הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Chin Ups ווליום או עצימות

Helios

משתמש מתחיל
36
15
נק' מוניטין:
15
36
15
איך לדעתכם עדיף לעבוד בצ'ין אפס,ווליום של 12-15 חזרות על מ.ג או 5 חזרות עם תוספת משקל?

חברים להירגע.

מתי, אפשר גם להשתמש במילים אחרות מאשר "הטיעון שלך שווה לתחת", ו "הטיעון שלך פח".

דיי להיות ילדות. 😘

יפה שאתה מתייחס לתרבות הדיון שלי ולא לטיעונים עצמם,אחלה.

כי לא טענת כלום, רק אמרת שהטיעונים שלי לא נכונים

וכמו שאמרתי גם מקודם...זו דעתי, על פי מה שאני רואה ועל פי היגיון

כי לא טענת כלום
אנחנו לא יודעים כלום עליהם וגם לא עליך,אין פה מה להשוות.

זו דעתי, על פי מה שאני רואה ועל פי היגיון
ככה עובד broscience חמוד.
מתי, אפשר גם להשתמש במילים אחרות מאשר "הטיעון שלך שווה לתחת", ו "הטיעון שלך פח".
טוב אמא,אני אנסה יותר "נאה" פעם הבאה. 😘

ככה עובד broscience חמוד.

אהה באמת?
broscience עובד על פי תוצאות?
כל יום לומדים משהו חדש...

טוב בכל מקרה..לא משנה

הדיון הזה מזכיר לי יותר ויותר שיחות עם מאמנים בחדר כושר
שחושבים שהדרך שלהם היא הדרך היחידה ואין בהם מקום לטעויות

אז כל אחד ילך בדרך שלו...וכולנו נשמח ונהנה ונשיר קומבייה

אחלה יום

במקרה אני דוחק לא מעט ולעומת הרבה מתאמנים בחדר כושר שדוחקים אפילו חצי ממני החזה שלי קטן מאוד

כולם עליונים גנטית ממני? כולם אוכלים יותר ממני? לכולם יש עוד מאה פרמטרים ששונים לטובה ממני?

אני לא חושב...ואתה מניח הנחות לגביי בלי ביסוס

ובכל מקרה, לא הגבתי כדי להתווכח, בטח שלא בצורה הזאת

זו דעתי

שיהיה אחלה יום
מה? איזה הנחות אני מניח לגביך, ומה זה אומר "לא בצורה כזאת"?
עד שיש דיון נורמלי ותרבותי, מה בדיוק לא בסדר פה?

לדעתי יש משהו במה שהוא אומר.. הרי יודעים שTUT גורם לסטרס מטבולי גדול יותר(פחות חמצן יותר פאמפ) ,ובטכניקה הזאת יש פחות כח(לחץ מתמשך מעייף את השריר הרבה יותר מאשר עבודה על כח מתפרץ).
. Mechanical tension, metabolic stress, and muscle damage are interrelated, and they signal hypertrophic responses through multiple, redundant pathways. For example, a high magnitude of active tension at longer muscle lengths creates the greatest muscle damage. In other words, tension is very effective at damaging fibers as long as the muscle is stretched while being activated. Here’s another example. High tension through a full ROM is very effective at producing metabolic stress due to the prolonged muscle contractions which occludes the veins, which leaves no time for blood to escape the muscles. In other words, constant tension and greater TUT are very effective at inducing metabolic stress, assuming muscle activation is high enough to occlude the veins. I’ll continue with the examples. A pump actually places the myocytes under tension due to a swelling effect exerted on the muscle cell membranes, which is theorized to lead to greater muscle growth due to the perceived threat on the cells’ ultrastructures. In other words, metabolic stress is effective at creating tension from the inside out in the individual muscle cells. As a matter of fact, fiber damage can induce cell swelling just as the pump can, and this swelling can last for several days. Therefore, muscle damage is also effective at creating tension on the individual muscle cells. All three mechanisms can increase satellite cell (muscle stem cells) activation as well as activation of the important mTOR pathway. As you can see, the three mechanisms are highly interrelated.

מה? איזה הנחות אני מניח לגביך, ומה זה אומר "לא בצורה כזאת"?
עד שיש דיון נורמלי ותרבותי, מה בדיוק לא בסדר פה?

זה היה דיון...זה פשוט הפך לויכוח
וישר הנחת שלא בדקתי / שאני לא יודע
כשזה לא נכון

אבל לא משנה...הייתי עייף אחרי משמרת לילה...

לגבי הדיון...אני אשמח לשמוע מה יש לך להגיד על הדוגמא שנתתי פה

X מרים הרבה אבל קטן
10Y מרימים מעט אבל מסיביים

אני נוטה לתת את הקרדיט לטכניקה + טווח חזרות + כמות התרגילים שY מבצעים
ששונה מהטכניקה + טווח חזרות + כמות התרגילים שX עושה

ולא בהכרח לגנטיקה ותזונה ו"100 פרמטרים אחרים"

ואני מדגיש...לא בהכרח זה לא אומר שאני לא מתחשב בהם

לגבי עניין הטכניקה הלקויה בבנץ' והשרירים שיעבדו

אם לצורך העניין אתה מחזיק צר מדי...אתה לא יכול לשנות את הדגש מעבודה על החזה לעבודה על הטרייספס?

נערך לאחרונה:
X מרים הרבה אבל קטן
10Y מרימים מעט אבל מסיביים

אני נוטה לתת את הקרדיט לטכניקה + טווח חזרות + כמות התרגילים שY מבצעים
ששונה מהטכניקה + טווח חזרות + כמות התרגילים שX עושה

ולא בהכרח לגנטיקה ותזונה ו"100 פרמטרים אחרים"
אם היינו עושים מחקר סגור ומבוקר ומספיק גדול, והתוצאה שלו היתה מה שאתה מתאר - אז המסקנה שלך היתה ולידית.
ברגע שאנחנו מנסים להסתמך על תצפית של מכון X או Y או Z, זה לא מחקר ואלו לא מסקנות.
גם כי 10Y (התכוונת מן הסתם 10X) זה מספר שלא באמת נבדק, גם כי אין לנו מושג מי האנשים האלה ומה הם עשו/אכלו/הזריקו, וגם כי זה מדגם קטן מדי.
אם לצורך העניין אתה מחזיק צר מדי...אתה לא יכול לשנות את הדגש מעבודה על החזה לעבודה על הטרייספס?
יכול, ועוד איך. אבל אתה יכול להרים את אותו משקל כמו באחיזה רגילה? בחיים לא.
למה? כי התפקיד של הפקטורליס הצטמצם.

אם היינו עושים מחקר סגור ומבוקר ומספיק גדול, והתוצאה שלו היתה מה שאתה מתאר - אז המסקנה שלך היתה ולידית.
ברגע שאנחנו מנסים להסתמך על תצפית של מכון X או Y או Z, זה לא מחקר ואלו לא מסקנות.
גם כי 10Y (התכוונת מן הסתם 10X) זה מספר שלא באמת נבדק, גם כי אין לנו מושג מי האנשים האלה ומה הם עשו/אכלו/הזריקו, וגם כי זה מדגם קטן מדי.

לא, התכוונתי ל10Y זאת אומרת 10 מתאמנים מסוג Y מול מתאמן אחד מסוג X
והמספרים עצמם היו נטו להדגים את היחס...באותה מידה אפשר להגיד 20Y מול X (זה בערך באמת המצב לפחות אצלי בחד"כ)
וקיים מחקר שקובע שאדם שיעבוד בתוכנית במתכונת כח יעלה מהר יותר במסת שריר מאשר אדם בתוכנית בילדינג (כמובן שעם כל המשתמע מכך גם לגבי הטכניקה)?
אני אשמח לראות ולהחכים אם כן...

יכול, ועוד איך. אבל אתה יכול להרים את אותו משקל כמו באחיזה רגילה? בחיים לא.
למה? כי התפקיד של הפקטורליס הצטמצם.

אוקיי, אז זה מוכיח שבטכניקה לקויה, אתה יכול להשתמש בשרירים הלא נכונים...
זו הייתה הפואנטה לא?

לא, התכוונתי ל10Y זאת אומרת 10 מתאמנים מסוג Y מול מתאמן אחד מסוג X
הבנתי את הרעיון, חשבתי ש-x זה מספר המתאמנים מסוג ראשון, ואז 10x זה מספר המתאמנים מהסוג השני.
וקיים מחקר שקובע שאדם שיעבוד בתוכנית במתכונת כח יעלה מהר יותר במסת שריר מאשר אדם בתוכנית בילדינג (כמובן שעם כל המשתמע מכך גם לגבי הטכניקה)?
אני לא מכיר אף מחקר בתחום ששווה את המקום שהוא תופס בדיסק, בגלל חוסר אפשרות מוחלט לבודד משתנה כלשהוא בתחום הזה.
בגלל שמחקר כזה יקח חודשים ארוכים (שנים, אם רוצים באמת לדייק), אין שום אפשרות לבודד כמות גדולה של אנשים, לתת להם את אותם האימונים בדיוק, את אותה התזונה בדיוק ואת אותה הפעילות היומיומית, ולראות תוצאות. יש יותר מדי שונות ומקריות בנושא (בדיוק כמו בתזונה).
אוקיי, אז זה מוכיח שבטכניקה לקויה, אתה יכול להשתמש בשרירים הלא נכונים...
זו הייתה הפואנטה לא?
זו לא טכניקה לקויה. בנץ' באחיזה צרה הוא כבר תרגיל אחר, ואי אפשר להשוות בינו לבין בנץ' רגיל ולומר שאחד תקין והשני לא.
אם תדבר על מתח באחיזה צמודה לעומת רחבה - אז נוכל לדבר על עומסים שונים של שרירים, וגם אז זה פחות משמעותי מבנץ', בגלל הרוטציה הפנימית שהידיים עושות בבנץ'. כדי להבהיר - קח בנץ' רגיל ותתחיל להזיז אותו בשיפוע כלפי מעלה. יקרו שני דברים: האחד, שהעומס אכן יעבור מהפקטורליס לדלתא הקדמית (כששניהם עובדים בשני התרגילים, אבל בעומס משתנה). השני - כשתגיע למצב עמידה הרוטציה תשתנה ותהפוך לחיצונית. עברנו כבר לשרירים אחרים שפועלים (לכן בריא ללחוץ גם בעמידה ולא להסתפק בשכיבה בשיפועים שונים).

עריכה: לגבי המחקרים ששאלת, אז מחקר אני לא מכיר, אבל אני כן יכול לומר את דעתי: אם תיקח למשל מתח בתרגולת "בילדינג" של 3x8, ותעבור לתרגולת "כוח" של 5x5, נשארת במספר חזרות דומה. אבל, וזה הדבר החשוב, הגדלת את המשקל שאתה יכול לעבוד איתו. כלומר הגדלת את נפח העבודה. זה לא פרמטר שמשפיע על ההיפרטרופיה? למה להתעלם ממנו?

אם קראתי את כל הפוסט הזה אחרי יום לימודים שכלול בו חדו"א ואחרי זה אימון נפח בסקוואט בנצ' ופאוורקלין, כנראה שבאמת יש המון שטויות בפוסט הזה.

mind - muscle connection
סלח לי על הביטוי וצורת הדיבור, אבל זאת ההמצאה הכי מטומטמת שיש, חרטא שמפתחי גוף המציאו, אין לי מושג מאיפה אפילו.

נתחיל בזה שבצין אפס, חצי מהבייספס עובד איזומטרית (סטטית) בגלל שהוא מתארך במפרק הכתף ומתקצר במפרק המרפק בו זמנית בעליה. ככה שאין שום סיכוי בשום מצב שהבייספס ימשכו לבד, זה בולשיט ענק.
משהו חייב לזוז, פושטי הכתף אחראיים על זה וביניהם מסה שרירית ענקית, אי אפשר להשאיר את הרחב גבי לא מכווץ בעזרת המוח נו באמת, תעשו טובה זה אפילו מעצבן אותי לדון בכזה דבר.

אני לא מכיר אף מחקר בתחום ששווה את המקום שהוא תופס בדיסק, בגלל חוסר אפשרות מוחלט לבודד משתנה כלשהוא בתחום הזה.
בגלל שמחקר כזה יקח חודשים ארוכים (שנים, אם רוצים באמת לדייק), אין שום אפשרות לבודד כמות גדולה של אנשים, לתת להם את אותם האימונים בדיוק, את אותה התזונה בדיוק ואת אותה הפעילות היומיומית, ולראות תוצאות. יש יותר מדי שונות ומקריות בנושא (בדיוק כמו בתזונה).

אוקיי, אז אם משהו לא מוכח מחקרית, זה אומר שהוא בהכרח נכון?
זה אומר שיש מקום לטעויות גם אצלי וגם אצלך...

בנץ' באחיזה צרה הוא כבר תרגיל אחר

לא דיברתי על בנץ' באחיזה צרה, דיברת על בנץ' באחיזה צרה מדי

עריכה: לגבי המחקרים ששאלת, אז מחקר אני לא מכיר, אבל אני כן יכול לומר את דעתי: אם תיקח למשל מתח בתרגולת "בילדינג" של 3x8, ותעבור לתרגולת "כוח" של 5x5, נשארת במספר חזרות דומה. אבל, וזה הדבר החשוב, הגדלת את המשקל שאתה יכול לעבוד איתו. כלומר הגדלת את נפח העבודה. זה לא פרמטר שמשפיע על ההיפרטרופיה? למה להתעלם ממנו?

פרמטר חשוב לכל הדעות ומסכים איתך במאה אחוז, לא אמרתי בשום מקום שלהוסיף משקל זה רע...זה הכרחי וזה צריך לקרות
השאלה פה בפוסט זה מתי, אם על ההתחלה או לאחר תרגול של התרגיל ועבודה על הטכניקה שלו.

כל מה שאני אומר בסופו של דבר, זה שלדעתי לכל תרגיל יש טכניקה מסויימת שצריך לבצע וצריך לתרגל לפני שמעלים משקל.

כל מה שאני אומר בסופו של דבר, זה שלדעתי לכל תרגיל יש טכניקה מסויימת שצריך לבצע וצריך לתרגל לפני שמעלים משקל.

בצינאפס איזה טכניקה מורכבת יש ללמוד? עדיף לשים משקל ולהתחיל להתקדם.
שים משקל שיהיה לך כבד מבטיח לך שלא תוכל לזייף את התנועה (מלבד לעשות חזרות לא מלאות)

זה אומר שיש מקום לטעויות גם אצלי וגם אצלך...
ברור.
לא דיברתי על בנץ' באחיזה צרה, דיברת על בנץ' באחיזה צרה מדי
בנץ' רגיל באחיזה טיפה צרה? אז לא תהיה מסוגל להרים את המשקל שרצית.
פה דיברתם על מצב הפוך, שתגיע למשקלים גבוהים במתח כשהטכניקה רעה. זה לא מסתדר.
פרמטר חשוב לכל הדעות ומסכים איתך במאה אחוז, לא אמרתי בשום מקום שלהוסיף משקל זה רע...זה הכרחי וזה צריך לקרות
השאלה פה בפוסט זה מתי, אם על ההתחלה או לאחר תרגול של התרגיל ועבודה על הטכניקה שלו.
אבל לא דיברת על להישאר בעומס נמוך כדי ללמוד את התרגיל, אמרת להוסיף חזרות ולהגיע ל-15 בכל סט - שזה עומס גבוה לכשעצמו. זה לא מה שיעזור לך לתרגל טכניקה. ריפ למשל דיבר על חמישיות בהקשר ההפוך - שמהחזרה השישית הטכניקה מתחילה להתדרדר, במיוחד אצל מתחילים.
עם זה בכלל אין לי ויכוח.

אז לא תהיה מסוגל להרים את המשקל שרצית.

מנסיוני האישי לא בהכרח נכון...הצלחתי להרים לצורך העניין 100 לחמישיות גם באחיזה צרה יחסית וגם באחיזה רחבה (כשזה היה הRM5 שלי)
ואני דיברתי על הוספת משקל בכלל...לאו דווקא על משקלים גבוהים...לדעתי זה שלב שכן צריך לקרות אבל רק לאחר שהטכניקה במקום.

אבל לא דיברת על להישאר בעומס נמוך כדי ללמוד את התרגיל, אמרת להוסיף חזרות ולהגיע ל-15 בכל סט - שזה עומס גבוה לכשעצמו. זה לא מה שיעזור לך לתרגל טכניקה. ריפ למשל דיבר על חמישיות בהקשר ההפוך - שמהחזרה השישית הטכניקה מתחילה להתדרדר, במיוחד אצל מתחילים.

אפשר לשנות את המספר...זה לא חייב להיות 15, זה יכול להיות גם 10-12
הרי טכניקה טובה הופכת להיות תנועה טבעית ורגילה של הגוף רק לאחר מספר חזרות יחסות גבוה בתרגול
אז תקופה של 10-12 חזרות מ.ג בדגש רציני על טכניקה ותרגול שלה
תהיה יעילה מאוד למתאמן מתחיל
ואחר כך כשהוא יוסיף משקלים זו כבר תהיה תנועה רגילה של הגוף והוא יעבוד בצורה יותר יעילה
אתה לא חושב?

העניין הוא נטו - תתרגל משקל גוף עם טכניקה פרפקט (כמו שבבנץ' לדוגמא מתרגלים עם מוט ריק), ואז תעלה משקלים בהדרגה לפחות חזרות

עם זה בכלל אין לי ויכוח.

שמח שאנחנו מסכימים על משהו 😃

ואני דיברתי על הוספת משקל בכלל...לאו דווקא על משקלים גבוהים...לדעתי זה שלב שכן צריך לקרות אבל רק לאחר שהטכניקה במקום.
כמו שאמרתי - מסכים. זה לא מה שהשתמע מהנימוק שלך בהתחלה.
הרי טכניקה טובה הופכת להיות תנועה טבעית ורגילה של הגוף רק לאחר מספר חזרות יחסות גבוה בתרגול
אז תקופה של 10-12 חזרות מ.ג בדגש רציני על טכניקה ותרגול שלה
תהיה יעילה מאוד למתאמן מתחיל
ואחר כך כשהוא יוסיף משקלים זו כבר תהיה תנועה רגילה של הגוף והוא יעבוד בצורה יותר יעילה
אתה לא חושב?
כמו שאמרתי, ריפ והרבה מאמנים אחרים חושבים ש-10-12 חזרות זה דבר לא יעיל לצורך העניין.
חוץ מזה שאל תשכח שכשאתה אומר משקל גוף - בעצם לא אמרת כלום. אני שוקל 90, אתה נניח 60. שנינו נתחיל ממשקל גוף כי שנינו צריכים לעבוד במשקל קל? לא מסתדר. אני בתור מתחיל יירק דם עם המתח שלי, כי נניח אני מתאמן מתחיל לגמרי שהזניח את עצמו ונמצא על 25 אחוז שומן, אתה תעיף את עצמך למעלה כי כולך שריר בלי שומן בכלל, באופן טבעי.
שמח שאנחנו מסכימים על משהו 😃
😃 אמרתי כבר שההבדלים בין בילדרים שיודעים להתאמן לבין ליפטרים שיודעים להתאמן קטנים בהרבה ממה שנדמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית