הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Chin Ups ווליום או עצימות

Helios

משתמש מתחיל
36
15
נק' מוניטין:
15
36
15
איך לדעתכם עדיף לעבוד בצ'ין אפס,ווליום של 12-15 חזרות על מ.ג או 5 חזרות עם תוספת משקל?

חמש בתוספת משקל, אבל אני לא מקבל את ההגדרה של זה כעצימות. אני עושה 5x5 ביום הנפח ושלשות ביום העצימות. הכל תלוי במשקלי העבודה.

לדעתי עדיף לעבוד מ.ג ל12-15 חזרות בהתחלה
להסגר על טכניקה וללמוד איך להשתמש בשרירים הנכונים

ואחרי שהצלחת 3 סטים של 12-15 כמו שצריך
תעבור ל5 עם משקל

לדעתי עדיף לעבוד מ.ג ל12-15 חזרות בהתחלה

ואחרי שהצלחת 3 סטים של 12-15 כמו שצריך
תעבור ל5 עם משקל
מסכים לחלוטין. עד שאתה לא מבצע את רוב התנועה משימוש ברחב גבי אין טעם לזרוק על עצמך משקל שאת רובו יזיז הבייספס.
תלמד לשלוט בשרירים בכל תנועה שאתה מבצע, אלא אם כן המטרה היחידה שלך במכון היא להוסיף משקל.
מעבר לזה, טווח החזרות תלוי במטרה. אם אתה רוצה לבנות מסת שריר ולהיראות טוב יותר, טווח גבוה מ-5 חזרות יהיה התשובה.
אם המטרה היא נטו התחזקות, שלשות וחמישיות כבדות הן התשובה.

מעבר לזה, טווח החזרות תלוי במטרה. אם אתה רוצה לבנות מסת שריר ולהיראות טוב יותר, טווח גבוה מ-5 חזרות יהיה התשובה.
אני יודע שיש בינינו הרבה אי הסכמה על צורת האימון, אבל אתה באמת חושב שחמישיות כבדות של מתח (לצורך העניין) לא יוסיפו מסה לרחב גבי ולטרפזים?
עד שאתה לא מבצע את רוב התנועה משימוש ברחב גבי אין טעם לזרוק על עצמך משקל שאת רובו יזיז הבייספס.
גם אם הייתי רוצה, אין שום דרך להעמיס על הבייספס משקלים כאלה. אם בנאדם שוקל 80-90 קילו, לדעתך הבייספס שלו ירים מתוך זה 60? תנסה לעשות בייספס קרלז עם 60 קילו, ותגיד לי אם ההרגשה היא כמו מתח במשקל גוף.

אני יודע שיש בינינו הרבה אי הסכמה על צורת האימון, אבל אתה באמת חושב שחמישיות כבדות של מתח (לצורך העניין) לא יוסיפו מסה לרחב גבי ולטרפזים?

גם אם הייתי רוצה, אין שום דרך להעמיס על הבייספס משקלים כאלה. אם בנאדם שוקל 80-90 קילו, לדעתך הבייספס שלו ירים מתוך זה 60? תנסה לעשות בייספס קרלז עם 60 קילו, ותגיד לי אם ההרגשה היא כמו מתח במשקל גוף.
ברור שלא רק הבייספס יבצעו את התנועה, אך אצל לא מעט אנשים אשכרה אפשר לראות כיווץ מקסימלי ותנועה מקסימלית באזור המרפק, ובאזור הרחב גבי השריר יכול אפילו להיות רפוי בחלק גדול מהתנועה.

חמישיות כבדות יכולות להוסיף מסה לאזור הגב, כמובן. אני לא חושב שטווח חזרות שכזה לא עושה כלום מלבד שיפור כוח, אבל הוא לא בהכרח אידאלי למפתח גוף.
יש מקום לעבודה כבדה בטווח כזה, יש מקום לאימוני עצימות, אך חשוב לשלב גם (ואולי אפילו יותר) עבודה של 8-12 חזרות שיכולות להיות גם כן כבדות.
כמעט כל מתאמן שאימנתי הבין שצריך לעבוד כבד והרבה, צריך לבצע תרגילים מורכבים ולהעמיס בהם משקל ברגע שהטכניקה טובה ונשארת טובה, אך עם זאת יש לשלב גם תרגילי עזר בטווחים גבוהים כדי להביא להיפרטרופיה מקסימלית.

לאחר שזה נאמר, אולי הסיטואציה הבאה תדגים עבורך את הדעה שלי:
אם תשווה עבודה של חמישייה של פרס עם 80 קילו לעבודה של 15 חזרות הרחקות כתף עם 10 קילו בכל יד, כנראה שתקבל היפרטרופיה טובה יותר בפרס. אך ללא ההרחקות אתה מפספס מקום נוסף שבו יכולת להכניס היפרטרופיה. ולכן מפתח גוף לא עובד רק על התחזקות, כי אז ייאלץ לוותר על ההרחקות לטובת ה-82.5 פרס באימון הבא. ואני טוען שעדיף לו להישאר עם אותו משקל עבודה בפרס אך להכניס את ההרחקות.

אתה כנראה תדגול בהעלאת המשקל ל-82.5 באימון הבא, כי אם באימון הראשון הפרס נתן יותר היפרטרופיה, עדיף להמשיך אתו ועם משקל כבד יותר. אבל שוב, ללא ההרחקות אנחנו מפספסים היפרטרופיה נוספת.

מישהו אמר פעם ש"פלג גוף עליון אוהב 8 חזרות ופלג גוף תחתון אוהב 12"

אני עושה סטים של 8 חזרות עם משקל עלי.
גם פול אפס וגם צ'ין אפס.

לא יוסיפו מסה לרחב גבי ולטרפזים

לא באותה מהירות של 8-12 (ביציאה מנקודת הנחה שהמטרה היא הוספת מסה)

ומנסיוני האישי (מתח עם 22.5 קילו ל3X5) הרבה פעמים קל לאבד טכניקה אם מוסיפים משקל על ההתחלה, וכן, אתה תפספס את העיקר של התרגיל...היום אני עושה עם מ.ג אבל אני יכול להרגיש שאני עובד על שרירים
אחרים לגמרי מאשר שעבדתי עם משקל וטכניקה פח

מישהו אמר פעם ש"פלג גוף עליון אוהב 8 חזרות ופלג גוף תחתון אוהב 12"

"מישהו" לא בהכרח צדק...בקשר להוספת מסה לדעתי זה תלוי נטייה גנטית

וגם פה אני אתן דוגמא אישית, 3X5 סקוואט מספיק לי כדי להוסיף מסה מכובדת לרגליים
לעומת 3X5 בנץ' שמשאירה אותי מאחור מבחינת מסה, אז אני צריך לעשות 3X8 כדי לראות התקדמות

ומתאמנים אחרים לצורך העניין יחוו מצב הפוך

איזה הבדל יש בין chins לבין כל תרגיל בסיסי אחר?
(אלא אם אתה מתלבט באותו הדבר נניח גם בנוגע לסקוואט/בנצ')

איך אפשר לבצע מתח בטכניקה שגויה מבלי ממש ממש לרצות?
ואיך אפשר להשתמש בשרירים הלא נכונים במתח? פעם עשית מתח עם התאומים?

ללא ההרחקות אנחנו מפספסים היפרטרופיה נוספת
גם ללא ה2.5 ק"ג הנוספים בפרס אנחנו מפספסים היפרטרופיה נוספת.

פותח הפוסט - 5 עם משקל, כל אימון להוסיף.

איך אפשר לבצע מתח בטכניקה שגויה מבלי ממש ממש לרצות?
ואיך אפשר להשתמש בשרירים הלא נכונים במתח? פעם עשית מתח עם התאומים?

אפשר לא להשאיר את המרפקים ישרים ולא למשוך אותם למטה
אפשר לא להתרכז בכיווץ של הגב
אפשר לא לעשות טווח תנועה מלא
אפשר לעלות בזווית גדולה מדי
אפשר לנדנד את הרגליים יותר מדי
אפשר לתת לצוואר לא להיות במנח ניטרלי

לכל תרגיל יש טכניקה, ובכל תרגיל אפשר לעבוד בטכניקה לא נכונה

פולי עליון לדוגמא מדמה מתח...אתה רוצה להגיד לי שאי אפשר לבצע פולי עליון בטכניקה שגויה?

ולגבי השרירים - כן אפשר לרכז את המאמץ בשרירים הלא נכונים
יצא לי כמה פעמים במתח להרגיש שהמאמץ המרכזי הוא בכלל על הידיים ולא על הגב

הרחב גבי השריר יכול אפילו להיות רפוי בחלק גדול מהתנועה.
אני אשתמש במה ש- @אבי כהן אמר לגבי הזהות בין המתח לבנץ': אם אני אגיד לך שבחלק גדול מלחיצת החזה שלי, הפקטורליס היו רפויים - תאמין לי? כמו שזה לא יכול להיות, כך גם במתח זה לא אפשרי.
אם תשווה עבודה של חמישייה של פרס עם 80 קילו לעבודה של 15 חזרות הרחקות כתף עם 10 קילו בכל יד, כנראה שתקבל היפרטרופיה טובה יותר בפרס. אך ללא ההרחקות אתה מפספס מקום נוסף שבו יכולת להכניס היפרטרופיה. ולכן מפתח גוף לא עובד רק על התחזקות, כי אז ייאלץ לוותר על ההרחקות לטובת ה-82.5 פרס באימון הבא. ואני טוען שעדיף לו להישאר עם אותו משקל עבודה בפרס אך להכניס את ההרחקות.
שנינו יודעים שההבדל בצורת האימון האמיתית של בילדרים לעומת ליפטרים הוא קטן ממה שמוצג בויכוחים. תעבור על לוגים של ליפטרים פה ותראה שכולם עושים גם תרגילי עזר לחזרות גבוהות, בדיוק כמו שבילדרים שיודעים משהו על אימון עושים חמישיות עם התקדמות במשקלים. אז בדוגמא שלך, אין סיבה לוותר על ההרחקות, השאיפה היא להתקדם במשקלים בתרגילי הבסיס ולהמשיך לבצע את תרגילי העזר בלי שאלה יפריעו אחד לשני.
ולמען האמת - אני לא רואה סיבה שהפרס יוסיף פחות היפרטרופיה מההרחקות.
יצא לי כמה פעמים במתח להרגיש שהמאמץ המרכזי הוא בכלל על הידיים ולא על הגב
יש הבדל בין מה שאתה מרגיש לבין מה שאתה באמת עושה. גם בבנץ' אנשים לא תמיד מרגישים את החזה.

ואגב, מתאמן שמגיע ל-15 מתח, כנראה ששוקל מעט (או מעט יחסית לכוח שלו) ובטווח חזרות כזה עובד בעיקר על הסיבולת שלו, לא על הכוח וכנראה שגם לא ממש על היפרטרופיה. גם בדוגמא של ההרחקות הייתי מעדיף להישאר בעשיריות, גג 12 חזרות.

יש הבדל בין מה שאתה מרגיש לבין מה שאתה באמת עושה. גם בבנץ' אנשים לא תמיד מרגישים את החזה.

ואגב, מתאמן שמגיע ל-15 מתח, כנראה ששוקל מעט (או מעט יחסית לכוח שלו) ובטווח חזרות כזה עובד בעיקר על הסיבולת שלו, לא על הכוח וכנראה שגם לא ממש על היפרטרופיה. גם בדוגמא של ההרחקות הייתי מעדיף להישאר בעשיריות, גג 12 חזרות.

אני חושב שכשהאימונים שלך הם נטו למען היפרטרופיה כן יש מקום, ומקום חשוב, לmind - muscle connection ושאתה צריך להרגיש את השריר עצמו נמצא תחת מתח. בגלל זה רוב הבילדרים גם עושים את התרגילים האלו בטווח לא מלא כדי להשאיר את השריר תחת מתח כמה שיותר זמן מה שיוביל להיפרטרופיה מקסימלית. גם בבנץ'.

ולגבי מספר החזרות אני מסכים, 12 יספיקו להיפרטרופיה, אבל לצורך העניין בוא תסביר את נושא ההמלצה בSS להגיע ל3X15 חזרות מתח עם משקל גוף לפני שאתה מתחיל לעשות 3X5 עם משקל...

אני חושב שכשהאימונים שלך הם נטו למען היפרטרופיה כן יש מקום, ומקום חשוב, לmind - muscle connection ושאתה צריך להרגיש את השריר עצמו נמצא תחת מתח. בגלל זה רוב הבילדרים גם עושים את התרגילים האלו בטווח לא מלא כדי להשאיר את השריר תחת מתח כמה שיותר זמן מה שיוביל להיפרטרופיה מקסימלית. גם בבנץ'.
אין קשר בין "להשאיר את השריר במתח" - דבר שאני לא מקבל בפני עצמו - לבין להרגיש את השריר. mind muscle connection זו שטות שמישהו המציא, ומאז אי אפשר להפטר ממנה. כאילו שבלי להרגיש את השריר אין קשר בינו לבין המוח. שוב אני אומר - בבנץ' אתה הרבה פעמים לא מרגיש את הפקטורליס, זה אומר שהוא לא עובד? או עובד פחות מהטרייספס שמורגש יותר?
ולגבי מספר החזרות אני מסכים, 12 יספיקו להיפרטרופיה, אבל לצורך העניין בוא תסביר את נושא ההמלצה בSS להגיע ל3X15 חזרות מתח עם משקל גוף לפני שאתה מתחיל לעשות 3X5 עם משקל...
אין לי צורך להסביר המלצות שאני לא מסכים איתן.

אין קשר בין "להשאיר את השריר במתח" - דבר שאני לא מקבל בפני עצמו - לבין להרגיש את השריר. mind muscle connection זו שטות שמישהו המציא, ומאז אי אפשר להפטר ממנה. כאילו שבלי להרגיש את השריר אין קשר בינו לבין המוח.

זכותך לא לקבל ולא להסכים, כמו שזכותי לא להסכים איתך בנושא.

בבנץ' אתה הרבה פעמים לא מרגיש את הפקטורליס, זה אומר שהוא לא עובד? או עובד פחות מהטרייספס שמורגש יותר?

בטכניקה לא נכונה, לדעתי, כן...החזה יעבוד פחות מהטרייספ..וכמו כן אני חושב שבטווח תנועה מלא החזה יקבל תמורה היפרטרופית פחותה מאשר עם טווח תנועה קצר שמרכז את הלחץ על החזה

ככה גם במתח, טכניקה לא נכונה, תביא לכך שהלחץ העיקרי יגיע אל השרירים הלא נכונים

לא סתם אפשר לראות הרבה חבר'ה בחדרי כושר שהחזה שלהם מלא ומסיבי אבל מרימים משקל של ילדות קטנות לעומת חבר'ה עם חזה קטן שמרימים פי 1.5 מהם
אני חושב שזה נובע בדיוק מהשינויים האלה בטכניקה ובביצוע התרגיל עצמו

זכותך לא לקבל ולא להסכים, כמו שזכותי לא להסכים איתך בנושא.
אוקיי, ו...?
בטכניקה לא נכונה, לדעתי, כן...
אתה טועה. בדיוק כמו הדוגמא שנתתי עם מתח ו-60 קילו של בייספס קרלז, אין לך שום אפשרות להרים משקלים של בנץ' עם הטרייספס בלבד (או בעיקר).
כמו כן אני חושב שבטווח תנועה מלא החזה יקבל תמורה היפרטרופית פחותה מאשר עם טווח תנועה קצר שמרכז את הלחץ על החזה
כמו כל מתאמן שדיבר אי פעם על time under tension, אתה שוכח מהעובדה שבצורת אימון כזאת אתה יכול להרים פחות משקל. בדקת מה משפיע יותר? מן הסתם לא.
לא סתם אפשר לראות הרבה חבר'ה בחדרי כושר שהחזה שלהם מלא ומסיבי אבל מרימים משקל של ילדות קטנות לעומת חבר'ה עם חזה קטן שמרימים פי 1.5 מהם
לא אומר כלום. שוב, לא בדקת תזונה, גנטיקה ועוד מאה פרמטרים אחרים. זה לא משפט מתמטי שמספיק לתת דוגמא הפוכה כדי להפריך.

איך לדעתכם עדיף לעבוד בצ'ין אפס,ווליום של 12-15 חזרות על מ.ג או 5 חזרות עם תוספת משקל?
אני רק אוסיף את ה 2 סנט שלי לדיון ואומר שכשזה מגיע למתח\צ'ין אפס אני תמיד בעד להרים כמה שיותר ולרדת ל 5 חזרות. 6 אם אתה רוצה להתפרע.

אם אתה מעוניין ביותר "נפח", אתה יכול להשלים את "החסר" עם פולי עליון או בחתירה BOR (משקל נמוך יותר, מס' חזרות גבוה יותר).

בדקת מה משפיע יותר? מן הסתם לא.

במקרה אני דוחק לא מעט ולעומת הרבה מתאמנים בחדר כושר שדוחקים אפילו חצי ממני החזה שלי קטן מאוד

כולם עליונים גנטית ממני? כולם אוכלים יותר ממני? לכולם יש עוד מאה פרמטרים ששונים לטובה ממני?

אני לא חושב...ואתה מניח הנחות לגביי בלי ביסוס

ובכל מקרה, לא הגבתי כדי להתווכח, בטח שלא בצורה הזאת

זו דעתי

שיהיה אחלה יום

במקרה אני דוחק לא מעט ולעומת הרבה מתאמנים בחדר כושר שדוחקים אפילו חצי ממני החזה שלי קטן מאוד

כולם עליונים גנטית ממני? כולם אוכלים יותר ממני? לכולם יש עוד מאה פרמטרים ששונים לטובה ממני?

אני לא חושב...ואתה מניח הנחות לגביי בלי ביסוס

ובכל מקרה, לא הגבתי כדי להתווכח, בטח שלא בצורה הזאת

זו דעתי

שיהיה אחלה יום
אנחנו לא יודעים כלום עליהם וגם לא עליך,אין פה מה להשוות.
טיעון שווה לתחת.

אנחנו לא יודעים כלום עליהם וגם לא עליך,אין פה מה להשוות.
טיעון שווה לתחת.

אין פה עניין של "לדעת" עלי או עליהם
זה עניין של היגיון...
מתאמן X שעובד במתכונת כח ומרים הרבה משקל
מול 10 מתאמני Y שעובדים במתכונת בילדינג עם כל המשתמע מכך גם בטכניקה

X מרים הרבה אבל קטן
10Y מרימים מעט אבל מסיביים

אני נוטה לתת את הקרדיט לטכניקה + טווח חזרות + כמות התרגילים שY מבצעים
ששונה מהטכניקה + טווח חזרות + כמות התרגילים שX עושה

ולא בהכרח לגנטיקה ותזונה ו"100 פרמטרים אחרים"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית