גב תחתון

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אפשר עזרה? זה משהו שרשמתי למישהו אחר
"אחי שמע רגע
אני החלטתי לקחת הפסקה מחדר כושר ל-3 חודשים...
עכשיו תשמע , בשיעורי ספורט נגיד
אנחנו עושים כזה כמו לא יודע , דברים ככה
12 שכיבות שמיכה , 12 סקוואט ו15 כפיפות בטן
אם היה לי דלקת בגב התחתון ( כבר אמרתי לך חח ) וגם בכתף וגם ביד זה סבבה לעשות? כרגע אין כאבים אבל אני מעדיף לנוח
והמורה לא ייתן לי להפסיק יותר...
זה לא יעשה כלום אם אני יעשה? זה מתכונת של 4 פעמים לפחות , כאילו אחד אחרי השני ברציפות.
ואם נגיד יהיה מבחן שכיבות שמיכה מה לעשות? אפשר לבקש ממנו לדחות בכמה חודשים? כנ"ל על מתח?" ( או שאפשר לעשות תמבחן בלי בעיה )
זה סבבה לעשות את זה? גם בשביל הגב וגם לכתף?
ותגיד , זה בסדר אם אני מורח משחה לדלקת בגב התחתון? או שגם לא ( ומותר לשים קרח? )
ועוד שאלה , התחלתי לעשות ריצות , זה סבבה? כי אני מפחד על הגב התחתון...
אני רק דווקא די אינטנסיבי , יחסית למה שאני יכול , אחרי כל ריצה אני צולע לבית וביום הבא אני הולך צולע , כאילו אני גם מרגיש תפוס ( בעיקר בעצם האגן של שני הרגליים )

ועכשיו זה ממני כאילו לא קשור להודעה :
אם עדיין יש לי כאבים בגב התחתון , לא כדאי לעשו תריצה? אמרו לי שלא כדאי , אבל כל עוד אני לא מתאמן אני רוצה לפחות לרוץ...
כאילו אין לי כאבים , אבל נגיד תרגילים שקשורים לתחת כמו :
יש מתיחה שאתה מסובב את האגן נכון? שאני מסובב קדימה זה כואב
כנ"ל על glute bridges , שאני מעלה יש כאבים
ושאני עושה מתיחה שאני עומד ומנסה נגיד להגיע עם הידיים לרגל ( רק אם הגב מתעגל כאילו , לא חייב תמתיחה )
אז זה דווקא הפסיק לי כי לא התאמנתי שבוע+במכון , אבל אני חושב שחזר לי הכאבים ולא יודע אם זה בגלל הריצה...
מה דעתכם?

אני גם חושב כי אני לא עושה חימום אף פעם לריצה , אני חושב לעושת מעכשיו 5דקות חימום
אני לא עושה כי זה פדיחה מה אני יעשה , יותר מ10 אנשים עוברים שם כל דקה ( לפחות 100 ) ולא באלי לעשות שם מול כולם...

עריכה : מה שאני צריך זה רק בקשר לגב תחתון , לא צריך להתייחס לכתף ולשורש כף היד
לא ידעתי מה למחוק פשוט 😃
אפשר עזרה?

עריכה : תמונה של הכאבים
up2me.co.il צפיה בתמונה: 577668.png

• פותח/ת השרשור
אני יודע... קצת בלבלתי כי רשמתי כמה דברים
אז אני יסכם פה :
האם כדאי לרוץ אם יש כאבים בגב תחתון? כאילו זה יכול להחמיר דלקת אם יש?
הכאבים נגיד שעושים glute bridge או מתיחה שמזיזים את האגן בעיגול , שאני מזיז למעלה או במתיחה קדימה , זה הכאבים.
או נגיד אני מקמר את הגב , עומד ומזיז את הגב אחורה.
או שאני מתמתח למטה ואני מעגל את הגב

אני יודע... קצת בלבלתי כי רשמתי כמה דברים
אז אני יסכם פה :
האם כדאי לרוץ אם יש כאבים בגב תחתון? כאילו זה יכול להחמיר דלקת אם יש?
הכאבים נגיד שעושים glute bridge או מתיחה שמזיזים את האגן בעיגול , שאני מזיז למעלה או במתיחה קדימה , זה הכאבים.
או נגיד אני מקמר את הגב , עומד ומזיז את הגב אחורה.
או שאני מתמתח למטה ואני מעגל את הגב

אני בול באותו מצב כמו שלך, לא יודע בנוגע לריצות, אני עושה SS ועובד על טכניקה במשקלים נמוכים יותר, יש הקלה בכאב אני חושב, אני פשוט לא רוצה לגשת לגורם רפואי אבל ממליץ לך

• פותח/ת השרשור
אחי אצלי גורם רפואי אז לקח לי חצי שנה בשביל כתפיים
בשביל עוד פעם לא מחכה חצי שנה...
ככה זה בקופת חולים שלי...

• פותח/ת השרשור
אה אחי , מתיחות לא כדאי לי לעשות..
אני יודע שבדרך כלל עושים , אני תמיד עשיתי , אבל למה שיש לי אמרו לי שכדאי שלא ( אנשים מקצועיים , שלא תחשוב סתם , עזרו לי בהרבה פציעות )
טכניקה - הכל סבבה ולא הבינו למה נפצעתי , שאלתי פה מנהלים אפילו - גם סקוואט וגם בבנץ' ( דדליפט לא עשיתי בגלל הכאבים ) ופרס בגלל כתפיים ( אבל גם לפני זה , לא הייתי מעגל את הגב ).

אה וזה לא פעם ראשונה... הגוף שלי אוהב להיפצע 😃
ובקשר לגליל , גם עיסויים אסור.
משחת וולטרן אני שם בינתיים משחה אחרת לדלקת , אין לי וולטרן.
אבל תודה על העזרה ולא משנה.
אני ימשיך עם הריצות , מה שיהיה יהיה.

אם למישהו יהיה תשובה שיכולה קצת לעזור , אולי מישהו עם אותו דבר כמו שלי
ושחר לא נראלי שמה שיש לך זה מה שיש לי , לי זה בצד , לך זה באמצע לא?

לרוב ריצה גורמת ללחץ מתמיד על חוליות עמ"ש, שכן שני הרגליים מתנתקות מהקרקע ונוחתות באימפקט גדול על הקרקע שוב.
השאלה האם הכאב הוקרן גם לרגליים?
אם לא, לרוב מדובר בכאב שמופיע מיד באזור הגב התחתון ולא מוקרן לרגליים ונגרם עקב חימום לא ראוי לפני הריצה.

בדקתי בשבילך כמה טכניקות טיפול עצמאיות שתוכל לנסות ולרוב עוזרות:
- מנוחה קצרה של יום או יומיים אם הכאב עצים
- מתיחה עדינה למקום (זוקפי הגב)
- קרח למשך 10 עד 20 דקות על המקום
- קרם שמחמם את המקום (ממליצה על בןגיי, מחמם יופי את העור)
- איבופרופן

סוג זה של כאב ישתפר בתקופה של 3 שבועות, רק מעצם המנעות כמה שניתן מהפעילות.

חלק ממה שנכתב פה תרגמתי מהאתר: Pulled Back Muscle and Lower Back Strain

אם אתה רוצה להעמיק עוד..

• פותח/ת השרשור
לרוב ריצה גורמת ללחץ מתמיד על חוליות עמ"ש, שכן שני הרגליים מתנתקות מהקרקע ונוחתות באימפקט גדול על הקרקע שוב.
השאלה האם הכאב הוקרן גם לרגליים?
אם לא, לרוב מדובר בכאב שמופיע מיד באזור הגב התחתון ולא מוקרן לרגליים ונגרם עקב חימום לא ראוי לפני הריצה.

בדקתי בשבילך כמה טכניקות טיפול עצמאיות שתוכל לנסות ולרוב עוזרות:
- מנוחה קצרה של יום או יומיים אם הכאב עצים
- מתיחה עדינה למקום (זוקפי הגב)
- קרח למשך 10 עד 20 דקות על המקום
- קרם שמחמם את המקום (ממליצה על בןגיי, מחמם יופי את העור)
- איבופרופן

סוג זה של כאב ישתפר בתקופה של 3 שבועות, רק מעצם המנעות כמה שניתן מהפעילות.

חלק ממה שנכתב פה תרגמתי מהאתר: Pulled Back Muscle and Lower Back Strain

אם אתה רוצה להעמיק עוד..

1.ברגליים אין כאבים
2.בחימום אתה צודק , אני לא עושה כי זה מקום ציבורי ממש ולא באלי לעשות שם תנועות..
אבל מעכשיו אני פשוט חשבתי על משהו , סטופ סקוואט במשך 30שניות 3 פעמים וריצה של 5 דקות חימום
3.נחתי כבר מלא חחח
4.מתיחה - לא נראלי שכדאי , אמרו לי שלא כדאי כרגע
5.קרח באמת אני צריך להתחיל לשים , בהתחלה שמתי אבל זה קשה , אני לא יכול לשים בגב התחתון... לא באלי להיות ערום בבית שלי -.-
6.קרם שמחמם? בטוח שחימום? לא עדיף משהו קר? נראה אולי נחשוב
7.מה זה איבפורפן? משחה לדלקת? יש לי אבל אני התחלתי לשים ושכחתי לשים עוד פעם ( אבל זהו , ממחר רציני אני עושה הכל כדי שיעבור )
diclofenac sodium 1%
8.אני יקרא מהאתר , תודה 😃
9. אבל בריצה נגיד , אני לא קופץ על הרצפה , אני פשוט רץ כאילו גובה נמוך וזה רגל רגל , לא שני רגליים או שלא יודע למה התכוונתה.
10. ראיתה איפה הכאבים של התמונה? זה כזה בצד איפה שהעצם
11. היום היה לי מבחן מתח , עשיתי הרבה כי רציתי ציון טוב נגיד , הבעיה זה שאחרי המתח התחיל להיות לי כאבי גב תחתון שוב... כאילו חזר לצערי
ומעכשיו תמיד שאני מתכופף יש לי כאבים , נקווה שמחר יעבור

כאבים בגב התחתון ממתח? זה משהו חדש...., בכל מקרה, תמשיך למרוח את המשחה, תן לזה שבוע שבועיים... ככה היה לי, אני אישית המשחתי עם סקוואט ודדליפט משקל נמוך, תנסה גם, תנסה גם לשכב על הבטן ולהשים מגבת עם מים חמים על האזור...

• פותח/ת השרשור
כאבים בגב התחתון ממתח? זה משהו חדש...., בכל מקרה, תמשיך למרוח את המשחה, תן לזה שבוע שבועיים... ככה היה לי, אני אישית המשחתי עם סקוואט ודדליפט משקל נמוך, תנסה גם, תנסה גם לשכב על הבטן ולהשים מגבת עם מים חמים על האזור...
נראה אחי למרות שכבר הקפאתי תמנוי זה בעיה...
אבל כע משחות אני יתחיל לשים...

1.ברגליים אין כאבים
2.בחימום אתה צודק , אני לא עושה כי זה מקום ציבורי ממש ולא באלי לעשות שם תנועות..
אבל מעכשיו אני פשוט חשבתי על משהו , סטופ סקוואט במשך 30שניות 3 פעמים וריצה של 5 דקות חימום
3.נחתי כבר מלא חחח
4.מתיחה - לא נראלי שכדאי , אמרו לי שלא כדאי כרגע
5.קרח באמת אני צריך להתחיל לשים , בהתחלה שמתי אבל זה קשה , אני לא יכול לשים בגב התחתון... לא באלי להיות ערום בבית שלי -.-
6.קרם שמחמם? בטוח שחימום? לא עדיף משהו קר? נראה אולי נחשוב
7.מה זה איבפורפן? משחה לדלקת? יש לי אבל אני התחלתי לשים ושכחתי לשים עוד פעם ( אבל זהו , ממחר רציני אני עושה הכל כדי שיעבור )
diclofenac sodium 1%
8.אני יקרא מהאתר , תודה 😃
9. אבל בריצה נגיד , אני לא קופץ על הרצפה , אני פשוט רץ כאילו גובה נמוך וזה רגל רגל , לא שני רגליים או שלא יודע למה התכוונתה.
10. ראיתה איפה הכאבים של התמונה? זה כזה בצד איפה שהעצם
11. היום היה לי מבחן מתח , עשיתי הרבה כי רציתי ציון טוב נגיד , הבעיה זה שאחרי המתח התחיל להיות לי כאבי גב תחתון שוב... כאילו חזר לצערי
ומעכשיו תמיד שאני מתכופף יש לי כאבים , נקווה שמחר יעבור

אגב, אני בת.
יש לי הרגשה שזה מה שקרה לי לאחר עצימות גבוהה..
אכן, סובלים במשך כשבוע ושמים את המשחה שמחממת את המקום (חפש בכל בית מרקחת משחת "בןגיי" צרפתי תמונה) וכסה את המקום עם כרית ו.. לך לישון חח. אזהרה: המשחה מריחה למרחקים, אבל עוזרת מאוד, מבחינתי רציתי רק לסייע לעצמי בכל דרך אפשרית, אם היה צורך הייתי גם שמה בוץ בבית אם יש הוכחות שעוזר 😃
בכל אופן, יכולה להגיד לך שנמנעתי מהפעילות שגרמה לי לכאב במשך שבוע - שבוע וחצי.
אגדיר את הכאב ותראה אם זה אכן רלוונטי אליך : כאב בצד הגוף, מתחת לצלעות התחתונות. כל סיבוב של עמ"ש לכיוון מסוים, כואב שחבל על הזמן.

435bfdfbc84b9914753c055512f96660.jpg

• פותח/ת השרשור
אהה בקשר לריצה , עשיתי היום
המצאתי לעצמי שיטה ( לא יודע אם קיימת , חוץ מהנשימה בבטן שזה ידוע )
שיטה חזקה שעזרה לי.
במהלך הריצה אני נושם לבטן דרך הפה והרבה ואחרי זה אני מכווץ תבטן , כאילו כמו שמחרבנים אבל גב ישר אנכי
הרבה זמן בלי הפסקה ומורידים את האוויר עם האף , כאב לי הבטן עדיין אבל שעשיתי ככה זה הפסיק לי לגמרי אחרי כמה זמן ובדקות האחרונות חזר.
אפשר לנעול ואם מישהו עושים ריצה ורואים , כדאי לכם לנסות!
בקשר לכאבים בגב התחתון , לבכות פה לא יעזור אז עדיף שאני ייתן לזה לנוח
תודה לכולם 😃

אהה בקשר לריצה , עשיתי היום
המצאתי לעצמי שיטה ( לא יודע אם קיימת , חוץ מהנשימה בבטן שזה ידוע )
שיטה חזקה שעזרה לי.
במהלך הריצה אני נושם לבטן דרך הפה והרבה ואחרי זה אני מכווץ תבטן , כאילו כמו שמחרבנים אבל גב ישר אנכי
הרבה זמן בלי הפסקה ומורידים את האוויר עם האף , כאב לי הבטן עדיין אבל שעשיתי ככה זה הפסיק לי לגמרי אחרי כמה זמן ובדקות האחרונות חזר.
אפשר לנעול ואם מישהו עושים ריצה ורואים , כדאי לכם לנסות!
בקשר לכאבים בגב התחתון , לבכות פה לא יעזור אז עדיף שאני ייתן לזה לנוח
תודה לכולם 😃
תמרון ולסאלבה, תקרא באינטרנט, טכניקה חשובה לנשימה בסקוואט ודדליפט, בעיקר, בזמן שאתה עושה את זה, השרירים תומכים בעמוד השדרה יותר.

• פותח/ת השרשור
תמרון ולסאלבה, תקרא באינטרנט, טכניקה חשובה לנשימה בסקוואט ודדליפט, בעיקר, בזמן שאתה עושה את זה, השרירים תומכים בעמוד השדרה יותר.
אחי אני יודע איך עושים סקוואט ודדליפט וגם ולסאבה...
אני לא מתאמן מתחיל חח , הייתי עושה את זה
וזה גם עוזר להוסיף משקל רק שתדע 😃
ולא רק בסקוואט ודדליפט , גם בבנץ' זה עוזר ובהרבה תרגילים אחרים

אחי אני יודע איך עושים סקוואט ודדליפט וגם ולסאבה...
אני לא מתאמן מתחיל חח , הייתי עושה את זה
וזה גם עוזר להוסיף משקל רק שתדע 😃
ולא רק בסקוואט ודדליפט , גם בבנץ' זה עוזר ובהרבה תרגילים אחרים
חחח פשוט אמרת "המצאתי לעצמי שיטה ( לא יודע אם קיימת , חוץ מהנשימה בבטן שזה ידוע )" אז חשבתי שאתה לא יודע על ולסאלבה, בכל מקרה, הקלה בכאב?

• פותח/ת השרשור
חחח פשוט אמרת "המצאתי לעצמי שיטה ( לא יודע אם קיימת , חוץ מהנשימה בבטן שזה ידוע )" אז חשבתי שאתה לא יודע על ולסאלבה, בכל מקרה, הקלה בכאב?
תאמת אין לי מושג בקשר לכאבים , בקשר להמצאתי לעצמי שיטה , כאילו אני יודע שזה קיים אבל אני אף פעם לא עשיתי ככה בריצה חחח , רק בחדר כושר.
אבל נחיה ונראה ( קשור לכאבים ) , בנתיים לא יעזור לי להתבכיין

אבל גם לא יעזור לך אם תוסיף לרוץ בטווח קצר בין ריצה לריצה, במידה ומוסיף לכאב.
אם ממש אין ברירה, לך על המשחה שהצעתי לך, הכל ע"מ שלא יכאב ;)

• פותח/ת השרשור
אבל גם לא יעזור לך אם תוסיף לרוץ בטווח קצר בין ריצה לריצה, במידה ומוסיף לכאב.
אם ממש אין ברירה, לך על המשחה שהצעתי לך, הכל ע"מ שלא יכאב ;)
הבעיה זה שזה פרטי המשחה הזאת...
בנתיים אני שם משחה לדלקת כמו שרשמת ילמעלה.
נראלי זה מספיק דווקא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית