הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סקר - מחשבים ירקות ?

בר248

משתמש פעיל
336
139
נק' מוניטין:
518
336
139
מעניין אותי לדעת את הדעה הרווחות וגישות לגבי ירקות.
אשמח לשמוע גם טעונים למה כן ולמה לא,דיון מהנה.

לא, תאכל 5-6 ירקות ביום בעדיפות מצבעים שונים.
אם אתה אוכל 10 ירקות ומעלה אז יש לזה קצת חשיבות

פחמימות הם אהבה.
לא מחשבת. (אלא אם אתה מחשיב גם פירות, לצורך העניין גם אבוקדו הוא פרי)

בחיטוב ברור שאני מחשב כי יש בירקות לא מעט קלוריות,

במסה אני גם ככה אוכל איזה 5-6 פירות שונים ביום, וכמעט בכל מאכל שאני מכין אני מכניס ירקות, ואוכל סלט ירקות כמה פעמים בשבוע, לכן אני לא רואה סיבה לחשב, אני מקבל מספיק גם ככה.

בחיטוב, ורק כאשר אני נכנס לדל פחמימה (איזור ה-100 גrם פחמימה ומטה)
אני אוכל בערך 4 ירקות בגודל בינוני (100-150 גרם כ"א) ביום

נערך לאחרונה:
אישית לא אוכל לפי תפריט, אבל אשמח להסביר משהו שכדאי להגיד.
יש ירקות (בעיקר ירוקים) שמכילים המון מעט, סיבים ומעט מאוד פחמימות (מכאן גם שמכילים מעט קלוריות). דוגמות טובות לכך הן ברוקולי, חסה, מלפפון, תרד.
מנגד, ירקות כמו גמבה, עגבנייה, בצל וירקות שורש מכילים לא מעט פחמימות ומכאן גם קלוריות.
אני חושב שיש לעשות הבדלה בין אלו לאלו, אלא אם כן אתם מעוניינים לחשב כל פרט קטן.

אישית לא אוכל לפי תפריט, אבל אשמח להסביר משהו שכדאי להגיד.
יש ירקות (בעיקר ירוקים) שמכילים המון מעט, סיבים ומעט מאוד פחמימות (מכאן גם שמכילים מעט קלוריות). דוגמות טובות לכך הן ברוקולי, חסה, מלפפון, תרד.
מנגד, ירקות כמו גמבה, עגבנייה, בצל וירקות שורש מכילים לא מעט פחמימות ומכאן גם קלוריות.
אני חושב שיש לעשות הבדלה בין אלו לאלו, אלא אם כן אתם מעוניינים לחשב כל פרט קטן.
נכון, אבל גמבה ביום לא תשנה כלום.
עשר גמבות ביום זה כבר משהו אחר אבל לא כל כך נורא

נכון, אבל גמבה ביום לא תשנה כלום.
עשר גמבות ביום זה כבר משהו אחר אבל לא כל כך נורא
לא אמרתי שזה נורא. להפך, כמעט לכל ירק יש יתרונות משלו, ביניהם ויטמינים ומינרלים, אנטיאוקסידנטים ותרכובות אחרות שלא בהכרח נמצא במאכלים אחרים.
אך יש לשים לב לכך במהלך בניית תפריט.
אם בחורה בחיטוב צריכה לצרוך 1,800 קלוריות ביום, מתוכן 120 גרם פחמימות, כדאי שתבדוק שהסלט גמבה, בצל ועגבניות שלה לא מכיל כ-30% מכמות הפחמימות היומית שלה. 😃

לא אמרתי שזה נורא. להפך, כמעט לכל ירק יש יתרונות משלו, ביניהם ויטמינים ומינרלים, אנטיאוקסידנטים ותרכובות אחרות שלא בהכרח נמצא במאכלים אחרים.
אך יש לשים לב לכך במהלך בניית תפריט.
אם בחורה בחיטוב צריכה לצרוך 1,800 קלוריות ביום, מתוכן 120 גרם פחמימות, כדאי שתבדוק שהסלט גמבה, בצל ועגבניות שלה לא מכיל כ-30% מכמות הפחמימות היומית שלה. 😃
אחלה זה תשובה מאוזנת 😃

הרבה פעמים תשובות כאן נוטות לקיצון אחד אז אני בא לאזן 😁

לא מאמינה שצריכה של פחמימות בעיקר מפירות (הכוונה לגמבה ועגבניות) בסלט, לא מדברת על שורש (המכילים הרבה עמילן), תוביל להשמנה.
יותר קריטי שהבחורה הזאת לא תוסיף על זה רטבים למיניהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית