הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלוריות ודיאטות בזק

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
אהלן חברים, נניח אדם שהBMR שלו עומד על 2000 קלוריות ביום והוא נמצא בחיטוב אוכל במשך תקופה כ-900 קלוריות ליום (לא משנה מה מקור הקלוריות הרי, מסתכלים על קלוריות נכנסות VS קלוריות יוצאות)
מה יקרה כאשר יעבור לצרוך בין יום 1500-1600 כל יום?
1) האם הוא יעלה במשקל או בגלל שהוא נמצא עדיין בגרעון הוא ימשיך לרדת אבל בקצב איטי?
2) זה מיתוס או אמת - כאשר מורידים בכמות קיצונית את כמות הקלוריות חילוף החומרים באמת מואט או שזה נובע מהסיבה שמורידים ממשקל גוף הכללי ולכן הBMR נמוך יותר ושורפים פחות קלוריות במנוחה?
3) האם באמת זה לא משנה מקור הקלוריות כל עוד נמצאים בגרעון קלורי?

אשמח לתשובות חבר'ה, יום טוב וחג שמח!

• פותח/ת השרשור
בוודאי שלא מתכנן חיטוב, אין לי מה לחטב..
השאלות היו לידע כללי שלי ולמקרה שאצטרך בעתיד חיטוב איך אוכל לעשות אותו עם הפעילות הפגומה של הבלוטה שלי.

בוודאי שלא מתכנן חיטוב, אין לי מה לחטב..
השאלות היו לידע כללי שלי ולמקרה שאצטרך בעתיד חיטוב איך אוכל לעשות אותו עם הפעילות הפגומה של הבלוטה שלי.

תראה, יש המון אנשים רזים עם תת פעילות של בלוטת התריס. אי היכולת בירידה במשקל היא רק אחת מתופעות הלוואי של בעיה זו, אבל זה לא מחייב שזה יקרה, אך עצם זה שתהיה בגרעון קלורי רק תזיק לבלוטה.

הבעיה בתת פעילות של הבלוטה זה לא העניין של ההשמנה, אלא המצב שהגוף לא מתפקד כמו שצריך הפעילויות המטבוליות שלו נפגמות וזה לא בריא לגוף, לכן גם אם אין השמנה או תופעות לוואי של תת פעילות של בלוטת התריס יש צורך לטפל בזה ולהגיע למצב מאוזן.

לפי המעבדות בארץ מה המצב המאוזן זה בין 0.3-5.5, אבל זה ממש לא כך! אם תרצה אני אתן לך לינק לחוברת של איגוד האנדוקרינולוגים בארה"ב ששם הרף של פעילות תקינה זה 0.3-1.5 והם גם מסבירים בפירוש שבנאדם לא נהנה מאיכות חיים עד שהוא לא יורד מ-2, רק פה בארץ זה עד 5.5 ולמה? כי לא רוצים לתת לאנשים טיפול תרופתי, זה עולה כסף למדינה.

• פותח/ת השרשור
וואו.. טוב לדעת את זה!
אני בינתיים מאד מאד רחוק למעלה.. אצלי הערך נע בין 14 ל-18 כל פעם..

וואו.. טוב לדעת את זה!
אני בינתיים מאד מאד רחוק למעלה.. אצלי הערך נע בין 14 ל-18 כל פעם..

אני יכול אישית להגיד לך שמאז שה-TSH שלי ירד מ-2 אני מרגיש נפלא ואיך זה מתבטא?

א. החשיבה שלי השתפרה פלאים! הזיכרון שלי ובכלל היכולת ריכוז שלי עלתה בצורה ניכרת.
ב. העייפות ירדה אני יכול להתאמן ללא הפסקה ואני מרגיש נפלא.
ג. הגוף חזר לעבוד - עושה פיפי וקקי כמו בנאדם בלי הפרעות או משהו ומזיע מה שלא היה לפני זה גם כאשר רצתי עם מכנס ארוך וקפוצ'ון באמצע הקיץ ולמה? כי היה לי חום גוף 35.5 מעלות ועכשיו 37.
ד. חשק מיני חזר להיות כמו שהיה.
ה. מצב רוח עלה ברמות מטורפות, מפני שיש בעיות בבלוטה זה גורם לסוג של 'דאון' ולהרגשת דיכאון.
ו. משקל חזר לקדמותו ירידה של 7-10 ק"ג.

ובכלל הרגשה כללית הרבה הרבה יותר טובה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי.. את התופעות שאתה מתאר אני מרגיש בדיוק! מלבד זה שמשקל הגוף שלי נמוך וזה הדבר היחיד ששונה.
מה שמטריד אותי זה שבאמת בתקופה האחרונה סבלתי מחוסר תיאבון נוראי (מדובר על תקופה של חודש) והייתי מליון אחוז מדי יום ביומו בגרעון קלורי גדול - הBMR שלי לפי מחשבונים הוא 1450 לפני הכפלה והייתי אוכל משהו כמו 600-800 קלוריות ליום ובאמת ירדתי משהו כמו 2 קילו במשקל.
כשאני אחזור לאכול נורמלי, איך אני אמור לעשות את זה? לקפוץ ישר ל-1450 או לעלות בהדרגה כל יומיים נגיד 100 קלוריות עד שאגיע לנייטרלי?
אם נגיד עד עכשיו אכלתי 600 קלוריות, אם אני יאכל ממחר 1000 קלוריות לשם שינוי אני אעלה במשקל או עדיין אמשיך לרדת?
עדיין אני נמצא בתקופה שקשה לי לאכול מסיבות רפואיות בעיקר.

הבנתי.. את התופעות שאתה מתאר אני מרגיש בדיוק! מלבד זה שמשקל הגוף שלי נמוך וזה הדבר היחיד ששונה.
מה שמטריד אותי זה שבאמת בתקופה האחרונה סבלתי מחוסר תיאבון נוראי (מדובר על תקופה של חודש) והייתי מליון אחוז מדי יום ביומו בגרעון קלורי גדול - הBMR שלי לפי מחשבונים הוא 1450 לפני הכפלה והייתי אוכל משהו כמו 600-800 קלוריות ליום ובאמת ירדתי משהו כמו 2 קילו במשקל.
כשאני אחזור לאכול נורמלי, איך אני אמור לעשות את זה? לקפוץ ישר ל-1450 או לעלות בהדרגה כל יומיים נגיד 100 קלוריות עד שאגיע לנייטרלי?
אם נגיד עד עכשיו אכלתי 600 קלוריות, אם אני יאכל ממחר 1000 קלוריות לשם שינוי אני אעלה במשקל או עדיין אמשיך לרדת?
עדיין אני נמצא בתקופה שקשה לי לאכול מסיבות רפואיות בעיקר.

תאכל נורמלי עכשיו אל תשחק עם הגוף שלך. בטח שהבלוטה לא מאוזנת.

• פותח/ת השרשור
זאת הסיבה שאני שואל אותך מה יהיה.. כי בפועל אני לא עובר את ה-1000 קלוריות אפילו אם אני מזיע.
אני שוב מציין זה רק בחודש האחרון עקב מגבלה רפואית שאני לא אפרט אותה.
השאלה שלי בגדול אם אני עד עכשיו אכלתי נגיד 600 קלוריות ועכשיו אנסה בכח לדחוף 1000 יש מצב שאני סוף סוף אראה עלייה במשקל ולא ירידה? או שבגלל שאני בגרעון עדיין אני אמשיך לרדת?
קראתי פעם שהגוף מסתגל בתקופה מסויימת לכמות הקלוריות ולכן כשמעלים אפילו במעט זה מזעזע את המערכת וניתן לעלות במשקל גם אם נמצאים בגרעון..
יש דבר כזה?
אני מת כבר לחזור לעלות במשקל!

זאת הסיבה שאני שואל אותך מה יהיה.. כי בפועל אני לא עובר את ה-1000 קלוריות אפילו אם אני מזיע.
אני שוב מציין זה רק בחודש האחרון עקב מגבלה רפואית שאני לא אפרט אותה.
השאלה שלי בגדול אם אני עד עכשיו אכלתי נגיד 600 קלוריות ועכשיו אנסה בכח לדחוף 1000 יש מצב שאני סוף סוף אראה עלייה במשקל ולא ירידה? או שבגלל שאני בגרעון עדיין אני אמשיך לרדת?
קראתי פעם שהגוף מסתגל בתקופה מסויימת לכמות הקלוריות ולכן כשמעלים אפילו במעט זה מזעזע את המערכת וניתן לעלות במשקל גם אם נמצאים בגרעון..
יש דבר כזה?
אני מת כבר לחזור לעלות במשקל!

תאכל לפחות 1800 קלוריות שלא תעשה נזק.

תאמין לי שאני משתדל.. הלוואי ואני אגיע ל-1800.!!
אתה אומר שעם 1000 אני אמשיך לרדת?
אתה עושה צחוק? 200 גרם אגוזי מלך ביום ויש לך 1400 קלוריות, ויש עוד מלא מאכלים בריאים ועתירי קלוריות. עוד דוגמא, לחם לבן עם חמאת בוטנים... ובמצבך כבר הייתי עושה SS ואוכל ג'אנק תוך כדי הקפדה על כמות החלבון, ובלי שום מאמץ אפשר להגיע ל3000 ביום. אבל אם המצב ממש קשה והקיבה לא רוצה לעבוד קנה גיינר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המצב קשה עד כדי כך שאני לא יכול להתאמן ובקושי לאכול.. אין אפשרות שהגוף יתרגל ל600 קלוריות בחודש האחרון וכשעכשיו אני אתחיל להגיע ל-1000 הוא יעלה במשקל?

אתה על 600 קלוריות?
זה אולי הדבר הכי הזוי ששמעתי בחיים שלי מבן אדם שהוא לא אנורקס, ולא אם אין לך בעיה בחילוף החומרים כמו שאני מבין שכבר הסקת לעלות ל-1000 קלוריות לא רק שלא יגרום לך עלייה בשומן אני לא חושב שזה בכלל יגרום לך עלייה בנוזלים, אבל אתה צריך לעלות הרבה יותר, עצה שלי כדי לתת לגוף קצת זמן הסתגלות תעלה כל שבוע ב-300-400 קלוריות עד שתגיע ל2500-3000 (אתה מתכוון לעשות מאסה נכון?).

• פותח/ת השרשור
בדיוק.. הלוואי ואני אגיע לכמות הקלוריות שאתה מציע פה במהרה!
ממש מבאס לחיות על 600-800 קלוריות בלחץ כל יום.. אני דוחף כמה שאני מסוגל, פשוט גרגיר אחד יותר ואני מוציא הכל החוצה עם ריבית.
אפילו בנוזלים אני מוכן לעלות רק לעלות כבר!! אתם אומרים רק אחרי שאעבור את הBMR לפחות אני אתחיל לראות סוג של עליה?

• פותח/ת השרשור
אני כבר ממש מאחורי זה.. לקחתי לתשומת ליבי את ההערות שקיבלתי כאן ושיניתי את התפריט לגמרי.
כמו שאמרתי אני מנסה לאכול מזונות שנותנים הרבה קלוריות בכמות קטנה כמו אגוזים, טחינה וכאלה.. רק הבעיה הרפואית שיש לי עכשיו לא מאפשרת לי אפילו מהדברים האלה להגיע לכמות הקלוריות שאני רוצה (בינתיים 1000 קלוריות יספקו אותי בשלב של יומיים-שלושה).
אבל כולם פה אומרים שלא תהיה עלייה במשקל עם 1000 קלוריות אז אני אנסה לעלות בטווח של שבוע לכיוון ה-1500 בשלב הראשון?

ולא קיבלת שום המלצות על איך לאכול? בכל מקרה, אם אתה לא יכול להגיע לכמויות שצריך, תקנה גיינר ותשלים חלבון ושומן מהאוכל.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית