הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מידע האם עליה במשקלי עבודה+ עליה במשקל גוף מחייבת עליה במסת שריר?

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
טוב אז כמו שכתבתי בכותרת
בגדול אני ב ss ועליתי יפה במשקלי עבודה כולם התחילו ממוט ריק ( סקוואט 90 פרס 45 דדליפט 90 בנץ 80) וגם עליתי משהו כמו 5-6 קילו במשקל גוף (69.3)
אבל מבחינה חיצונית לא נראית מסת שריר בולטת לעין, אחוז השומן שלי עומד על 16-18)
לשאלתי האם יש מצב כזה שאני עולה במשקלים אבל מסת השריר לא עולה?

לא חושב
אלא אם כן לא תאכל מספיק חלבון אבל גם אז תעלה אבל היחס שריר שומן יגדל לטובת השומן

• פותח/ת השרשור
אוכל 140-160 גרם ביום על המשקל שלי זה מספיק..

לשאלתי האם יש מצב כזה שאני עולה במשקלים אבל מסת השריר לא עולה?
יכול להיות עליה בכוח ללא עליה במסת שריר בעיקר אצל מתאמנים מתחילים.
אמנם, לא יכול להתרחש עליה במשקלי עבודה וגם עליה במשקל גוף בלי שום עליה במסת שריר, במידה כמובן ואתה אוכל מספיק חלבון.

ואני אסביר למה, עליה בעובי הסרקומר (סיב השריר) קוראת כדי להסתגל לעומס חדש, משמע שעליה בעומסים (חזרות/משקלי עבודה) תגרור תגובה של אותו סיב שריר להתעבות, אבל כדי שזה יקרה יש צורך בכמות מספקת של אבות המזון, לכן אם תהיה גם עליה במשקל גוף, זה לרוב יחייב עליה במסה שרירית.

הסיבה שאתה לא רואה את זה, זה שיחס השומן/שריר לא לטובת השריר - עדיין.
כשתסיים את התכנית ותעלה מספיק מסת שריר ושומן, אתה תחליט אם אתה תרצה לחטב או להמשיך להתחזק ואז תשנה את היחס לטובת השריר, והתוצאות ידברו בעד עצמם.

אל תפחד מהתקופה הזו, ומתקופת החיטוב - בסוף אתה תתגאה בתוצאות שהגעת אליהם, מנסיון 😃

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אחי..
אחלה הסבר אהבתי מאוד והכי חשוב הבנתי שהבנתי איך הדברים הללו קורים..

5-6 קילו לא מאוד מורגשים במראה, בעיקר בתוכנית כמו ss שמשפיעה על פלג גוף תחתון

בעיקר בתוכנית כמו ss שמשפיעה על פלג גוף תחתון
האמת שאני חייב להגן על הss בנושא הזה, ss מאוד משפיעה על הפלג גוף עליון, בנצ', פרס, דדליפט/פאוורקלין וצ'ין אפס נותנים המון לפלג גוף עליון ורואים את השינויים בעיקר בטרפז והכתפיים אצל אנשים שמסיימים SS

מסכים מאוד עם @לוטם, אני אישית נראה הרבה יותר שרירי עכשיו אחרי חיטוב של 9 קילו, למרות שכמובן אפילו ירדתי קצת במסת שריר.

האמת שאני חייב להגן על הss בנושא הזה, ss מאוד משפיעה על הפלג גוף עליון, בנצ', פרס, דדליפט/פאוורקלין וצ'ין אפס נותנים המון לפלג גוף עליון ורואים את השינויים בעיקר בטרפז והכתפיים אצל אנשים שמסיימים SS
מסכים. במיוחד אם אתה עושה מתח/חתירה במקום PC, ואם מוסיפים 2 סטים של מקבילים/צ'ין אפס אחרי כל אימון (אימון ככה אימון ככה) אז פלג גוף עליון מקבל יותר נפח מהתחתון וגודל סבבה.

Back
למעלה תחתית