הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ "תועלת" הצום

LiftHeavy

משתמש קבוע
1,128
1
נק' מוניטין:
8,748
1,128
1
כיפור קרב ויש כאלה שצמים וכאלה שלא.
אני נמנה מאלה שלא צמים,מסיבה פשוטה שלא מאמין בקיומו של אלוהים(אין לנו על מי להשען אלא על מארק ריפטו שבטקסס)

במשך השנים אמרו לי לא לצום מבחינה דתית,אלא מבחינה בריאותית,טוענים שצום יעיל ואף מנקה את מערכת העיכול ודי מומלץ.
מהידע שלי אני יודע שניקוי מערכת העיכול צריך להתבצע בהזרמת נוזלים(כמו חוקן?)

יש פה למישהו מאמר/רפרנס/אסמכתא שצום אכן בריא או שזה בלבול אשכים

תודה לעונים,
וצום קל:)

אין שום יתרונות לצום, וגם כאלו שנחקרו לא באמת הניבו תוצאות ממשיות (שנויות מאוד במחלוקת), לדוגמא יש לך המון רפרנסים ומחקרים שבוצעו במאמר על ה IF בפורטל, שנית יש מחקר חדש שיצא על IF שקצת סותר אותם:

Am J Clin Nutr (September 23, 2009). doi:10.3945/ajcn.2008.27327

Intermittent fasting does not affect whole-body glucose, lipid, or protein metabolism1,2,3

Maarten R Soeters, Nicolette M Lammers, Peter F Dubbelhuis, Mariëtte T Ackermans, Cora F Jonkers-Schuitema, Eric Fliers, Hans P Sauerwein, Johannes M Aerts and Mireille J Serlie
1 From the Departments of Endocrinology and Metabolism (MRS, NML, EF, HPS, and MJS), Medical Biochemistry (PFD and JMA), Clinical Chemistry, Laboratory of Endocrinology (MTA), and Dietetics Academic Medical Center (CFJ-S), University of Amsterdam, Amsterdam, Netherlands.

2 Nutricia Advanced Medical Nutrition (Zoetermeer, Netherlands) provided Nutridrink.

3 Address correspondence to MR Soeters, Department of Endocrinology and Metabolism, Academic Medical Center, PO Box 22660, 1100 DD Amsterdam, Netherlands. E-mail: [email protected].

ABSTRACT

Background: Intermittent fasting (IF) was shown to increase whole-body insulin sensitivity, but it is uncertain whether IF selectively influences intermediary metabolism. Such selectivity might be advantageous when adapting to periods of food abundance and food shortage.

Objective: The objective was to assess effects of IF on intermediary metabolism and energy expenditure.

Design: Glucose, glycerol, and valine fluxes were measured after 2 wk of IF and a standard diet (SD) in 8 lean healthy volunteers in a crossover design, in the basal state and during a 2-step hyperinsulinemic euglycemic clamp, with assessment of energy expenditure and phosphorylation of muscle protein kinase B (AKT), glycogen synthase kinase (GSK), and mammalian target of rapamycine (mTOR). We hypothesized that IF selectively increases peripheral glucose uptake and lowers proteolysis, thereby protecting protein stores.

Results: No differences in body weight were observed between the IF and SD groups. Peripheral glucose uptake and hepatic insulin sensitivity during the clamp did not significantly differ between the IF and SD groups. Likewise, lipolysis and proteolysis were not different between the IF and SD groups. IF decreased resting energy expenditure. IF had no effect on the phosphorylation of AKT but significantly increased the phosphorylation of glycogen synthase kinase. Phosphorylation of mTOR was significantly lower after IF than after the SD.

Conclusions: IF does not affect whole-body glucose, lipid, or protein metabolism in healthy lean men despite changes in muscle phosphorylation of GSK and mTOR. The decrease in resting energy expenditure after IF indicates the possibility of an increase in weight during IF when caloric intake is not adjusted. This study was registered at www.trialregister.nl as NTR1841.

Received for publication December 8, 2008. Accepted for publication July 31, 2009.

כיפור קרב ויש כאלה שצמים וכאלה שלא.
אני נמנה מאלה שלא צמים,מסיבה פשוטה שלא מאמין בקיומו של אלוהים(אין לנו על מי להשען אלא על מארק ריפטו שבטקסס)

במשך השנים אמרו לי לא לצום מבחינה דתית,אלא מבחינה בריאותית,טוענים שצום יעיל ואף מנקה את מערכת העיכול ודי מומלץ.
מהידע שלי אני יודע שניקוי מערכת העיכול צריך להתבצע בהזרמת נוזלים(כמו חוקן?)

יש פה למישהו מאמר/רפרנס/אסמכתא שצום אכן בריא או שזה בלבול אשכים

תודה לעונים,
וצום קל:)
בלבול אשכים מוחלט אם תשאל אותי, פעם מישהו אמר לי את זה ושאלתי אותו, איך בדיוק הצום מנקה את הקיבה/גוף? הרי הגוף מוציא רעלים בעיקר דרך השתן והצואה, ויותר היגיוני שחוסר במזון ונוזלים רק יעכב את הרעלים, הוא אמר "לא יודע" וגיחך...

בלבול אשכים מוחלט אם תשאל אותי, פעם מישהו אמר לי את זה ושאלתי אותו, איך בדיוק הצום מנקה את הקיבה/גוף? הרי הגוף מוציא רעלים בעיקר דרך השתן והצואה, ויותר היגיוני שחוסר במזון ונוזלים רק יעכב את הרעלים, הוא אמר "לא יודע" וגיחך...

ניקוי מתבצע ע"י צום מאוכל ושתיה של המון מים + אכילה של צמחים מסויימים
צום גם של אוכל וגם של מים לא נראה לי מועיל

למה אין דת שחוגגת את חג הבשר או משהו כזה? יום שלם חייבים לאכול רק בשר.

יום העצמאות ? למרות שאין איזה איזו הלכה, אבל אני חושב שזה יום היחידי בישראל בו האנשים אוכלים "בריא" 🤡

המחקר הזה נערך רק שבועיים (wk אומר week?) זה בכלל כביל באיזשהו קנה מידה?
הבדיקות נלקחו רק אחרי שבועיים, לגבי זמן המחקר רשום במלא (אין לי אותו, אבל אפשר להשיג - לא כזה מעניין בכל מקרה)

סתם עם זה עדיין מענין מישהו- לפני הצום 94ק"ג,אחרי הצום - היום בבוקר,ז"א אחרי כמה ארוחות והחזר כל הנוזלים-92 ק"ג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית