הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב חלבון לא מלא

נאור1994

משתמש מתחיל
40
2
נק' מוניטין:
2
40
2
אני צריך על פי בחישוב של 2 גרם לקילו,170 גרם חלבון
בניתי תפריט בעזרת מחשבון וקודם כל חישבתי את החלבון,השומן ואז הפחמימה בהתאם
העניין הוא שלאחר חישוב השומן והפחמימהכת החלבון עלתה מ170 לכמעט 200
האם אין עם זה בעיה או צריך לקצץ 30 גרם?

מה ההגדרה ל"בריא" ?
שהגוף שלא לא נפגע מעודף חלבון
אתה יודע להגיד בוודאות שאותם אנשים עושים בדיקות דם מדי תקופה?
לא, אבל נתונים מחקריים יבשים מראים שבכמויות האלה לא אמור לקרות שום דבר מיוחד לגוף שלך והיו המון דיונים על זה בפורום בעבר. אני רוצה לתת הדגשה ל"נתונים יבשים" כי מובן שאי אפשר להסתמך בצורה עיוורת על מחקרים, אבל תגיד לי אתה, הכרת מישהו שנוצרו אצלו בעיות מאכילת יתר של חלבון? ואם כן, איזו כמות הוא אכל?
איך הם יודעים שלא התחילה להם בעיית תפקוד כליות קלה? שאולי תחמיר?
סבבה, אז נסכים על הדבר הבא, אם אתה לוקח על עצמך את הסיכון של לצרוך כמות חלבון גבוהה בהרבה מההמלצה הסטנדרטית כדאי לך לבצע בדיקות דם עקביות.

בעקרון אושר סופטי ממליץ למתאמנים שלו להכניס 3 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף. שאלתי אותו למה והוא לא ענה לי. זה גם למה @x7haim אוכל ככה. הטענה הייתה לפי מה שהבנתי היא "כל הליפטרים הגדולים עושים ככה אז צריך להקשיב לנסיון"
בבקשה אל תפתח את זה שוב

בבקשה אל תפתח את זה שוב
אני לא הולך לסגור את השיחה הזאת עד שאני לא אקבל תשובה ישירה. וכשאני אומר תשובה ישירה אני מתכוון שאני רוצה לשמוע הסבר מדעי או "אין לי מושג פשוט נראה לי שזה יותר טוב אז אני ממליץ את זה".

מקס רשם "לא חסר", "אפילו 4". ילד אחד ששותה אלפמאות סקופים של חלבון ביום ומגיע ל-x3 זה לא כזה מעניין...
וואלה? אתה עוקבי אחרי במקרה? איך אתה יודע מה אני אוכל וכמה?
אני לא הולך לסגור את השיחה הזאת עד שאני לא אקבל תשובה ישירה. וכשאני אומר תשובה ישירה אני מתכוון שאני רוצה לשמוע הסבר מדעי או "אין לי מושג פשוט נראה לי שזה יותר טוב אז אני ממליץ את זה".
חבל

מקס. דיי.
אתה לא הולך לקבל תשובה כזאת מהסיבה הפשוטה שזה bs. בסדר? דיי. באמת.

מקס. דיי.
אתה לא הולך לקבל תשובה כזאת מהסיבה הפשוטה שזה bs. בסדר? דיי. באמת.
אני נותן לו הזדמנות להגן על הדעה שלו ולהסביר אותה. אולי אני אלמד מזה משהו שלא ידעתי. אם הוא לא רוצה החלטה שלו, פשוט במקרה הזה אני גם אתייחס לזה כאל BS (כשאני אומר BS זה BROSCIENCE ולא BULLSHIT שלא תבינו לא נכון)

אני נותן לו הזדמנות להגן על הדעה שלו ולהסביר אותה. אולי אני אלמד מזה משהו שלא ידעתי. אם הוא לא רוצה החלטה שלו, פשוט במקרה הזה אני גם אתייחס לזה כאל BS (כשאני אומר BS זה BROSCIENCE ולא BULLSHIT שלא תבינו לא נכון)
זה לא יקרה.

• פותח/ת השרשור
חחחחח אני מאוד נרגש שפעם ראשונה שאלה שלי מעלה כזה דיון נוקב אך בין השורות אם מישהו יוכל לענות לי על השאלה האם זה בסדר שבסוף חישוב התפריט כמות השומן עולה על 1 גרם לקג אני אשמח חחח:sweatingbullets:

חחחחח אני מאוד נרגש שפעם ראשונה שאלה שלי מעלה כזה דיון נוקב אך בין השורות אם מישהו יוכל לענות לי על השאלה האם זה בסדר שבסוף חישוב התפריט כמות השומן עולה על 1 גרם לקג אני אשמח חחח:sweatingbullets:
זה בסדר

חחחח גרמת לי לגחך

אבל תגיד לי אתה, הכרת מישהו שנוצרו אצלו בעיות מאכילת יתר של חלבון? ואם כן, איזו כמות הוא אכל?
.
לא מכיר אישית אף אחד שאכל כמויות כאלה של חלבון, אבל בעיקר בגלל שזה פשוט מיותר ויקר. לדעתי אין שום סיבה לצרוך מעל 2 קילו לכל קג..

🤦‍♂️ תעשה טובה
מה יש לך חיים זה נראה מהצד כאילו שאתה מרגיש רגשות אשמה בגלל שאני מעלה את הנקודה הזאת
לא מכיר אישית אף אחד שאכל כמויות כאלה של חלבון, אבל בעיקר בגלל שזה פשוט מיותר ויקר. לדעתי אין שום סיבה לצרוך מעל 2 קילו לכל קג..
עם זה אני מסכים.

את האמת? כן. נמאס לי שאתם מדברים עליו
צר לי נורא שנמאס לך שאנחנו מדברים עליו אבל זה פורום ציבורי וזכותנו להעביר עליו ביקורת אם לדעתנו הוא טועה
אין קשר. כשאין לך תשובה מבוססת אתה מעדיף לא לענות.
חלאס להחליט שלבנאדם אין תשובה מבוססת. אולי יש לו.

הכרת מישהו שנוצרו אצלו בעיות מאכילת יתר של חלבון?
1. נראה שהפחד של הרופאים מעודף חלבון מבוסס בעיקר על מחקר שנערך לגבי אנשים שהיו חולי כליות מלכתחילה. אצלם ריבוי חלבונים גרם להרעה במצב.
2. "הכרת מישהו" הוא לא נימוק. דר' נעמה קונסטנטיני, שנפגשת עם קצת יותר אנשים מאיתנו, טענה (בע"פ, אין לי סימוכין) שהיא נתקלה במקרה (מקרים? מצטער, לא זוכר) של פגיעה כלייתית בעקבות צריכה מוגזמת של חלבון. אז הנה, היא באמת "הכירה מישהו". כמה משקל צריך לתת לעדות אנקדוטלית כזאת, אילו כשהיא מגיעה מפיו של מומחה? אולי לא הרבה (ממקרה אחד אי אפשר ללמוד כלום על סיבתיות) , אבל קצת יותר מאפס.

זה בסדר, תראה שהמספר קלוריות הכולל ביום מסתדר לך.
וגם חלבון אני מניח שאתה מבין כאן ש 30 גרם נוספים לא אמורים לעשות שום בעיה.

אחלה, אז בוא נמצא. רק שזה גם יענה על ההגדרה "לא חסר פה בפורום".
באמת בשביל מה זה טוב.?
באמת לא חסר פה כאלו שאוכלים בכמויות כאלו והן בעיקר החבר'ה שמוזרקים.אם הוא מכיר מישהו מוזרק ולא רוצה לומר לך כתוצאה מפרטיות? הבן אדם מספיק זמן בפורום ועוזר בכל פוסט למה אתה דווקא חושב שהוא יטריל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית