הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Chin Ups ווליום או עצימות

Helios

משתמש מתחיל
36
15
נק' מוניטין:
15
36
15
איך לדעתכם עדיף לעבוד בצ'ין אפס,ווליום של 12-15 חזרות על מ.ג או 5 חזרות עם תוספת משקל?

מן הסתם שזה תלוי במה המתאמן מעוניין, אבל הבעיה היא שלוקחים את התרגילים מתח/מקבילים כתרגילים מבודדים שלא מתקדמים בהם.
מתח 10×3 לנצח לא יקדם את המתאמן לנצח (יפסיק אפילו בשלב מוקדם).
לעומת זאת, 5×5 זאת מתכונת שאין בעיה להכניס אותה לכמעט כל רוטינה, היתרון שלה זה שהיא מדידה עם חוקים ברורים להתקדמות.
עשיתי 5×5 גם למתח וגם למקבילים, בשניהם אני יכול לקשור מעל 60 קילו לחזרות.
אני חושב ש 60 קילו לחזרות נותן יותר מסת שריר ממשקל גוף לחזרות.
אתה צודק ואני מסכים איתך. כשעניתי על השאלה הזאת התייחסתי למתאמן הממוצע. מתאמן ממוצע מבחינתי הוא מתאמן שעובד בFBW או בAB. בAB לדוגמא יש לך מקום ל7-8 סטים לגב לכל היותר. השאלה היא, האם זה יהיה חכם ש71% מאימון הגב שלך יהיה צ'ין אפס? והאם זה יהיה יעיל אם תעשה 5X5 צ'ין אפס פעם אחת בשבוע, כשבאימון הגב השני תבצע רוטינה אחרת? הרי אם תבצע את זה פעם אחת בשבוע אולי לא תתקדם כמו שצריך וזה יהיה מיותר. בFBW בכלל יש לך מקום רק ל4 סטים לגב מקסימום. אז כשאני עונה למתאמן שלא מספק לי את תוכנית האימונים שלו והמטרה שלו אני פשוט מתייחס אליו כאל מה שאני מגדיר כמתאמן ממוצע, ולמתאמן בFBW/AB אין מקום בתוכנית להוסיף מתח ל5X5
אני לא מתעניין בתוכניות ״היפרטרופיה״, מצטער. לא יודע איך מודדים התקדמות בכאלה.
האם לדעתך מדידת התקדמות על ידי מדידת היקפים היא לא שיטה לגיטימית למדידת התקדמות?

האם לדעתך מדידת התקדמות על ידי מדידת היקפים היא לא שיטה לגיטימית למדידת התקדמות?

בהצלחה עם זה למתאמן שהוא לא מתחיל. ומה בדיוק אתה עושה אם ההיקף לא גדל, מוסיף סט? משנה טווח חזרות?

אתה צודק ואני מסכים איתך. כשעניתי על השאלה הזאת התייחסתי למתאמן הממוצע. מתאמן ממוצע מבחינתי הוא מתאמן שעובד בFBW או בAB. בAB לדוגמא יש לך מקום ל7-8 סטים לגב לכל היותר. השאלה היא, האם זה יהיה חכם ש71% מאימון הגב שלך יהיה צ'ין אפס? והאם זה יהיה יעיל אם תעשה 5X5 צ'ין אפס פעם אחת בשבוע, כשבאימון הגב השני תבצע רוטינה אחרת? הרי אם תבצע את זה פעם אחת בשבוע אולי לא תתקדם כמו שצריך וזה יהיה מיותר. בFBW בכלל יש לך מקום רק ל4 סטים לגב מקסימום. אז כשאני עונה למתאמן שלא מספק לי את תוכנית האימונים שלו והמטרה שלו אני פשוט מתייחס אליו כאל מה שאני מגדיר כמתאמן ממוצע, ולמתאמן בFBW/AB אין מקום בתוכנית להוסיף מתח ל5X5

כשאתה אומר "ממוצע" אתה מתכוון למתחיל?

בהצלחה עם זה למתאמן שהוא לא מתחיל. ומה בדיוק אתה עושה אם ההיקף לא גדל, מוסיף סט? משנה טווח חזרות?
לא יודע. רק שאלתי. אני גם לא מתעסק בזה.
כשאתה אומר "ממוצע" אתה מתכוון למתחיל?
מתחיל/בינוני עם ותק של מתחת לשנה וחצי במכון ושכנראה לא יודע כל כך איך להתאמן.

לא יודע. רק שאלתי. אני גם לא מתעסק בזה.

מתחיל/בינוני עם ותק של מתחת לשנה וחצי במכון ושכנראה לא יודע כל כך איך להתאמן.

לא חושב שהותק רלוונטי, מה שרלוונטי זה המשקלי עבודה שלו.
לצורך העניין, גם 5×3 סגנון SS יכול לעבוד מעולה.
העיקר שזה יהיה משהו מדיד שיתן לך אינדיקציה למשהו...
היקפים למיניהם זה לא תמיד העסק הכי מדוייק, מה גם שהוא תלוי באופן ישיר במ.ג./א.ש שלך שנותנים גם ככה אינדיקציה טובה יותר.
אני מבין את הראש שלך, לחלק מהמתאמנים זה יכול לתת תחושה שהם "עובדים יותר" , אך זה לא תמיד המצב.
60 לא טוב. 100 קילו לחזרות ייתן לך יותר : )

במקבילים אני כבר קרוב...

אני חושש שמדידת היקפים מודדת גם שומן ונוזלים...
לטווח הקצר כן. אבל מה עם לטווח הארוך?
לדוגמא, התחלת מסה על מ"ג 80 קילו, סיימת על 90, ואז חיטבת חזרה ל80 אבל היקף היד שלך גדל ב2 ס"מ לאומת מה שהיית בהתחלה.

לטווח הקצר כן. אבל מה עם לטווח הארוך?
ראשית זה לא פותר לגמרי את בעיית הנוזלים(1), אבל חשוב יותר: זה לא מאפשר להיות עם אצבע על הדופק לאורך התהליך כולו. רק כשאתה מסיים סבב שלם של מסה-חיטוב אתה יודע עד כמה התקדמת (אם בכלל, אבל אני משער שהרגשה כללית שמלמדת משהו על ההתקדמות אפשר לקבל גם בדרך. ברור שמשקלי עבודה הם מדד הרבה יותר קל למעקב).

ראשית זה לא פותר לגמרי את בעיית הנוזלים(1), אבל חשוב יותר: זה לא מאפשר להיות עם אצבע על הדופק לאורך התהליך כולו. רק כשאתה מסיים סבב שלם של מסה-חיטוב אתה יודע עד כמה התקדמת (אם בכלל, אבל אני משער שהרגשה כללית שמלמדת משהו על ההתקדמות אפשר לקבל גם בדרך. ברור שמשקלי עבודה הם מדד הרבה יותר קל למעקב).
היקפים יכולים להיות אינדיקציה מצוינת מניסיון. אם היקף המותן ירד והיקף החזה,הידיים והרגלים גדל- יש אינדיקציה ברורה להתקדמות. מדידה של היקפים עושים ביחד עם אחוז שומן- אז לנוזלים יש פחות השפעה על ההיקפים מאשר על המשקל עצמו. שנה ראשונה באימוני היפרטרופיה שעשיתי- התסמכתי על מדידות מדי חודשיים. של LBM,א"ש(יש שיגידו שקליפר מכני לא מדויק אבל אני הייתי אומר שזה תלוי מי המודד),והיקפים:במותן,ברגליים,בגב ובידיים. הייתה עליה איטית במשקלים, אבל עליה הדרגתית באסטתיקה. כולל הוספה של תרגילים לקבוצות שריר חלשות. רק אחרי שהייתה כבר מסה בסיסית היה אפשר לראות לדוגמא: שדלתא אמצעית קצת נגררת,שצריךלהוסיף נפח לירך, וכו..
אז מנסיון אישי- היקפים זה האינדיקציה השניה הטובה ביותר.
והזמן הוא אותו זמן- חודשיים לפחות כדי לראות שינוי מינימלי.

לא, גם מכנית זה לא נכון (חוץ מזה שאם הכתף היא הציר, אז יש בה תנועה ואם יש בה תנועה זה הרחב גבי משתתף בה).
קודם כל כי שימוש נטו בכופפי המרפק לא יביא לעליית מתח תקנית אלא למשהו שיותר דומה למצב בו אתה מקביל לרצפה, ובעיקר כי בפועל אתה לא תצליח לבצע תנועה כזאת וגם אם היית יכול, כופפי הכתף היו תופסים פיקוד מהר מאוד.

סבבה, בטקסס ספציפית יש מקום לשים מתח ב5X5 אבל טקסס היא תוכנית כוח. האם היית נותן 5X5 בתוכנית שלא היית מגדיר כתוכנית כוח? תוכניות כגון AB/FBW במטרת היפרטרופיה?
ואלה התוכניות שלי למתחילים
תוכנית - אוסף תוכניות הפיצולים של הטנק למתאמן המתחיל/בינוני
אני לא מצליח להבין למה אתה מבדיל בין תוכניות "כוח" לAB או ABC למיניהן.
אתה יכול להקביל בינהם בהרבה דברים.
זה שאתה עובד בתכנית פיצולים ושואף להיות בילדר קשוח לא אומר שאתה צריך לעבוד בצורה לא יעילה.
בין אם תתקדם בחזרות או במשקלים,התקדמת.
ההתקדמות היא הגורם החשוב ביותר בכל תכנית אימון, לכל מטרה.

נערך לאחרונה:
אני לא מתעניין בתוכניות ״היפרטרופיה״, מצטער. לא יודע איך מודדים התקדמות בכאלה.
זה ב-י-ד-י-ו-ק התשובה לדיון הזה.

תכניות שמיועדות ל"היפרטרופיה" הם לא מדידות בשיט, אף אחד לא באמת מבין בזה כלום, כל אחד ממציא לעצמו חרטאות בנושא הזה על סמך ה"ניסיון" שלו.
והסיבה לזה, זה שמלא דברים משפיעים על חתך הרוחב של השריר, שכבר ציינתי בפורום הרבה אין ספור פעמים.
אנחנו רואים אנשים שריריים בהמון תחומים, ממרימי משקולות, ג'ימנסטיקס, מפתחי גוף, הודפה כדור ברזל, שחקני פוטבול ועוד.

יש משהו שכולם עושים, ומגובה מחקרית שמוביל להיפרטרופיה וזה עליה הדרגתית ופרוגרסיבית בעומסים.

כל ההתעסקות במה עדיף להיפרטרופיה, 5x5 או 3x8 הוא חסר משמעות, מה שעדיף הוא מה שיביא לעליה הדרגתית ופרוגרסיבית בעומסים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית