הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר איך אירובי עוזר לחיטוב?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
זה פשוט שורף שומן לא?
סתם מתוך התעניינות, בחיים לא הבנתי את זה במדוייק

ריצה קלה לראשון מרחובות וחזרה, ואז שוב אותו מסלול הליכה פעמיים(10 קמ כל כיוון), בין 5-6 שעות(ואני כבד יחסית אז שרפתי הרבה). הקלוריות שהכנסתי באותו יום בהחלט לא הספיקו למרות ששתיתי גלון חלב באותו יום(יחד עם אוכל) ועדיין ירדתי במשקל.. אז אולי ל-10 דקות הליכה אין משמעות כשזה נוגע להשפעה ארוכת טווח על הגוף. אבל אם אתה אחד שדוחף את עצמך לעוד ספורט,מסעות והליכות- לא משנה כמה אגוזים וגרעינים תאכל עדיין תאבד משקל..
40 ק"מ ? מכובד, אבל אלא אם כן אתה שוקל סביב 100 ק"ג כנראה שלא שרפת 4K קלוריות.
לגבי איבוד משקל עם הרבה אירובי, הכל תלוי אם אתה שמסוגל לאכול או לא, אני אחרי כמה חודשים אינטנסיביים של אירובי ולא ירדתי בכלל במשקל
(זו גם לא הייתה המטרה של האירובי), אבל זה קצת סוטה מהדיון

40 ק"מ ? מכובד, אבל אלא אם כן אתה שוקל סביב 100 ק"ג כנראה שלא שרפת 4K קלוריות.
לגבי איבוד משקל עם הרבה אירובי, הכל תלוי אם אתה שמסוגל לאכול או לא, אני אחרי כמה חודשים אינטנסיביים של אירובי ולא ירדתי בכלל במשקל
(זו גם לא הייתה המטרה של האירובי), אבל זה קצת סוטה מהדיון
שוקל 90 קילו..
היו גם פעמים ששרפתי 10 אלף קלוריות. איך? משקל כולל של 130 למשך הליכה של 4 שעות(שחפץ 30 קילו,תיק עם שקיות חלב ומים). בכל מקרה זה היה לפני כמה שנים כשרציתי לעשות דברים מפגרים בלי סיבה.. ניסוי וטעיה אז שינה לי את החשיבה- שהדבר החשוב ביותר- התהליכים בגוף ולא מספר מסוים שאתה שולף על בסיס מחשבון באינטרנט.
Energy homeostasis - Wikipedia, the free encyclopedia ניתן לחשב כמות קלוריות במזון מסוים, רק הדרך שבה הגוף שלך ישתמש במזון שונה אחרי פעילות גופנית. לדוגמא פלוס קלורי בינוני(עד 500) בדייטה דלת פחמימה\קטוגנית- עדיין מביא לירידה בשומן(בשילוב עם פעילות גופנית). למה? אין לי מושג, אבל זה קרא לי וראיתי אנשים עם תוצאות דומות. אפשר לנסות להסביר את זה בעזרת תהליכים פיזיולוגים. לדוגמא כאשר מאגרי הפחמימה מלאים יש תהליך שנקרא: LIPOGENESIS שבו כל גלוקוז מיותר הופך לשומן. ומה קורה עם עודף קלוריות שבא מחלבון ומשומן?

הנושא הרבה יותר מורכב מתשובה פשוטה כמו כמה הכנסת וכמה שרפת, כי לכל אחד פה יש RATIO שונה של חלבון,פחמימה,שומן ואלכוהול ויש אנשים שלא משמינים מכמות גבוהה של פחמימות(אולי בגלל אותה רגישות לאינסולין), אישית יצא לי לראות "ספורטאים" שחיים על בירה ובשר ועדיין מתאוששים ומתחזקים בזמן שאלו שמשקיעים את כול כולם בתזונה מתקשים להוריד קילו מיותר..

קבצים מצורפים

• doh.JPG
    doh.JPG
    KB 83.9 · צפיות: 146
אני גם אשמח אם מישהו ימצא מחקר בנושא
משהו כזה? תקציר: 45 דקות של רכיבה על אופניים (נייחים) מעלים את שריפת הקלוריות בשעות שאחרי האימון ב-190 קלוריות, שהן כ-37% ממה שנשרף באימון. לא מעט.

אבל יש גם מחקרים לא מעטים לפיהם ההשפעה קטנה יותר, לדוגמא כאן נמצא שאחרי שעה צריכת החמצן כבר חזרה לקו הבסיס, ולעומת זאת כאן נמצא אפקט מעניין: אימונים בארוך 20 ו-40 דקות הביאו לאותה תוצאה, אבל אימון באורך 60 דקות הכפיל אותה. גוגל ישמח לתת לך מידע נוסף.

שוקל 90 קילו..
היו גם פעמים ששרפתי 10 אלף קלוריות. איך? משקל כולל של 130 למשך הליכה של 4 שעות(שחפץ 30 קילו,תיק עם שקיות חלב ומים). בכל מקרה זה היה לפני כמה שנים כשרציתי לעשות דברים מפגרים בלי סיבה.. ניסוי וטעיה אז שינה לי את החשיבה- שהדבר החשוב ביותר- התהליכים בגוף ולא מספר מסוים שאתה שולף על בסיס מחשבון באינטרנט.
Energy homeostasis - Wikipedia, the free encyclopedia ניתן לחשב כמות קלוריות במזון מסוים, רק הדרך שבה הגוף שלך ישתמש במזון שונה אחרי פעילות גופנית. לדוגמא פלוס קלורי בינוני(עד 500) בדייטה דלת פחמימה\קטוגנית- עדיין מביא לירידה בשומן(בשילוב עם פעילות גופנית). למה? אין לי מושג, אבל זה קרא לי וראיתי אנשים עם תוצאות דומות. אפשר לנסות להסביר את זה בעזרת תהליכים פיזיולוגים. לדוגמא כאשר מאגרי הפחמימה מלאים יש תהליך שנקרא: LIPOGENESIS שבו כל גלוקוז מיותר הופך לשומן. ומה קורה עם עודף קלוריות שבא מחלבון ומשומן?

הנושא הרבה יותר מורכב מתשובה פשוטה כמו כמה הכנסת וכמה שרפת, כי לכל אחד פה יש RATIO שונה של חלבון,פחמימה,שומן ואלכוהול ויש אנשים שלא משמינים מכמות גבוהה של פחמימות(אולי בגלל אותה רגישות לאינסולין), אישית יצא לי לראות "ספורטאים" שחיים על בירה ובשר ועדיין מתאוששים ומתחזקים בזמן שאלו שמשקיעים את כול כולם בתזונה מתקשים להוריד קילו מיותר..
העיקר שלא התפגרת בדרך.
שוטרים לא עשו לך בעיות להסתובב עם אפוד כזה ברחוב?

אולי קצת 😳
יצא שעצרו אותי כמה פעמים ועשו חיפוש:s13:(אתה עצור שם). לרוב אנשים פשוט זזים מהדרך כי קשה לעצור כשאתה בתוך הטריפ הזה(כאבי גב וכאבי טרפז, בגלל זה הפסקתי.. אה וגם בכלל סחרחורת וירידה של דם מהאף), היה גם שהסתובבתי בחברת סטריט וורקאוט איתו, והם חשבו שזה יהיה מצחיק לשים טיימר מצפצף עליו. לשאר האנשים זה היה פחות מצחיק(בתקופת הטילים).
אמאות בורחות עם הילדים כשאני בא להתאמן בפארק איתו.. מרגיש כמו שרק 😭

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית