הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלוריות ודיאטות בזק

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
אהלן חברים, נניח אדם שהBMR שלו עומד על 2000 קלוריות ביום והוא נמצא בחיטוב אוכל במשך תקופה כ-900 קלוריות ליום (לא משנה מה מקור הקלוריות הרי, מסתכלים על קלוריות נכנסות VS קלוריות יוצאות)
מה יקרה כאשר יעבור לצרוך בין יום 1500-1600 כל יום?
1) האם הוא יעלה במשקל או בגלל שהוא נמצא עדיין בגרעון הוא ימשיך לרדת אבל בקצב איטי?
2) זה מיתוס או אמת - כאשר מורידים בכמות קיצונית את כמות הקלוריות חילוף החומרים באמת מואט או שזה נובע מהסיבה שמורידים ממשקל גוף הכללי ולכן הBMR נמוך יותר ושורפים פחות קלוריות במנוחה?
3) האם באמת זה לא משנה מקור הקלוריות כל עוד נמצאים בגרעון קלורי?

אשמח לתשובות חבר'ה, יום טוב וחג שמח!

אהלן חברים, נניח אדם שהBMR שלו עומד על 2000 קלוריות ביום והוא נמצא בחיטוב אוכל במשך תקופה כ-900 קלוריות ליום (לא משנה מה מקור הקלוריות הרי, מסתכלים על קלוריות נכנסות VS קלוריות יוצאות)
1) האם הוא יעלה במשקל או בגלל שהוא נמצא עדיין בגרעון הוא ימשיך לרדת אבל בקצב איטי?
2) זה מיתוס או אמת - כאשר מורידים בכמות קיצונית את כמות הקלוריות חילוף החומרים באמת מואט או שזה נובע מהסיבה שמורידים ממשקל גוף הכללי ולכן הBMR נמוך יותר ושורפים פחות קלוריות במנוחה?

1. תלוי בכמה וממה הוא הוריד בזמן הזה, אם הוא לא הספיק לרדת בצורה מאוד משמעותית אז רוב הסיכויים שהוא ימשיך לרדת.
2. זה לא מיתוס.
3. http://www.kilogram.co.il/1178/האם-קלוריה-שווה-לקלוריה/

1) הוא לא יעלה במשקל, כיוון שאם ה-BMR שלו 2000 גם אם הוא ירד ב-30% עדיין הוא ישרוף במנוחה 1400 ועם פעילות גופנית זה יהיה 1600 ובוא לא נשכח שעקב זה שהבנאדם הוסיף לתפריט עוד 700 קלוריות אז החילוף חומרים שלי מתחיל להסתדר.

2) זו אמת. לאחר תקופה מסויימת של חיטוב הגוף נכנס למצב של מגננה ומוריד לעצמו את ה-BMR בכך שכמות ייצור של הורמוני התריס פוחתת ועוד הורמונים ובכך חילוף החומרים מאט. בנוסף לכך, עם הירידה במשקל אתה מאבד גם מסת שריר וזה דבר שגם גורם להאטה בחילוף חומרים.

3) מה הכוונה שלך מה מקורה הקלוריות? זה שתאכל בחיטוב 1000 קלוריות ש-800 קלוריות יגיעו מפחמימה זה לא יניב את אותן תוצאות כמו לאכול 1000 קלוריות עם כמות מספקת של חלבון ושומן.

אל תשכח ש BMR זה משהו דינאמי וה- 2000 קלוריות זה אולי ה-BMR ההתחלתי אבל ברגע שקיצצת אתה כבר יורד באיזה 10% וכמובן שלאורך זמן בתפריט רעב כזה אם אין מספיק חלבונים נראה לי שתשרוף כמות נכבדת של שריר ואז ה-BMR שלך ירד עוד יותר.

• פותח/ת השרשור
1) הוא לא יעלה במשקל, כיוון שאם ה-BMR שלו 2000 גם אם הוא ירד ב-30% עדיין הוא ישרוף במנוחה 1400 ועם פעילות גופנית זה יהיה 1600 ובוא לא נשכח שעקב זה שהבנאדם הוסיף לתפריט עוד 700 קלוריות אז החילוף חומרים שלי מתחיל להסתדר.

2) זו אמת. לאחר תקופה מסויימת של חיטוב הגוף נכנס למצב של מגננה ומוריד לעצמו את ה-BMR בכך שכמות ייצור של הורמוני התריס פוחתת ועוד הורמונים ובכך חילוף החומרים מאט. בנוסף לכך, עם הירידה במשקל אתה מאבד גם מסת שריר וזה דבר שגם גורם להאטה בחילוף חומרים.

3) מה הכוונה שלך מה מקורה הקלוריות? זה שתאכל בחיטוב 1000 קלוריות ש-800 קלוריות יגיעו מפחמימה זה לא יניב את אותן תוצאות כמו לאכול 1000 קלוריות עם כמות מספקת של חלבון ושומן.

2) מה קורה במצב של אדם שסובל מתת פעילות בלוטת התריס עם BMR של 2000 קלוריות? כמה לדעת הוא צריך להוריד מהחישוב של הBMR כדי להתחיל לחשב את הנתונים לחיטוב בצורה הטובה ביותר? הרי הBMR זה משהו שהוא כללי ולא מתייחס לפרטים האלה של שיבוש באיזון ההורמונלי.

3) למה ש-800 קלוריות מפחמימות לא יניבו את אותן תוצאות מ-800 קלוריות מחלבון ושומן? הרי זה הכל עניין של קלוריות נכנסות מול קלוריות יוצאות, לא?

2) מה קורה במצב של אדם שסובל מתת פעילות בלוטת התריס עם BMR של 2000 קלוריות? כמה לדעת הוא צריך להוריד מהחישוב של הBMR כדי להתחיל לחשב את הנתונים לחיטוב בצורה הטובה ביותר? הרי הBMR זה משהו שהוא כללי ולא מתייחס לפרטים האלה של שיבוש באיזון ההורמונלי.

3) למה ש-800 קלוריות מפחמימות לא יניבו את אותן תוצאות מ-800 קלוריות מחלבון ושומן? הרי זה הכל עניין של קלוריות נכנסות מול קלוריות יוצאות, לא?
תגיד לי חבר יקר, קראת בכלל מאמרים באתר?? כמעט כל השאלות שאתה שואל נענו שם, מבחינת ירידה במשקל לטווח הקצר אולי לא יהיה הבדל משמעותי, אבל משקל והרכב גוף זה לא אותו דבר, הנושא של לאכול מספיק חלבון בניסיון למנוע איבוד מסת שריר נטחן במאמרים איפה שלא תקרא, מזה אני מסיק שאתה לא קראת שום מאמר בנושא תזונה אז קודם תתחיל לקרוא ואחר כך תבוא לשאול שאלות מפגרות. איזה אדם אתה מכיר שסובל מתת פעילות בבלוטת התריס? ולמה אתה מתעסק בזה?
חישוב הBMR הבסיסי לא מתייחס לכמות הפעילות הגופנית שאתה עושה ועוד המון דברים.

• פותח/ת השרשור
לידיעתך, קראתי את כל המאמרים באתר בנושאי תזונה ותוספים.
ברור לי שאם לא מספקים את כמות החלבון הרצויה יהיה פירוק שריר והרכב הגוף ישתנה.
דיברתי מבחינת ירידה במשקל נטו. ואם רועי ציין בהודעה שלו שהוא מתייחס להרכב גוף ולא לירידה במשקל הכללי אז לא הייתי שואל את השאלות החוזרות.
בנוגע לתת פעילות של הבלוטה - אני סובל ממנה ומעוניין להבין יותר לעומק את העניין הזה אם הנושא כבר עלה, כי האנדוקרינולוג שלי אומר שאין קשר בין החילוף חומרים לבעיה שלי.
כאן אני רואה שהנושא עולה רבות ולכן מעוניין לשמוע דעות של החבר'ה כאן.

יום טוב.

אני הייתי במצב 2 ואני עדיין מטופל בכדורים לבלוטת התריס(T4), עד שהבלוטה החלה להתאזן לי לא הצלחתי לרדת אפילו לא גרם, נהפוך הוא, חייתי על תפריט גם של 800 קלוריות ועליתי 10 ק"ג ...
ושהבלוטה החלה להסתדר גם עם תפריט של 2000 קלוריות ירדתי את אותם 10 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
אצלי הבעיה היא TSH גבוה אך T4 תקין.. זה נקרא תת פעילות סאב-קלינית.
יש לי את זה כ-8 שנים. בעבר הייתי שמן ודווקא הצלחתי לרדת יופי כ-30 קילו במשקל.
גם היום יש תנודות במשקל למעלה ולמטה..
יכול להיות מצב שעל אף הבעיה בבלוטה אין לזה השפעה אצלי על המטבוליזם או על העלייה/ירידה במשקל?

אצלי הבעיה היא TSH גבוה אך T4 תקין.. זה נקרא תת פעילות סאב-קלינית.
יש לי את זה כ-8 שנים. בעבר הייתי שמן ודווקא הצלחתי לרדת יופי כ-30 קילו במשקל.
גם היום יש תנודות במשקל למעלה ולמטה..
יכול להיות מצב שעל אף הבעיה בבלוטה אין לזה השפעה אצלי על המטבוליזם או על העלייה/ירידה במשקל?

אני גם אובחנתי כסובל מתת פעילות תת קלינית, אבל אצלי זה כן השפיע.
היה לי TSH 6 ו-T4 13...

כן, בהחלט יכול להיות. אצל אבא שלי יש TSH 7 והוא לא סובל מהשמנה ומתסמינים של תת פעילות.
אצלי זה די מוזר, הייתי בתקופה מאוד לחוצה מבחינה נפשית וגם עם האלטרוקסין לא הצלחתי לרדת במשקל. ברגע שעברה לי התקופה הלחוצה החלה הירידה במשקל אז יכול להיות שמה ששיחק אצלי תפקיד מרכזי זה ה'קורטיזול' שידוע שהוא מפריע בהמרה בין T4 ל-T3, אבל עכשיו לא בא לי להפסיק עם האלטרוקסין ושיחזרו לי אותן תופעות לוואי שהיו - אצירת נוזלים, עצירות, עייפות, כאבי שרירים ועוד..

• פותח/ת השרשור
אצלי הTSH הוא 14~ והT4 הוא 10.5 שזה הגבול התחתון של הנורמה..

בכל אופן, לאדם הסובל מתת פעילות של הבלוטה ומעוניין לחטב היית מציע להוריד קלוריות מהBMR? למשל אם אותו אדם עם BMR של 2000 אז שיחשב כ-1800 את ההוצאה הבסיסית כדי להיות בטוח?

אצלי הTSH הוא 14~ והT4 הוא 10.5 שזה הגבול התחתון של הנורמה..

בכל אופן, לאדם הסובל מתת פעילות של הבלוטה ומעוניין לחטב היית מציע להוריד קלוריות מהBMR? למשל אם אותו אדם עם BMR של 2000 אז שיחשב כ-1800 את ההוצאה הבסיסית כדי להיות בטוח?

שמע, אם אתה מצליח לרדת במשקל, אז אי אפשר להגיד שאתה סובל מתת פעילות...
אני ממש עליתי במשקל גם מ-900 ק'.
בנאדם שסובל מתת פעילות בלוטת התריס צריך לקבל טיפול ולעשות חיטוב במידה שאתה אכן סובל מבלוטת התריס זה רק יזיק כי בחיטוב גם ככה ייצור הורמוני התריס פוחת אז מה שאתה עושה זה גורע.

• פותח/ת השרשור
אני מקבל טיפול באלטרוקסין כ-200 מ"ג ביום ובכל זאת הTSH לא מתאזן..
זה שאני סובל מתת פעילות זה ודאי - אני מטופל כ-9 שנים במחלקה אנדוקרינולוגית בבית חולים.
השאלה שלי הייתה רק איך לעשות את החישוב של הBMR כשסובלים מתת פעילות כזאת?

אני מקבל טיפול באלטרוקסין כ-200 מ"ג ביום ובכל זאת הTSH לא מתאזן..
זה שאני סובל מתת פעילות זה ודאי - אני מטופל כ-9 שנים במחלקה אנדוקרינולוגית בבית חולים.
השאלה שלי הייתה רק איך לעשות את החישוב של הBMR כשסובלים מתת פעילות כזאת?

דבר ראשון תעבור רופא, כי לרופא שלך אין מושג.
אתה אמור להיות מאוזן מה זה מאוזן? זה TSH 1, אני עכשיו נמצא על 0.5-1, אם לא, אז למה בכלל לקבל טיפול?

תשקול לעלות את המינון ל-250 מק"ג ביום(בהתייעצות עם הרופא כמובן) וחודש וחצי לאחר מכן תבצע בדיקות דם שכוללות:

TSH
FT3
FT4

ותבקש בדיקה לנוגדנים כדי לשלול 'השימוטו'.

לאחר שהבלוטה מאוזנת אתה יכול לבצע חיטוב כמו בנאדם רגיל, עד אז אל תנסה בכלל..

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תעבור רופא, כי לרופא שלך אין מושג.
אתה אמור להיות מאוזן מה זה מאוזן? זה TSH 1, אני עכשיו נמצא על 0.5-1, אם לא, אז למה בכלל לקבל טיפול?

תשקול לעלות את המינון ל-250 מק"ג ביום(בהתייעצות עם הרופא כמובן) וחודש וחצי לאחר מכן תבצע בדיקות דם שכוללות:

TSH
FT3
FT4

ותבקש בדיקה לנוגדנים כדי לשלול 'השימוטו'.

לאחר שהבלוטה מאוזנת אתה יכול לבצע חיטוב כמו בנאדם רגיל, עד אז אל תנסה בכלל..

כל מה שאמרת לעיל אני עושה.. את הבדיקות אחת לחודש, שוקל לעלות מינון ועל החלפת רופא שאני אמור להגיע אליו עוד חודש.

בנוגע למשפט האחרון - מאיזו סיבה לא לעשות חיטוב לשם המקרה? כדי לא לפגוע עוד יותר בתפקוד הבלוטה או כי אתה חושב שלא תהיה ירידה?

כל מה שאמרת לעיל אני עושה.. את הבדיקות אחת לחודש, שוקל לעלות מינון ועל החלפת רופא שאני אמור להגיע אליו עוד חודש.

בנוגע למשפט האחרון - מאיזו סיבה לא לעשות חיטוב לשם המקרה? כדי לא לפגוע עוד יותר בתפקוד הבלוטה או כי אתה חושב שלא תהיה ירידה?

א. רוב הסיכויים שלא תהיה ירידה וכתוצאה מכך זה סתם גורם לייאוש.
ב. זה גם יכול לפגוע בתפקוד.

עד שהבלוטה מתאזנת תאכל מאוזן ותנסה להימנע ממתוקים כמה שיותר, כי שיש תת פעילות הגוף לא מפרק סוכרים כל כך טוב ויש סיכון לסכרת.

מה זה משנה? אני מנחש שזאת הסיבה הראשונה. תגיד לי מה אתה גנוב? אתה 50 קילו ורוצה לעשות חיטוב? אתה רוצה מכות מכל הפורום?

• פותח/ת השרשור
ואם בכל זאת אני רואה ירידה במשקל אך הבלוטה לא מאוזנת? עדיין קיימת ההסתייגות לבצע את החיטוב?

ואם בכל זאת אני רואה ירידה במשקל אך הבלוטה לא מאוזנת? עדיין קיימת ההסתייגות לבצע את החיטוב?
כן, משתי סיבות: א. הסיכון להחמרה במצב הבלוטה. ב. אתה שחיף. ג. אתה תקבל מכות אם תתחיל חיטוב.

עזוב דיאטת בזק,במצב שלך הכי יתאים דיאטת נטויז'ן.

ועכשיו ברצינות,על השאלות ענו לך,אבל אתה לא מתכנן חיטוב או משהו נכון?אתה שוקל 50

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית