הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע ויטמין D

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
במהלך החודשים האחרונים נחשפתי להרבה מידע בנושא ויטמין D. ויטמין D הוא הורמון המיוצר בגוף בעקבות חשיפה לשמש, בעל תפקידים רבים ומגוונים בפיסיולוגיה תקינה של גוף האדם. רובנו יודעים על תפקידו של ויטמין D באיזון וספיגת סידן ומניעת מחלות שלד כמו רככת. כיום ידוע לנו ממחקרים רבים שלויטמין D תפקיד והשפעה חיובית במחלות כרוניות רבות אחרות הכוללת סרטן, סוכרת, מחלות לב ועוד. מחקרים עדכניים מראים כי הסיכוי להידבקות בשפעות החזירים גם הוא נמוך יותר כאשר רמות הויטמין D בגופנו תקינות. גוף המחקר בנושא הוא רחב ומשכנע. יהיה לי קשה להעביר עד כמה בלי להישמע כמו סוכן מכירות זול של ויטמין D. תאלצו להאמין לי או לקרוא בעצמכם.
אספר לכם רק על ניסוי אחד בו חילקו קבוצה גדולה של נשים מעל גיל 55 לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה תוסף ויטמין D וסידן והקבוצה השניה קיבלה פלסבו. החוקרים עקבו אחר הנשים במשך 4 שנים וספרו את מספר מקרי הסרטן שהתגלו (החל מלאחר שנה) בכל אחת מהקבוצות. בקבוצת הנשים שלא קיבלו את התוסף נרשמו 8 מקרי סרטן מסוגים שונים ובקבוצת הפלסבו נרשמו 18 מקרים. הסיכוי שתתקבל תוצאה כזו במקרה (בהנחה שלטיפול אין השפעה) הוא קטן מחצי אחוז (p-value<0.005). זהו ניסוי רנדומלי מבוקר וכפול סמיות (double blind randomized control trial) - הכלי החזק ביותר העומד ברשות המחקר הרפואי.

אז מה הבעיה? המקור הטבעי לויטמין D הוא חשיפה לקרינת השמש. אורח החיים המודרני (המוצל) בשילוב עם הימנעות מחשיפה לשמש שבאה בעיקבות גילוי הקשר שבין חשיפת יתר והתפתחות סרטן העור, גרם לכך שרוב האוכלוסיה (על פי נתוני מחקר ישראלי עדכני) לוקה במחסור של ויטמין D.

מה ניתן לעשות?
הדבר הנכון ביותר הוא לבצע בדיקת דם תקופתית כדי לדעת בדיוק את רמת הויטמין D בגופכם ולפעול בהתאם. הבעיה היא שזה דורש ללכת לרופא וגם לשכנע אותו שאתם צריכים בדיקה כזאת. כולנו יודעים שזה לא הולך לקרות.
הדבר הפשוט והקל הוא לצרוך תוסף ויטמין D. אני ממליץ לקחת 1000-2000 יחידות ביום. 2000 יחידות היא הקצובה היומית המירבית שמשרד הבריאות מגדיר למבוגר. העלות של תוספי ויטמין D הוא נמוך מאוד. ניתן להזמין ברשת אספקה שנתית (365 קפסולות של 2000 יחידות) בפחות ממאה שקלים.

רמה נמוכה של ויטמין D גם קשורה לביצועים ירודים בספורט כך שאם זה מה שאתם צריכים לשמוע אז בבקשה. קדימה לקחת D. אה, ולא לשכוח גם שמן דגים. 😃

איפה ניתן לקרוא עוד חומר בנושא:
בעברית - האתר המצוין www.vitamind.co.il בו יש הרבה מאוד חומר ומענה כמעט לכל שאלה בנושא.
באנגלית - דף המסכם הרבה חומר בנושא.

• פותח/ת השרשור
תלוי בכמות. אני ממליץ על צריכה של 2000 יחידות ביום. אם זה מה שיש במולטי שלך אז סבבה (בכל המולטי של NSI יש 2000). אם יש פחות אז אני ממליץ להוסיף.

• פותח/ת השרשור
אגב, אולי על הדרך, תן מידע מה (בקווים כלליים) כמות שנספגת במהלך חשיפה לשמש

המספר שאני מכיר הוא: חשיפה של כל הגוף למשך חצי שעה בשמש של צהריים שווה בערך ל- 10,000 יחידות.

הבעיה היא שאנשים נמנעים מהשמש בגלל סרטן העור. אנשים רוב הזמן מכוסים ומשתמשים בקרם הגנה (שמונע ייצור של ויטמין D). בסופו של דבר למרות שלפי החישוב לא צריך חשיפה ארוכה, העובדה היא שרב האנשים נמצאים במחסור של ויטמין D, במיוחד בחורף.

• פותח/ת השרשור
האם ויטמין D נאגר בגוף?

כלומר אם הייתי בשמש חמש שעות זה מספיק לתקופת זמן ארוכה?

ויטמין D נאגר בגוף (הורמון מסיס בשומן). לכן כשצורכים אותו מתוספים זה לא משנה אם לוקחים 10,000 פעם בעשרה ימים או 1000 כל יום.
חשיפה לשמש מפעילה את תהליך הייצור הטבעי של הגוף ולכן היא שונה במעט. תהליך היצור בגוף מבוקר ולכן לא אי אפשר להגיע לרמות טוקסיות של ויטמין D מהשמש אבל הצד השני הוא שאי אפשר לייצר כמות בלתי מוגבלת.
לחשיפה של 5 שעות במכה יש חסרונות נוספים - כויות שמש וסרטן העור.
לסיכום, לא רעיון טוב.

• פותח/ת השרשור
10 דקות של מיטת שיזוף בשבוע מסדר אותי :D

הבעיה היא שאתה משתזף. ככל שאתה יותר שזוף ככה את פחות מסוגל לייצר ויטמין D. המלנין בולע את קרינת ה-UV. אותם 10 דקות שאולי הספיקו לך לפני שנה, היום לא מסוגלות לתת לך מענה. תתחיל לבלוע.

הבעיה היא שאתה משתזף. ככל שאתה יותר שזוף ככה את פחות מסוגל לייצר ויטמין D. המלנין בולע את קרינת ה-UV. אותם 10 דקות שאולי הספיקו לך לפני שנה, היום לא מסוגלות לתת לך מענה. תתחיל לבלוע.
גברים לא בולעים :bad:

• פותח/ת השרשור
ואם הייתי כל הקיץ בים...
ממש כמעט כל יום האם יש ביכוי שזה מספיק לתקופת החורף?

אם היית כל הקיץ בים ולא נמרחת בקרם הגנה אז רב הסיכויים שרמות ה-D שלך גבוהות וזה צריך להספיק לחודש חודשיים לא יותר. וגם הגדלת את הסיכוי שלך לסרטן העור, תתחדש. 😛

אם היית כל הקיץ בים ולא נמרחת בקרם הגנה אז רב הסיכויים שרמות ה-D שלך גבוהות וזה צריך להספיק לחודש חודשיים לא יותר. וגם הגדלת את הסיכוי שלך לסרטן העור, תתחדש. 😛[/QUOTE

תודה אחי אני מחכה לו בכליון עיינים כבר הרבה זמן

אז מה שאתה אומר זה שאם בשמש 6 דקות ביום אני מקבל מספיק ויטמין D בלי שום תוסף? אני גם יודע שיש איזה סוג של ויטמין D (ויטמין D3 או משהו) שאי אפשר לקבל מהשמש?

או במילים אחרות - אני בהפסקה בבית ספר ונמצא 10 דקות בשמש, יש לי מספיק ויטמין D?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית