הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבולבל.. לא מפיק מהתוכנית את הפוטנציאל & שאלה על חיטוב

Perfecto

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
1
36
1
קצת רקע עליי לפני שאני מתחיל.
מתאמן שנה וכמה חודשים, משקל 78 ק"ג, גובה 1.75, גיל 18.

אני מתחיל לעבוד עכשיו על חיטוב, אך יש לי כמה בעיות ודברים שמבלבלים אותי.
דבר ראשון, אומרים לי שמי שעושה חיטוב צריך להוריד משקל, להעלאות את מספר החזרות והסטים בכדי להרגיש את השריר "שורף", אני חושב שהם מדברים שטויות מפני שלפי דעתי חיטוב משמעותו תזונה ולא שינוי כמות הסטים והחזרות. תוכלו קצת לעשות לי סדר בנושא הזה?

דבר שני, כפי שציינתי אני מתאמן שנה וכמה חודשים, עד לפני כמה זמן שהתחלתי יותר להתעניין בנושא(פיתוח גוף, חדר כושר, אימונים..) התחלתי לקרוא מאמרים באינטרנט, התחלתי להקפיד יותר על התזונה, לפני כן הייתי אוכל עד שהייתי שבע וגם במבט לאחור הארוחות שאכלתי לא הכילו את הכמות שהייתי צריך להתפתח.
התוכנית האימונים שאני עובד איתה כרגע לא הכי מספקת אותי.. אני לא יוצא "שבע" מהתוכנית, אני מרגיש שאני שאני יכול להרים עוד ולא מימשתי באימון את כל הפוטנציאל. התוכנית ABג(A: רגליים, חזה, יד אחורית וטרפזים. B: גב, כתפיים, יד קדמית ואמות), עובד איתה 4 פעמים בשבוע.

אומרים לי שמי שעושה חיטוב צריך להוריד משקל
זה נכון
להעלאות את מספר החזרות והסטים בכדי להרגיש את השריר "שורף"
זה לא נכון
אני חושב שהם מדברים שטויות מפני שלפי דעתי חיטוב משמעותו תזונה ולא שינוי כמות הסטים והחזרות
אתה יותר חכם מהם 😃
תוכלו קצת לעשות לי סדר בנושא הזה?
המטרה של חיטוב היא לרדת באחוזי השומן תוך שימור מקסימלי של מסת השריר. שימור מקסימלי של מסת השריר, בשלבים המוקדמים החסית של האימונים, נעשה על ידי נטו שמירה על משקלי העבודה, וזה מתבצע על ידי הורדת נפח וכמות הסטים (או אפשר גם לא לשנות את התוכנית בכלל במקרים מסוימים) ולא תוספת סטים ושריפת שריר.
התחלתי לקרוא מאמרים באינטרנט
תדאג שאתה עושה סלקציה כמו שצריך ומקבל את רוב המידע שלך מהפורטל קילוגרם כי שאר המידע באינטרנט יכול לנטות לכיוונים שונים ולא להיות אמין במיוחד.
אני מרגיש שאני שאני יכול להרים עוד ולא מימשתי באימון את כל הפוטנציאל
קודם כל זה יעזור אם תפרסם את התוכנית. דבר שני, אני לא רואה את הבעיה פה. אתה מרגיש שאתה יכול להרים עוד ולא מימשת את הפוטנציאל באימון? אז תרים עוד? מה הבעיה. תוסיף למשקלי העבודה 😃

• פותח/ת השרשור
קודם כל זה יעזור אם תפרסם את התוכנית. דבר שני, אני לא רואה את הבעיה פה. אתה מרגיש שאתה יכול להרים עוד ולא מימשת את הפוטנציאל באימון? אז תרים עוד? מה הבעיה. תוסיף למשקלי העבודה 😃
זו התוכנית, לכל תרגיל אני עושה 3x8, ולאמה 3x15. (אני עובד גם על בטן אבל לא רשמתי כאן את התרגילים)
(השמות של התרגילים לא הכי מדויקים מכיוון שבדף האימונים רשום מספרים של תרגילים ולא את השמות חח)
אימון A:
רגליים:
לחיצת רגליים

חזה: בנץ פרס

יד אחורית: פשיטת מרפקים בשכיבה עם מוט W
פשיטת מרפקים עם פולי עליון(מוט) (סופר סט עם פשיטת מרפקים בישיבה)
פשיטת מרפקים בישיבה

טרפזים: הרמת שכמות
קרוב שכמות בישיבה

אימון B:
גב:
מסור כנגד משקולות
תרגיל שאין לי מושג איך קוראים לו, שוכבים על הבטן במכונה(קצת שיפוע חיובי) ואתה מרים את המשקל, במכונה יש כמה אחיזות ובה אני עושה אחיזה רגילה והפוכה. [תמונה להמחשה]
פשיטת כתף בישיבה( מין תרגיל כזה רק במכונה בישיבה)
משיכת פולי עליון באחיזה רחבה

כתפיים: חתירה בעמידה כנגד מוט (לפעמים אני עושה את זה עם פול תחתון)
יד קדמית: כפיפת מרפק כנגד מוט בישיבה
כפיפת מרפק כנגד מוט בעמידה אחיזה הפוכה
כפיפת מרפק בפול תחתון עם מוט
כפיפת מרפקים כנגד משקולות יד באחיזת פטיש בעמידה

אמות: לא מצאתי תרגיל, אבל בכללי אני לוקח מוט ישר מאוחרי הגף עם משקל טיפה ומרים את פרק כף היד ומוריד.​

התוכנית הנוראית ביותר שראיתי היום. תעיף אותה לפח. הכל פשוט לא בסדר. ממליץ להציץ בתוכניות שיש בלנקיה שבחתימה שלי. לדעתי הFBW שם תתאים לך.

• פותח/ת השרשור
התוכנית הנוראית ביותר שראיתי היום. תעיף אותה לפח. הכל פשוט לא בסדר. ממליץ להציץ בתוכניות שיש בלנקיה שבחתימה שלי. לדעתי הFBW שם תתאים לך.
מה לא טוב בה? שאין בה תרגילים מורכבים?

• פותח/ת השרשור
אין תרגילים מורכבים ויש בערך פי 2 יותר תרגילים וסטים ממה שאמור להיות לך בתוכנית AB
בוא שנייה נסתכל על הרגליים, בתוכנית שכרגע אני עובד איתה יש 5 תרגילים, ב-FBW אני רואה שהסקוואט הוא התרגיל היחיד על הרגלים(והרגליים הם חצי מהגוף). אתה אומר לי שסקוואט מחליף את כל ה-5 תרגילים שעובדים על שרירים אחרים?

אתה אומר לי שסקוואט מחליף את כל ה-5 תרגילים שעובדים על שרירים אחרים?
קודם כל, כן. דבר שני, 5 תרגילים זה הרבה מעבר למה שיעזור לך לפתח את הרגליים. בשלב שאתה נמצא בו כרגע, סקוואט זה כל מה שאתה צריך לבניית מסה ברגליים

• פותח/ת השרשור
קודם כל, כן. דבר שני, 5 תרגילים זה הרבה מעבר למה שיעזור לך לפתח את הרגליים. בשלב שאתה נמצא בו כרגע, סקוואט זה כל מה שאתה צריך לבניית מסה ברגליים
אצלי למשל בתוכנית יש יש 8 חזרות, אצלך אני רואה שיש 5. מה ההבדל?
ועל איזה תוכנית אתה ממליץ להשתמש בה לחיטוב? ואחרי החיטוב, צריך לשנות תוכנית שתעבוד חזר יותר על השרירים?

אצלי למשל בתוכנית יש יש 8 חזרות, אצלך אני רואה שיש 5. מה ההבדל?
טווח של 5 חזרות הוא טווח אידיאלי לתרגילי הבסיס מפני שאלו תרגילים בעלי טכניקה קשה לביצוע וטווח חזרות גבוה בתרגילים הללו אצל מתאמנים מתחילים עלול לגרום לאיבוד ריכוז וביצוע טכניקה פחות טובה. בתרגילים שהם לא תרגילי הבסיס אני לא נותן לבצע 5 חזרות כל סט.
ועל איזה תוכנית אתה ממליץ להשתמש בה לחיטוב?
FBW
ואחרי החיטוב, צריך לשנות תוכנית שתעבוד חזר יותר על השרירים?
אם משהו עובד, לא מחליפים אותו

מתאמן מתחיל נחשב שנה?😕
מתאמן מתחיל לא מוגדר על פי הזמן שהוא מתאמן. מה משקלי העבודה שלך?
בתוכנית FBW אין בה קצת מידי תרגילים?
לא
איפה למשל הטרפזים והיד קדמית אחורית..?
בתוכנית הFBW שלי יש יד קדמית ואחורית. טרפזים אין צורך לאמן בכלל בשום שלב של אימונים
הם גם עובדים חזק בתרגילים האלו?
כן, אבל בFBW נתתי בידוד ליד קדמית ואחורית.
.

בנץ פרס 25 כל צד, על איזה עוד תרגילים אתה מעונין לדעת? כי לפי מה שאתה רואה לא עבדתי על תרגילי בסיס חחח
אז הגיע הזמן להתחיל לעבוד גם על כל השאר
ב-FBW A1, אפשר להוסיף תרגילים נוספים לבטן?
לא הייתי ממליץ להוסיף שום תרגילים לFBW שלי. להחליף אפשר, להוסיף לא מומלץ, יש בה מספיק נפח.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי ממליץ להוסיף שום תרגילים לFBW שלי. להחליף אפשר, להוסיף לא מומלץ, יש בה מספיק נפח
בתוכנית יש תרגיל אחד לבטן, איפה היא עובדת בתוכנית ומקבלת נפח? לפי מה שאני רואה זה שאתה מכווץ את הבטן בתרגילים כמו סקוואט בשביל לתת תמיכה לעמוד השדרה

בתוכנית יש תרגיל אחד לבטן, איפה היא עובדת בתוכנית ומקבלת נפח?
אתה צריך להתמקד לעבוד בעצימות גבוהה. אם אתה עובד בעצימות גבוהה אז תרגיל אחד לבטן יביא לך מספיק נפח. במיוחד שלבטן לא צריך להביא הרבה נפח בכל מקרה, היא עובדת חזק בתרגילי הבסיס, תרגיל אחד פעמיים בשבוע (6 סטים שבועיים) יספיקו כדי ליצור היפרטרופיה מספקת באזור הבטן, בתוספת לסקוואטים ודד ליפטים שמפעילים את הבטן חזק בצורה איזומטרית.

מה זה אומר עצימות גבוהה?
עצימות גבוהה הכוונה עבודה במשקל כזה שבו לדוגמא אם אתה צריך לעשות 8 חזרות, אתה תצליח לעשות 8 חזרות וחזרה תשיעית לא תעלה גם אם יתהפך העולם. רוב האנשים שעובדים בתוכניות ארוכות לא עובדים בעצימות גבוהה ובגלל זה לא מנצלים את הכוח שלהם כמו שצריך, כאשר תוכנית קצרה ולעניין ועבודה בעצימות גבוהה יתנו את התוצאות הטובות ביותר למתאמן מתחיל
והמטרה של תוכנית FBW היא 3 פעמים בשבוע?
כן
אי אפשר למשל לעבוד איתה 4 ימים בשבוע?
ל4 פעמים בשבוע עדיף לקחת AB.

• פותח/ת השרשור
עצימות גבוהה הכוונה עבודה במשקל כזה שבו לדוגמא אם אתה צריך לעשות 8 חזרות, אתה תצליח לעשות 8 חזרות וחזרה תשיעית לא תעלה גם אם יתהפך העולם. רוב האנשים שעובדים בתוכניות ארוכות לא עובדים בעצימות גבוהה ובגלל זה לא מנצלים את הכוח שלהם כמו שצריך, כאשר תוכנית קצרה ולעניין ועבודה בעצימות גבוהה יתנו את התוצאות הטובות ביותר למתאמן מתחיל

כן

ל4 פעמים בשבוע עדיף לקחת AB.
סבבה. בינתיים אני אתחיל FBW, אלמד את הטכניקה של תרגילי הבסיס 😃
ובאיזה אופן לבצע את האימונים? לדוגמה: יום ראשון, שני שלישי אימון וכל השאר מנוחה, או אימון, הפסקה, אימון, הפסקה, אימון, הפסקה?

ראשון שלישי חמישי זאת אופציה. כל השאר ימי מנוחה. הכי טוב לתת יום מנוחה אחרי כל יום אימון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית