הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה צריך כל הזמן להחליף תוכניות ולהמשיך להתקדם

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

אני מתחיל בעולם הזה ולומד עליו לאט לאט.
יש לי שאלה קצת מפגרת, אבל באמת מעניינת אותי- למה אנשים כל הזמן מחפשים "להתקדם" ולגדול "עוד", להוסיף לעצמם עוד משקל, להחליף תוכניות אימונים וכו' וכו'.. ?

סתם דוגמה, מתחיל עושה SS במשך חצי שנה, מגיע למיצוי התוכנית ולמשקלים גבוהים. אם הוא מרוצה מהגודל שלו, למה בעצם הוא צריך להחליף תוכנית?
מה רע בלהמשיך לעשות את אותה תוכנית, עם אותם משקלים, ולהישאר ככה? הוא לא יגדל יותר, אבל הוא גם לא יקטן. אם הוא בגודל שהוא רוצה להיות,
אז למה בעצם צריך להחליף תוכנית?

דוגמא טיפשית שלא קשורה למציאות, אני יתקן אותה:
לפני שאתה עושה תרגילים על האופנוע, תלמד לנהוג על אופנוע.

זה ברור שצריך ללמד אותו את תרגילי הבסיס, אבל זה לא פרקטי לעשות את זה ביום אחד כמאמן בחדר כושר, זה תהליך למידה, שבונים אותו צעד אחרי צעד.

הלוואי והייתי יכול להקדיש לאנשים שעה+ מהמשמרת שלי בחדר כושר כדי ללמד אותם את תרגילי הבסיס ואת עקרונות האימון, זה פשוט לא עובד ככה, ומי שלא מבין את זה, כנראה לא עבד בחדר כושר בחייו.

מצטער, אבל מאחר שלא הבנת משהו אתה קורא לו טיפש?
הנהיגה באופנוע משולה לאימון שלא קשור לתרגילי הבסיס בחדר כושר, והנהיגה בחללית משולה לתרגילי הבסיס.
מה שאני אומר שלמידת A(אופנוע) לא תועיל בלמידת B(תרגילי הבסיס).
וגם הדוגמה שהבנת נכונה...

לא ניגשנו פה לכמה יש זמן למאמנים, אלא מה נכון לעשות עבור המתאמן המתחיל.

כדי להיות טוב בתרגילי הבסיס צריך לבצע אותם.
ניסית אי פעם ללמד מתאמן חדש במכון (סתם דוגמה לאחד שלא עבד מעולם על שום מכונה או ביצע קימה מכסא ללא צורך להשתמש בעזרה כלשהי (ידיות הכסא למשל)) את אחד מהשניים: סקוואט או דדליפט?
לרוב אחד משניים מתרחש:
המתאמן מנסה, לא מצליח, מפחד או מתבייש מאנשים אחרים במכון ולכן, מוותר ומאבד מוטיבציה.
המתאמן מנסה מנסה מנסה, אתה מסביר לו כי הדבר דורש זמן ותרגול מתאים, המתאמן לא מקשיב, תקוע באותה הטכניקה הגרועה שהשתרשה בו, כי הוא האמין שזו הנכונה ומגיע ישר לRACK בתקווה שיצליח להרים את המוט הריק. הוא לא.

שוב, אלו רק כמה מן ההדגמות היותר נפוצות.

אני מסכימה, כדאי מאוד לשלב למתאמן מתחיל (לאחר כתקופה של סטים בודדים על מכונות) תרגילים חופשיים.
רצוי ללמד סקוואט לאחר חודשים אחדים במכון, רק מסת גוף. לצורך למידת הטכניקה בפעמים הראשונות.

(שוב, זאת גישתי, לכם כנראה גישות אחרות)
את טועה.
יש לי חבר שהתנוון לו כמה שנים בשל פציעות בכף רגל ובכתף והתחיל להתאמן לפני 3 שבועות. הגיע לחדר כושר כאמא של ה-Noviceים וישר על ההתחלה תרגלנו טכניקה ותוך שבוע כבר התחיל SS במתכונת מלאה.
הוא מתקדם מהר מאוד ומרגיש מעולה!
בספק כי הוא NOVICE (לדבריך) ויודע לבצע סקוואט בצורה מעולה.
מאמינה כי עבד על התרגילים הללו בעבר.
אגב, במיוחד לאור הפציעות שהיו לו בעבר כעת היא התקופה בה הוא צריך להתמקד במיוחד בטכניקה נכונה ורצוי שיבדוק אותה עם מישהו מהצד. (עצתי בכל אופן)

הבנתי טוב מאוד זה עדיין דוגמא רעה, אני בטוח שיש אסטרונאוטים שאין להם רשיון על אופנוע, אבל אין סיכוי שלפעלולן אופנועים אין רשיון על אופנוע.
לא ניגשנו פה לכמה יש זמן למאמנים, אלא מה נכון לעשות עבור המתאמן המתחיל.
לא דיברנו על סתם מתאמן מתחיל, דיברנו על מתאמן חדש, כזה שלא יודע בכלל מה זה חדר כושר, לא הבנת את הדיון בכלל.
אני מסכימה, כדאי מאוד לשלב למתאמן מתחיל (לאחר כתקופה של סטים בודדים על מכונות)
אני מסכים עם הכל חוץ מזה, מתאמן חדש יכול לעבוד ישר עם משקל חופשי, פשוט לתת לו תרגילים יותר פשוטים טכנית

זה נורא אינדבידואלי למתאמן, יש אנשים שאני רואה אותם עושים סקוואט לחזרה הראשונה בחיים והוא נראה טוב יותר משל מתאמנים ותיקים יותר. חוץ מזה, לתת לאדם לעבוד בלג פרס או כפיפה\פשיטת ברכיים למיניהם יחזק את הרגליים מבלי ללמד אותו להפעיל את כל השרשרת האחורית ביחד, ואח"כ רואים אנשים שלוחצים 100 ק"ג בלג פרס אבל בקושי מחזיקים מוט ריק על הגב.

אני חושב שאם יש קורדינציה טובה ורצון למידה אין מניעה ללמד מתאמן מתחיל תרגילי מוט מורכבים. הסיכוי להפצע עם מוט ריק הוא נמוך, ובעזרת עליה ליניארית בקפיצות קטנות אפשר לתרגל את התנועה המון פעמים עד שמגיעים למשקל מאתגר.
מצטער, אבל הוא בסה"כ אמר שהדוגמה מטופשת, לא קרא לו טיפש, והדוגמה אכן מטופשת כי מדובר ב2 דברים שונים בכל תכלית.
ההשוואה עדיין בעייתית כי כמו שאמרתי, אני לא מסכים בהכרח שלעשות לג פרס תורם בהמשך לסקוואט איכותי.

ההשוואה עדיין בעייתית כי כמו שאמרתי, אני לא מסכים בהכרח שלעשות לג פרס תורם בהמשך לסקוואט איכותי.
אכן בעייתי.
בLEG PRESS כמעט ואין שינוי בזוית האגן (או ירך, אם תרצה) בדומה לסקוואט.
(LEG PRESS = סקוואט הפוך, בעיקר תרגיל מבודד לQUADS)

הבנתי טוב מאוד זה עדיין דוגמא רעה, אני בטוח שיש אסטרונאוטים שאין להם רשיון על אופנוע, אבל אין סיכוי שלפעלולן אופנועים אין רשיון על אופנוע.

לא דיברנו על סתם מתאמן מתחיל, דיברנו על מתאמן חדש, כזה שלא יודע בכלל מה זה חדר כושר, לא הבנת את הדיון בכלל.

אני מסכים עם הכל חוץ מזה, מתאמן חדש יכול לעבוד ישר עם משקל חופשי, פשוט לתת לו תרגילים יותר פשוטים טכנית

מצטער, עצם זה שהבאת את הדוגמה שהבאת מראה שלא הבנת למה התכוונתי.

זה נורא אינדבידואלי למתאמן, יש אנשים שאני רואה אותם עושים סקוואט לחזרה הראשונה בחיים והוא נראה טוב יותר משל מתאמנים ותיקים יותר. חוץ מזה, לתת לאדם לעבוד בלג פרס או כפיפה\פשיטת ברכיים למיניהם יחזק את הרגליים מבלי ללמד אותו להפעיל את כל השרשרת האחורית ביחד, ואח"כ רואים אנשים שלוחצים 100 ק"ג בלג פרס אבל בקושי מחזיקים מוט ריק על הגב.

אני חושב שאם יש קורדינציה טובה ורצון למידה אין מניעה ללמד מתאמן מתחיל תרגילי מוט מורכבים. הסיכוי להפצע עם מוט ריק הוא נמוך, ובעזרת עליה ליניארית בקפיצות קטנות אפשר לתרגל את התנועה המון פעמים עד שמגיעים למשקל מאתגר.

מצטער, אבל הוא בסה"כ אמר שהדוגמה מטופשת, לא קרא לו טיפש, והדוגמה אכן מטופשת כי מדובר ב2 דברים שונים בכל תכלית.

כן, כי להתאמן בחדר כושר לבין לדעת תרגילי בסיס הם דברים ששונים בתכלית.
לך לכל בנאדם שאתה מכיר בחדר כושר ותגיד לו שיבצע לך סקוואט...

אז את חושבת שאחרי שנה, כשהוא כבר מספיק חזק כדי לפצוע את עצמו ועדיין לא למד שום דבר מהטכניקה המצב שלו יהיה יותר טוב?

בדיוק !
כשבנאדם רק מתחיל להתאמן הסיכוי שיפצע עם מוט ריק הוא אפסי.
לעומת זאת קח בנאדם שעשה סקוואט במשין עם 100 קילו, ותגיד לו לעבור לסקוואט חופשי. שינסה להעמיס 100 קילו ונראה מה קורה.

ויכוח לשם הויכוח - מדובר בהפעלה של(כמעט) אותן קבוצות שרירים ב2 דרכים שונות, אבל הם כן משפיעים אחד על השני בצורה כזו או אחרת. יכולת רכיבה שלך על אופנוע לא משפיעה בשום צורה על יכולת הטסת החללית שלך.

ויכוח לשם הויכוח - מדובר בהפעלה של(כמעט) אותן קבוצות שרירים ב2 דרכים שונות, אבל הם כן משפיעים אחד על השני בצורה כזו או אחרת. יכולת רכיבה שלך על אופנוע לא משפיעה בשום צורה על יכולת הטסת החללית שלך.

אם בחללית אני לומד לכוון אותה, ומפעיל הגה הלא גם באופנוע אני עושה את זה? שניהם יכולת התמצאות במרחב כלשהו על אף שפה מדובר בשני מימדים לעומת שלוש.

דיברנו על יכולת לבצע תרגילי בסיס, אין פה קשר לכמה אתה חזק או לא וזה הקטע.
בנאדם שלא עשה דדליפט מעולם, גם אם הוא חזק מאוד הוא לא ידע לבצע אותו נכון. וזאת הפואנטה.

אם בחללית אני לומד לכוון אותה, ומפעיל הגה הלא גם באופנוע אני עושה את זה? שניהם יכולת התמצאות במרחב כלשהו על אף שפה מדובר בשני מימדים לעומת שלוש.

