הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ street workout

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
היי אני התאמנתי 10 חודשיים street workout ואני מתאמן 3 חודשים במכון,אני ראיתי שיפור ממש גדול אני ממש גדלתי בחזה ובגב ברגליים... אבל אני נהייתי פחות טוב בתרגילי משקל גוף,אני רוצה לשלב street workout יחד עם זה(70% מהאימון sw ו-30% מהאימון משקולות\מכונות) כי אני רוצה להיות אטלתי אבל גם עם מסה טובה זה אפשרי?ואפשר לעשות מסה ב-street workout כמו במכון כושר?

SW ואימונים בחדר כושר לא הולכים ביחד. מה שכן, אם אתה רוצה שיפור גם באירובי וגם באנאירובי כדאי לך לחשוב על לנסות קרוספיט.

זה אפשרי ועוד איך, אנשי הקרוספיט מוכיחים לנו את זה כל פעם מחדש.

אם אתה רוצה להיות גדול וחזק בצורה אופטימלית - תשאר בחדר כושר כמו שטנק אומר ובצדק.

אם אתה רוצה לשלב, זה לא יהיה אופטימלי בבניית כוח, אבל אתה ללא ספק תבנה הרבה דברים אחרים, אימוני סטריט יכולים להיות מאוד מאתגרים, הם דורשים הרבה טכניקה, ותכנון מורכב של אימונים

לעשות מתח ומקבילים זה לא אימוני סטריט, אם זה באמת מעניין אותך אני ממליץ לך לקורא על זה, יש הרבה ללמוד בתחום הזה.

• פותח/ת השרשור
SW ואימונים בחדר כושר לא הולכים ביחד. מה שכן, אם אתה רוצה שיפור גם באירובי וגם באנאירובי כדאי לך לחשוב על לנסות קרוספיט.

אני חושב ש @Tom יחלוק על דעתך.

זה אפשרי ועוד איך, אנשי הקרוספיט מוכיחים לנו את זה כל פעם מחדש.

אם אתה רוצה להיות גדול וחזק בצורה אופטימלית - תשאר בחדר כושר כמו שטנק אומר ובצדק.

אם אתה רוצה לשלב, זה לא יהיה אופטימלי בבניית כוח, אבל אתה ללא ספק תבנה הרבה דברים אחרים, אימוני סטריט יכולים להיות מאוד מאתגרים, הם דורשים הרבה טכניקה, ותכנון מורכב של אימונים

לעשות מתח ומקבילים זה לא אימוני סטריט, אם זה באמת מעניין אותך אני ממליץ לך לקורא על זה, יש הרבה ללמוד בתחום הזה.
תודה,אני רוצה להצליח עליות כוח,עמידת ידיים,דגל,פרונט......... ואני לא רוצה להיות ענק אבל אני רוצה מסה טובה ולהיראות חטוב אבל לא שחיף.
אז אפשרי לעשות מסה ב-street workout ?

תודה,אני רוצה להצליח עליות כוח,עמידת ידיים,דגל,פרונט......... ואני לא רוצה להיות ענק אבל אני רוצה מסה טובה ולהיראות חטוב אבל לא שחיף.
אז אפשרי לעשות מסה ב-street workout ?
ברור שעולים במסה מ-SW בכל תכנון אימונים שבו יש עליה הדרגתית בעומסים תתרחש עליה במסת שריר.

אבל שוב ב-SW התכנון אימונים הוא מורכב יותר, וזו לא הדרך האופטימלית לגדול ולהתחזק, החדר כושר הוא נוח ופשוט יותר

• פותח/ת השרשור
ברור שעולים במסה מ-SW בכל תכנון אימונים שבו יש עליה הדרגתית בעומסים תתרחש עליה במסת שריר.

אבל שוב ב-SW התכנון אימונים הוא מורכב יותר, וזו לא הדרך האופטימלית לגדול ולהתחזק, החדר כושר הוא נוח ופשוט יותר
אוקיי,ויש לך אימון של שילוב sw עם מכון כושר,ואני לא מצליח תרגילים כמו דגל,פרונט...... אז מה זה אימון סטריט אם זה לא מקבילים,מתח,שכיבות שמיכה....

אוקיי,ויש לך אימון של שילוב sw עם מכון כושר,ואני לא מצליח תרגילים כמו דגל,פרונט...... אז מה זה אימון סטריט אם זה לא מקבילים,מתח,שכיבות שמיכה....
זה הרבה דברים, עליות כוח, שכיבות סמיכה פליאומטריות, ניתורים, וזה ממש ממש על קצה המזלג, יש מאות ספרים שנכתבו על אימוני משקל גוף, אי אפשר להסביר את זה בכתב, זה פשוט המון דברים, והמון שיטות אימון.

אולי @Crossfiter. או @MikeRozner מבינים בזה יותר טוב ממני. 😃

בוא נדבר רגע על הלא הולכים יחד, אתה טועה.

למה לא? כי מתאמן מתחיל חייב לעשות SS וזהו?
לא, כי אנחנו תמיד שואפים לתכנון אימונים פשוט, וחדר כושר מלבד זה שהוא נוח ופשוט למתאמן המתחיל, הוספה פרוגרסיבית של משקלים בתנועות בסיסיות תהיה הרבה יותר יעילה לפיתוח כוח, תסכים איתי על זה.

אני אכתוב את זה בצורה אחרת.
זה לא אידיאלי למתאמן מתחיל לשלב SW עם אימונים בחדר כושר.
עדיין לא מסכים, אתן לך דוגמה פשוטה..
כל השיטה של עידו פורטל מבוססת על זה שאין צורך במשקולות לפלג גוף עליון (מתבססים על ג'ימנסטיקס) ועל זה מוסיפים סקווט, דדליפט, קלין, סנאצ' וכו'.
אני פחות קיצוני ממנו, חלק מהמתאמנים שלי בהחלט משלבים ג'ימנסטיקס לצד תרגילי הבסיס. מתי ואיך לשלב זה החלק המאתגר.

לא, כי אנחנו תמיד שואפים לתכנון אימונים פשוט, וחדר כושר מלבד זה שהוא נוח ופשוט למתאמן המתחיל, הוספה פרוגרסיבית של משקלים בתנועות בסיסיות תהיה הרבה יותר יעילה לפיתוח כוח, תסכים איתי על זה.

השאלה היא אם המטרה שלו לפתח כוח בתרגילים המורכבים בכלל, לא זכור לי שזאת הייתה אחת המטרות שלו. ממה שהבנתי הוא בכלל דיבר על איך שהגוף שלו נראה והמטרה שלו בנוסף היא לצבור מסה.
ואני לא רואה בעיה בזה שישלב בנוסף עבודה בחד"כ.

ושאני חושב על זה, בגלל שSS נותנת המון דגש לא יודע אם אני רואה בעיה לשלב אותה עם תוכנית SW נגיד עם יום קל באמצע, SS נותנת המון דגש בתחתון בעוד תוכנית SW אני משאר שכמעט לא נוגעת בפלג גוף תחתון וגם בגלל שהעומס על הגוף שונה (עומס ממשקל גוף ולא ממשקולות שעולה ליניארית) לא רואה בעיה ולא חושב שמתאמן מתחיל לא יכול לבצע דבר כזה (כמובן אם אוכל טוב, ישן טוב וכו'...)

א בכלל דיבר על איך שהגוף שלו נראה והמטרה שלו בנוסף היא לצבור מסה.
ואני לא רואה בעיה בזה שישלב בנוסף עבודה בחד"כ
ואתה חושב ש-sw יעיל יותר כדי לצבור מסת שריר מאשר הוספה פרוגרסיבית של משקלי עבודה? תן לי לחלוק עליך פה.
S נותנת המון דגש בתחתון בעוד תוכנית SW אני משאר שכמעט לא נוגעת בפלג גוף תחתון
למה אתה אומר את זה? חוץ מסקוואט איזה תרגיל בדיוק לא נותן דגש לפלג גוף עליון?
פרס, בנצ', דדליפט וצין אפס, זה לא דגש לפלג גוף עליון?
וגם sw יכול לתת המון דגש לפלג גוף תחתון למתאמן מתחיל, מספיק לו סט אחד של ניתורים על משהו גבוה או אפילו מכרעים עם משקל גוף כדי שיום למחרת הוא לא יזיז את הרגליים, אל תשכח שאנחנו מדברים על מתאמן מתחיל, לא דרוש לו הרבה נפח כדי להתקדם.
לא רואה בעיה ולא חושב שמתאמן מתחיל לא יכול לבצע דבר כזה (כמובן אם אוכל טוב, ישן טוב וכו'...)
שוב גם אני לא רואה בעיה שהוא יעשה את זה, אך התכנון אימונים יהיה מורכב יותר, השאלה למה מתאמן מתחיל צריך תכנון אימונים שכזה?

ואתה חושב ש-sw יעיל יותר כדי לצבור מסת שריר מאשר הוספה פרוגרסיבית של משקלי עבודה? תן לי לחלוק עליך פה.

למה אתה אומר את זה? חוץ מסקוואט איזה תרגיל בדיוק לא נותן דגש לפלג גוף עליון?
פרס, בנצ', דדליפט וצין אפס, זה לא דגש לפלג גוף עליון?
וגם sw יכול לתת המון דגש לפלג גוף תחתון למתאמן מתחיל, מספיק לו סט אחד של ניתורים על משהו גבוה או אפילו מכרעים עם משקל גוף כדי שיום למחרת הוא לא יזיז את הרגליים, אל תשכח שאנחנו מדברים על מתאמן מתחיל, לא דרוש לו הרבה נפח כדי להתקדם.

שוב גם אני לא רואה בעיה שהוא יעשה את זה, אך התכנון אימונים יהיה מורכב יותר, השאלה למה מתאמן מתחיל צריך תכנון אימונים שכזה?

כן, יש דרכים יותר יעילות להוסיף מאסת שריר, במיוחד בפלג גוף עליון מSS תתפלא. למשל כל תוכנית פיצולים\היפרטרופית אחרת. אם זה טוב? ואם זה בסיס נכון? זה כבר סיפור אחר שוב, תלוי במטרות.

לא ראיתי מישהו שמגיע למשקלים משמעותיים בSS בתרגילים המורכבים לפלג גוף עליון (חוץ מאולי כמה מפלצות גנטיות שגם ככה היו מתקדמים מהר בלי קשר לSS) ולכן כל מי שתראה תמונות שלו שסיים SS לא תראה כמעט התקדמות בתמונות של "לפני ואחרי" מבחינת הפלג גוף עליון לעומת ילד מכון ממוצע שעושה תוכנית פיצולים עם חזרות יותר גבוהות ויותר תרגילים לפלג גוף עליון שם תראה כאילו הבחור השני הוא ה"חזק" מבניהם (כמובן עם רגלי תרנגולת בדר"כ)
דדליפט לא יפתח לך פלג גוף עליון בשלב של SS, לגביי הפרס כנראה שמתאמן מתחיל לא יגיע רחוק איתו בשלב של SS משמע הכתפיים לא יגדלו מידיי גם בבנץ מעטים החבר'ה שיגיעו ל100 ק"ג בנץ בSS על משקל גוף נורמאלי ככה שגם שם לא יהיה כמעט משמעות לניראות הגוף בנושא פלג גוף עליון ואותו דבר לגביי המתח.

השאלה למה מתאמן מתחיל צריך תכנון אימונים שכזה? כיוון והמטרה שלו היא להיות SW טוב ולהיראות כמו שהוא רוצה להיראות.
SS זאת לא "תורת המתאמן המתחיל" אלא רק הכוונה לגביי פיתוח כוח ראשוני למתאמנים מתחילים,SS לא תיתן לו כלום בנוגע למטרה שלו בSW (שזאת המטרה הראשונית לפי מה שהבנתי אותו והחשובה ביותר) ואולי רק תשרת אותו בפיתוח "מאסה" (שזאת המטרה המשנית שלו) וגם אז לא בטוח שזאת הדרך הנכונה ביותר בשבילו כדי להשיג את מה שהוא מייחל לו (הוא רוצה להשקיע 70% בSW ורק 30% במכון כושר...)

למשל כל תוכנית פיצולים\היפרטרופית אחרת.
אבל לא דיברנו על תכניות מפוצלות, דיברנו על sw
א ראיתי מישהו שמגיע למשקלים משמעותיים בSS בתרגילים המורכבים לפלג גוף עליון (חוץ מאולי כמה מפלצות גנטיות שגם ככה היו מתקדמים מהר בלי קשר לSS) ולכן כל מי שתראה תמונות שלו שסיים SS לא תראה כמעט התקדמות בתמונות של "לפני ואחרי" מבחינת הפלג גוף עליון לעומת ילד מכון ממוצע שעושה תוכנית פיצולים עם חזרות יותר גבוהות ויותר תרגילים לפלג גוף עליון שם תראה כאילו הבחור השני הוא ה"חזק" מבניהם (כמובן עם רגלי תרנגולת בדר"כ)
תשמע אי אפשר להכליל בצורה כזו, זה לא תמיד נכון, יש הרבה גורמים שמשפיעים, יש כאלו שזה יעבוד עליהם יותר טוב ויש כאלו שבדיוק הפוך, הגנטיקה פה מדברת לא מעט.
דדליפט לא יפתח לך פלג גוף עליון בשלב של SS, לגביי הפרס כנראה שמתאמן מתחיל לא יגיע רחוק איתו בשלב של SS משמע הכתפיים לא יגדלו מידיי גם בבנץ מעטים החבר'ה שיגיעו ל100 ק"ג בנץ בSS על משקל גוף
למה אתה אומר את זה? הטרפזים משתנים משמעותית אצל כמעט כל בנאדם שמתחיל לעשות דדליפט, לגבי הפרס זה נכון מה שאתה אומר כי הטכניקה בתרגיל לא כזו פשוטה למתאמן המתחיל, זו הסיבה העיקרית למה לדעתי לא מתקדמים בזה מספיק, וזה למה אני חושב שזה דווקא חשוב - טכניקה זה הדבר הראשון שמתאמן מתחיל צריך ללמוד.
השאלה למה מתאמן מתחיל צריך תכנון אימונים שכזה? כיוון והמטרה שלו היא להיות SW טוב ולהיראות כמו שהוא רוצה להיראות
בזה אני מסכים איתך באלף אחוז, כמו שכתבתי לו לפני:
ם אתה רוצה לשלב, זה לא יהיה אופטימלי בבניית כוח, אבל אתה ללא ספק תבנה הרבה דברים אחרים, אימוני סטריט יכולים להיות מאוד מאתגרים, הם דורשים הרבה טכניקה, ותכנון מורכב של אימונים

לעשות מתח ומקבילים זה לא אימוני סטריט, אם זה באמת מעניין אותך אני ממליץ לך לקורא על זה, יש הרבה ללמוד בתחום הזה
אם הוא רוצה להיות sw טוב אין ספק בכלל שהוא צריך להתאמן ככה, אבל עדיין אני לא חושב שזה אידיאלי מבחינת מסת שריר, אולי כן ואולי לא. זה לא יהיה רע לנסות, אפילו נשמע דיי מגניב לעבוד פלג גוף תחתון בחדר כושר ולעשות sw לפלג גוף עליון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית