הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שימוש יתר בחלבון

ron119506

משתמש מתחיל
29
0
נק' מוניטין:
0
29
0
סתם שאלה שמעניינת אותי . מה קורה במצב שאדם שמתאמן אוכל יותר מידי חלבון נגיד כפול 4 מהמשקל שלו ?

אלא אם כן אתה על חומרים,אני לא רואה סיבה לצרוך 4גרם חלבון פר קילו.
היו מחקרים על 4 גרם פר קילו ולא היה שום דבר חריג.
לא היו מחקרים על יותר

בדקו צריכה של 320 גרם חלבון על 80 ק"ג משקל, לא נצפו בעיות מיוחדות. המחקר נערך מספר חודשים, כמובן שאם יש בעיות גנטיות בכליות וכדומה צריך לבחון את הדברים יותר לעומק.
בכל מקרה 2-2.5 גרם/ק"ג בתקופת המסה יספיק, אם אתה בדיאטה דלה בפחמימות אפשר גם להגיע ל3-3.5 גרם/ק"ג (אתה תגיע לזה תרצה או לא).

אני על פי 3 חלבון ממשקל גוף כבר כמה חודשים בגלל שאני בדיאטה דלת פחמימות אבל לפי מה שאני יודע אין אם זה בעיה כי גם ככה הגוף הופך בערך 50% מזה לגופי קטון כדי להפיק מהם אנרגיה.

אני על פי 3 חלבון ממשקל גוף כבר כמה חודשים בגלל שאני בדיאטה דלת פחמימות אבל לפי מה שאני יודע אין אם זה בעיה כי גם ככה הגוף הופך בערך 50% מזה לגופי קטון כדי להפיק מהם אנרגיה.

נראה לי שאתה קצת מתבלבל השומן הופך לגופי קטון בחלקו כדי להזין את המוח, החלבון העודף אם כבר הופך לגלוקוז

משתמש לתאים השונים בגוף ולמוח, אם יש עודף קלורי אז אותו גלוקוז יכול להאגר כשומן או להישרף לאנרגיה.

מזתומרת הופך לגלוקוז .? ומה הגוף עושה עם הגלוקוז הזה?

כדי להיות בקטוזיס יש יחס מסוים של 4:1לטובת השומן(יש על זה מאמר שלם באתר של לייל וגם בספר של TKD).

המאמר בלינק הבא - http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/ketosis-and-the-ketogenic-ratio-qa.html

ברגע שאתה אוכל חלבון בכמות גדולה יחסית הגוף הופך את זה לגלוקוז ומה הגוף עושה עם גלוקוז? פשוט מאוד, מפיק אנרגיה.

בכל מקרה, שאין מספיק גלוקוז בגוף, הגוף מפרק שומן לגופי קטון ומהם מפיק אנרגיה למצב הזה קוראים קטוזיס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית