הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון גריינד בסקוואט

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אם יש לכם בתוכנית לבצע סט של 5 חזרות סקוואט, הצלחתם לעשות 4 ואחרי החזרה הרביעית אתם מרגישים שהחזרה החמישית תעלה אבל כנראה בטכניקה לא טובה ובגריינד, האם תעדיפו ללכת עליה תוך סיכון פוטנציאלי לבריאות שלכם ולהשלים את הסט או ללכת על בטוח ולוותר עליה?
אשמח לשמוע דעות לפה ולפה עם נימוק.
יום טוב לכולם

אם אני מרגיש שזה יסכן אותי או שהטכניקה תהיה חרא אז התשובה ברורה מבחינתי - אני לא ישלים את הסט.

אם אני יתהה אולי אני יוכל להצליח ויש איתי ספוטר נורמלי, אני ינסה להשלים את הסט עם כל הרייג האפשרי 😃

תלוי מה החומרה של "לא תעלה"
וכמה באמת אני מרגיש שאם אני ילך עלייה אני אפצע

אם קשה לי אבל אני מרגיש בסדר ובריא ונטו הפחד מפריע לי, אני אלך עלייה רק לצורך האימון הפסיכולוגי של לנצח את הפחד / קושי / הקול הקטן בראש שאומר "תוותר"

אם מדובר על זה שנורא קשה ואני מרגיש ששרירים כבר עומדים לקרוס ולוותר וזה יגרום לי לפציעה שלא לצורך אז אני אוותר עליה ואשלים אותה כסינגל או משהו בסגנון

אהה וברוב המקרים אני אלך עלייה במחשבה של "בקטנה מקסימום הטכניקה תתחרבן ממש ואני ירגיש פציעה קרובה אז כשל זורק את המוט וסאלאמת"

אתה מתכוון לסיכון בטיחותי או לסיכון מפציעה שגובר מעומס?

עקרונית כדאי להימנע מגריינדים כי זה מתעסק עם הדפוסים המוטוריים שלך.
כמובן שבמשקלים מקסימלים כמעט ואי אפשר להימנע מזה, אבל כדאי לפחות שבמשקל בינוני לא תגיע לRPE10 כל אימון.

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון לסיכון בטיחותי או לסיכון מפציעה שגובר מעומס?
סיכון לפציעה שנגרם כתוצאה מהרמה בטכניקה לקויה.

כמובן שבמשקלים מקסימלים כמעט ואי אפשר להימנע מזה,
הקטע שאפשר ואני רוצה לנסות את זה.
אני רוצה לנסות פעם אחת לעשות טכניקה טובה "בכוח" בחזרה שפוטנציאלית תעלה רק בגריינד גם אם זה אומר שיהיה כשל. יש הרבה מתאמנים כמוני שיש להם פחד בכשל אז אם הם ירדו למטה הם יעשו הכל כדי לחזור למעלה. צריך לדעתי להתגבר על הפחד הפסיכולוגי הזה ולעשות הכל כדי שכל חזרה תעלה בטכניקה טובה.

סיכון לפציעה שנגרם כתוצאה מהרמה בטכניקה לקויה.
זה משהו שאתה צריך לעבוד על זה (וגם יבוא עם הזמן). צריך להיות לך את הסקיל להרים בטכניקה טובה גם כשההרמה קשה לך. תצפה באתלטים תחרותיים ותראה שגם כשההרמה יחסית איטית הטכניקה תמיד נשמרת.
זה מסוג הפציעות שקורות יותר אצל מתחילים/חובבנים ולא בתחרויות PL ששם אחוז הפציעות יחסית נמוך.

הקטע שאפשר ואני רוצה לנסות את זה.
אני רוצה לנסות פעם אחת לעשות טכניקה טובה "בכוח" בחזרה שפוטנציאלית תעלה רק בגריינד גם אם זה אומר שיהיה כשל. יש הרבה מתאמנים כמוני שיש להם פחד בכשל אז אם הם ירדו למטה הם יעשו הכל כדי לחזור למעלה. צריך לדעתי להתגבר על הפחד הפסיכולוגי הזה ולעשות הכל כדי שכל חזרה תעלה בטכניקה טובה.
כשדיברתי על גריינד התכוונתי למהירות המוט עצמו ולא להקרבה טכנית, אם אתה לא יכול עדיין להרים בטכניקה מספיק טובה (לפחות שתהיה סבירה) אז אולי כדאי שתעשה עוד ליטושים לטכניקה שלך. אני לא רואה למה אתה צריך להיפצע מזה, יש הרבה שעושים בולגרית כל יום ומצליחים בזה נפלא.

• פותח/ת השרשור
כשדיברתי על גריינד התכוונתי למהירות המוט עצמו ולא להקרבה טכנית, אם אתה לא יכול עדיין להרים בטכניקה מספיק טובה (לפחות שתהיה סבירה) אז אולי כדאי שתעשה עוד ליטושים לטכניקה שלך. אני לא רואה למה אתה צריך להיפצע מזה, יש הרבה שעושים בולגרית כל יום ומצליחים בזה נפלא.
אתה צודק. אני פשוט פוחד פסיכולוגית להכשל כמו שאמרתי וכנראה בגלל זה זה קורה. אני אעבוד על זה 😃

אתה צודק. אני פשוט פוחד פסיכולוגית להכשל כמו שאמרתי וכנראה בגלל זה זה קורה. אני אעבוד על זה 😃
פסיכולוגיה זה חשוב, תעבוד רק עם ספוטרים שאתה סומך עליהם, לאו דווקה הבחור שאתה הכי מדבר איתו.

• פותח/ת השרשור
כה אה... לא חושב שיבוא היום שבו אסמוך על @Matty עם החיים שלי. בכל מקרה אני מעדיף להכשל בלי ספוטר ופשוט להעיף את המוט אחורה.
אני דווקא הייתי סומך על מתי, נראה לי 😃

מי שמבצע סט של 5RM, צריך להיות בעל טכניקה מספיק טובה. טכניקה מספיק טובה, אומרת שגם כשזה מתחרבש - מה שמתחרבש עושה את ההרמה לא יעילה, אבל לא לא-בטיחותית.

וזה לפני שאני אומר שמי שיודע את התרגיל טוב, גם בכשל, לא יבצע משהו מסוכן מבחינה בטיחותית. כי בתכלס, בסקוואט - ברגע שאתה יודע לקחת הרבה אוויר, להחזיק את החזה זקוף, להוציא ברכיים החוצה בקו כפות הרגליים... אין במה לטעות שזה יהיה קריטי מביצוע של חזרה ספציפית אחת. הרבה חזרות עם טעויות אחרות, כמו למשל לא לרדת מספיק עמוק / לרדת עמוק מידי וכו' וכו', זה כן לא אידיאלי. אבל מחזרה אחת כזו? כלום לא יקרה.
במיוחד אם אתה עם חגורה טובה.

בקיצור, אין באמת ממה לפחד ברגע שאתה מיישם את הדברים המרכזיים מבחינת טכניקה בסקוואט.

גריינד היא מיומנות שחשוב לפתח. גם פסיכולוגית וגם מבחינת היכולת להתמודד עם משקלים מקסימליים.

• פותח/ת השרשור
גריינד היא מיומנות שחשוב לפתח. גם פסיכולוגית וגם מבחינת היכולת להתמודד עם משקלים מקסימליים.
יש לך עצות לתת לי כדי לפתח את זה? לדעתי זה נושא חשוב שלא נותנים לו את התייחס המגיע לו.

יש לך עצות לתת לי כדי לפתח את זה? לדעתי זה נושא חשוב שלא נותנים לו את התייחס המגיע לו.

לעבוד עם משקלים מספיק כבדים - גריינד ב-RM10 הוא לא בעל אותם מאפיינים כמו גריינד ב-RM5 וגריינד ב-RM5 הוא לא בעל אותם מאפיינים כמו גריינד ב-RM3 (אם כי מטבע הדברים, גריינדים ב-RM5-3 הרבה יותר קרובים מאשר גריינדים ב-RM5-10). לעבוד בנפח של 4-5 סטים כך שספק אם בכולם תוכל להשלים 5 חזרות, וללכת על החזרות האחרונות גם אם אתה יודע שהן יהיו גריינד (עם הזמן לומדים להרגיש אם יש עוד חזרה בטנק (אפילו שהיא תהיה גריינד) או שזה גבולי מדי או שאין סיכוי ועדיף לוותר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית