עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אירובי מגדיל את הגרעון הקלורי בחיטוב, פשוט עוד קלוריות שאתה שורף.זה פשוט שורף שומן לא?
סתם מתוך התעניינות, בחיים לא הבנתי את זה במדוייק
אך מומלץ עם אירוביאירובי מגדיל את הגרעון הקלורי בחיטוב, פשוט עוד קלוריות שאתה שורף.
ריצה שבה שרפת 500 קלוריות שוות ערך לזה שתאכל פחות 500 קלוריות.
אפשר לעשות חיטוב גם בלי אירובי, לשאלתך
אין לזה תשובה חד משמעית.אך מומלץ עם אירובי
אירובי מגדיל את הגרעון הקלורי בחיטוב, פשוט עוד קלוריות שאתה שורף.
ריצה שבה שרפת 500 קלוריות שוות ערך לזה שתאכל פחות 500 קלוריות.
אפשר לעשות חיטוב גם בלי אירובי, לשאלתך
מתי כתבתי שזה עוזר?אז איך בדיוק זה עוזר?
אחרי אירובי אתה תהיה יותר רעב, אתה שורף את הקלוריות שאכלת כבר ואחרי האימון אתה תרצה לאכול אותם עוד פעם
מתי כתבתי שזה עוזר?
אני לא מבין מה אתה רוצה. יש 2 דרכים לחסוך קלוריות "לא לאכול" ולעשות אירובי.הכותרת של האשכול היא "איך אירובי עוזר לחיטוב" ואתה אמרת שזה שורף קלוריות, מכאן ניתן להבין שלשרוף קלוריות עוזר לחיטוב
ומה כתבתי שורה אחרי זה?הכותרת של האשכול היא "איך אירובי עוזר לחיטוב" ואתה אמרת שזה שורף קלוריות, מכאן ניתן להבין שלשרוף קלוריות עוזר לחיטוב
אני לא מבין מה אתה רוצה. יש 2 דרכים לחסוך קלוריות "לא לאכול" ולעשות אירובי.
אם אחרי שאתה עושה אירובי אתה מרגיש שאתה חייב לאכול יותר, אז זה לא הפתרון בשבילך.
ומה כתבתי שורה אחרי זה?
יש מושג מדעי שנקרא אפקט-השריפה אחרי(באנגלית AFTERBURN EFFECT), שבו גם אחרי הפעילות הגופנית הגוף שלך ממשיך לשרוף שומן,חילוף החומרים נהיה יותר מהיר,רגישות לאינסולין גבוהה יותר(הגוף שלך מנצל את הסוכר שהוא סופג הרבה יותר טוב, לדוגמא מילוי מאגרי גליקוגן(פחמימה בשריר),עליה בהורמוני גדילה ששורפים שומן(ע"י בלוטת טריס ואשכים) ועוד הרבה דברים שלא ניתן לחשב אותם. בטווח רחוק, מה שיותר חשוב זה אם אתה מתאמן(במיוחד אירובי) או לא ופחות כמה ק"ג מיותרים אתה סוחב על עצמך. כלומר שמנמן שעושה אירובי, אולי לא נחשב בכושר אבל הוא הרבה יותר בריא, ממי שלא עושה אירובי בכלל(ויש הרבה כאלה). אפילו אם אתה אוכל אחרי אירובי, האפקט של האירובי נמשך עד 48 שעות.אז מה ההיגיון בלשרוף קלוריות?
נגיד אם מישהו צריך לאכול ביום 2000 קלוריות אז יש לו 2 אפשרויות:
1. לאכול 2000 קלוריות
2. לאכול 2500 קלוריות ולשרוף 500 באירובי (סתם זרקתי מספרים)
אז מה היתרון באופציה השנייה? בשני האופציות אתה תהיה רעב באותה מידה והאופציה הראשונה חוסכת לך אירובי
אמרת שלא חובה לעשות אירובי בשביל חיטוב, אבל איך זה קשור?
אני שאלתי איך זה עוזר, לא האם חייב לעשות אירובי בשביל חיטוב
בשביל אנשים כמוך - אין יתרון.אז מה היתרון באופציה השנייה? בשני האופציות אתה תהיה רעב באותה מידה והאופציה הראשונה חוסכת לך אירובי
זה קורה בעיקר בעצימות גבוהה, אחרי אימון ספרינטים או כוח יש אפטר בורן של כמה עשרות קלוריות לא יותר. בעצימות נמוכה זה פחות.יש מושג מדעי שנקרא אפקט-השריפה אחרי(באנגלית AFTERBURN EFFECT
במה שאתה מתאר אין הגיון אבל אם הגעת לנקודה בחיטוב שאתה צריך לאכול לדוגמא 1600 קלוריות כדי להמשיך להיות בגרעון קלורי,אז מה ההיגיון בלשרוף קלוריות?
נגיד אם מישהו צריך לאכול ביום 2000 קלוריות אז יש לו 2 אפשרויות:
1. לאכול 2000 קלוריות
2. לאכול 2500 קלוריות ולשרוף 500 באירובי (סתם זרקתי מספרים)
אז מה היתרון באופציה השנייה? בשני האופציות אתה תהיה רעב באותה מידה והאופציה הראשונה חוסכת לך אירובי
קלוריות זה לא הכל. מתרחשים תהליכים בגוף שמשנים את הדרך בה הגוף שלך מגיב לאוכל(שזה העיקר, לדוגמא כדי לא להשמין רגישות גבוהה לאינסולין זה דבר מצוין). אישית אני לא מבין מה זה אירובי 10 או 20 דקות.. מן הסתם שזה עדיף על פני כלום. אישית עשיתי הרבה הליכות שבהם שרפתי 1000-4000 אלף קלוריות, ואפילו שהשלמתי את החסר עדיין ירדתי במשקל. אז ספירת קלוריות זה נחמד, אבל מניסיון אישי זה לא מדויק ברמות גבוהות(במיוחד לטווח רחוק). אולי לחלק האפקט הוא מזערי, אבל הוא עדיין קיים והיעילות שלו על תהליכים בגוף זה יותר משריפת עשרות קלוריות בודדות..בשביל אנשים כמוך - אין יתרון.
יש אנשים שהדרך הזו תהיה יתרון עבורם כי הם אוהבים לאכול הרבה, ואירובי לפעמים דווקא מדכא תיאבון אם יבוצע בד"כ בסף חומצות חלב גבוהה (למשל במהירות גבוהה)
זה קורה בעיקר בעצימות גבוהה, אחרי אימון ספרינטים או כוח יש אפטר בורן של כמה עשרות קלוריות לא יותר. בעצימות נמוכה זה פחות.
באיזה הליכה אחת שרפת 4000 קלוריות ?קלוריות זה לא הכל. מתרחשים תהליכים בגוף שמשנים את הדרך בה הגוף שלך מגיב לאוכל(שזה העיקר, לדוגמא כדי לא להשמין רגישות גבוהה לאינסולין זה דבר מצוין). אישית אני לא מבין מה זה אירובי 10 או 20 דקות.. מן הסתם שזה עדיף על פני כלום. אישית עשיתי הרבה הליכות שבהם שרפתי 1000-4000 אלף קלוריות, ואפילו שהשלמתי את החסר עדיין ירדתי במשקל. אז ספירת קלוריות זה נחמד, אבל מניסיון אישי זה לא מדויק ברמות גבוהות(במיוחד לטווח רחוק). אולי לחלק האפקט הוא מזערי, אבל הוא עדיין קיים והיעילות שלו על תהליכים בגוף זה יותר משריפת עשרות קלוריות בודדות..
ריצה קלה לראשון מרחובות וחזרה, ואז שוב אותו מסלול הליכה פעמיים(10 קמ כל כיוון), בין 5-6 שעות(ואני כבד יחסית אז שרפתי הרבה). הקלוריות שהכנסתי באותו יום בהחלט לא הספיקו למרות ששתיתי גלון חלב באותו יום(יחד עם אוכל) ועדיין ירדתי במשקל.. אז אולי ל-10 דקות הליכה אין משמעות כשזה נוגע להשפעה ארוכת טווח על הגוף. אבל אם אתה אחד שדוחף את עצמך לעוד ספורט,מסעות והליכות- לא משנה כמה אגוזים וגרעינים תאכל עדיין תאבד משקל..באיזה הליכה אחת שרפת 4000 קלוריות ?
אם בסופו של יום אתה תהיה במאזן קלורי שלילי אתה תרד, אם תהיה במאזן חיובי אז לא, ללא כל קשר לכמות הספורט שעשית או לכמות האגוזים שאכלת.בל אם אתה אחד שדוחף את עצמך לעוד ספורט,מסעות והליכות- לא משנה כמה אגוזים וגרעינים תאכל עדיין תאבד משקל..
מה שהוא טוען, אם הבנתי נכון, זה פעילות שבה שרפת לפי "השעון" 1000 קלוריות, תסתכם ביותר מזה. זאת אומרת שתוכל להגיע למצב שלפי החישוב המתמטי הפשוט אתה תהיה בפלוס קלורי, אבל בעצם תהיה עדיין בגרעון.אם בסופו של יום אתה תהיה במאזן קלורי שלילי אתה תרד, אם תהיה במאזן חיובי אז לא, ללא כל קשר לכמות הספורט שעשית או לכמות האגוזים שאכלת.
מעניין. ברוח הפורום הייתי מבקש לינק למחקר רציני כלשהו המאשש את הטענה, אבל אני ממש לא בקטע של לקרוא מחקרים, וחוץ מזה Leon נשמע בחור נחמד, אז אני סומך עליו.מה שהוא טוען, אם הבנתי נכון, זה פעילות שבה שרפת לפי "השעון" 1000 קלוריות, תסתכם ביותר מזה. זאת אומרת שתוכל להגיע למצב שלפי החישוב המתמטי הפשוט אתה תהיה בפלוס קלורי, אבל בעצם תהיה עדיין בגרעון.
זה נכון למרבית האנשים(כי מרבית האנשים מעדיפים לנסוע לעבודה ולא להזיע שעה כל כיוון). אבל לא הייתי הולך על זה כאל כלל או תשובה לכולם. רגישות לאינסולין היא פאקטור הרבה יותר חשוב מכמה קלוריות אתה מכניס וכמה אתה מוציא. זו דעתי וניסיוני. כדי להפריך את טענתי אתה צריך להוכיח שרגישות לאינסולין היא פקטור מזערי לעומת גירעון או פלוס קלורי. הרבה פעמים הייתי בפלוס אבל עדיין ירדתי במשקל. יש שיטענו שלא ספרתי נכון,שלא לקחתי בחשבון קלוריות מסוימות וכו.אם בסופו של יום אתה תהיה במאזן קלורי שלילי אתה תרד, אם תהיה במאזן חיובי אז לא, ללא כל קשר לכמות הספורט שעשית או לכמות האגוזים שאכלת.