הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי FBW של TANK לחיטוב.

miki Michael

משתמש מתחיל
64
1
נק' מוניטין:
4
64
1
שלום,התחלתי במכון כושר עם תפריט לחיטוב ובחרתי בתכנית אימונים FBW מפוצלת של TANK מהלינקייה.
עכשיו יש לי שאלה..זה התכנית :
סקוואט 3X5
בנץ' פרס 3X5
מתח 3XMax
הנפות לצדדים 3X10
כפיפות מרפקים במוט 2X10
פשיטת מרפקים בכבל 2X10
כפיפות בטן 3X15
A2:
דד ליפט 1X5
אוברהד פרס 3X5
לג פרס/פרונט סקוואט 3X8
מקבילים 3X8
פנדליי רואו 3X8
כפיפות מרפקים במוט 2X10
לחיצה צרפתית 2X10
פשיטות גו 3X12

האם אני יכול להוסיף\לשלב לאימון A1\A2 את התרגילים לחיצת כתפיים במשקולות על ספסל,פולי עליון חתירה לגב,ואת המכונה של הכפיפת רגליים כלפי מעלה
ובנוסף לשלב 3 סטים של דקה של לאנצים עם משקולות לחימום?

ולבטן : רשום כפיפות בטן..אבל אני רוצה לדעת אם כדאי להחליף את זה בפלאנק של MAX זמן..ובעוד תרגיל לבטן מומלץ.אשמח

@Tank - למה המתח הוא התרגיל היחיד שזוכה לביצוע עד כשל? אני נתקל בזה בעוד מקומות בלי לדעת אם פשוט מעתיקים אחד מהשני או שיש איזה רציונל מאחרי זה.
הרציונל שלי הוא שמתאמן שלא יכול לסגור 12 מתח במשקל גוף לא צריך לעבוד עם משקל (אלה אם מדובר על מקרה חריג שהמתאמן הספציפי הזה נתקע במתח לתקופת זמן ארוכה). כשמתאמן מסוגל לתת 12 חזרות במשקל גוף הוא יכול לעבור לטווח חזרות נמוך יותר עם משקל. זאת דעתי בעניין כי אני רואה הרבה מתאמנים חלשים שתולים על עצמם משקל ובזמן המתח מתנדנדים בעליה ובירידה. מתאמן שיכול לסגור 12 מתח יכול כנראה לסגור 8-10 מתח נקי בטכניקה מעולה ללא "תנועות קרוספיטריות חריגות".
לא פירטתי את כל זה בתוכנית שלי ועל זה אני מתנצל, אבל כל פעם כששואלים אותי אני דואג להגיד שאחרי טווח חזרות מסוים צריך לתלות על עצמך משקל.

הרציונל שלי הוא שמתאמן שלא יכול לסגור 12 מתח במשקל גוף לא צריך לעבוד עם משקל
אם כך אני מציע לך לשנות את הניסוח, או להוסיף איזשהו הסבר. כדי לחדד את מה שמפריע לי: גם מקבילים הוא תרגיל במשקל גוף (כלומר גם שם בטח תציע להוסיף משקל אחרי שמגיעים לסף 3X 8 החזרות שקבעת), אבל שם אתה כן מציין את כמות החזרות לכל סט (כאמור, 8) ולא כותב את ה "max" כמו במתח.

אם כך אני מציע לך לשנות את הניסוח, או להוסיף איזשהו הסבר. כדי לחדד את מה שמפריע לי: גם מקבילים הוא תרגיל במשקל גוף (כלומר גם שם בטח תציע להוסיף משקל אחרי שמגיעים לסף 3X 8 החזרות שקבעת), אבל שם אתה כן מציין את כמות החזרות לכל סט (כאמור, 8) ולא כותב את ה "max" כמו במתח.
אתה צודק. כשיתפנה לי קצת זמן אשנה את הניסוח ואבקש מאחד המנהלים לעדכן. מקבילים לדעתי הוא תרגיל שהרבה יותר פשוט להגיע בו ל12 חזרות ולכן אני חושב שהשלב הזה של עבודה לMAX לא רלוונטי, לאומת מתח שזהו תרגיל שבו יכול לקחת גם שנה+ להגיע ל12 חזרות אם התחלת מ0.

טנק לגבי הדדליפט, אתה יכול להסביר למישהו שעובד בילדינג למשל למה לא לעשות 3X5 בדד במקום 1X5?

לא מכיר את ההסבר שלו האמת
ובכללי ריפטו לא כלכך מעניין בילדרים...
יש במדריך שלו לSS וגם במדריך לטקסס מת'וד בTNATION הסבר למה דווקא לעבוד ב1X5.

בנוגע לשאלה שלך, אני לא מאמן של בילדרים. אני לא יודע לאמן בילדרים ולא מבין כלום בבילדינג. אני יודע איך לאמן מתחילים.

@Tank
לא עדיף במקום פרונט סקוואט או לג פרס בתוכנית הנל להחליף את התרגיל ל4 ראשי ללאנצים? אשמח אם תוכל לענות לי לשאלה..

@Tank
לא עדיף במקום פרונט סקוואט או לג פרס בתוכנית הנל להחליף את התרגיל ל4 ראשי ללאנצים? אשמח אם תוכל לענות לי לשאלה..
עדיף? לא חושב. אפשרי? כן. אני פשוט לא אוהב לאנג'ים אז לא הוספתי אותו לתוכנית. אבל אתה מוזמן לשנות.

התכוונתי חושב
עדיף? לא חושב. אפשרי? כן. אני פשוט לא אוהב לאנג'ים אז לא הוספתי אותו לתוכנית. אבל אתה מוזמן לשנות.
התכוונתי חושב, אין ספק כל אחד והתרגילים שהוא ממליץ אליהם! בכל מקרהת תודה אני התחלתי כרגע את התוכנית הזו 😃

אני לא מאמן של בילדרים

אני לא יודע לאמן בילדרים

לא מבין כלום בבילדינג

u7y88.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית