הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה צריך כל הזמן להחליף תוכניות ולהמשיך להתקדם

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

אני מתחיל בעולם הזה ולומד עליו לאט לאט.
יש לי שאלה קצת מפגרת, אבל באמת מעניינת אותי- למה אנשים כל הזמן מחפשים "להתקדם" ולגדול "עוד", להוסיף לעצמם עוד משקל, להחליף תוכניות אימונים וכו' וכו'.. ?

סתם דוגמה, מתחיל עושה SS במשך חצי שנה, מגיע למיצוי התוכנית ולמשקלים גבוהים. אם הוא מרוצה מהגודל שלו, למה בעצם הוא צריך להחליף תוכנית?
מה רע בלהמשיך לעשות את אותה תוכנית, עם אותם משקלים, ולהישאר ככה? הוא לא יגדל יותר, אבל הוא גם לא יקטן. אם הוא בגודל שהוא רוצה להיות,
אז למה בעצם צריך להחליף תוכנית?

מה רע בלהמשיך לעשות את אותה תוכנית, עם אותם משקלים, ולהישאר ככה?

אין כאן עניין של טוב או רע אלא יותר עניין של מטרות אישיות עבור כל מתאמן.
אם אתה רוצה לדרוך במקום, תעבוד עם אותם משקלים ו"תתחזק" אותם.
לדעתי זה בזבוז זמן ופוטנציאל (גם מבחינת משקלי עבודה וגם מבחינת פוטנציאל גדילה במסת השריר) אבל אולי עבורך זה יותר אידיאלי.

כדי שתהיה מוטיבציה צריך מטרות. אם זה א"ש,יכולות פיזיות,כח מתפרץ,כח מקסימלי,שיפור זמנים וכו. אם אתה כל הזמן תבוא ותעשה אותו דבר- מצד אחד אתה תשמור על מה שיש,מצד שני אתה לא תתקדם ועם הזמן הגוף שלך יתרגל לעומסים(שיהפכו לקלים).
תלוי במטרה וביעד שלך לכח,גודל,סיבולת ומהירות מסוימת. אם אין לך יעד ואתה סובל מהתהליך- ואתה רוצה מה שנקרא טיפה להתחטב ולשמור על מסת שריר, אתה יכול גם לעשות את זה עם תרגילי משקל גוף וללא חד"כ. השאלה למה אתה שואף.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזאת שאלה של ילדים, ואני עוד לא הגעתי לשם בעצמי,

אבל אם מישהו מתאמן כדי "להיות שרירי". הוא עשה SS חצי שנה, עשה חיטוב עוד חודשיים, ועכשיו הוא נראה כמו שהוא רוצה להיראות.

אז הוא בעצם השיג את המטרה שלו. המטרה היחידה שלו כרגע היא לשמור על מה שיש לו. אז למה צריך להוסיף משקל ולהחליף תוכנית, אם אפשר פשוט להמשיך לעשות את אותו דבר ולשמור על ההישגים שלו איך שהם (שזה בדיוק מה שהוא רוצה)

אבל אם מישהו מתאמן כדי "להיות שרירי". הוא עשה SS חצי שנה, עשה חיטוב עוד חודשיים, ועכשיו הוא נראה כמו שהוא רוצה להיראות.
מה זה "שרירי" ? איך אתה רוצה להיראות?
הכל שאלות באוויר, וגם התשובות להן.

אני יודע שזאת שאלה של ילדים, ואני עוד לא הגעתי לשם בעצמי,

אז הוא בעצם השיג את המטרה שלו. המטרה היחידה שלו כרגע היא לשמור על מה שיש לו. אז למה צריך להוסיף משקל ולהחליף תוכנית, אם אפשר פשוט להמשיך לעשות את אותו דבר ולשמור על ההישגים שלו איך שהם (שזה בדיוק מה שהוא רוצה)
אם הוא השיג את המטרה שלו, ולא מעוניין להוסיף מטרה חדשה, אז מצויין מבחינתו שימשיך לשמור על הקיים.

זה פשוט לא קורה בדרך כלל, טבעו של האדם זה להמשיך להציב יעדים חדשים.

כי שילד SS מגיע ל120 קילו סקוואטים הראשונים שלו הוא מבין עד כמה הוא חלש אז ממשיך להתאמן מגיע ל180 סוף סוף 4 פלטות הוא עדיין מבין שהוא חלש וזה לא מספיק
מגיע ל200 סוף סוף ועדיין לא מספיק
זה לא נגמר המטרה מתחדש או משתה,למי שאין מטרה מוצא את עצמו דורך באותו מקום במשך כולה תקופה שהוא מתאמן.

ואחד שעושה SS חצי שנה ואז חיטוב חודשיים תאמין לי הסיכוי שהוא יגיע לגוף שהוא רוצה כמעט ולא קיים.

כי שילד SS מגיע ל120 קילו סקוואטים הראשונים שלו הוא מבין עד כמה הוא חלש אז ממשיך להתאמן מגיע ל180 סוף סוף 4 פלטות הוא עדיין מבין שהוא חלש וזה לא מספיק
מגיע ל200 סוף סוף ועדיין לא מספיק
זה לא נגמר המטרה מתחדש או משתה,למי שאין מטרה מוצא את עצמו דורך באותו מקום במשך כולה תקופה שהוא מתאמן.

ואחד שעושה SS חצי שנה ואז חיטוב חודשיים תאמין לי הסיכוי שהוא יגיע לגוף שהוא רוצה כמעט ולא קיים.
אל תשכח שבחיטוב אתה גם דורך במקום. אתה נשאר על אותם משקלים כל אימון ואפילו טיפה יורד(עד 10%)
אבל מה, כל חודש נעים להסתכל על המשקל ולראות שירדת השאלה האם זה נקרא לדרוך במקום?

אל תשכח שבחיטוב אתה גם דורך במקום. אתה נשאר על אותם משקלים כל אימון ואפילו טיפה יורד(עד 10%)
אבל מה, כל חודש נעים להסתכל על המשקל ולראות שירדת השאלה האם זה נקרא לדרוך במקום?
בחיטוב המטרה לרדת במשקל גוף/אחוזי שומן לא ?
אז לא זה לא נקרא לדרוך במקום כל עוד אחוזי שומן יורדים הרי זאת המטרה.

היי,

אני מתחיל בעולם הזה ולומד עליו לאט לאט.
יש לי שאלה קצת מפגרת, אבל באמת מעניינת אותי- למה אנשים כל הזמן מחפשים "להתקדם" ולגדול "עוד", להוסיף לעצמם עוד משקל, להחליף תוכניות אימונים וכו' וכו'.. ?

סתם דוגמה, מתחיל עושה SS במשך חצי שנה, מגיע למיצוי התוכנית ולמשקלים גבוהים. אם הוא מרוצה מהגודל שלו, למה בעצם הוא צריך להחליף תוכנית?
מה רע בלהמשיך לעשות את אותה תוכנית, עם אותם משקלים, ולהישאר ככה? הוא לא יגדל יותר, אבל הוא גם לא יקטן. אם הוא בגודל שהוא רוצה להיות,
אז למה בעצם צריך להחליף תוכנית?

כי כך שריר עובד, שריר מגורה > עוד גיוס יח' מוטוריות > יכול "לסבול" יותר מסה > יש צורך בגירוי נוסף לטובת גדילה > עלייה במשקלי עבודה.
חוץ מזה שזה פשוט הרגשה מעולה להצליח להרים יותר מפעם קודמת.

(אגב SS לא הייתי ממליצה למתחילים שרק עכשיו נכנסו למכון.. אולי רק לאחר כמעט שנה)

(אגב SS לא הייתי ממליצה למתחילים שרק עכשיו נכנסו למכון.. אולי רק לאחר כמעט שנה)
מצטער, באמת, אבל זה צורם לי.
למה?

לשואל השאלה, אנחנו תמיד רוצים עוד כי אנחנו בני אדם. אנחנו לא אוהבים להיות סטטיים ותקועים במקום. ללא הצבת מטרות חדשות גם אין מוטיבציה וגם רצון להתמדה.

למה?
😲
משום שבנאדם שמגיע למכון (פעם ראשונה, אני מזכירה) שבקושי נגע במשקולת 2 קילו בזמן הליכות (אם בכלל) ומתיחיל לעשות דדלפיט, פרס, בנצ, סקוואט על ההתחלה עם מסה מסוימת (קשה לי אפילו לכתוב את זה) - סביר להניח שלא יודע את הטכניקה הנכונה או לפחות קרוב ללהיות נכון, בסכנה הרבה יותר גבוהה לפצוע עצמו מאשר להתקדם במשקלים.
התכנית של ריפטו מ-צ-ו-י-נ-ת ואמליץ אותה לכל מי שיש לו נסיון בתרגילי הבסיס הללו (לא בהכרח קלים כמובן) ולאחר תקופה במכון.

😲
משום שבנאדם שמגיע למכון (פעם ראשונה, אני מזכירה) שבקושי נגע במשקולת 2 קילו בזמן הליכות (אם בכלל) ומתיחיל לעשות דדלפיט, פרס, בנצ, סקוואט על ההתחלה עם מסה מסוימת (קשה לי אפילו לכתוב את זה) - סביר להניח שלא יודע את הטכניקה הנכונה או לפחות קרוב ללהיות נכון, בסכנה הרבה יותר גבוהה לפצוע עצמו מאשר להתקדם במשקלים.
התכנית של ריפטו מ-צ-ו-י-נ-ת ואמליץ אותה לכל מי שיש לו נסיון בתרגילי הבסיס הללו (לא בהכרח קלים כמובן) ולאחר תקופה במכון.
הכל טוב ויפה, אבל אחריי (בהגזמה) חודשיים של תוכנית קלילה עם תרגילי בסיס כמו לדוגמא של @Tank מתאמן הכי מתחיל שבעולם יוכל להתחיל SS בלי בעיה.
הציפיה של התחלת SS בטכניקות טובות בכל התרגילים המורכבים זה על סף אוטופיה, לומדים גם תוך כדי ומסתגלים.
דבר נוסף, לא ברור לי איך מתאמן אפילו הכי מוגבל שבעולם יכול לפצוע את עצמו בטכניקה לקויה של מוט ריק-10 קילו בהתחלה. נשמע לי קצת הזוי. זה לא שאמרתי למישהו אחריי שבוע במכון לזרוק פלטה כל צד ולהסקוויט.

הכל טוב ויפה, אבל אחריי (בהגזמה) חודשיים של תוכנית קלילה עם תרגילי בסיס כמו לדוגמא של @Tank מתאמן הכי מתחיל שבעולם יוכל להתחיל SS בלי בעיה.
הציפיה של התחלת SS בטכניקות טובות בכל התרגילים המורכבים זה על סף אוטופיה, לומדים גם תוך כדי ומסתגלים.
דבר נוסף, לא ברור לי איך מתאמן אפילו הכי מוגבל שבעולם יכול לפצוע את עצמו בטכניקה לקויה של מוט ריק-10 קילו בהתחלה. נשמע לי קצת הזוי. זה לא שאמרתי למישהו אחריי שבוע במכון לזרוק פלטה כל צד ולהסקוויט.
מסכימה שאת הטכניקה לומדים גם עם מסות גדולות. (הלמידה נמשכת, תמיד)
שנית, מדובר בתרגילים חופשיים שבהם כל הגוף עובד (פרט לבנצ אולי..) ולדעת כיצד לייצב עצמך כמו שצריך - דרוש זמן.
ריפטו כתב כ 60 עמודים על טכניקת הסקוואט. אני שונאת אנשים (ויסלחו לי כל ה"מאמנים" למיניהם שאומרים למתאמן מסכן (שמת לדעת איך כולם עושים את זה): זה תרגיל פשוט, בוא אראה לך) שממעיטים בחשיבות ביצוע פעולה נכונה של התרגיל, ועל כן הדבר דורש זמן (וסבלנות). (מתי, לא התכוונתי אליך במשפט זה, פשוט אני מתייחסת למה שציינתי קודם)
לאדם מתחיל, קודם מכונות. כלומר קיבוע. הבנה של הפעולה. צבירת מסת שריר תחילה. ואז לשלב לאט לאט מעט תרגילים חופשיים. עד תכנית שבה כמעט רוב התרגלים הינם חופשיים.
אבל שוב, זו עניות דעתי. כמובן שלכל אחד יש את הגישה שלו.

😲

אז את חושבת שאחרי שנה, כשהוא כבר מספיק חזק כדי לפצוע את עצמו ועדיין לא למד שום דבר מהטכניקה המצב שלו יהיה יותר טוב?

😲
את טועה.
יש לי חבר שהתנוון לו כמה שנים בשל פציעות בכף רגל ובכתף והתחיל להתאמן לפני 3 שבועות. הגיע לחדר כושר כאמא של ה-Noviceים וישר על ההתחלה תרגלנו טכניקה ותוך שבוע כבר התחיל SS במתכונת מלאה.
הוא מתקדם מהר מאוד ומרגיש מעולה!

למה?
כי היא לא מתכוונת לסתם מתאמן מתחיל, היא מתכוונת למתאמן חדש, כזה שדרך פעם ראשונה בחדר כושר, והיא צודקת באלף אחוז, SS תהיה בזבוז זמן מוחלט בשבילו אם לא ידריכו אותו נכון.
שנה זה אמנם מוגזם, אבל בהחלט צריך לתת למתאמנים כאלו לנחות על הקרקע וללמוד קצת מה זה חדר כושר לפני שאנחנו שולחים אותם לעשות סקוואטים כבדים 3 פעמים בשבוע.

כי היא לא מתכוונת לסתם מתאמן מתחיל, היא מתכוונת למתאמן חדש, כזה שדרך פעם ראשונה בחדר כושר, והיא צודקת באלף אחוז, SS תהיה בזבוז זמן מוחלט בשבילו אם לא ידריכו אותו נכון.
שנה זה אמנם מוגזם, אבל בהחלט צריך לתת למתאמנים כאלו לנחות על הקרקע וללמוד קצת מה זה חדר כושר לפני שאנחנו שולחים אותם לעשות סקוואטים כבדים 3 פעמים בשבוע.
זה כמו להגיג שכדי ללמוד לטוס בחללית עדיף לרכב קודם כל על אופנוע. כדי להיות טוב בתרגילי הבסיס צריך לבצע אותם.

ולגבי פותח האשכול, מהסיבה הפשוטה שאנחנו בני אדם. בנאדם לא יודע שובע, תמיד רוצה להתקדם עוד ועוד.
ולגבי פיתוח גוף, מהרגע שדרכת בחדר כושר לעולם לא תיהיה מבסוט מהגוף שלך.

ה כמו להגיג שכדי ללמוד לטוס בחללית עדיף לרכב קודם כל על אופנוע. כדי להיות טוב בתרגילי הבסיס צריך לבצע אותם.
דוגמא טיפשית שלא קשורה למציאות, אני יתקן אותה:
לפני שאתה עושה תרגילים על האופנוע, תלמד לנהוג על אופנוע.

זה ברור שצריך ללמד אותו את תרגילי הבסיס, אבל זה לא פרקטי לעשות את זה ביום אחד כמאמן בחדר כושר, זה תהליך למידה, שבונים אותו צעד אחרי צעד.

הלוואי והייתי יכול להקדיש לאנשים שעה+ מהמשמרת שלי בחדר כושר כדי ללמד אותם את תרגילי הבסיס ואת עקרונות האימון, זה פשוט לא עובד ככה, ומי שלא מבין את זה, כנראה לא עבד בחדר כושר בחייו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית