עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני בתור מתחיל יירק דם עם המתח שלי, כי נניח אני מתאמן מתחיל לגמרי שהזניח את עצמו ונמצא על 25 אחוז שומן, אתה תעיף את עצמך למעלה כי כולך שריר בלי שומן בכלל, באופן טבעי.
😃 אמרתי כבר שההבדלים בין בילדרים שיודעים להתאמן לבין ליפטרים שיודעים להתאמן קטנים בהרבה ממה שנדמה.
כמו שאמרתי, ריפ והרבה מאמנים אחרים חושבים ש-10-12 חזרות זה דבר לא יעיל לצורך העניין.
זה כנראה נכון.אין שום דרך לעשות CHIN UPS בלי להתשמש בשרירי הרחב גבי
זאת הנמקה לא תקפה.מכיוון שאתה מבצע פשיטת כתף ואת התנועה הזאת מבצעים השרירים הנ"ל.
מה שאמרתי שמשקל גוף זה לא "מוט ריק" בבנץ', כי כל אחד שוקל אחרת.לא הצלחתי להבין את המשפט הזה...
אבל זה ברו סייאנס, ברו!
אתה יוצא מנקודת הנחה ש-5x5 פחות יעיל להיפרטרופיה מאשר 3x8-12. אני לא מסכים עם זה.אני מעדיף לבצע אותו בטווח שיהיה יעיל יותר להיפרטרופיה ולגדילת שריר, שזה אומר לעבוד בעיקר ב8-12 חזרות ולתסף משקל כשאפשרי.
אם תיקח למשל מתח בתרגולת "בילדינג" של 3x8, ותעבור לתרגולת "כוח" של 5x5, נשארת במספר חזרות דומה. אבל, וזה הדבר החשוב, הגדלת את המשקל שאתה יכול לעבוד איתו. כלומר הגדלת את נפח העבודה. זה לא פרמטר שמשפיע על ההיפרטרופיה? למה להתעלם ממנו?
גם אני חשבתי ככה בעבר. בסוף הגעתי למסקנה שכשמדברים על היפרטרופיה אני נוטה לסמוך יותר על אנשים שמתעסקים בבילדינג מהאשר אנשים שמתעסקים בליפטינג. למה בילדרים עובדים בטווח חזרות של 8-12 או יותר ולא ב5? מה שאני אומר זה ברוסיינס טהור, אבל לפעמים אני מעדיף לסמוך יותר על ברוסיינס ותוצאות בנושאים שבהם אני פחות מבין ואין לי תשובה חד משמעית.אתה יוצא מנקודת הנחה ש-5x5 פחות יעיל להיפרטרופיה מאשר 3x8-12. אני לא מסכים עם זה.
אני לא מצליח להבין איך נושא כזה עוד לא קיבל תשובה מחקרית חד-משמעית בניסוי מבוקר. מה כל-כך קשה בלהשיג כמה קבוצות של מתאמנים מתחילים (למשל: סטודנטים שנה ראשונה בוינגייט, טירונים בצבא, אסירים וכד') ולבדוק כמה צירופים של נפח ועצימות?אני לא מסכים עם זה
בילדר מאסיבי או מזריק או עובד במשקלים גבוהים ממך, או שניהם. שלא לדבר על העובדה שבילדרים מקצועיים עובדים גם בטווחי חזרות של "כוח".ואני מבסס את זה על העובדה שאתה לא תמצא שום בילדר מאסיבי שעושה סייקלים של טקסס מת'וד.
אני לא דיברתי על התקדמות ליניארית מאימון לאימון, או על התקדמות בכלל, אלא על העובדה שבאימון נתון עבודה במשקל גבוה יותר ב-5x5 יכולה לתרום להיפרטרופיה יותר מעבודה במשקל נמוך יותר ל-3x8. אם אתה מסכים עם זה או לא, זה ענין אחר.אני חושב שהעלאת משקל לא תמיד תשפיע בצורה חיובית על היפרטרופיה
הפוך, גוטה, הפוך.עליה במסת השריר כן תוסיף לך למשקלי העבודה
סבבה אל תשווה 5 סטים ל3 סטים. בוא נשווה 5 סטים ל5 סטים. תשווה את ה5X5 שלך ל3X8 צ'ין אפס + 2 סטים של חתירה בדאמבל ל10 חזרות. אתה עדיין חושב שה5X5 שלך יותר יתרום להיפרטרופיה? בעצם מה זה משנה מה אתה חושב. אנחנו לא יכולים לדעת גם ככה.אני לא דיברתי על התקדמות ליניארית מאימון לאימון, או על התקדמות בכלל, אלא על העובדה שבאימון נתון עבודה במשקל גבוה יותר ב-5x5 יכולה לתרום להיפרטרופיה יותר מעבודה במשקל נמוך יותר ל-3x8. אם אתה מסכים עם זה או לא, זה ענין אחר.
זה עובד ל2 הכיוונים.הפוך, גוטה, הפוך.
גם אני חשבתי ככה בעבר. בסוף הגעתי למסקנה שכשמדברים על היפרטרופיה אני נוטה לסמוך יותר על אנשים שמתעסקים בבילדינג מהאשר אנשים שמתעסקים בליפטינג. למה בילדרים עובדים בטווח חזרות של 8-12 או יותר ולא ב5? מה שאני אומר זה ברוסיינס טהור, אבל לפעמים אני מעדיף לסמוך יותר על ברוסיינס ותוצאות בנושאים שבהם אני פחות מבין ואין לי תשובה חד משמעית.
בנוגע לחלק שציטטת, אני לא יודע אם אתה צודק, וגם אתה לא יודע אם אתה צודק, שנינו מביאים פה הנחות לא מבוססות. אני חושב שהעלאת משקל לא תמיד תשפיע בצורה חיובית על היפרטרופיה, ואני מבסס את זה על העובדה שאתה לא תמצא שום בילדר מאסיבי שעושה סייקלים של טקסס מת'וד.
סבבה אל תשווה 5 סטים ל3 סטים. בוא נשווה 5 סטים ל5 סטים. תשווה את ה5X5 שלך ל3X8 צ'ין אפס + 2 סטים של חתירה בדאמבל ל10 חזרות. אתה עדיין חושב שה5X5 שלך יותר יתרום להיפרטרופיה? בעצם מה זה משנה מה אתה חושב. אנחנו לא יכולים לדעת גם ככה.
זה עובד ל2 הכיוונים.
לפני שאני מתחיל להתווכח איתך, גם אתה בעד לעשות מתח ב5X5?אחלה. לך תבקש מהתזונאי הקרוב לביתך שירשום לך תפריט כדי להיות סוס.
מה הנקודה שלך? השתמשתי בטקסס מת'וד כדוגמא לתוכנית אימונים שתביא לך התקדמות במשקלים משבוע לשבוע אבל לא תעלה אותך בצורה יעילה במסת השריר. ברור שפווארליפטר ברמה עולמית לא יעשה טקסס מת'וד כי פווארליפטר ברמה עולמית לא יכול להתקדם במשקלים כל שבוע.וגם לא תמצא שום פאורליפטר ברמה עולמית שעושה סייקלים של טקסס מת׳וד.
מה בדיוק השוואה נכונה בזה? 5X5 עם משקל יכול לקחת 20 דקות. 3X8 ללא משקל או עם משקל נמוך ומנוחות קצרות יכול לקחת 6 דקות. אתה משווה את מה שאתה משיג ב20 דקות לאומת מה שאתה משיג ב6 דקות? ואני עדיין לא מבין את הנקודה שלך. תחזור לנושא. מה כל כך טוב בלעשות מתח/צ'ין אפס בטווח חזרות של 5? למה זה עדיף מלבצע אותו לטווח של 8-10 חזרות? לא ראיתי פה שום דבר חד משמעי ויש ברוסיינס לשני הכיוונים.הוא עשה השוואה נכונה. השווה נפח ומשקלי עבודה. אין שום משמעות לסטים.
לפני שאני מתחיל להתווכח איתך, גם אתה בעד לעשות מתח ב5X5?
מה הנקודה שלך? השתמשתי בטקסס מת'וד כדוגמא לתוכנית אימונים שתביא לך התקדמות במשקלים משבוע לשבוע אבל לא תעלה אותך בצורה יעילה במסת השריר. ברור שפווארליפטר ברמה עולמית לא יעשה טקסס מת'וד כי פווארליפטר ברמה עולמית לא יכול להתקדם במשקלים כל שבוע.
מה בדיוק השוואה נכונה בזה? 5X5 עם משקל יכול לקחת 20 דקות. 3X8 ללא משקל או עם משקל נמוך ומנוחות קצרות יכול לקחת 6 דקות. אתה משווה את מה שאתה משיג ב20 דקות לאומת מה שאתה משיג ב6 דקות? ואני עדיין לא מבין את הנקודה שלך. תחזור לנושא. מה כל כך טוב בלעשות מתח/צ'ין אפס בטווח חזרות של 5? למה זה עדיף מלבצע אותו לטווח של 8-10 חזרות? לא ראיתי פה שום דבר חד משמעי ויש ברוסיינס לשני הכיוונים.
לפני שאני מתחיל להתווכח איתך, גם אתה בעד לעשות מתח ב5X5?
מה הנקודה שלך? השתמשתי בטקסס מת'וד כדוגמא לתוכנית אימונים שתביא לך התקדמות במשקלים משבוע לשבוע אבל לא תעלה אותך בצורה יעילה במסת השריר. ברור שפווארליפטר ברמה עולמית לא יעשה טקסס מת'וד כי פווארליפטר ברמה עולמית לא יכול להתקדם במשקלים כל שבוע.
מה בדיוק השוואה נכונה בזה? 5X5 עם משקל יכול לקחת 20 דקות. 3X8 ללא משקל או עם משקל נמוך ומנוחות קצרות יכול לקחת 6 דקות. אתה משווה את מה שאתה משיג ב20 דקות לאומת מה שאתה משיג ב6 דקות? ואני עדיין לא מבין את הנקודה שלך. תחזור לנושא. מה כל כך טוב בלעשות מתח/צ'ין אפס בטווח חזרות של 5? למה זה עדיף מלבצע אותו לטווח של 8-10 חזרות? לא ראיתי פה שום דבר חד משמעי ויש ברוסיינס לשני הכיוונים.
מה היית מגדיר כ"תוכנית מתאימה" שאפשר לשלב בה מתח ב5X5 בצורה מוצלחת? תוכניות שאני מביא להרבה מתאמנים הן תוכניות במבנה דומה לתוכניות שבניתי שנמצאות אצלי בחתימה, ובתוכניות הללו לדוגמא לשים 5X5 מתח זה פשוט לא אופציה. אתה חושב שזאת צורת עבודה שתתאים רק לתוכניות ספציפיות?מה שטוב בלעשות מתח 5x5 הוא בדיוק מה שטוב בסקוואט 5x5 - זה גורר התקדמות כשזה נעשה במסגרת תוכנית מתאימה.
לדעתי מתאמן שלא מעוניין בליפטינג ירוויח מעבודה בתוכנית אימונים שבה תרגילי הבסיס יבוצאו ל5 חזרות מהסיבות שציינתי למעלה ושאר התרגילים יבוצאו לטווח חזרות גבוה יותר. אני חושב שמתאמן ממוצע ירוויח יותר מלשפר את טווח החזרות שלו במתח מהאשר בלעשות אותו ל5X5. זאת דעתי, ואין לי ביסוס אליה, אבל אני שמח לשמוע שיש כאלה שחושבים אחרת. רק לא יוצא לי לשמוע משהו מספיק משכנע.למה ש 5×5 לא יהיה תקף על מתח?
מה היית מגדיר כ"תוכנית מתאימה" שאפשר לשלב בה מתח ב5X5 בצורה מוצלחת? תוכניות שאני מביא להרבה מתאמנים הן תוכניות במבנה דומה לתוכניות שבניתי שנמצאות אצלי בחתימה, ובתוכניות הללו לדוגמא לשים 5X5 מתח זה פשוט לא אופציה. אתה חושב שזאת צורת עבודה שתתאים רק לתוכניות ספציפיות?
סבבה, בטקסס ספציפית יש מקום לשים מתח ב5X5 אבל טקסס היא תוכנית כוח. האם היית נותן 5X5 בתוכנית שלא היית מגדיר כתוכנית כוח? תוכניות כגון AB/FBW במטרת היפרטרופיה?אני לא רואה חתימות. אם אתה עושה טקסס למשל, מה הבעיה להכניס שם 5x5 מתח?
מה היית מגדיר כ"תוכנית מתאימה" שאפשר לשלב בה מתח ב5X5 בצורה מוצלחת? תוכניות שאני מביא להרבה מתאמנים הן תוכניות במבנה דומה לתוכניות שבניתי שנמצאות אצלי בחתימה, ובתוכניות הללו לדוגמא לשים 5X5 מתח זה פשוט לא אופציה. אתה חושב שזאת צורת עבודה שתתאים רק לתוכניות ספציפיות?
לדעתי מתאמן שלא מעוניין בליפטינג ירוויח מעבודה בתוכנית אימונים שבה תרגילי הבסיס יבוצאו ל5 חזרות מהסיבות שציינתי למעלה ושאר התרגילים יבוצאו לטווח חזרות גבוה יותר. אני חושב שמתאמן ממוצע ירוויח יותר מלשפר את טווח החזרות שלו במתח מהאשר בלעשות אותו ל5X5. זאת דעתי, ואין לי ביסוס אליה, אבל אני שמח לשמוע שיש כאלה שחושבים אחרת. רק לא יוצא לי לשמוע משהו מספיק משכנע.