הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם כדאי להתאמן בלי לאמן גב או לנוח?

stephcurry

משתמש פעיל
340
22
נק' מוניטין:
42
340
22
שלום,
אני סובל מפציעה לא ידועה בגב כבר כ3 חודשים (אשכול הפציעה).
הפציעה מונעת ממני לעבוד על שרירי הגב העליון (כואב בעיקר במתח וגם קצת בחתירות).
אני נמצא במצב של מנוחה טוטאלית מספורט כבר 3 חודשים.
השאלה שלי היא האם עדיף לי לחזור להתאמן ולא לערב תרגילי גב, או שעדיף להמשיך לנוח? האם אני עלול לגרום לדיספרופורציה אם אתאמן בלי לאמן את הגב? או שהוא יעבוד מספיק במורכבים? האם אני עלול להחמיר את הבעיה אם אתאמן?
תודה וחג שמח
@Tank @stitch @Beast and cheat @White Walker @yujinius @Tom

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אמרת שכן יש לך, אם אין לך כאבים בדדליפט אז תשאיר אותו בוודאי
אוקיי, תודה. אתה בטוח שעדיף לחזור להתאמן עם אימונים של מעט תרגילים ובלי עבודה על הגב ולא לנוח עד שזה יעבור לגמרי?

אוקיי, תודה. אתה בטוח שעדיף לחזור להתאמן עם אימונים של מעט תרגילים ובלי עבודה על הגב ולא לנוח עד שזה יעבור לגמרי?
אני חושב כככל שאם יש לך בעיה כלשהי, שמונעת ממך דברים ספציפים, תמשיך ותעשה מה שהבעיה לא מונעת ממך, עד שתחלים,
ושוב, תמשיך עם הפיזיותרפיה- אל תזניח את הבעיה, תטפל בה

• פותח/ת השרשור
אני חושב כככל שאם יש לך בעיה כלשהי, שמונעת ממך דברים ספציפים, תמשיך ותעשה מה שהבעיה לא מונעת ממך, עד שתחלים,
ושוב, תמשיך עם הפיזיותרפיה- אל תזניח את הבעיה, תטפל בה
תודה רבה!
לפי מה שזכור לי, כשעשיתי תרגילי יד אחורית מדי פעם הרגשתי את הכאב ומדי פעם לא, וכשהרגשתי הוא היה חלש יחסית.
בכל זאת לוותר עליהם?

תודה רבה!
לפי מה שזכור לי, כשעשיתי תרגילי יד אחורית מדי פעם הרגשתי את הכאב ומדי פעם לא, וכשהרגשתי הוא היה חלש יחסית.
בכל זאת לוותר עליהם?
תוותר, אני מראש צפיתי מהתרגילים האלו לגרום לכאב אצלך כי הם מערבים את פושטי הכתף

• פותח/ת השרשור
תוותר, אני מראש צפיתי מהתרגילים האלו לגרום לכאב אצלך כי הם מערבים את פושטי הכתף
סבבה, תודה.
לפי מה שזכור לי הפיזיותרפיסטית ביצעה לי את זה:

ביצעתי את זה היום בבית.
מה דעתך?
היא אמרה שהיא עשתה לי גם אותו הדבר רק בתנוחה אחרת עם תנועה אחרת שעושה "ריסט" לteres minor

• פותח/ת השרשור
עדכון: היום הלכתי להתאמן לראשונה מזה 3 חודשים. היו כאבים במהלך כל האימון. חתירה ניסיתי עם מוט ריק רק כדי להרגיש וכאב מאוד, וויתרתי. יד קדמית אחרי 5 חזרות בערך התחיל לכאוב ונאלצתי לוותר גם כן.. יד אחורית ניסיתי פשיטות עם מעט מאוד משקל רק כדי להרגיש ולא כאב, אבל כשהתקרבתי למשקל העבודה התחיל לכאוב, אז וויתרתי ועברתי לבנץ צר שלא כאב.
באופן כללי כאב במשך כל האימון, כל תרגיל כמו דדליפט ופרס שאני צריך לשמור על כיווץ אני מרגיש כאב בגלל הכיווץ.

עדכון: היום הלכתי להתאמן לראשונה מזה 3 חודשים. היו כאבים במהלך כל האימון. חתירה ניסיתי עם מוט ריק רק כדי להרגיש וכאב מאוד, וויתרתי. יד קדמית אחרי 5 חזרות בערך התחיל לכאוב ונאלצתי לוותר גם כן.. יד אחורית ניסיתי פשיטות עם מעט מאוד משקל רק כדי להרגיש ולא כאב, אבל כשהתקרבתי למשקל העבודה התחיל לכאוב, אז וויתרתי ועברתי לבנץ צר שלא כאב.
באופן כללי כאב במשך כל האימון, כל תרגיל כמו דדליפט ופרס שאני צריך לשמור על כיווץ אני מרגיש כאב בגלל הכיווץ.
למה ניסית לעבוד על הגב כשיש לך פציעה בגב? שוב אני אומר - אל תעשה שום דבר שיגרום לכאבים, תעבוד על סקוואט ולחיצות בכל מיני וריאציות, זה הכל, מבחינת הגב תנסה לעשות פייספולס אני מאמין שזה לא יגרום לך לכאבים בכלל, וזה תרגיל מצויין.

העצות של לוטם נהדרות.
אני אישית חושב שאם יש כאב בתנועה מסויימת עדיף לא להחמיר.
אם במשקלים קלים מאוד אין כאב, אולי שווה לעבוד עליהם בטווחי חזרות גבוהים יותר כדי להזרים דם למקום.
אבל הכי טוב יהיה לטפל בבעיה במקום לחפש פתרונות עקיפים 😃

עדכון: היום הלכתי להתאמן לראשונה מזה 3 חודשים. היו כאבים במהלך כל האימון. חתירה ניסיתי עם מוט ריק רק כדי להרגיש וכאב מאוד, וויתר

לא שמתי לב לתגובה האחרונה שלך.. אז אם יש כאב גם עם מוט ריק אל תעשה את זה.
ולגביי הכיווץ שמכאיב, הכאב מתפשט גם לגב התחתון?

• פותח/ת השרשור
למה ניסית לעבוד על הגב כשיש לך פציעה בגב? שוב אני אומר - אל תעשה שום דבר שיגרום לכאבים, תעבוד על סקוואט ולחיצות בכל מיני וריאציות, זה הכל, מבחינת הגב תנסה לעשות פייספולס אני מאמין שזה לא יגרום לך לכאבים בכלל, וזה תרגיל מצויין.
לא ממש ניסיתי לעבוד על הגב, רק רציתי לבדוק אם התנועות כואבות או לא. עשיתי רק חזרה אחת או שתיים עם מוט ריק/משקל הכי נמוך שיכולתי.
לגבי הפייספולס אנסה, תודה רבה

לא שמתי לב לתגובה האחרונה שלך.. אז אם יש כאב גם עם מוט ריק אל תעשה את זה.
ולגביי הכיווץ שמכאיב, הכאב מתפשט גם לגב התחתון?
הכאב הוא מאוד נקודתי, לא מתפשט. תוכל לקרוא באשכול הפציעה שלי (קישרתי אליו במה שכתבתי בתחילת האשכול) ולקרוא יותר על הפציעה.
מחר אני אלך להמשיך את הפיזיותרפיה כי זה הדבר היחיד שעזר לי עד כה.

• פותח/ת השרשור
עדכון: היום הייתי בפיזיותרפיה. הפיזיותרפיסט עשה לי עיסוי עמוק במקום ואמר להתגלגל על כדור קשיח במקומות כואבים (trigger points) שלוש פעמים ביום במשך שבוע ולאחר מכן לעשות מתיחות. מבחינת אימונים, הוא אמר שמותר לעשות הכל חוץ מתרגילי גב, ומה שעוד כואב אם יכאב.

הוא אמר שמותר לעשות הכל חוץ מתרגילי גב, ומה שעוד כואב אם יכאב
מעולה כך כבר סיכמנו פה בפוסט, שתהיה החלמה מהירה, תמשיך לעבוד על מה שאתה יכול. שמחתי לעזור בכל אופן 😃

לדעתי אפשר לנעול את הפוסט הזה @White Walker. @stitch 🙂🔒

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית