הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"90% מלוחמי UFC לוקחים סטרואידים" וסמים בספורט באופן כללי

הרבה פעמים יש אי הבנה מוחלט לגבי המונח "ספורטיביות", סמים היו וקיימים בספורט מאז שהמונח ספורט הומצא.

מאז שהתחילו התחרויות הפומביות הגדולות הראשונות כמה מאות לפני הספירה ביוון התחילו להעניק לחיות hydromel ובני אדם אכלו hallucinogens או ממריצים אחרים כגון strychnine וגם דברים קצת פחות רעילים שחשבו שיעניקו להם יתרונות אנאבוליים כמו אשכים של בעלי חיים.
הסטרואידים כמו שמכירים אותם היום נכנסו לתמונה חזק בעיקר מהנאצים ואפשר היה לראות זאת בצורה מובהקת באולימפיאדה שנערכה בגרמניה באותה תקופה כשהגרמנים קטפו בערך חצי מהמדליות האפשריות בפער ניכר מכל מעצמה אחרת(ולא רק כי הם מוכשרים).

הדבר היחיד שהשתנה מימי היוונים לימינו אנו זו שאלת האתיקה והדיון סביב טוהר הספורט.
אין שום שיא היום שמחזיק של מתחרה "טבעי".

מאמר מעניין(הרווארד):http://dash.harvard.edu/bitstream/handle/1/8848241/LeeY06.pdf?sequence=1

איזה חומרים לדוגמא שחקנים כמו מסי/רונאלדו/לברון משתמשים? במידה ואתה יודע
לא בקיא מספיק בחומרים או בכדורגל בשביל להגיד במדויק, אבל זה תחום מאוד פיזי ואתה יכול להניח די בבטחה שזה קיים שם (גם אין בדיקות עד כמה שאני יודע).
אז לישראלים אין הישגים כי המוסר עבודה גבוה או כי החומרים מיוצרים בug של דרום תל אביב?
למזלנו עוד לא הגענו לשלב שבו הישגים בספורט תלויים רק באיכות הסמים ולא באיכות הספורטאי..

• פותח/ת השרשור
לא כל אחד שמשתמש יכול להגיע לרמות האלה(ע"ע בולט), זה תלוי גנטיקה, אימונים ותזונה.
אני ממש לא התכוונתי לזה ככה,ברור שאם ערן זהבי יתחיל לקחת סטרואידים זה לא אומר שמחר הוא בברצלונה. אני פשוט חושב שבלי החומרים משפרי ביצועים הפערים בין רונאלדו לשאר השחקנים היו קטנים יותר,יכול מאוד להיות,אפילו סביר להניח,שהתזונה הקפדנית הגנטיקה והאימונים שלו מפרידים אותו מכל השאר. בקשר לבולט... להיות הכי טוב בעולם במשהו למשך 10 שנים? נראה לי קצת לא אפשרי בלי "עזרה חיצונית". ג'סטין גאטלין קבע את תוצאת השיא שלו בגיל 33,קשה לי להאמין שהוא מתאמן יותר חזק ושהגנים עוזרים לו יותר מאשר לפני עשור.

תבינו, אלה אנשים שמקפידים על תזונה, אימונים וכושר של הרמות הכי גבוהות ובכל זמן נתון נמצאים תחת יעוץ של התותחים בתחום.
הוא יכול להקפיד על תזונה, אימונים וכושר כמה שבא לו. הוא בחיים לא היה מגיע לרמות האלה ללא חומרים, שלא נדבר בכלל על החוסר בפציעות.
אל תהיה כל כך נאיבי.

הוא יכול להקפיד על תזונה, אימונים וכושר כמה שבא לו. הוא בחיים לא היה מגיע לרמות האלה ללא חומרים, שלא נדבר בכלל על החוסר בפציעות.
אל תהיה כל כך נאיבי.
תקרא שוב את מה שכתבתי, כנראה פספסת. אני הכי לא נאיבי.
אני כן חושב שכל הספורטאים והאתלטים ברמות הגבוהות נעזרים בחומרים משפרי ביצועים. אבל זה גם תלוי תזונה, גנטיקה ואימונים לא משנה איך תסובב את זה.

לקחת לדוגמא את רונאלדו זה קצת לא נכון לעשות, כי מסי לא "אתלט" כמוהו ועדיין מסי טוב יותר במשחק, כי יש עוד כלכך הרבה אלמנטים שלאו דווקא קשורים לחומרים שצריכים להיות לספורטאי בכל תחום ספורט שתקחו.

לסיכום, החומרים הם עזר ויכולת לשבור את המגבלה הגנטית, אבל יש כל כך הרבה משתנים סביב זה, כי שוב - ברמות הכי גבוהות אתה חייב להשתמש או שאתה פשוט נשאר מאחורה.

כמובן שכל תחום והחומרים שלו.

ההכללה הזו לא נכונה לא כל ספורטאי משתמש בחומרים, בספורט הקבוצתי יש פחות שימוש בסטרואידים, לא נראה לי שנייאמר ומסי מזריקים משהו, יש המון מתאגרפים במשקלים קלים שלא לוקחים כלום,
למעשה יש לנו בארץ אלוף אירופה באיגרוף תאילנדי שלא משתמש בכלום. שאני מכיר אותו באופן אישי.

לעומת זאת באתלטיקה אין סיכוי שיש מישהו שלא משתמש בחומרים מכל סוג שהם, אני לא קונה את זה, מי שמגיע לרמות הגבוהות - משתמש

ההכללה הזו לא נכונה לא כל ספורטאי משתמש בחומרים, בספורט הקבוצתי יש פחות שימוש בסטרואידים, לא נראה לי שנייאמר ומסי מזריקים משהו, יש המון מתאגרפים במשקלים קלים שלא לוקחים כלום,
למעשה יש לנו בארץ אלוף אירופה באיגרוף תאילנדי שלא משתמש בכלום. שאני מכיר אותו באופן אישי.

לעומת זאת באתלטיקה אין סיכוי שיש מישהו שלא משתמש בחומרים מכל סוג שהם, אני לא קונה את זה, מי שמגיע לרמות הגבוהות - משתמש

בספורט הקבוצתי משתמשים הכי הרבה,תראה כל שחקן פוטבול\בייסבול\הוקי וכו ברמות הגבוהות.
או אפילו ממריצים כאלה ואחרים

בספורט הקבוצתי משתמשים הכי הרבה,תראה כל שחקן פוטבול\בייסבול\הוקי וכו ברמות הגבוהות.
או אפילו ממריצים כאלה ואחרים
לקחת את התחומי ספורט הכי אגרסיבים שיש בספורט הקבוצתי - פוטבול והוקי, אז כן אני מניח שזה יהיה נכון, לגבי בייסבול אני לא כל כך מכיר.

זה עדיין לא מכליל את כל תחומי הספורט,
ככל שיש דרישה גבוהה יותר לסקילים ודרישה קטנה יותר לכוח ולמשקל - סטרואידים או חומרים אחרים יהיו פחות נפוצים, קח דוגמא, כדורגל, איגרוף, טניס, יש המון ספורטאים מתחרים ואפילו כאלו שמגיעים לרמות הגבוהות שלא משתמשים בתחומים האלו. בחייאת ראית איך נייאמר נראה - שחיף מת, ועדיין אחד הסקוררים הטובים בעולם בכדורגל.

לקחת את התחומי ספורט הכי אגרסיבים שיש בספורט הקבוצתי - פוטבול והוקי, אז כן אני מניח שזה יהיה נכון, לגבי בייסבול אני לא כל כך מכיר.

ככל שיש דרישה גבוהה יותר לסקילים ודרישה קטנה יותר לכוח ולמשקל - סטרואידים או חומרים אחרים יהיו פחות נפוצים, קח דוגמא, כדורגל, איגרוף, טניס, יש המון ספורטאים מתחרים ואפילו כאלו שמגיעים לרמות הגבוהות שלא משתמשים בתחומים האלו. בחייאת ראית איך נייאמר נראה - שחיף מת, ועדיין אחד הסקוררים הטובים בעולם בכדורגל.
בכל ספורט משתמשים בסמים משפרי ביצועים, משחמט ועד סטרונגמן.
זה לא בהכרח יהיה סטרואידים, אבל זה כן יהיה כל מיני סמים ממריצים וכו'

בכל ספורט משתמשים בסמים משפרי ביצועים, משחמט ועד סטרונגמן.
זה לא בהכרח יהיה סטרואידים, אבל זה כן יהיה כל מיני סמים ממריצים וכו'
אם אתה לא מוכן לקבל את זה שהרגע אמרתי שיש לנו אלוף אירופה באיגרוף תאילנדי שלא לוקח שאני התאמנתי איתו שנים, אז בוא נסכים שלא להסכים.

אם אתה לא מוכן לקבל את זה שהרגע אמרתי שיש לנו אלוף אירופה באיגרוף תאילנדי שלא לוקח שאני התאמנתי איתו שנים, אז בוא נסכים שלא להסכים.
לא אמרתי שכולם משתמשים, אמרתי שבכל ספורט משתמשים.
חוץ מזה כל הכבוד לו.

@לוטם ?
יש תוספים אסורים שיכולים לסייע לספורטאים הכל הענפים. החל מקפאין, ריטאלין וסטרואידים שונים.
יש כמה סיבות שספורטאי מקצועי יבחר לא להשתמש בתוספים. מוסר, סכנות בריאותיות, החשש להתפס או אי כדאיות כלכלית.

• פותח/ת השרשור

יש שמועות שמקשרות את נדאל לסטרואידים,חוץ מזה סרינה וויליאמס סירבה להיבדק.
ובקשר לספורט קבוצתי,בבייסבול זה דווקא הכי נפוץ(אלוהים יודע למה)

לא אמרתי שכולם משתמשים, אמרתי שבכל ספורט משתמשים.
חוץ מזה כל הכבוד לו.
טוב עם זה אני מסכים
@לוטם ?

יש תוספים אסורים שיכולים לסייע לספורטאים הכל הענפים. החל מקפאין, ריטאלין וסטרואידים שונים.
יש כמה סיבות שספורטאי מקצועי יבחר לא להשתמש בתוספים. מוסר, סכנות בריאותיות, החשש להתפס או אי כדאיות כלכלית.
לא אמרתי שלא, באיגרוף למשל משככי כאבים זה דבר נפוץ, במרתונים הזרקה של כדוריות דם אדומות נפוצה מאוד, כמו שכתבו גם בשחמט יש בטא בלוקרים, אבל שוב, כוונתי הייתה שההכללה היא לא נכונה, לא כל הספורטאים משתמשים בחומרים משפרי ביצועים, זה לא נכון להגיד את זה, יש ענפים שבהם זה נפוץ יותר ויש ענפים שפחות, איפה שדרוש יותר סקיל כמו כדורגל ואיגרוף, אתה תמצא הרבה יותר ספורטאים שלא משתמשים בכלום.
יש שמועות שמקשרות את נדאל לסטרואידים,חוץ מזה סרינה וויליאמס סירבה להיבדק.
ובקשר לספורט קבוצתי,בבייסבול זה דווקא הכי נפוץ(אלוהים יודע למה)
מעניין למה בבייסבול זה כל כך נפוץ, זה ספורט כל כך לא אגרסיבי

• פותח/ת השרשור
[QUOTE="לוטם, post: 990382, member: 12244"
מעניין למה בבייסבול זה כל כך נפוץ, זה ספורט כל כך לא אגרסיבי[/QUOTE]

אלכס רודריגז,a-rod, שחקן שהושעה על סמים אמר(לא זוכר ציטוט מדוייק,זה בערך) :"בבייסבול מרוויחים יותר מבכל ענף אחר,וכשיש חוזה של 80 מיליון דולר על הפרק אתה נתון תחת לחץ עצום לתפקד בצורה הכי טובה שיש בכל משחק,אתה צריך להיות הצורה הכי טובה של עצמך בכל משחק"

הגישה הרווחת בדיון הזה זו גישה של "כל מי שגדול, חזק ומהיר ממני - מוזרק".
ממליץ לכולם להכיר קצת ספורטאים, להתאמן איתם, לאמן אותם ולראות שאתם גרועים מהם פשוט כי אתם גרועים מהם. אני לא אומר שכולם נקיים, אבל יש ספורטאים בטופ האירופי וגם העולמי שנקיים. כן, לא כיף לשמוע שאפשר להיות יותר טובים מכם בלי חומרים, אבל זה המצב.

זה קצת נראה כמו פינצ'רים שטוענים שכל הפיטבולים מוזרקים, מבלי להבין את ההבדלים הגנטיים ביניהם.

אז שוב - אני ממש לא אומר שכולם נקיים או שאין אינטרס או שאין אפשרות להשתמש. אבל אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שלא נעשות תוצאות בטופ העולמי ללא חומרים אסורים.

ובחייאת, תלמדו מה מותר ומה אסור. למה אנשים כאן ש"תוקפים" ספורטאים על קריאטין או קפאין? שניהם חוקיים.

הגישה הרווחת בדיון הזה זו גישה של "כל מי שגדול, חזק ומהיר ממני - מוזרק".
ממליץ לכולם להכיר קצת ספורטאים, להתאמן איתם, לאמן אותם ולראות שאתם גרועים מהם פשוט כי אתם גרועים מהם. אני לא אומר שכולם נקיים, אבל יש ספורטאים בטופ האירופי וגם העולמי שנקיים. כן, לא כיף לשמוע שאפשר להיות יותר טובים מכם בלי חומרים, אבל זה המצב.

זה קצת נראה כמו פינצ'רים שטוענים שכל הפיטבולים מוזרקים, מבלי להבין את ההבדלים הגנטיים ביניהם.

אז שוב - אני ממש לא אומר שכולם נקיים או שאין אינטרס או שאין אפשרות להשתמש. אבל אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שלא נעשות תוצאות בטופ העולמי ללא חומרים אסורים.

ובחייאת, תלמדו מה מותר ומה אסור. למה אנשים כאן ש"תוקפים" ספורטאים על קריאטין או קפאין? שניהם חוקיים.

מה הקשר בכלל ? מי תוקף פה מישהו ??????

@Beast and cheat כמות מקרי הסימום בספורט היא עצומה ולכן זה לא מפתיע שחושדים בכולם.
אני מסכים איתך שגם שימוש בסמים לא מפחית את כמות העבודה הקשה והכשרון שנדרשים כדי להיות בטופ העולמי ומצד שני ההישגים היפים שספורטאי חובב יכול להגיע אליהם בצורה טבעית

רשימת ספורטאים שנתפסו
List of doping cases in sport - Wikipedia, the free encyclopedia

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית