הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא עולה במשקל

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
היי אני בן 14 שוקל 56 גובה 1.68 עכשיו התחלתי מסה ואני לא עולה במשקל,אני אוכל 2.5 גרם חלבון על המשקל שלי,ומספיק שומנים ופחמימות ואני לא עולה,
יש לי כמה שאלות:
1.מה אני צריך להוסיף?
2.אם אני הוסיף יותר פחמימות מורכבות(שיבולת שועל,בטטה,בורגול......) אני אעלה במסת שריר או רק במסת שומן כי זה פחמימה?
3.כמה גרם שומן יש בשתי כפות רגילות של טחינה גולמית?
4.אם אני אוכל יותר שומן אז אני בהכרח אעלה במסה או סתם בשומן?
5.אפשר הצעות לשומנים ופחמימות מורכבות?
וקראתי את המדריך השלם לעלייה במסה של קילוגרם ועדיין לא הבנתי

תודה למי שענה,אז לאכול יותר פחמימות ואז אני אעלה במסה?
ואפשר הצעות לשומנים איכותיים ולפחמימות מורכבות
שומנים יש באגוזים אבוקדו שמנים למיניהם ועוד המלא אוכל.
פחמימות זה כל הקטניות.

אןי צורך בפחמימות מורכבות.
ולא הבנתי איך הסקת את זה במיוחד אחרי שאמרנו שקלוריה=קלוריה

כי לפי מה שניתן להבין מהתגובה שלו הוא חושב שפחמימות רגילות משמינות ופחמימות מורכבות הם לא..
(לא בטוח שהוא חושב ככה, אבל בוא נגיד ש90% מהאנשים שלא מבינים יחשבו ככה.)

תודה למי שענה,אז לאכול יותר פחמימות ואז אני אעלה במסה?
ואפשר הצעות לשומנים איכותיים ולפחמימות מורכבות
this kid isn't like u, he is like me, he won't get fat from eating simple carbs, neither will u rlly as long as u keep the calorie count right. not saying there isn't a diff between simple and complex carbs, there is, but u shouldn't have to worry about insulin spikes etc at ur age and bf

עד כמה שאני יודע הגוף מפרק את שרשראות הפחמימות מאד מהר.
בכללי תזונה מאוזנת בחלבון ושומן במידה תאזן את התגובה האינסולינית.
אם אתם רוצים מחקר חפשו או חכו שאגיע הביתה חחח.

טוב לא הבנתם אותי. זה היה נשמע כאילו אופק המליץ על המנעות מפחמימות מורכבות. אבל תמיד צריך גיוון במידה מסויימת בתפריט גם מבחינה אינסולינית (זה פחות) וגם מבחינה בריאותית שיהיה מגוון.

טוב לא הבנתם אותי. זה היה נשמע כאילו אופק המליץ על המנעות מפחמימות מורכבות. אבל תמיד צריך גיוון במידה מסויימת בתפריט גם מבחינה אינסולינית (זה פחות) וגם מבחינה בריאותית שיהיה מגוון.
למה אם כל הפחמימות שלו יגיעו רק מאורז?

אוקי אם כל הפחמימות שלו יבואו מ...
לחם לבן? מפוזר באופן שווה לאורך היום?
אתה יודע מה ההבדל בין פחמימה מורכבת לפשוטה?
הרעיון הוא פשוט מגוון בתפריט. שלא כל הפחמימות יבואו ממורכבות(למרות שזה נראה לי בסדר) ושלא כל הפחמימות יבואו מפשוטות.

אתה יודע מה ההבדל בין פחמימה מורכבת לפשוטה?
הרעיון הוא פשוט מגוון בתפריט. שלא כל הפחמימות יבואו ממורכבות(למרות שזה נראה לי בסדר) ושלא כל הפחמימות יבואו מפשוטות.
שהטבעת של הפחמן,חמצן ומימן מחוברת לעוד טבעת ועוד טבעת בקשר פחמני, באורז זה ממש שרשרת ארוכה.
בעצם זה קשור בקשר o

שהטבעת של הפחמן,חמצן ומימן מחוברת לעוד טבעת ועוד טבעת בקשר פחמני, באורז זה ממש שרשרת ארוכה.
בעצם זה קשור בקשר o
לא התכוונתי מולקולרית.
התכוונתי מבחינת הגוף שלך איך הוא מפיק אנרגיה מפחמימות מורכבות ואיך מפשוטות. למה פשוטות מקפיצות לך את האינסולין ומורכבות לא.
והקשר המולקולרי מתבצע בין הפחמנים האנומריים בכל טבעת בקשר עם O.

yeahsciencebitch.PNG

But srsly, simple vs complex for a skinny
guy, no one cares, fat guy maybe u should

IIFYM

לא התכוונתי מולקולרית.
התכוונתי מבחינת הגוף שלך איך הוא מפיק אנרגיה מפחמימות מורכבות ואיך מפשוטות. למה פשוטות מקפיצות לך את האינסולין ומורכבות לא.
והקשר המולקולרי מתבצע בין הפחמנים האנומריים בכל טבעת בקשר עם O.
כי הגוף עובד עם גלוקוז, אז לוקח לו יותר זמן לפרק.

yeahsciencebitch.PNG

But srsly, simple vs complex for a skinny
guy, no one cares, fat guy maybe u should

IIFYM
תגידו אתם קוראים בכלל מה שאני כותב?
בקיצור הכוונה שלי: אם הוא לא סוכרתי אין שום סיבה שיתעסק בזה. אבל זה לא אומר שהוא צריך להפוך את כל התפריט שלו לנטו מבוסס על פחמימות פשוטות. זה לא העניין של הפחמימה זה מבחינת המזון שהוא אוכל. בהמון מזון שמכיל פחמימות מורכבות יש ויטמינים חשובים ומינרלים. לכן חשוב לאכול אותם גם כן.
לדוגמא אורז מלא שמכיל סיבים תזונתיים.
שיהיה לו כיף בשירותים.

ויטמינים חשובים ומינרלים
Vitamin deficiency is rather rare as far as I know and u can take multivitamins if it's a serious problem. Tho ofc i agree, one should eat somewhat of a balanced diet, but he shouldn't rlly care about anything, it's safe to assume that as a 14year old he will get a decent enuff diet at home and won't JUST eat pasta (guilty myself) all the time

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית