הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לתרגיל בטן שאני עושה + ייעוץ

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
אז אני על FBW איזה חודשיים כבר אני בן 20 גובה 173 משקל 78 אחוז שומן איזה 18/19 נראלי.. ואני בחיטוב ואני עושה אותו תרגיל בערך באותם חזרות כבר חודשיים וזה לא נראה לי יביא את הבטן לתוצאות טובות.

התרגילים ומשקלים שאני עושה:
רגליים - בנץ' פרס 75 קילו 3x8

חזה- בנץ' פרס 17.5 קילו כל צד. 3x8

גב -משיכת משולש כזה מלמעלה (מכונה) 35 קילו3x8

כתפיים - לחיצות כתפיים בישיבה 8 קילו 10x2

יד קדמית - אני עושה כפיפות מרפקים בעמידה, 10 קילו טיפה קשה ביד שמאל אבל בצד ימין עושה טוב.. 16 ( 8 כל יד ) שני סטים.

יד אחורית - משיכת חבל פולי נראלי קוראים לזה אני עושה איזה 25 נראלי ( אבל במכונה עם ה3 מסילות ) 12/2

**בטן - עושה כזה ברכיים לבטן על החצי עיגול הזה 15 פעמים 2 סטים raise knees קוראים לזה נראלי.
את זה אני עושה - http://dailyhp.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/hanging-300x225.jpg

עכשיו יש אימון יותר טוב לבטן או פשוט לשפר איכשהו?

2) עכשיו בעיה שניה שאני עושה תתרגיל הזה כזה לקראת הסוף שאני יותר מתאמץ זה קצת כואב/מציק כזה בגב אני מרגיש לחץ שעובר מהבטן לגב.. האם זה אמור להיות ?
הקפצה

abs.jpg

it's the deepest of the abdominal muscles, it's obviously an external muscle, anything beneath is simply muscles that involves the organs as far as I know. I think her point is that it's the deepest of the abdominal muscles, not the deepest muscle in the stomach.

I referred to the abs. whats beneath them. So, yeah that was my point.
Ofcourse there are other organs beneath it.
אחרי שאמרת את זה, אתה סותר את עצמך פה

ולגבי המשפט הזה

אז לא, הוא ממש לא שריר עמוק, הוא שריר שטחי.

לא סתרתי, אני עדיין עומדת על כך שמדובר בשריר אחד, והוא יכול למצוא אמרות על תרגילים שמחזקים אזור מסוים כפי שציינתי. (דוגמאות)

• פותח/ת השרשור
סקוואט, פרס, פאוורקלין, ודדליפט.

אם אני רוצה לתת דגש ספציפי לשרירי הבטן, אני יעשה פלאנק דוג או גלגל בטן, הם התרגילים האהובים עלי.
סקוואט אני לא עושה , דדליפט אני לא עושה ואני לא חושב ששניהם גם משיפיעים בצורה מטורפת אבל אני לא יודע יכול להיות טועה.. פרס מסוכן אני לא עושה ( אלה אם כן אתה מדבר על בנץ' פרס שאני עושה ) . אבל אני רוצה את הABS יפים ומפותחים לא פחות משריר אחר שלי לא כמו של השחיפים בגלל זה אני רוצה תרגיל טוב

it's the deepest of the abdominal muscles
זה לא נכון, השריר העמוק ביותר מבין שרירי הבטן, נקרא המרובע מותני, להלן תמונה:
Screenshot_2015-10-18-16-32-48~2.jpg

תפקידו בגוף חיוני מאוד כשמדובר ביציבות עמוד השדרה, פעולתו החד צדדית היא כפיפה צידית, וכאשר נוא מתכווץ כולו - יגדיל את הלורדוזה המותנית, בעצם יבצע פשיטה.

אבל בכל אופן, הסתכלתי על האנטומיה שוב של שרירי הבטן, והרחב בטני יושב מתחת לאלכסונים הפנימיים, אני דיי בטוח שנרקמות שלהם מתחברות באיזשהו שלב כי ככה עובדים שרירי הבטן, אבל אני יחזור בי ויאמר שאפשר להגדיר אותו שריר עמוק למרות שהוא לא קבוצת השרירים העמוקה ביותר, בטח לא השריר הכי עמוק כי לא את כולם אנחנו מכירים.
לא סתרתי, אני עדיין עומדת על כך שמדובר בשריר אחד, והוא יכול למצוא אמרות על תרגילים שמחזקים אזור מסוים כפי שציינתי. (דוגמאות)
לא הבנתי אותך, את אומרת שהוא שריר אחד, ומעוצבב יחדיו, אבל אפשר להפעיל חלקים ממנו? את רצינית?? אם ככה מחובתיך לתת הסבר פיזיולוגי לטענה הזו.

זה לא נכון, השריר העמוק ביותר מבין שרירי הבטן, נקרא המרובע מותני, להלן תמונה:צפה בקובץ המצורף 30671
תפקידו בגוף חיוני מאוד כשמדובר ביציבות עמוד השדרה, פעולתו החד צדדית היא כפיפה צידית, וכאשר נוא מתכווץ כולו - יגדיל את הלורדוזה המותנית, בעצם יבצע פשיטה.

אבל בכל אופן, הסתכלתי על האנטומיה שוב של שרירי הבטן, והרחב בטני יושב מתחת לאלכסונים הפנימיים, אני דיי בטוח שנרקמות שלהם מתחברות באיזשהו שלב כי ככה עובדים שרירי הבטן, אבל אני יחזור בי ויאמר שאפשר להגדיר אותו שריר עמוק למרות שהוא לא קבוצת השרירים העמוקה ביותר, בטח לא השריר הכי עמוק כי לא את כולם אנחנו מכירים.

לא הבנתי אותך, את אומרת שהוא שריר אחד, ומעוצבב יחדיו, אבל אפשר להפעיל חלקים ממנו? את רצינית?? אם ככה מחובתיך לתת הסבר פיזיולוגי לטענה הזו.

I think the reason would be how ur CNS recruits the motor units within the muscle, in the same way that ur biceps is 1 muscle divided into 2.. But I honestly don't know, I always thought the abdominal muscles were different muscle groups.

for the muscle u mentioned, it's actually not in the abdomen, it's in our back, connected from the rear of the pelvis to the spine.
image.jpg

that being said, the psoas actually goes thru the stomach, but it's not in front of it like the abdominal muscles r, which I assume is what she was talking about 😃

EDIT: I'm not trying to argue rlly, I'm not anatomy genuis and u might have a much btr understanding of the human muscular anatomy than I do, either way, intersting topic 😃

EDIT2: I'll order 3 copies of http://www.amazon.com/Atlas-Human-Anatomy-Interactive-Ancillaries/dp/1455704180 so we can all read it and get back to talking about this ;)

נערך לאחרונה:
I think the reason would be how ur CNS recruits the motor units within the muscle, in the same way that ur biceps is 1 muscle divided into 2.. But I honestly don't know, I always thought the abdominal muscles were different muscle groups.
אין שום סיכוי, שום סיכוי, שכששריר הישר בטני יתכווץ החלק התחתון יעבוד בעצימות גבוהה יותר מעליון וכמובן להיפך, שום סיכוי, כן הגיוני שחלקו השמאלי/ימני יקבל פולס ללא החלק השני, כשמדובר בכפיפה צידית למשל, בה דרוש המצב.

אם יש מישהו בפורום שחושב אחרת, הוא אף יותר ממוזמן להוכיח לי אחרת.

for the muscle u mentioned, it's actually not in the abdomen, it's in our back
יכול להיות, אני פשוט לא אוהב את ההגדרות האלו של מה נמצא בבטן ומה בגב, מבחינתי יש חמישה קבוצות שרירים גדולות שאחראיות על תנועה ויציבות של עמוד השדרה:
1. הישר בטני
2. האלכסונים
3. המרובע מותני
4. זוקפי הגו
5. הרחב בטני
איך שלא נגדיר אותם, אותם שרירים הם הליבה, והם מה שצריכים להיות חזקים, ללא העדפות לשום כיוון.
EDIT: I'm not trying to argue rlly, I'm not anatomy genuis and u might have a much btr understanding of the human muscular anatomy than I do, either way, intersting topic
אני לא מתווכח איתך גם, אנחנו דנים 😃
ואכן זהו נושא מעניין

אין שום סיכוי, שום סיכוי, שכששריר הישר בטני יתכווץ והחלק התחתון יעבוד בעצימות גבוהה יותר מעליון וכמובן להיפך, שום סיכוי, כן הגיוני שחלקו השמאלי/ימני יקבל פולס ללא החלק השני, כשמדובר בכפיפה צידית למשל, בה דרוש המצב.
I thought she meant the obliques r the same muscle group as the abdominis rectus (which I don't rlly think).
I don't know exactly how this works, and maybe it's a different muscle group, but...
Try to keep ur chest high and posteriorly tilt ur pelvis and u'll feel that ur upper abs r soft while ur lower abs r hard..

זה לא נכון, השריר העמוק ביותר מבין שרירי הבטן, נקרא המרובע מותני, להלן תמונה:צפה בקובץ המצורף 30671

שוב, אמרתי שהוא שריר אחד, והאמרות "להפעיל\ לחזק חלקים ממנו, כלומר סיבים עליוניים או תחתוניים" אינה נכונה אנטומית, וSAVO העלה תמונה מדויקת שמראה שזהו שריר אחד וגם את השריר העמוק הנמצא מתחתיו.
ברור שאם טענתי היא שזהו שריר אחד וככזה מעוצבב כולו, אי אפשר להגיד שרק החלק העליון או התחתון שלו מקבל אותות חשמליים.

אגב, עוד שריר עמוק שלא מזכירים הרבה בכפיפות בטן, חוץ מהILLIOPSOAS הוא ה quadratus lumborum ׁ(בכפיפות צד)

iliopsoas.gif

אופס, לא שמתי לב לוטם, עכשיו ראיתי שהזכרת אותו.. אני פשוט מכירה אותו במונח הלטיני שלו

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין שום סיכוי, שום סיכוי, שכששריר הישר בטני יתכווץ החלק התחתון יעבוד בעצימות גבוהה יותר מעליון וכמובן להיפך, שום סיכוי, כן הגיוני שחלקו השמאלי/ימני יקבל פולס ללא החלק השני, כשמדובר בכפיפה צידית למשל, בה דרוש המצב.

אם יש מישהו בפורום שחושב אחרת, הוא אף יותר ממוזמן להוכיח לי אחרת.

יכול להיות, אני פשוט לא אוהב את ההגדרות האלו של מה נמצא בבטן ומה בגב, מבחינתי יש חמישה קבוצות שרירים גדולות שאחראיות על תנועה ויציבות של עמוד השדרה:
1. הישר בטני
2. האלכסונים
3. המרובע מותני
4. זוקפי הגו
5. הרחב בטני
איך שלא נגדיר אותם, אותם שרירים הם הליבה, והם מה שצריכים להיות חזקים, ללא העדפות לשום כיוון.

אני לא מתווכח איתך גם, אנחנו דנים 😃
ואכן זהו נושא מעניין

טוב אז לסיכום עם משהו כזה זאת המטרה כמו של Scott Herman או לפחות הכיוון כי הבן אדם מתאמן שנים על גבי שנים..
איזה תרגילים או תרגיל אני צריך להתמיד באימון בטן?

שוב, אמרתי שהוא שריר אחד, והאמרות "להפעיל\ לחזק חלקים ממנו, כלומר סיבים עליוניים או תחתוניים" אינה נכונה אנטומית, וSAVO העלה תמונה מדויקת שמראה שזהו שריר אחד וגם את השריר העמוק הנמצא מתחתיו.
ברור שאם טענתי היא שזהו שריר אחד וככזה מעוצבב כולו, אי אפשר להגיד שרק החלק העליון או התחתון שלו מקבל אותות חשמליים.
איבדתי אותך, האם התכוונת כשאמרת בטן תחתונה ל-ilio psoas?? או לחלקו התחתון של הישר בטני??
טוב אז לסיכום עם משהו כזה זאת המטרה כמו של Scott Herman או לפחות הכיוון כי הבן אדם מתאמן שנים על גבי שנים..
איזה תרגילים או תרגיל אני צריך להתמיד באימון בטן?
תראה, שרירי הבטן נועדו במטרתם העיקרית לייצב את עמוד השדרה, לכן כדי לחזק אותם בצורה אופטימלית אנחנו נעדיף לעבוד עליהם באותה צורה שלשמה הם נועדו - לייצב.
לעומת זו, כדי לבנות שרירי בטן מפותחים שיראו לעין, אנחנו מדברים בעיקר על הישר בטני, צריך להעמיס עליו בצורה ליניארית כך שתתרחש בו היפרטרופיה, הבעיה שעבודה קונצנטרית ואקצנטרית שלו כמו התרגילי בטן המוכרים לנו הם רעים לחוליות, מכיוון שעומסים נשנים וחוזרים בעומסים גבוהים במנח הגב שאינו נייטרלי הוא מתכון לבעיות עתידיות.
לכן לפי דעתי אני אישית ממליץ לך כן לעבוד עליו במטרתו העיקרית - לייצב את עמוד השדרה.

קח לדוגמא את התרגיל פלאנק.
הגב נשאר נייטרלי כך שאפשר להעמיס עליו פרוגרסיבית, הליבה כולה מייצבת את עמוד השדרה, והעדיפות היא בעיקר בשרירים הקדמיים, ביניהם הישר בטני.
לכן פלאנק זו דוגמא טובה לתרגיל שאתה יכול להעמיס בו פרוגרסיבית ולייצר שיפור לאורך זמן, בעזרת משקל עליך ותוספת זמן מאימון לאימון.
עבודה עם גלגל בטן גם היא מצויינת.

אם החלטת לעשות כפיפות בטן, רצוי בטווח תנועה חלקי, כך שאתה לא מגיע לקיפוזיס מאוד גדול, וכך גם העומס על החוליות הוא לא מאוד גדול.

חשוב שתדע שאם כמה שתפתח את שרירי הבטן, בסופו של יום מה שיקבע כמה יפים הם יהיו, יהיה האחוז שומן שלך

לRECTOS ABDOMINAL, כביכול "סיבים תחתוניים של הישר
אם כך אז את אכן מבלבלת אותי מתגובה לתגובה, אני יצטט אותך כדי שתביני.
אז אתה יכול למצוא את התרגילים הבאים שעובדים על אזורים מסוימים כמו:
Hanging legraises לבטן תחתונה
פה אמרת שאפשר לעבוד על הסיבים התחתונים של הרקטוס.
אני עדיין עומדת על כך שמדובר בשריר אחד, והוא יכול למצוא אמרות על תרגילים שמחזקים אזור מסוים כפי שציינתי.
את אפילו מתעקשת ועומדת על כך שזה אפשרי.
שוב, אמרתי שהוא שריר אחד, והאמרות "להפעיל\ לחזק חלקים ממנו, כלומר סיבים עליוניים או תחתוניים" אינה נכונה אנטומית
אז כן שינית את דעתך שזה לא אפשרי 😕
אז לא הבנתי מאיפה הגיעה המילה "שוב"
אז אם זה ברור למה את משגעת אותי?!

בקיצור בלבלת אותי לגמרי, אני לא מבין מה את רוצה 😳

חחח לוטם,

מצטערת על אי ההבנה, לא לזה התכוונת שייגרר.

בכמה משפטים:
הABDOMINAL ישר בטני הוא שריר אחד ואי אפשר לשייך תרגילים לסיבים עליוניים ותחתוניים שלו.
האמרות שאפשר, לא נכונות אנטומית.

בתשובה הראשונה שלי פשוט בחרתי לתת כמה מהאמרות שהרבה שוגים בהם ואומרים ש"זה לחלק עליון וזה יותר לתחתון". לדוגמה הLEG RAISES.

נערך לאחרונה:
בזה את ללא ספק צודקת, אבל יש עוד שרירים מלבדו, כפי שרואים בקלות בתמונה.
Lol, pretty sure this thread was alrdy finished.
I'm also pretty sure she knows the abdomen consists of several different groups, but that she means that none of the muscles will ever work alone.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית