הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לפני עלייה במסה

• פותח/ת השרשור Liorbu
  • פורסם בתאריך

Liorbu

משתמש מתחיל
38
0
נק' מוניטין:
0
38
0
שלום לכולם,

אני מתכנן להתחיל בפעם הראשונה עם תהליך עלייה במסת השריר. אני רוצה להתחיל את זה בעוד בערך שבועיים (כי אני עושה את זה ביחד עם ייעוץ דרך האתר ומבחינה כספית עדיף לי בעוד שבועיים).

עד אז רציתי לשאול, האם אוכל לחזק ולהגדיל מסת שריר ללא מאזן קלוריות חיובי? לדוגמא נגיד אם עד שאתחיל את התזונה ותכנית האימונים לעלייה במסה, אני יאכל יותר אוכל המכיל חלבונים מאשר אוכל עם פחמימות (ואדאג להישאר במאזן קלורי ניטרלי). האם זה ייתן לי בסיס טוב לעלייה במסה? האם זה יחזק אותי? במידה וזה לא משנה
(למרות שנשמע לי מאוד הגיוני שזה יעזור לאכול בריא יותר מאשר לאכול רגיל), יש לכם המלצות מה לעשות בשבוע וחצי-שבועיים האלו עד שאתחיל עם תכנית העלייה
במסת השריר? אם יש לכם טיפים נוספים בשבילי בנושא אשמח לשמוע. תודה מראש! (יש לציין שאני גם יכול להתאמן עד אז ללא תכנית אימונים מובנית אלא אימון חופשי כמון נגיד מספר סטים של מתח, שכיבות שמיכה וכ'ו).

האם אוכל לחזק ולהגדיל מסת שריר ללא מאזן קלוריות חיובי?
לא
יאכל יותר אוכל המכיל חלבונים מאשר אוכל עם פחמימות
לא רלוונטי. חייב להיות במאזן קלורי חיובי
האם זה ייתן לי בסיס טוב לעלייה במסה? האם זה יחזק אותי?
אני לא יודע מה הכוונה שלך ב"בסיס לעליה במסה". אני לא מכיר את המושג הזה.
יש לכם המלצות מה לעשות בשבוע וחצי-שבועיים האלו עד שאתחיל עם תכנית העלייה
תתאמן תאכל ותישן.
אם יש לכם טיפים נוספים בשבילי בנושא אשמח לשמוע
תתחיל לקרוא כמה שיותר וללמוד כמה שיותר. ידע זה כוח, וכוח זה סקוואט כבד. ככל שיש לך יותר ידע בתחום סיכויי ההצלחה שלך עולים.

• פותח/ת השרשור
1. מה זה כן ישנה אם אני יאכל יותר חלבונים ופחות פחמימות בזמן הזה (או שממש כלום)?

2. בבסיס לעלייה במסה התכוונתי לאפשרות שאולי שבועיים בהם אני יאכל יותר בריא ואעשה יותר אימונים יכינו את הגוף שלי יותר טוב לתקופה בה אעלה במסת שריר. אולי אם אעשה את זה הגוף יתרגל מהר יותר לשינוי (בין מאזן קלורי ניטרלי למאזן קלורי חיובי בנוסף לאימונים נוספים) וכך אראה תוצאות טובות יותר בהתחלה. (אני מעלה פה השערה, רק לדעת אם זה יכול לעזור).

3. כשאתה אומר לאכול, לאכול מה?

1. מה זה כן ישנה אם אני יאכל יותר חלבונים ופחות פחמימות בזמן הזה (או שממש כלום)?
זה ישנה את הצורה שבה הגוף שלך מפיק אנרגיה וגם את יכולתו של הגוף לבנות מחדש את תאי השריר שנפגעו באימון. מעבר לזה מסובך להסביר ואפילו אני לא מבין את זה כמו שצריך עד הסוף. עדיף למתאמן שלא מחפש להיות פרופסור לביולוגיה פשוט לעקוב אחר ההוראות ולאכול כמו שצריך בלי לשאול שאלות מיותרות.
2. בבסיס לעלייה במסה התכוונתי לאפשרות שאולי שבועיים בהם אני יאכל יותר בריא ואעשה יותר אימונים יכינו את הגוף שלי יותר טוב לתקופה בה אעלה במסת שריר. אולי אם אעשה את זה הגוף יתרגל מהר יותר לשינוי (בין מאזן קלורי ניטרלי למאזן קלורי חיובי בנוסף לאימונים נוספים) וכך אראה תוצאות טובות יותר בהתחלה. (אני מעלה פה השערה, רק לדעת אם זה יכול לעזור).
אני תמיד אוהב את האנשים שאומרים "יאכל יותר בריא". אתה יודע להגיד את המושג מה זה לדעתך לאכול בריא? בכל מקרה זה לא משנה. שבועיים זה אפס זמן ואין פה מה לחשוב בכלל. פשוט תאכל רגיל ותתאמן קצת במה שאתה יכול בינתיים ועוד שבועיים תתחיל מסה כמו שצריך.
3. כשאתה אומר לאכול, לאכול מה?
אתה תצטרך לקרוא הרבה על תזונה מהפורטאל אני לא יכול להסביר לך מה ואיך לאכול על רגל אחת. בשביל זה נכתבו עשרות מאמרים שעלו לפורטל קילוגרם, כדי שמשתמשים חדשים לא ישאלו שאלות בסיסיות בסגנון הזה ויוכלו ללמוד את הבסיס לבד. תעבור על הנעוצים בפורום מתחילים ותתחיל לחרוש על הפורטל. אתה חייב את הידע הזה ולא אני ולא אף אחד אחר הולכים להאכיל אותך בכפית.

קודם ממליץ לך לקרוא כאן:
https://www.google.co.il/url?sa=t&s...wCp1KABpKypw8nK8PRA&sig-HCOpFNxofftrsRKsI4M7Q

שנית, אם אתה הולך להתחיל ייעוץ באתר בעוד שבועיים, אל תשבור את הראש מה לעשות בשבועיים האלה, בשבועיים האלה גם ככה לא תוכל לבנות כמעט כלום, בטח שבלי חדר כושר. כשתתחיל, משה יתן לך תוכנית ותפריט ואתה תדע בדיוק מה לאכול ואיך להתאמן.

• פותח/ת השרשור
קראתי את המאמר הזה ועוד אחרים, אני ממשיך לקרוא בכל יום כמה שיותר בשביל להתחיל עם כמה שיותר ידע בנושא.

אני ממש לא מצפה שאנשים פה באתר ייתנו לי בעצם תפריט (זה משהו שאני צריך לעשות בייעוץ לא סתם ככה), התכוונתי שאם למישהו יש רעיונות בשבילי למזונות שכדאי לצרוך בשבועיים האלו אני אשמח (למזלי קיבלתי את התשובה שלי). אגב מזון בריא אני מחשיב בתור יותר פרות וירקות (בואו נאמר שממש בקושי אכלתי) וכמובן לא לצרוך בעיקר מזונות מאב מזון אחד (כמו רק פחמימות) אלא לתת דגש גם על כל אבות המזון ולנסות מאכלים חדשים לשם גיוון).

תודה רבה על העזרה אשמח לשמוע עוד חוות דעת בנושא 😃

תודה רבה על העזרה אשמח לשמוע עוד חוות דעת בנושא 😃
אני מסכים שאין מה לחשוב יותר מדי מה לעשות בשבועיים אלה, זה כלום זמן. הדבר היחיד זה לקרוא, תתחיל מלהכנס לפורטל קילוגרם ולקרוא מאמרים, כמו שאמרו ידע זה כוח. וכוח זה "יואו מה הוא באמת הולך להרים את כל זה עכשיו???"
אתה יכול להתחיל לעשות מתח או דברים שיש לך אפשרות לעשות, אבל זה לא יעשה הבדל משמעותי, רק אם סתם בשביל ההרגשה שלך שאתה עושה משהו.
אגב מזון בריא אני מחשיב בתור יותר פרות
אכן פרות זה בריא וטעים, סטייקים, המבורגרים, הכל הולך 😉

תתחיל לקרוא כמה שיותר וללמוד כמה שיותר. ידע זה כוח, וכוח זה סקוואט כבד. ככל שיש לך יותר ידע בתחום סיכויי ההצלחה שלך עולים
עדיף למתאמן שלא מחפש להיות פרופסור לביולוגיה פשוט לעקוב אחר ההוראות ולאכול כמו שצריך בלי לשאול שאלות מיותרות.
אתה גדול אחי 😆🤣😆🤣

עדיף למתאמן שלא מחפש להיות פרופסור לביולוגיה פשוט לעקוב אחר ההוראות ולאכול כמו שצריך בלי לשאול שאלות מיותרות.
אני די מתפלא לראות אותך כותב את זה. אתה עצמך מתכוון להיות פרופסור לביולוגיה?

Back
למעלה תחתית