הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Chin Ups ווליום או עצימות

Helios

משתמש מתחיל
36
15
נק' מוניטין:
15
36
15
איך לדעתכם עדיף לעבוד בצ'ין אפס,ווליום של 12-15 חזרות על מ.ג או 5 חזרות עם תוספת משקל?

אני בתור מתחיל יירק דם עם המתח שלי, כי נניח אני מתאמן מתחיל לגמרי שהזניח את עצמו ונמצא על 25 אחוז שומן, אתה תעיף את עצמך למעלה כי כולך שריר בלי שומן בכלל, באופן טבעי.

לא הצלחתי להבין את המשפט הזה...

😃 אמרתי כבר שההבדלים בין בילדרים שיודעים להתאמן לבין ליפטרים שיודעים להתאמן קטנים בהרבה ממה שנדמה.

אני לא בילדר 😃

כמו שאמרתי, ריפ והרבה מאמנים אחרים חושבים ש-10-12 חזרות זה דבר לא יעיל לצורך העניין.

לא זוכר כרגע אם זה ריפטו או אחרים אבל הסתובבה פה (בפורום) בזמנו איזו המלצה
להגיע לעבודה של 10+ (אולי אפילו 15) חזרות מתח לפני שמוסיפים משקל ויורדים לחמישיות.

לא ראיתי שמישהו שם את הדברים במקומם ובעמוד הראשון נכתבה כמות מרשימה של שטויות.
אין שום דרך לעשות CHIN UPS בלי להתשמש בשרירי הרחב גבי מכיוון שאתה מבצע פשיטת כתף ואת התנועה הזאת מבצעים השרירים הנ"ל.
אז חדל BROSCIENCE.

לאומת הדעה הרווחת אצל אנשי הלינארית/טקסס של LBS אני לא חושב שזה נכון להתייחס לצ'ין אפס כלתרגיל בסיס ולעשות אותו לחמישיות, או עוד יותר גרוע במתכונת 5X5 (ממש לא מאמין בלתת כל כך הרבה סטים לתרגיל הספציפי הזה). מתכונת החמישיות נועדה לתרגילים שבהם לבצע יותר מ5 חזרות עלול ליצור פאקים בטכניקה, ו5 זה מספר אידיאלי כדי גם לעבוד לטווח שהוא יעיל להיפרטרופיה וגם לשמור על ריכוז מירבי וטכניקה אידיאלית במהלך כל החזרות. לאומת זאת, צ'ין אפס הוא לא תרגיל טכני שדורש להתרכז בהרבה פרמטרים בו זמנית, ולכן, כמו כל תרגיל אחר שהוא לא אחד מתרגילי הבסיס, אני מעדיף לבצע אותו בטווח שיהיה יעיל יותר להיפרטרופיה ולגדילת שריר, שזה אומר לעבוד בעיקר ב8-12 חזרות ולתסף משקל כשאפשרי.

אני מעדיף לבצע אותו בטווח שיהיה יעיל יותר להיפרטרופיה ולגדילת שריר, שזה אומר לעבוד בעיקר ב8-12 חזרות ולתסף משקל כשאפשרי.
אתה יוצא מנקודת הנחה ש-5x5 פחות יעיל להיפרטרופיה מאשר 3x8-12. אני לא מסכים עם זה.
אם תיקח למשל מתח בתרגולת "בילדינג" של 3x8, ותעבור לתרגולת "כוח" של 5x5, נשארת במספר חזרות דומה. אבל, וזה הדבר החשוב, הגדלת את המשקל שאתה יכול לעבוד איתו. כלומר הגדלת את נפח העבודה. זה לא פרמטר שמשפיע על ההיפרטרופיה? למה להתעלם ממנו?

אתה יוצא מנקודת הנחה ש-5x5 פחות יעיל להיפרטרופיה מאשר 3x8-12. אני לא מסכים עם זה.
גם אני חשבתי ככה בעבר. בסוף הגעתי למסקנה שכשמדברים על היפרטרופיה אני נוטה לסמוך יותר על אנשים שמתעסקים בבילדינג מהאשר אנשים שמתעסקים בליפטינג. למה בילדרים עובדים בטווח חזרות של 8-12 או יותר ולא ב5? מה שאני אומר זה ברוסיינס טהור, אבל לפעמים אני מעדיף לסמוך יותר על ברוסיינס ותוצאות בנושאים שבהם אני פחות מבין ואין לי תשובה חד משמעית.

בנוגע לחלק שציטטת, אני לא יודע אם אתה צודק, וגם אתה לא יודע אם אתה צודק, שנינו מביאים פה הנחות לא מבוססות. אני חושב שהעלאת משקל לא תמיד תשפיע בצורה חיובית על היפרטרופיה, ואני מבסס את זה על העובדה שאתה לא תמצא שום בילדר מאסיבי שעושה סייקלים של טקסס מת'וד.

בכל מקרה, גם אני וגם ריפטו מביאים את אותו הנימוק לסיבה למה בכלל התחילו לעבוד דווקא ב5 חזרות בתוכניות כוח. לדעתי, אם אתה לא עובד בתרגיל בסיס שדורש ממך לשמור על ריכוז מירבי לשימור טכניקה אין סיבה שתעבוד בטווח חזרות כל כך נמוך, ושבמקרים רבים יותר לטווח של יותר חזרות תהיה יעילה יותר להיפרטרופיה, וזה לא משנה אם אתה בילדר ליפטר או קוקספיטר, עליה במסת השריר כן תוסיף לך למשקלי העבודה, וזה מה שבסופו של דבר אנחנו רוצים.

אני לא מסכים עם זה
אני לא מצליח להבין איך נושא כזה עוד לא קיבל תשובה מחקרית חד-משמעית בניסוי מבוקר. מה כל-כך קשה בלהשיג כמה קבוצות של מתאמנים מתחילים (למשל: סטודנטים שנה ראשונה בוינגייט, טירונים בצבא, אסירים וכד') ולבדוק כמה צירופים של נפח ועצימות?

אני יודע שיש הרבה משתנים שמעורבים בסיפור, אבל אם קבוצות הנחקרים אינן קטנות לא צריכה להיות בעיה מיוחדת לבודד את המשתנים.

ואני מבסס את זה על העובדה שאתה לא תמצא שום בילדר מאסיבי שעושה סייקלים של טקסס מת'וד.
בילדר מאסיבי או מזריק או עובד במשקלים גבוהים ממך, או שניהם. שלא לדבר על העובדה שבילדרים מקצועיים עובדים גם בטווחי חזרות של "כוח".
אני חושב שהעלאת משקל לא תמיד תשפיע בצורה חיובית על היפרטרופיה
אני לא דיברתי על התקדמות ליניארית מאימון לאימון, או על התקדמות בכלל, אלא על העובדה שבאימון נתון עבודה במשקל גבוה יותר ב-5x5 יכולה לתרום להיפרטרופיה יותר מעבודה במשקל נמוך יותר ל-3x8. אם אתה מסכים עם זה או לא, זה ענין אחר.
עליה במסת השריר כן תוסיף לך למשקלי העבודה
הפוך, גוטה, הפוך.

אני לא דיברתי על התקדמות ליניארית מאימון לאימון, או על התקדמות בכלל, אלא על העובדה שבאימון נתון עבודה במשקל גבוה יותר ב-5x5 יכולה לתרום להיפרטרופיה יותר מעבודה במשקל נמוך יותר ל-3x8. אם אתה מסכים עם זה או לא, זה ענין אחר.
סבבה אל תשווה 5 סטים ל3 סטים. בוא נשווה 5 סטים ל5 סטים. תשווה את ה5X5 שלך ל3X8 צ'ין אפס + 2 סטים של חתירה בדאמבל ל10 חזרות. אתה עדיין חושב שה5X5 שלך יותר יתרום להיפרטרופיה? בעצם מה זה משנה מה אתה חושב. אנחנו לא יכולים לדעת גם ככה.
הפוך, גוטה, הפוך.
זה עובד ל2 הכיוונים.

גם אני חשבתי ככה בעבר. בסוף הגעתי למסקנה שכשמדברים על היפרטרופיה אני נוטה לסמוך יותר על אנשים שמתעסקים בבילדינג מהאשר אנשים שמתעסקים בליפטינג. למה בילדרים עובדים בטווח חזרות של 8-12 או יותר ולא ב5? מה שאני אומר זה ברוסיינס טהור, אבל לפעמים אני מעדיף לסמוך יותר על ברוסיינס ותוצאות בנושאים שבהם אני פחות מבין ואין לי תשובה חד משמעית.

אחלה. לך תבקש מהתזונאי הקרוב לביתך שירשום לך תפריט כדי להיות סוס.

בנוגע לחלק שציטטת, אני לא יודע אם אתה צודק, וגם אתה לא יודע אם אתה צודק, שנינו מביאים פה הנחות לא מבוססות. אני חושב שהעלאת משקל לא תמיד תשפיע בצורה חיובית על היפרטרופיה, ואני מבסס את זה על העובדה שאתה לא תמצא שום בילדר מאסיבי שעושה סייקלים של טקסס מת'וד.

וגם לא תמצא שום פאורליפטר ברמה עולמית שעושה סייקלים של טקסס מת׳וד.
סבבה אל תשווה 5 סטים ל3 סטים. בוא נשווה 5 סטים ל5 סטים. תשווה את ה5X5 שלך ל3X8 צ'ין אפס + 2 סטים של חתירה בדאמבל ל10 חזרות. אתה עדיין חושב שה5X5 שלך יותר יתרום להיפרטרופיה? בעצם מה זה משנה מה אתה חושב. אנחנו לא יכולים לדעת גם ככה.

זה עובד ל2 הכיוונים.

הוא עשה השוואה נכונה. השווה נפח ומשקלי עבודה. אין שום משמעות לסטים.

אחלה. לך תבקש מהתזונאי הקרוב לביתך שירשום לך תפריט כדי להיות סוס.
לפני שאני מתחיל להתווכח איתך, גם אתה בעד לעשות מתח ב5X5?
וגם לא תמצא שום פאורליפטר ברמה עולמית שעושה סייקלים של טקסס מת׳וד.
מה הנקודה שלך? השתמשתי בטקסס מת'וד כדוגמא לתוכנית אימונים שתביא לך התקדמות במשקלים משבוע לשבוע אבל לא תעלה אותך בצורה יעילה במסת השריר. ברור שפווארליפטר ברמה עולמית לא יעשה טקסס מת'וד כי פווארליפטר ברמה עולמית לא יכול להתקדם במשקלים כל שבוע.
הוא עשה השוואה נכונה. השווה נפח ומשקלי עבודה. אין שום משמעות לסטים.
מה בדיוק השוואה נכונה בזה? 5X5 עם משקל יכול לקחת 20 דקות. 3X8 ללא משקל או עם משקל נמוך ומנוחות קצרות יכול לקחת 6 דקות. אתה משווה את מה שאתה משיג ב20 דקות לאומת מה שאתה משיג ב6 דקות? ואני עדיין לא מבין את הנקודה שלך. תחזור לנושא. מה כל כך טוב בלעשות מתח/צ'ין אפס בטווח חזרות של 5? למה זה עדיף מלבצע אותו לטווח של 8-10 חזרות? לא ראיתי פה שום דבר חד משמעי ויש ברוסיינס לשני הכיוונים.

לפעמים, כן.

מה הנקודה שלך? השתמשתי בטקסס מת'וד כדוגמא לתוכנית אימונים שתביא לך התקדמות במשקלים משבוע לשבוע אבל לא תעלה אותך בצורה יעילה במסת השריר. ברור שפווארליפטר ברמה עולמית לא יעשה טקסס מת'וד כי פווארליפטר ברמה עולמית לא יכול להתקדם במשקלים כל שבוע.

הנקודה היא שלהגיד שמישהו ברמה בה הוא מתחמה בספורט מסויים לא עושה תוכנית של אנשים בתחילת הקריירה שלהם זה מצחיק. בילדר לא יעלה במסת שריר מטקסס מת׳וד כי זה כבר לא מספיק נפח בשבילו כדי לייצר התקדמות. מי שמתקדם בטקסס מת׳וד יעלה גם במסת שריר.

מה בדיוק השוואה נכונה בזה? 5X5 עם משקל יכול לקחת 20 דקות. 3X8 ללא משקל או עם משקל נמוך ומנוחות קצרות יכול לקחת 6 דקות. אתה משווה את מה שאתה משיג ב20 דקות לאומת מה שאתה משיג ב6 דקות? ואני עדיין לא מבין את הנקודה שלך. תחזור לנושא. מה כל כך טוב בלעשות מתח/צ'ין אפס בטווח חזרות של 5? למה זה עדיף מלבצע אותו לטווח של 8-10 חזרות? לא ראיתי פה שום דבר חד משמעי ויש ברוסיינס לשני הכיוונים.

כל מה שמשפיע על היפרטרופיה זה כמות העבודה שאתה עושה, עצימות מספיק גבוהה ותדירות. זמן המנוחה לא רלוונטי לכלום.

מה שטוב בלעשות מתח 5x5 הוא בדיוק מה שטוב בסקוואט 5x5 - זה גורר התקדמות כשזה נעשה במסגרת תוכנית מתאימה.

למה ש 5×5 לא יהיה תקף על מתח?

מה שטוב בלעשות מתח 5x5 הוא בדיוק מה שטוב בסקוואט 5x5 - זה גורר התקדמות כשזה נעשה במסגרת תוכנית מתאימה.
מה היית מגדיר כ"תוכנית מתאימה" שאפשר לשלב בה מתח ב5X5 בצורה מוצלחת? תוכניות שאני מביא להרבה מתאמנים הן תוכניות במבנה דומה לתוכניות שבניתי שנמצאות אצלי בחתימה, ובתוכניות הללו לדוגמא לשים 5X5 מתח זה פשוט לא אופציה. אתה חושב שזאת צורת עבודה שתתאים רק לתוכניות ספציפיות?
למה ש 5×5 לא יהיה תקף על מתח?
לדעתי מתאמן שלא מעוניין בליפטינג ירוויח מעבודה בתוכנית אימונים שבה תרגילי הבסיס יבוצאו ל5 חזרות מהסיבות שציינתי למעלה ושאר התרגילים יבוצאו לטווח חזרות גבוה יותר. אני חושב שמתאמן ממוצע ירוויח יותר מלשפר את טווח החזרות שלו במתח מהאשר בלעשות אותו ל5X5. זאת דעתי, ואין לי ביסוס אליה, אבל אני שמח לשמוע שיש כאלה שחושבים אחרת. רק לא יוצא לי לשמוע משהו מספיק משכנע.

מה היית מגדיר כ"תוכנית מתאימה" שאפשר לשלב בה מתח ב5X5 בצורה מוצלחת? תוכניות שאני מביא להרבה מתאמנים הן תוכניות במבנה דומה לתוכניות שבניתי שנמצאות אצלי בחתימה, ובתוכניות הללו לדוגמא לשים 5X5 מתח זה פשוט לא אופציה. אתה חושב שזאת צורת עבודה שתתאים רק לתוכניות ספציפיות?

אני לא רואה חתימות. אם אתה עושה טקסס למשל, מה הבעיה להכניס שם 5x5 מתח?

אני לא רואה חתימות. אם אתה עושה טקסס למשל, מה הבעיה להכניס שם 5x5 מתח?
סבבה, בטקסס ספציפית יש מקום לשים מתח ב5X5 אבל טקסס היא תוכנית כוח. האם היית נותן 5X5 בתוכנית שלא היית מגדיר כתוכנית כוח? תוכניות כגון AB/FBW במטרת היפרטרופיה?
ואלה התוכניות שלי למתחילים
תוכנית - אוסף תוכניות הפיצולים של הטנק למתאמן המתחיל/בינוני

לדעתי מתאמן שלא מעוניין בליפטינג ירוויח מעבודה בתוכנית אימונים שבה תרגילי הבסיס יבוצאו ל5 חזרות מהסיבות שציינתי למעלה ושאר התרגילים יבוצאו לטווח חזרות גבוה יותר. אני חושב שמתאמן ממוצע ירוויח יותר מלשפר את טווח החזרות שלו במתח מהאשר בלעשות אותו ל5X5. זאת דעתי, ואין לי ביסוס אליה, אבל אני שמח לשמוע שיש כאלה שחושבים אחרת. רק לא יוצא לי לשמוע משהו מספיק משכנע.

מן הסתם שזה תלוי במה המתאמן מעוניין, אבל הבעיה היא שלוקחים את התרגילים מתח/מקבילים כתרגילים מבודדים שלא מתקדמים בהם.
מתח 10×3 לנצח לא יקדם את המתאמן לנצח (יפסיק אפילו בשלב מוקדם).
לעומת זאת, 5×5 זאת מתכונת שאין בעיה להכניס אותה לכמעט כל רוטינה, היתרון שלה זה שהיא מדידה עם חוקים ברורים להתקדמות.
עשיתי 5×5 גם למתח וגם למקבילים, בשניהם אני יכול לקשור מעל 60 קילו לחזרות.
אני חושב ש 60 קילו לחזרות נותן יותר מסת שריר ממשקל גוף לחזרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית