הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בגב תחתון בזמן דדליפט

12cohenGilad

משתמש פעיל
307
34
נק' מוניטין:
43
307
34
היי, היום היה לי אימון , ובהתחלה עשיתי כמה סטים חימום ובהדרגה העלתי את המשקל, כשניסיתי לעלות עוד במשקל הרגשתי כאב בגב התחתון, ובגלל זה לא העלתי ביותר מידי משקל. עכשיו אין כאב או משהו אבל אני מפחד שגרמתי לפציעה, יש רק קצת לחץ באזור שם.
יש מצב שגרמתי לפציעה שם ? אני חושב שהטכניקה הייתה סבבה זאת אומרת לא רעה אבל סביר לגמרי..
עזרה בבקשה? זה ממש דחוף לי..יש מצב נתפס השריר אבל לא יודע

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון
זה קרה רק באימון הזה בשאר האימונים לא קרה, עשיתי איזה 4 סטים ככה עד שהגעתי בהדרגה למשקל שלי, ואז כשהעלתי עוד במשקל לקראת החזרה האחרונה הרגשתי כאילו הולך להתפס השריר או משהו, בשאר אימונים לא עשיתי כל כך חימום כי אני עוד במשקל דיי נמוך. אבל בכל זאת אעלה סרטון, ביום שלישי נראלי אעלה.

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון
אני דיי בטוח שבאימון נתפס לי הגב טיפה, עכשיו זה קצת השתחרר אבל לא הרגשתי שום כאב או משהו.
הנה סרטון :

הפעם הורדתי מעט במשקל כי הרגשתי דיי חלש היום(לא אכלתי היום מספיק וגם המזג אוויר הזה ) וגם כי אני חושב שלא שמרתי על טכניקה.אני יודע שהמשקל עצמו מאוד נמוך אבל אני גם שוקל כמו נוצה וגם רק התחלתי אז...

על הדרך אני מעלה סרטון של הסקוואט :

נראלי הייתי צריך לעלות מעט תמוט והפעם עשיתי בלי נעליים.(זה מה שאמרתם לי ) אני מודע שהחליקו לי המרפקים פנימה בחזרה האחרונה בטעות.

המוט צריך להתגלגל עליך במהלך כל העליה והוא לא נוגע בך בכלל. כשהמוט מתגלגל עליך זה מוריד עומס מהגב
סקוואט נראה בסדר חוץ מהחזרות האחרונות. בעליה אתה צריך לעוף למעלה ואתה לא עולה בצורה סימטרית

• פותח/ת השרשור
המוט צריך להתגלגל עליך במהלך כל העליה והוא לא נוגע בך בכלל. כשהמוט מתגלגל עליך זה מוריד עומס מהגב
סקוואט נראה בסדר חוץ מהחזרות האחרונות. בעליה אתה צריך לעוף למעלה ואתה לא עולה בצורה סימטרית
חחח אני יודע שזה קצת דפוק, אבל יש לי דיי הרבה שערות ברגליים והמוט בוא נגיד ככה נתפס בהם וזה ממש כואב אבל אנסה בכל זאת, לגבי הסקוואט אשפר אותו זה היה סט אחרון אחרי , בסטים הקודמים הוא היה יותר טוב לדעתי.

אתה לא יושב אחורה בסקוואט בכלל,וזה ממש חשוב ללואובאר,אתה חייב ללמוד את זה.
לפי איך שזה נראה לי, הוא מתחיל את התנועה מהברכיים ואז ממשיך עם ישיבה אחורה. אם הוא לא היה יושב אחורה כנראה הייתה נוצרת אצלו גלישה בברכיים או תופעה אימפולסיבית אחרת על מנת לגרום למרכז הכובד להשאר במרכז בזמן שהוא שואף קדימה. זאת לא הבעיה המרכזית אצלו.

לפי איך שזה נראה לי, הוא מתחיל את התנועה מהברכיים ואז ממשיך עם ישיבה אחורה. אם הוא לא היה יושב אחורה כנראה הייתה נוצרת אצלו גלישה בברכיים או תופעה אימפולסיבית אחרת על מנת לגרום למרכז הכובד להשאר במרכז בזמן שהוא שואף קדימה. זאת לא הבעיה המרכזית אצלו.
לא יודע הסקוואט שלו נראה לי הרבה יותר הייבאר מאשר לואובאר מבכינת הפלג גוף תחתון...

• פותח/ת השרשור
אתה לא יושב אחורה בסקוואט בכלל,וזה ממש חשוב ללואובאר,אתה חייב ללמוד את זה.
מה זאת אומרת לשבת אחורה?
נראלי שאני מתחיל קודם עם הישיבה ואז ברכיים

בכל מקרה לא הבנתי , הטכניקה סבבה או שיש מה לשפר?(אני מעדיף שתגידו כמה שיותר מה לשפר אני לא מסתפק כל כך ב"סביר")

מה זאת אומרת לשבת אחורה?

נראלי שאני מתחיל קודם עם הישיבה ואז ברכיים

בכל מקרה לא הבנתי , הטכניקה סבבה או שיש מה לשפר?(אני מעדיף שתגידו כמה שיותר מה לשפר אני לא מסתפק כל כך ב"סביר")
הבאתי לך מה לשפר. אין לי עוד רעיונות כרגע
לא יודע הסקוואט שלו נראה לי הרבה יותר הייבאר מאשר לואובאר מבכינת הפלג גוף תחתון...
אני אפתיע אותך, גם בהיי באר צריך לשבת עם התחת אחורה. ההבדל היחיד הוא מיקום המוט וכל השאר נתון לבחירתו של המתאמן. זה שהניח באר אתה יכול לשמור על מנח גב נייטראלי יותר לא אומר שאתה לא יושב עם התחת אחורה

• פותח/ת השרשור
הבאתי לך מה לשפר. אין לי עוד רעיונות כרגע
אה טוב, ומה זאת אומרת לשבת עוד אחורה? לצאת יותר עם הכיוון של התחת? כנראה שאני טועה אבל נראה לי שגם האחיזה שלי לא מספיקה, זאת אומרת נראלי שכף היד שלי לא מספיק ישר אני פשוט לא מצליח גם ליישר אותו .
תודה וסליחה על החפירה ..

אה טוב, ומה זאת אומרת לשבת עוד אחורה? לצאת יותר עם הכיוון של התחת? כנראה שאני טועה אבל נראה לי שגם האחיזה שלי לא מספיקה, זאת אומרת נראלי שכף היד שלי לא מספיק ישר אני פשוט לא מצליח גם ליישר אותו .
תודה וסליחה על החפירה ..
תחפש ביוטוב Mark rippetoe hip drive קשה לי להסביר דרך הפלאפון

שים לב @Tank שהוא גם מתחיל בהייפר אקסטנשן בגב.

אחי, בסקוואט כשאתה מתחיל, את תכווץ את הגב כל כך חזק ותקער אותו ככה,
שמור על גב ישר ונייטרלי, כווץ את הבטן והגב יחד לכיווץ סטטי ושמור על הגב ככך, אין צורך להעיף את האגן אחורה, זה לא יגרום לך בהכרח להתיישב אחורה.

אני מתערב איתך שאנחנו לא נראה את ההייפראקסטנשן בעליה בכלל כשהוא יתקדם עוד במשקלים. זה בכל מקרה לא נראה כמו משהו קריטי אבל במשקל עבודה כל כך נמוך קשה לשפוט.

אני מתערב איתך שאנחנו לא נראה את ההייפראקסטנשן בעליה בכלל כשהוא יתקדם עוד במשקלים. זה בכל מקרה לא נראה כמו משהו קריטי אבל במשקל עבודה כל כך נמוך קשה לשפוט.
זה פשוט לא הבנה נכונה של ההיפ דרייב, התאמצות יתר,
היה לי את זה וגם לך ללא כשר למשקלים, עד שמישהו, ביסט, אמר לי להפסיק עם זה.

• פותח/ת השרשור

אחי, בסקוואט כשאתה מתחיל, את תכווץ את הגב כל כך חזק ותקער אותו ככה,
שמור על גב ישר ונייטרלי, כווץ את הבטן והגב יחד לכיווץ סטטי ושמור על הגב ככך, אין צורך להעיף את האגן אחורה, זה לא יגרום לך בהכרח להתיישב אחורה.
אני לא כל כך מכווץ תגב כמו שאתה מתאר.. ככה הגב לי ברגיל וגם אמרת לי פשוט לנסות לשמור כמה שיותר על גב ישר וזה מה שאני מנסה.
אשמח גם אם תדברו במושגים קצת יותר קלים לי חח

אני לא כל כך מכווץ תגב כמו שאתה מתאר.. ככה הגב לי ברגיל וגם אמרת לי פשוט לנסות לשמור כמה שיותר על גב ישר וזה מה שאני מנסה.
אשמח גם אם תדברו במושגים קצת יותר קלים לי חח
אל תגיד לי אני לא, אני רואה שאתה כן
את מעגל את התחת יותר מידי ולזה אתה כנראה מתכוון לשמור על גב ישר, וזה רק גורם לך לבעיות בגב, תהפוך אותו מ"יותר מידי ישר" לרגיל
כמו שאתה עומד, כווץ סטטית (כלומר שאתה מפעיל את השריר אבל זה לא מלווה בכל תנועה, סתם כיווץ)
ורד עם התיישבות אחורה, אתה לא חייב לעגל את הגב בשביל זה.

סמוך עלי אתה לא רוצה להפוך את זה להרגל ואתה לא יודע כמה קשה לשנות הרגלים.

• פותח/ת השרשור
אל תגיד לי אני לא, אני רואה שאתה כן
את מעגל את התחת יותר מידי ולזה אתה כנראה מתכוון לשמור על גב ישר, וזה רק גורם לך לבעיות בגב, תהפוך אותו מ"יותר מידי ישר" לרגיל
כמו שאתה עומד, כווץ סטטית (כלומר שאתה מפעיל את השריר אבל זה לא מלווה בכל תנועה, סתם כיווץ)
ורד עם התיישבות אחורה, אתה לא חייב לעגל את הגב בשביל זה.

סמוך עלי אתה לא רוצה להפוך את זה להרגל ואתה לא יודע כמה קשה לשנות הרגלים.
יכול להיות שזה בגלל שנתפס לי מעט הגב אבל באמת שלא הרגשתי שאני כל כך מכווץ תגב בכל מקרה חמישי אנסה את זה ואעלה שוב סרטון. פשוט לפי סרטונים שראיתי באינטרנט הבנתי שצריך גם סוג של להוציא תתחת... תודה רבה ולילה טוב 😃

יכול להיות שזה בגלל שנתפס לי מעט הגב אבל באמת שלא הרגשתי שאני כל כך מכווץ תגב בכל מקרה חמישי אנסה את זה ואעלה שוב סרטון. פשוט לפי סרטונים שראיתי באינטרנט הבנתי שצריך גם סוג של להוציא תתחת... תודה רבה ולילה טוב 😃
יש להוציא תחת אחורה, ולא הייתי משתמש בקיו הזה, זה להתיישב אחורה.
האגן מגיע לקצה התנועה שלו בתחתית, ולא בשליש הראשון של התנועה.

ויש, סיבוב אגן לאחור (חפש בגוגל) שזה מה שאתה עושה, ואין צורך, יש צורך לשמור על גב ישר, ואגן נייטרלי, ככה זה כשאתה עומד וככה התנועה מתחילה
ואתה שומר על זה ככה כמה שיותר.
מתחילים נוטים לחשוב שאם הם יישרו את הגב חזק, אז ככה זה ישאר להם בתחתית, זה יותר מסובך מזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית