הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה סקוואט ודד ליפט כל כך חשובים

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
רב האנשים בפורום למשל ובכללי מתאמנים בשביל הכיף ובשביל להיראות טוב יותר ולא בגלל שהם רוצים להיות power lifters
מה שאומר שפלג גוף עליון זאת עדיפות עליונה, אז למה סקוואט ודד ליפט הם בגדר תרגילי חובה מה כל כך חשוב בהם ?

• פותח/ת השרשור
😱 מה זה?!
באמת שאין לי מילים. בחיים לא שמעתי כזו.. איך להגיד.. בורות? זו המילה?
עצוב.

ולשאלה של האשכול המוזר הזה (מצטערת שקראתי לו כך, אני עדיין לא מבינה איך ניתן לשייך במשפט אחד את צמד המילים " דדליפט סקואט " ל - " למה " ) אבל לפני ככמה ימים פרסמו כאן את המאמר המצוין הזה: חמישה תרגילים שכל מתאמן צריך ללמוד וכל מאמן צריך לדעת ללמד - חלק א' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

(אגב, פשוט מאוהבת באלין.. 🤭)

בדיוק המאמר בשבילך לעניות דעתי.
ואם אני עושה רק דד ליפט ולא סקוואט ?

ואם אני עושה רק דד ליפט ולא סקוואט ?

אז אתה עושה חצי עבודה. אני באמת לא יודעת איך לענות על שאלה כזו. קראת את המאמר שצרפתי?
אם יש בעיה בטכניקה ואתה נמנע מביצוע התרגילים עקב פציעה, אין זה אומר שאתה צריך לנטוש את תרגילי החובה הללו.
בדדלפיט (ותלוי גם איזה אתה מבצע, ROMANIAN או CONVENTIONAL) כמובן שישנה עבודה של כל הגוף (ולכן זה חובה, בין היתר)אבל ההדגש הינו יותר על HAMSTRINGS, GLUTES, ERECTORS כאשר בסקוואט (שוב כל הגוף) אך הדגש בעיקר על הQUADS. ועכשיו הסבר לי, למה להמנע מאחד מהם? (חוצמזה ששניהם תרגילי דגל ובעזרת טכניקה ותזונה הולמת יכולים להביא אותך רחוק. אין דבר יותר מספק באימונים מלראות את ההתקדמות של הגוף שלך, בעזרת תכנית טובה לאורך זמן, להרים משקל כבד ועם הזמן רק להוסיף עוד.)

באמת ממליצה לך - לא לנטוש את התרגילים הללו. אף מאמן לא היה מוריד לך אותם מהתכנית. ואם היתה בעיה בטכניקה (הוא אמור לזהות אותה) - הוא היה יושב לך על הראש בכל אימון על הדרך הנכונה לבצע את התרגיל אפילו עם מקל מטאטא עד שהטכניקה היתה משתרשת לך בראש.

אז אתה עושה חצי עבודה. אני באמת לא יודעת איך לענות על שאלה כזו. קראת את המאמר שצרפתי?
אם יש בעיה בטכניקה ואתה נמנע מביצוע התרגילים עקב פציעה, אין זה אומר שאתה צריך לנטוש את תרגילי החובה הללו.
בדדלפיט (ותלוי גם איזה אתה מבצע, ROMANIAN או CONVENTIONAL) כמובן שישנה עבודה של כל הגוף (ולכן זה חובה, בין היתר)אבל ההדגש הינו יותר על HAMSTRINGS, GLUTES, ERECTORS כאשר בסקוואט (שוב כל הגוף) אך הדגש בעיקר על הQUADS. ועכשיו הסבר לי, למה להמנע מאחד מהם? (חוצמזה ששניהם תרגילי דגל ובעזרת טכניקה ותזונה הולמת יכולים להביא אותך רחוק. אין דבר יותר מספק באימונים מלראות את ההתקדמות של הגוף שלך, בעזרת תכנית טובה לאורך זמן, להרים משקל כבד ועם הזמן רק להוסיף עוד.)

באמת ממליצה לך - לא לנטוש את התרגילים הללו. אף מאמן לא היה מוריד לך אותם מהתכנית. ואם היתה בעיה בטכניקה (הוא אמור לזהות אותה) - הוא היה יושב לך על הראש בכל אימון על הדרך הנכונה לבצע את התרגיל אפילו עם מקל מטאטא עד שהטכניקה היתה משתרשת לך בראש.
רואים שהבנאדם מנסה כל דרך/תרוץ אפשריים כדי לא לעשות סקוואט והוא ימשיך להגיב פה עד שהוא לא יקבל תגובה בסגנון של "אם תעשה X זה יכול להחליף לך את הסקוואט". אני ויתרתי. לא יודע איך לעזור לבנאדם כזה וגם חבל לי על הזמן שלי.

רואים שהבנאדם מנסה כל דרך/תרוץ אפשריים כדי לא לעשות סקוואט והוא ימשיך להגיב פה עד שהוא לא יקבל תגובה בסגנון של "אם תעשה X זה יכול להחליף לך את הסקוואט". אני ויתרתי. לא יודע איך לעזור לבנאדם כזה וגם חבל לי על הזמן שלי.
לאט לאט.. בהתחלה הוא התנגד לשניהם ופתאום הוא קיבל את הדדליפט.
אם התשובה שלי תספק אותו והוא יבין שהסקוואט הוא חלק אינטגרלי מאימון רגליים - וואלה, זה רק יעלה לו את איכות האימונים שלו, אז שטויות, ניסיתי..

לאט לאט.. בהתחלה הוא התנגד לשניהם ופתאום הוא קיבל את הדדליפט.
אם התשובה שלי תספק אותו והוא יבין שהסקוואט הוא חלק אינטגרלי מאימון רגליים - וואלה, זה רק יעלה לו את איכות האימונים שלו, אז שטויות, ניסיתי..
קיבלת מוניטין על זה שאת מנסה לעזור לבנאדם כל כך עקשן. כל הכבוד שאת לא מוותרת וממשיכה לנסות גם אם קשה 😃

אז תמצא לו תחליף. גם ככה אף אחד פה לא הולך להיות סטרונגמן או פאוורליפטר. אף אחד לא ימות בגלל זה.
shock.gif~c200

]
אתה מפספס את הנקודה. המטרה היא לא לעשות x סטים לy חזרות ולקוות שתהיה גדילה. המטרה היא להתקדם במשקלי עבודה
והתקדמות במשקלי העבודה תהיה הרבה יותר יעילה בסקוואט מאשר בתרגילים האחרים
הבנתי,אז אתה טוען שבסקוואט אני אצליח למצות את הגבול הגנטי שלי יותר מאשר בכפיפת/פשיטת/הרחקת רגליים שבהם אתקע במשקלים מהר.
אגב ההיגיון אומר שככל שאפשר להעמיס משקל יותר גבוהה אפשר להתקדם במשקלים יותר מהר , אז אם האינדקציה היא להתקדם במשקלי העבודה כמו שאתה אומר מדוע סקוואט טוב יותר מלחיצת רגליים? בלחיצת רגליים אפשר להרים משקלי פי 2-3 מסקוואט.
וסתם לצורך העניין זה לא שאני מתלבט בין התרגילים, כי בסקוואט יש עבודה על המייצבים שזו מטרה קריטית מבחינתי.

בלחיצת רגליים אפשר להרים משקלי פי 2-3 מסקוואט.
אפשר להשתמש בגיי פרס כתרגיל עזר\ השלמת נפח.
עבור מתאמן מתקדם יותר, או כזה שעוסק בפיתוח גוף אולי.

את התשובה ל-למה לא לעשות את זה במקום סקוואט אם אפשר "להרים" יותר, כבר אמרת.

@Ori.S @stitch
תקנו אותי אם אני טועה אבל 200 ק"ג בלג פרס לא שווה ערך ל 200 ק"ג בסקוואט מבחינת הכוח ומומנט הלחיצה?

אפשר להשתמש בגיי פרס כתרגיל עזר\ השלמת נפח.
עבור מתאמן מתקדם יותר, או כזה שעוסק בפיתוח גוף אולי.

את התשובה ל-למה לא לעשות את זה במקום סקוואט אם אפשר "להרים" יותר, כבר אמרת.

@Ori.S @stitch
תקנו אותי אם אני טועה אבל 200 ק"ג בלג פרס לא שווה ערך ל 200 ק"ג בסקוואט מבחינת הכוח ומומנט הלחיצה?

אתה לא טועה, אי אפשר להשוות דחיפה של משקל שמחליק במסילה ב45 מעלות - להרמה של משקל על הגב.
]

הבנתי,אז אתה טוען שבסקוואט אני אצליח למצות את הגבול הגנטי שלי יותר מאשר בכפיפת/פשיטת/הרחקת רגליים שבהם אתקע במשקלים מהר.
אגב ההיגיון אומר שככל שאפשר להעמיס משקל יותר גבוהה אפשר להתקדם במשקלים יותר מהר , אז אם האינדקציה היא להתקדם במשקלי העבודה כמו שאתה אומר מדוע סקוואט טוב יותר מלחיצת רגליים? בלחיצת רגליים אפשר להרים משקלי פי 2-3 מסקוואט.
וסתם לצורך העניין זה לא שאני מתלבט בין התרגילים, כי בסקוואט יש עבודה על המייצבים שזו מטרה קריטית מבחינתי.

תבין שאם שמת בלג פרס 300 ק"ג זה לא אומר שאתה מרים 300 ק"ג, אתה רק דוחף אותם.

בתור התחלה לג פרס שנמצא בזוית x, הכוח הגרוויטציוני שמופעל על המשקל ששמת בו הוא sin x. אם נניח הזוית היא 45 מעלות, שווי המשקל הוא בערך 70 אחוז מהמשקל בפועל. עוד לפני שדיברנו על מסילות וכדומה.

בתור התחלה לג פרס שנמצא בזוית x, הכוח הגרוויטציוני שמופעל על המשקל ששמת בו הוא sin x. אם נניח הזוית היא 45 מעלות, שווי המשקל הוא בערך 70 אחוז מהמשקל בפועל. עוד לפני שדיברנו על מסילות וכדומה.
עכשיו הכל ברור.

אי אפשר להשוות דחיפה של משקל שמחליק במסילה ב45 מעלות - להרמה של משקל על הגב.
בהחלט אפשר להשוות, צריך רק לזכור לכפול בשורש 2 (והמהדרין יתקנו עוד טיפה אבל אשאיר את זה כתרגיל לקורא). .

בהחלט אפשר להשוות, צריך רק לזכור לכפול בשורש 2 (והמהדרין יתקנו עוד טיפה אבל אשאיר את זה כתרגיל לקורא). .
תגובה לא מפתיעה מצדך, צריך לזכור שיש מקדם חיכוך, משקל של בסיס המשקולות, זויות ישום שונות של השריר בהתאם למשענת המכשיר ומיקום כפות הרגליים וכו'. 😃

פותח השרשור בוא תעשה ניסוי שאני מאמין שהרבה פה ביצעו בלי להתכוון לזה, תתחיל כמה חודשים תעבוד על גב רק תרגילי בידוד ואז תנסה אימון -שתיים ללכת על דדליפט כבד. מבטיח לך גב תפוס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית