הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בנצ' לביקורת

Nadav Mary

משתמש פעיל
504
468
נק' מוניטין:
1,647
504
468
לא נתקעים בדרך וכו'
דברים של בנצ'רים עם חולצת לחיצה...עזוב...
מצטער, אתה טועה. חולצת לחיצה מתפקדת בדיוק כמו הפקטורליס, ובדיוק כמו שעדיף למתוח שריר עד הסוף כדי להפיק מקסימום כוח, כך גם עם החולצה. זה לא בא משם.

מצטער, אתה טועה. חולצת לחיצה מתפקדת בדיוק כמו הפקטורליס, ובדיוק כמו שעדיף למתוח שריר עד הסוף כדי להפיק מקסימום כוח, כך גם עם החולצה. זה לא בא משם.
אני ואתה לא לחצנו עם חולצה, אבל אני מתאמן עם אדם שלוחץ עם חולצה...
אני די בטוח שיש לו ידע מסויים בנושא...

בנוסף זה גם תלוי בסוג החולצה. יש חולצות שפשוט לא מאפשרות לגעת בבית החזה ולהכניס מרפקים יעזור להגיע לנגיעה בבטן.

קראת את המאמר של גרג'?
ההסבר כתוב שם.

אגב מארק בל שינה את הזווית כשהוא עבר לללחוץ RAW.
בנוסף זה גם תלוי בסוג החולצה. יש חולצות שפשוט לא מאפשרות לגעת בבית החזה ולהכניס מרפקים יעזור להגיע לנגיעה בבטן.
קראתי. הוא מקשקש לא מעט.
2. “Flare and push” is a much better cue.
3. Benching in this manner will help you use your pecs more effectively and gain strength faster.
כמו ששחר הסביר, הכנסת המרפקים נובעת מסיבות בריאותיות, לא מגיוס יותר כוח. אם בגיוס כוח מדובר - כבר אמרתי שעדיף למתוח שריר עד הסוף כדי להפיק מקסימום כוח.
However, as bench shirts got stronger and stronger, lifters had a harder and harder time getting the material to “give” enough for the bar to touch in a normal position. To get around that, they started tucking their elbows more and more (so the chest plate wouldn’t have to give as much) and touching lower on their stomachs (again, meaning the material wouldn’t need to stretch as much).
החולצה נהיתה כל כך חזקה שאי אפשר למתוח אותה עד הסוף כשהמרפקים בחוץ, ולכן נכניס את המרפקים פנימה ונמתח אותה פחות? אם היא נמתחת פחות היא אוגרת פחות אנרגיה ועוזרת לך פחות, אז מה בדיוק עשית בזה?

אגב, אני אפילו לא רוצה להתייחס לקשקוש של "פאוורליפטרים עושים ההפך מבילדרים, רק כי דווקא".

@stitch מה דעתך על לחיצה בזווית גדולה יותר, האם יתרחש impingement אם נקצר את טווח התנועה?
אני שואל כי אני לעולם לא סבלתי מדלקות כאלה ואני בטוח שגם אצל בנצ`רים אחרים זה לא קורה הרבה.

אגב לא יעזור לכם להיות הייטרים כי לחיצה עם מרפקים בחוץ זה טכניקה שעובדת, תאהבו את זה או לא אנשים ימשיכו ללחוץ ככה.

@stitch מה דעתך על לחיצה בזווית גדולה יותר, האם יתרחש impingement אם נקצר את טווח התנועה?
לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר זוית גדולה יותר. אתה מדבר על בנץ' בשיפוע? או בנץ' רגיל עם חצאי חזרות?
אני שואל כי אני לעולם לא סבלתי מדלקות כאלה ואני בטוח שגם אצל בנצ`רים אחרים זה לא קורה הרבה.
מלא גם עושים דדליפט עם גב עגול ולא פרצו אף פעם דיסק.
אגב לא יעזור לכם להיות הייטרים כי לחיצה עם מרפקים בחוץ זה טכניקה שעובדת, תאהבו את זה או לא אנשים ימשיכו ללחוץ ככה.
מישהו פה אמר שזה לא עובד? תקרא שוב.
אגב, אני אכן הייטר, אבל איך הבנת את זה מהתגובות שלי פה?

לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר זוית גדולה יותר. אתה מדבר על בנץ' בשיפוע? או בנץ' רגיל עם חצאי חזרות?
על מה ששחר העיר לי מלכתחילה, זווית הScapulohumeral.
האם שפוורליפטרים מקצרים את טווח התנועה ע"י קשת ארוכה/חזה גדול/אחיזה רחבה זה עדיין נפוץ שיקרה impingement כשהם לוחצים בזוויות גדולות:
adn2oj.jpg

מלא גם עושים דדליפט עם גב עגול ולא פרצו אף פעם דיסק.
ההבדל הוא בתחושת הכאב, אדם שעושה דדליפט עם גב עגול יוכל לחמוק מזה בלי להרגיש את הנזק שהצטבר, לעומת Shoulder impingement שזה לרוב משהו שמרגישים תוך תקופת זמן מאוד קצרה.
אם ניקח אותי לדוגמא, בנצ באחיזה צרה גורם לי לכאבים בכתפיים תוך מספר שעות/ימים לעומת בנצ בטכניקת פווארליפטרים שאותו אני מבצע כבר שנים ולא הייתה לי אף פעם בעיה.

אגב, אני אכן הייטר, אבל איך הבנת את זה מהתגובות שלי פה?
זה שאתה מסרב לקבל את התוצאות כשהם עומדות מולך כי כבר למדת ממישהו אחר.
בכל מקרה זה לא רק אתה, בפורום הזה אנשים מסרבים לקבל רעויונות חדשים...

על מה ששחר העיר לי מלכתחילה, זווית הScapulohumeral.
האם שפוורליפטרים מקצרים את טווח התנועה ע"י קשת ארוכה/חזה גדול/אחיזה רחבה זה עדיין נפוץ שיקרה impingement כשהם לוחצים בזוויות גדולות:
adn2oj.jpg

ההבדל הוא בתחושת הכאב, אדם שעושה דדליפט עם גב עגול יוכל לחמוק מזה בלי להרגיש את הנזק שהצטבר, לעומת Shoulder impingement שזה לרוב משהו שמרגישים תוך תקופת זמן מאוד קצרה.
אם ניקח אותי לדוגמא, בנצ באחיזה צרה גורם לי לכאבים בכתפיים תוך מספר שעות/ימים לעומת בנצ בטכניקת פווארליפטרים שאותו אני מבצע כבר שנים ולא הייתה לי אף פעם בעיה.

ראיתי רק עכשיו את התגובה הקודמת שלך.
יכול להיות שזה יפחית את הסיכון, אבל עדיין לא לגמרי. צריך לזכור שגם בסופו של דבר, מי שהמטרה שלו היא לא תחרות, לא מחפש הקשתה מקסימלית של הגב לקיצור טווח תנועה, אלא רק כזאת מינימלית שתאפשר כיווץ של הגב והשכמות.

בוודאי שזה יפחית, כי אתה בעצם לוחץ כלפיי מטה, לכיוון המותניים (מגזים כדי להבהיר).
אתה טועה. צביטה יכולה להתגנב מאחוריך ופתאום להגיע אחרי שנים של לחיצה לא נכונה - ובגלל זה תמיד אומרים "אל תגידו אני לוחץ כך ומרגיש מצוין" - ודדליפט יכול להגיע אחרי הרבה כאבים מצטברים שהמתאמן מתעלם מהם. כמובן יכול לקרות גם ההפך.
אתה צוחק או מה? אמרתי כבר, מבחינת תוצאות - בטוח שאפשר ללחוץ כבד עם מרפקים בחוץ.
מה גם שהשיטה הזאת לא רק שהיא לא חדשנית - היא הדרך הטבעית שכל מתאמן לוחץ בה מהיום הראשון במכון.

אגב. אם אנחנו מדברים על יעילות של הלחיצה, ולא על בריאות הכתפיים של הייטרים כמוני.
גש בבקשה אל הקיר, באופן טבעי ובלי לחשוב על זה יותר מדי, ותלחץ אותו הכי חזק שאתה יכול.
אחר כך ספר לי באיזה מרחק היו הידיים שלך, האם המרפקים שלך היו מוכנסים או בולטים, ואם כפות הידיים היו בגובה הכתפיים או בגובה הפטמות.

אתה טועה. צביטה יכולה להתגנב מאחוריך ופתאום להגיע אחרי שנים של לחיצה לא נכונה - ובגלל זה תמיד אומרים "אל תגידו אני לוחץ כך ומרגיש מצוין" - ודדליפט יכול להגיע אחרי הרבה כאבים מצטברים שהמתאמן מתעלם מהם. כמובן יכול לקרות גם ההפך.
אני לא מכיר מחקר שבדק את האישיו הזה ובכל מקרה מה זה בעצם יוכיח האנשים הבודדים האלו?
אני אומנם לא פיזיותרפיסט אבל Shoulder Impingement זה תסמונת, משמע לרוב מרגישים אותה והנזק כבר נגרם.
בניגוד למשיכה בגב עגול שזה משהו שבסיכוי סטטיסטי יכול לגרום לנזק, אבל לא תמיד (לא כל חפץ אפשר להרים בגב עגול ולא כולם פורצים דיסק).
"זה לא משפט מתמטי שמספיק לתת דוגמא הפוכה כדי להפריך", סיכונים תמיד יהיו באימוני כוח. בנתיים נראה לי שאתה מדבר כמו רופא שאומר ש"סקוואט תרגיל לא בריא", בוודאי שיוכל להיגרם נזק מאימונים, תראה את אד כהן שהיה צריך ניתוח להחלפת ירך בגלל הסקוואטים, איך אפשר לומר שמשהו נטול סיכון?
שאמרתי שאתה מתווכח עם התוצאות, התכוונתי שבנצרים עושים את זה שנים וזה פציעה שהיא לא נפוצה (מי שלוחץ טוב לרוב לא מרגיש כאבים ובעצם הוא עוד אדם בריא שמתאמן).

גש בבקשה אל הקיר, באופן טבעי ובלי לחשוב על זה יותר מדי, ותלחץ אותו הכי חזק שאתה יכול.
אחר כך ספר לי באיזה מרחק היו הידיים שלך, האם המרפקים שלך היו מוכנסים או בולטים, ואם כפות הידיים היו בגובה הכתפיים או בגובה הפטמות.
מה הקשר ללחיצה מול קיר? זה לא מערב בכלל את השרירים באותו אופן.
לך תרים שק מלט מהרצפה ותגיד לי אם אתה חושב שהגלוטס מעורב באותו מידה כמו בדדליפט 50 ק"ג.
אם כבר משהו דומה, אז איך מבצעים שכיבות סמיכה? תשובה - באותו אופן שמבצעים בנצ' פרס.
האם גם כאן יש נזק לכתפיים של כל צה"ל? לא ממש כי הם מקצרים בטווח התנועה בדיוק כמו בלחיצת בנצ' בפווארליפטינג.

אני לא מכיר מחקר שבדק את האישיו הזה ובכל מקרה מה זה בעצם יוכיח האנשים הבודדים האלו?
מה?? אתה אמרת "ההבדל הוא בתחושת הכאב, אדם שעושה דדליפט עם גב עגול יוכל לחמוק מזה בלי להרגיש את הנזק שהצטבר, לעומת Shoulder impingement שזה לרוב משהו שמרגישים תוך תקופת זמן מאוד קצרה", ואני מסביר שאתה טועה, זה לשני הכיוונים, ואם כבר אז באחוזים רוב המקרים יהיו הפוכים ממה שאתה מתאר, הצביטה תיצור נזק אחרי הרבה לחיצות לא תקינות ואז רק תרגיש אותה. אני חושב שאתה לא מבין מה זה Shoulder impingement מבחינה אנטומית, ולכן אתה רושם את מה שרשמת.
אני אומנם לא פיזיותרפיסט אבל Shoulder Impingement זה תסמונת, משמע לרוב מרגישים אותה והנזק כבר נגרם.
שוב - אתה לא מבין מה קורה בכתף בזמן הצביטה, ומה הנזק.
בניגוד למשיכה בגב עגול שזה משהו שבסיכוי סטטיסטי יכול לגרום לנזק, אבל לא תמיד (לא כל חפץ אפשר להרים בגב עגול ולא כולם פורצים דיסק).
"זה לא משפט מתמטי שמספיק לתת דוגמא הפוכה כדי להפריך", סיכונים תמיד יהיו באימוני כוח. בנתיים נראה לי שאתה מדבר כמו רופא שאומר ש"סקוואט תרגיל לא בריא", בוודאי שיוכל להיגרם נזק מאימונים, תראה את אד כהן שהיה צריך ניתוח להחלפת ירך בגלל הסקוואטים, איך אפשר לומר שמשהו נטול סיכון?
מה???? אני לא מבין, אמרתי לך לא ללחוץ חזה יותר? אני מנסה להסביר לך מה הדרך הנכונה ללחוץ. נניח ואני טועה, איך בדיוק זה מתקשר למה שרשמת פה?
מה הקשר ללחיצה מול קיר? זה לא מערב בכלל את השרירים באותו אופן.
לך תרים שק מלט מהרצפה ותגיד לי אם אתה חושב שהגלוטס מעורב באותו מידה כמו בדדליפט 50 ק"ג.
בול אותו דבר, בשני המקרים.
אם כבר משהו דומה, אז איך מבצעים שכיבות סמיכה? תשובה - באותו אופן שמבצעים בנצ' פרס.
ממש לא - בשכיבות סמיכה אין לך אפשרות להזיז את הרצפה מלמטה למעלה, כמו שאתה מזיז את המוט בתנועה אלכסונית.
האם גם כאן יש נזק לכתפיים של כל צה"ל?
בוודאי שכן. אם יש דוגמא ל"איך לא לבצע תרגיל" - וזה נכון לכל תרגיל - זו הדוגמא הצבאית.
לא ממש כי הם מקצרים בטווח התנועה בדיוק כמו בלחיצת בנצ' בפווארליפטינג.
איפה ראית בסרטון שצירפת קיצור טווח תנועה?

שמע, אני חושש שאנחנו לא מבינים אחד את השני בכלל 😕

שמע, אני חושש שאנחנו לא מבינים אחד את השני בכלל 😕
נראה לי שכדאי שנסיים את זה כאן.
אתה לא עושה הערכת סיכון טובה אלא אתה סתם מסרב לקבל את זה, חבל שכך.
אני מקווה שאנשים אחרים שקראו את האשכול יוכלו לאמוד risk/reward ולא יתעלמו מזה לגמרי כמו שאתה עושה.

נראה לי שכדאי שנסיים את זה כאן.
אתה לא עושה הערכת סיכון טובה אלא אתה סתם מסרב לקבל את זה, חבל שכך.
אני מקווה שאנשים אחרים שקראו את האשכול יוכלו לאמוד risk/reward ולא יתעלמו מזה לגמרי כמו שאתה עושה.
לא חושב שאני מסרב לקבל משהו או מתעלם ממשהו, לא ממש הראית reward ובטח שלא הראית איך זה עולה על ה-risk עבור מתאמן חובבן, אבל בסדר. נסיים בזה.
אני עדיין מעריך את הידע שאתה מפגין בפורום 🍻

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית