הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גרעון קלורי

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
שתי שאלות -
1. אני בחיטוב כרגע, נמצא על 30% א"ש בערך - האם זה אומר שאפשר להיכנס לגרעון קלורי גדול יותר בלי לפגוע משמעותית במסת שריר? (כרגע על 400, בונה על לפחות 800 כי יש לי דרך ארוכה)
2. נניח ויש יום שבו אכלתי כמויות מספקות של חלבון ושומן, אך עדיין הגעתי לגרעון קלורי של בערך 1000 (כולל אימוני כוח ביום זה) הגוף ישתמש בשריר לאנרגיה? איפה החלבון נכנס לפעולה? הוא ישקם את השריר לאחר מכן? איך בעצם הגוף יגיב לגרעון כזה? יאט את המטבוליזם?

3. ריטלין פוגע, או מחליש בצורה מסוימת את פעילות בלוטת התריס (חילוף חומרים) ? אני מדבר מבחינה כימית, אם אני לוקח ריטלין אבל גם בהשפעתו אוכל נכון למרות שהוא פוגע בתאבון..הוא מאט בצורה מסוימת את החילוף חומרים?

תודה מראש

1. אני בחיטוב כרגע, נמצא על 30% א"ש בערך - האם זה אומר שאפשר להיכנס לגרעון קלורי גדול יותר בלי לפגוע משמעותית במסת שריר? (כרגע על 400, בונה על לפחות 800 כי יש לי דרך ארוכה)
דווקא בגלל שיש לך דרך ארוכה לא הייתי מתחיל מגירעון גדול מדי, כי בכל מקרה עם הזמן הגוף יתרגל, קצב הירידה במשקל יאט ותמטרך להוריד קלוריות. אם אתה עכשיו על 400 זה סבבה, כשהירידה תתחיל להיתקע תוריד כל פעם איזה 100 קלוריות.
2. נניח ויש יום שבו אכלתי כמויות מספקות של חלבון ושומן, אך עדיין הגעתי לגרעון קלורי של בערך 1000 (כולל אימוני כוח ביום זה) הגוף ישתמש בשריר לאנרגיה? איפה החלבון נכנס לפעולה? הוא ישקם את השריר לאחר מכן? איך בעצם הגוף יגיב לגרעון כזה? יאט את המטבוליזם?
מיום אחד כנראה שלא יקרה שום דבר, אם זה קבוע כנראה שהגוף יאט המטבוליזם.
3. ריטלין פוגע, או מחליש בצורה מסוימת את פעילות בלוטת התריס (חילוף חומרים) ? אני מדבר מבחינה כימית, אם אני לוקח ריטלין אבל גם בהשפעתו אוכל נכון למרות שהוא פוגע בתאבון..הוא מאט בצורה מסוימת את החילוף חומרים?
אולי ל @berdan יש ידע בנושא ריטלין

קשה לי להגיד בקשר להאטת חילוף חומרים ,אבל רעל עכברים בשמו ריטלין מחסל לך תאבון וכיוון שהוא ממריץ עדיין יש לך כוח להתאמן (כמובן בתנאי שבכל זאת אכלת משהו ואתה לא בצום של 8 שעות) .
הייתי מרזה בטירוף בתקופות מבחנים ,אבל הרגשתי נורא .אני חושב שאכן הוא פוגע בפעילות תקינה של בלוטת התריס (זה מה שאני הרגשתי) ,ובכל מקרה אני ממליץ להתרחק מרעל עכברים הזה אלא אם כן אתה ממש לא יכול להסתדר בלי זה .

• פותח/ת השרשור
קשה לי להגיד בקשר להאטת חילוף חומרים ,אבל רעל עכברים בשמו ריטלין מחסל לך תאבון וכיוון שהוא ממריץ עדיין יש לך כוח להתאמן (כמובן בתנאי שבכל זאת אכלת משהו ואתה לא בצום של 8 שעות) .
הייתי מרזה בטירוף בתקופות מבחנים ,אבל הרגשתי נורא .אני חושב שאכן הוא פוגע בפעילות תקינה של בלוטת התריס (זה מה שאני הרגשתי) ,ובכל מקרה אני ממליץ להתרחק מרעל עכברים הזה אלא אם כן אתה ממש לא יכול להסתדר בלי זה .
למה רעל עכברים? אני לוקח 3 שנים והכל בסדר גמור אצלי, חוץ מקצת שעמום וחוסר יצירתיות במשך השפעת התרופה הכל אש.
בבוקר אני אוכל ארוחה מאוזנת כמובן וזה העניין, ריטלין נותן המון כוח להתאמן וזה נורא מפתה..גם לא לאכול הרבה גם להתאמן.
השאלה היא האם זה באמת משפיע על בלוטת התריס?
הקפצה?
מקפיץ...:(

שתי שאלות -

תודה מראש
יש נוסחה לחישוב גרעון מקסימלי ללא איבוד מאסת שריר
הנוסחה רחוקה מלהיות מתאימה לכל אחד, וכמובן ולא מומלץ להתקרב לתוצאה המתקבלת, אלא לקחת מקדם בטחון.
בכל מקרה:
גרעון מקסימלי = מאסת שומן (בק"ג) כפול 69.
כל מה שאתה צריך להגיד זה מה המשקל שלך, כך נדע כמה מאסת שומן יש לך, ואותה נכפיל ב-69.
התוצאה שנקבל, תיאורית, תהיה הגרעון המקסימלי אותו אתה יכול להריץ ללא איבוד מאסת שריר.
כמובן והתוצאה שנקבל תהיה גרעון די גדול, ואין להתחיל ממנו (או אפילו להתקרב אליו)
מה שכן, יהיה ניתן לקחת מקדם ביטחון ממנו (אני ממליץ על 50% לערך) ובו להתחיל

• פותח/ת השרשור
יש נוסחה לחישוב גרעון מקסימלי ללא איבוד מאסת שריר
הנוסחה רחוקה מלהיות מתאימה לכל אחד, וכמובן ולא מומלץ להתקרב לתוצאה המתקבלת, אלא לקחת מקדם בטחון.
בכל מקרה:
גרעון מקסימלי = מאסת שומן (בק"ג) כפול 69.
כל מה שאתה צריך להגיד זה מה המשקל שלך, כך נדע כמה מאסת שומן יש לך, ואותה נכפיל ב-69.
התוצאה שנקבל, תיאורית, תהיה הגרעון המקסימלי אותו אתה יכול להריץ ללא איבוד מאסת שריר.
כמובן והתוצאה שנקבל תהיה גרעון די גדול, ואין להתחיל ממנו (או אפילו להתקרב אליו)
מה שכן, יהיה ניתן לקחת מקדם ביטחון ממנו (אני ממליץ על 50% לערך) ובו להתחיל
85,

Back
למעלה תחתית