הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נשימה בסקוואט

• פותח/ת השרשור roeebs
  • פורסם בתאריך

roeebs

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
ראיתי עכשיו את הסרטון הזה:

מדברים שם בעצם על זה שלפני הסקוואט צריך להוציא את האוויר מהריאות, להרגיש ככה יותר טוב את הבטן ולהוציא אוויר רק אחרי החזרה.
מה אתם אומרים? כי אני שמעתי מהרבה אנשים דווקא להכניס אוויר ולהוציא בזמן העלייה.

מה אתם אומרים? כי אני שמעתי מהרבה אנשים דווקא להכניס אוויר ולהוציא בזמן העלייה.
רואה את מה שהדגשתי?
אז לעולם לא.

בטן מכווצת חזק חזק, והאוויר בפנים למשך כל החזרה. מוציאים רק בסוף, ומכניסים מחדש לפני כל חזרה.

בסקואט\דדליפט\בנצ\פרס

אתה צריך להחזיק אוויר לבצע את החזרה במלואה ואז לשחרר אוויר ולהכניס מחדש

לדוגמא:

לקחת אוויר , ירדת לסקואט , עלית , הוצאת אוויר ומחדש

מסכים עם הנאמר מעלי, האוויר צריך להיות דחוס בריאות במהלך כל החזרה, אחרי כל חזרה אתה עושה זאת מחדש

ממש לא רעיון טוב, אתה חייב לשמור את האוויר למשך כל החזרה, הייתי ממליץ לך לקרוא את זה בשביל להבין יותר טוב STRONGEST – נשימה מעגלית ולחץ תוך ביטניSTRONGEST

מסכים עם מה שנאמר מעליי. לקחת הרבה אוויר, להשאיר בפנים במשך כל החזרה ולהוציא לאחר שהחזרה הסתיימה.

ממש לא רעיון טוב, אתה חייב לשמור את האוויר למשך כל החזרה, הייתי ממליץ לך לקרוא את זה בשביל להבין יותר טוב STRONGEST – נשימה מעגלית ולחץ תוך ביטניSTRONGEST
עם זה, אני לא מסכים. זה ברוסיינס במיטבו. אף אחד אף פעם לא נשם לבטן. צר לי, אבל אין שם ריאות.

מסכים עם מה שנאמר מעליי. לקחת הרבה אוויר, להשאיר בפנים במשך כל החזרה ולהוציא לאחר שהחזרה הסתיימה.

עם זה, אני לא מסכים. זה ברוסיינס במיטבו. אף אחד אף פעם לא נשם לבטן. צר לי, אבל אין שם ריאות.
לדעתי אתה לא הבנת למה הוא מתכוון או שסתם אתה ציני

לדעתי אתה לא הבנת למה הוא מתכוון או שסתם אתה ציני
החלק הזה הספיק לי:
אלו שנושמים מהבטן – גם לא בדיוק נשימה נכונה. נכון, הם מצליחים לנשום נשימות עמוקות, אבל רוב האוויר מסתכם בבטן והחזה נשאר נפול.

החלק הזה הספיק ל
לא קראתי. אני רק רוצה להעיר שהשימוש הלא זהיר במונחים כמו "לנשום לבטן" (או "לנשום מהבטן") הוא קיצור של תאור מפורט יותר של התהליך, כי הרי כולנו יודעים שהאויר נשאף לריאות ולא לבטן. הנפח של הריאות גדל עם השאיפה, ויש אפשרות לתעל את גידול הנפח לכיוון בית החזה (למשל ע"י שאיפה תוך כדי כיווץ הבטן) או אל הבטן (שאיפה תוך כדי הבלטת הבטן). בכל מקרה, ברגע שמבצעים ולסלבה הלחץ הבטני ידחוף את האויר לכיוון בית החזה.

לא קראתי. אני רק רוצה להעיר שהשימוש הלא זהיר במונחים כמו "לנשום לבטן" (או "לנשום מהבטן") הוא קיצור של תאור מפורט יותר של התהליך, כי הרי כולנו יודעים שהאויר נשאף לריאות ולא לבטן. הנפח של הריאות גדל עם השאיפה, ויש אפשרות לתעל את גידול הנפח לכיוון בית החזה (למשל ע"י שאיפה תוך כדי כיווץ הבטן) או אל הבטן (שאיפה תוך כדי הבלטת הבטן). בכל מקרה, ברגע שמבצעים ולסלבה הלחץ הבטני ידחוף את האויר לכיוון בית החזה.
אז האם האוויר יכול להיות בבטן? התשובה היא לא, ומי שכותב שכן - טועה.

וזה לפני שאני בכלל מתייחס לעובדה שכל מה שצריך זה לקחת אוויר, כל השטויות האלה על לכווץ את הבטן וכו' זה לא משהו שצריך לעשות באופן רצוני.

ם זה, אני לא מסכים. זה ברוסיינס במיטבו. אף אחד אף פעם לא נשם לבטן. צר לי, אבל אין שם ריאות
לא הבנת את הכוונה,
יש שתי דרכים עיקריות בהן מוכנס האוויר לריאות, יש את השרירים הבין צלעיים אשר מושכים את הצלעות החוצה וכך מגדילים את נפח בית החזה, ויש את הסרעפת אשר דוחפת את האיברים הפנמיים למטה וכך מגדילה את נפח בית החזה.

שרירים אלו ברי שליטה, אתה יכול לנשום יותר מהסרעפת או יותר מהשרירים הבין צלעיים, נסה זאת בעצמך.

מה שמכנים אנשים ל"נשום מהבטן" מכונה נשימה סרעפתית בצורה מקצועית יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית