הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

התאוששות מהאימונים

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
1.ההתאוששות מהאימונים מהירה יותר עם 8 חזרות עבודה בסטים לעומת 5 חזרות?
2. ההתאוששות מאימונים מהירה יותר עם מנוחה של דקה בין הסטים לעומת אימונים עם זמן מנוחה 3-5 דקות?

1. התאוששות לא תלויה בטווח החזרות (אלה אם מדובר בהבדלים משמעותיים כמו 5 חזרות מול 25). היא תלויה בעצימות העבודה
2. תלוי מאוד בסוג האימון ובתרגילים המבוצעים ובגנטיקה של המתאמן. אי אפשר לענות על זה ככה סתם

• פותח/ת השרשור
1. התאוששות לא תלויה בטווח החזרות (אלה אם מדובר בהבדלים משמעותיים כמו 5 חזרות מול 25). היא תלויה בעצימות העבודה
2. תלוי מאוד בסוג האימון ובתרגילים המבוצעים ובגנטיקה של המתאמן. אי אפשר לענות על זה ככה סתם
שאתה מוסיף תרגילי עזר לתוכנית אתה מבצע מנוחות באותה מידה שאתה נח בסטים של העבודה על הכוח בתרגילי בסיס? ולמה נהוג לבצע 8 חזרות בתרגילי עזר ולא 5?

שאתה מוסיף תרגילי עזר לתוכנית אתה מבצע מנוחות באותה מידה שאתה נח בסטים של העבודה על הכוח בתרגילי בסיס?
מה זאת אומרת? חוץ מSS אין לך תוכנית שאין בה תרגילי עזר. בכל תוכנית אני עושה מנוחות על פי מה שמרגיש לי נכון, שזה בד"כ 2-3 דקות בתרגילי עזר ו5+ בתרגילי בסיס.
ולמה נהוג לבצע 8 חזרות בתרגילי עזר ולא 5?
כי ל5 חזרות יש מטרה ספציפית, לא לאבד ריכוז, משהו שלא רלוונטי לתרגילים ללא טכניקת ביצוע מסובכת

• פותח/ת השרשור
למה באימוני עם זמני מנוחה של דקה בין הסטים וחזרות למעלה מ6 מאפשר לעשות 6 אימונים בשבוע לדוגמה רוב התוכניות שרצות בחדרי כושר לעומת 3 בתוכניות כוח.

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת? חוץ מSS אין לך תוכנית שאין בה תרגילי עזר. בכל תוכנית אני עושה מנוחות על פי מה שמרגיש לי נכון, שזה בד"כ 2-3 דקות בתרגילי עזר ו5+ בתרגילי בסיס.

כי ל5 חזרות יש מטרה ספציפית, לא לאבד ריכוז, משהו שלא רלוונטי לתרגילים ללא טכניקת ביצוע מסובכת
??

למה באימוני עם זמני מנוחה של דקה בין הסטים וחזרות למעלה מ6 מאפשר לעשות 6 אימונים בשבוע לדוגמה רוב התוכניות שרצות בחדרי כושר לעומת 3 בתוכניות כוח.
כי יש דבר כזה השקעה לאומת תועלת. אתה יכול לנוח דקה, לבצע 6 אימונים בשבוע ולא להתקדם לשום מקום, או להתאמן 3 פעמים בשבוע, להתאושש כמו שצריך ולהתקדם מאימון לאימון

תמיד עדיף לקצר מנוחות (תלוי בסוג התרגיל כמובן), ולתת מקס' חזרות עם משקל שאתה יכול לעמוד בו מבלי "להתעקם", והתאוששות גם תלוי במנוחה בבית ובתזונה כמובן....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית