאות וההתקדמות ובתנאי שתאכל+תישן כמו שצריך.
שזה תקף לכל תוכנית בלי קשר, אבל פי כמה יותר עבור תוכניות עצימות בהן ההתקדמות היא מאימון לאימון.

אתה יכול להגיע לתוצאות יפות מאוד לאחר סיבוב SS אחד, ולאחר מכן להחליט איך להמשיך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אני אנסה ואם תרצה אני אשמח לעדכן אותך בהתקדמות אגב כמה זמן אימון של אס אס צריך לקחת והאם התוכנית מתאימה למסה נקייה?

ממליץ לך בחום לפתוח לוג על מנת לעקוב אחר ההתקדמות ולקבל טיפים ועזרה משאר חברי הפורום.
לוגים | LBS - כושר ופיתוח הגוף

מסה נקייה עד גבול מסויים.
בהתחלה תוכל לעבוד עם פלוס קלורי של 200-300 אך מהר מאוד תצטרך להעלות את הפלוס על מנת להתאושש טוב יותר בין האימונים, ככל שהופכים למאתגרים יותר.

אני צריך לשנות משהו בתזונה שלי בגלל שאני מתבגר?
בהחלט ייתכן שכן, אם אתה בתקופה של גביהה מואצת. תראה את זה ע"י כך שאתה לא עולה במשקל גוף למרות שכביכול אתה במאזן קלורי חיובי.

Back
למעלה תחתית