דיברנו על יכולת לבצע תרגילי בסיס, אין פה קשר לכמה אתה חזק או לא וזה הקטע.
בנאדם שלא עשה דדליפט מעולם, גם אם הוא חזק מאוד הוא לא ידע לבצע אותו נכון. וזאת הפואנטה.
דדליפט דוגמה באמת יותר בעייתית כי הוא מושפע הרבה יותר מגמישות במפרק הירך, ואין לנו שום מכשיר שמדמה אותו.
באופנוע אין הגה, יש כידון, ובחללית אני לא יודע בדיוק מה יש, אתה צריך להיות ממש קטנוני כדי לחשוב שזו השוואה הגיונית.
אם יש לי חצי טון לג פרס ובחיים לא עשיתי סקוואט, כנראה שאני אעשה גוד מורנינג גם אם אני מנסה רק עם 60 ק"ג בסקוואט . למתאמן שבחיים לא עשה לג פרס זה כנראה לא יקרה, אז יש השלכות כאלה ואחרות.

דדליפט דוגמה באמת יותר בעייתית כי הוא מושפע הרבה יותר מגמישות במפרק הירך, ואין לנו שום מכשיר שמדמה אותו.
באופנוע אין הגה, יש כידון, ובחללית אני לא יודע בדיוק מה יש, אתה צריך להיות ממש קטנוני כדי לחשוב שזו השוואה הגיונית.
אם יש לי חצי טון לג פרס ובחיים לא עשיתי סקוואט, כנראה שאני אעשה גוד מורנינג גם אם אני מנסה רק עם 60 ק"ג בסקוואט . למתאמן שבחיים לא עשה לג פרס זה כנראה לא יקרה, אז יש השלכות כאלה ואחרות.

אתה נכנס למקום לא נכון, והוויכוח סתם נגרר.
ההשוואה בין החללית לאופנוע הייתה נטו על טכניקה, אל תערב לי משקל.
אם אקח משקל של שני אנשים אחד התאמן שנה בחדר כושר ולא עשה סקוואט ואחד לא התאמן כלל בחדר כושר.
אתן לשניהם משקל יחסי שיהיה כבד להם, כנראה שהטכניקה של שניהם תיהיה דומה ולא טובה.
אני מדבר על היכולת לבצע תרגיל בסיס באופן נכון...
אני חושב שדווקא הבנאדם שיש לו וותק של שנה יהיה עם סיכון גבוה יותר להיפצע, מכיוון שהוא יעמיס יותר משקל וכמובן שהשרירים המייצבים שלו יהיה חלשים ביחס למשקל הזה...
בניגוד למתאמן החדש שהכל חלש אצלו.

ישר על ההתחלה תרגלנו טכניקה
אם לא ידריכו אותו נכון.
אתם שמים לב? מי שיש לו מדריך צמוד הוא מתאמן מסוג אחד, ומי שקיבל כמה דקות של הנחיה ממאמן טיפוסי בחד"כ ומשם ואילך צריך להסתמך על צילומי סרטונים ו"הדרכה" של החבר'ה הטובים בפורום הוא חיה קצת שונה. OPAL התייחסה, אני משער, למקרה השני, שהוא הנפוץ יותר.

אתם שמים לב? מי שיש לו מדריך צמוד הוא מתאמן מסוג אחד, ומי שקיבל כמה דקות של הנחיה ממאמן טיפוסי בחד"כ ומשם ואילך צריך להסתמך על צילומי סרטונים ו"הדרכה" של החבר'ה הטובים בפורום הוא חיה קצת שונה. OPAL התייחסה, אני משער, למקרה השני, שהוא הנפוץ יותר.
מי שיש לו מדריך צמוד, התקדם בצורה הרבה יותר טובה מזה שאין לו, אני חושב שזה די הגיוני.
מצטער, עצם זה שהבאת את הדוגמה שהבאת מראה שלא הבנת למה התכוונתי.
אני הבנתי את הדוגמא שלך, ותיקנתי אותה, נראה פשוט שאתה לא רוצה להבין למה תיקנתי את הדוגמא שלך.

בספק כי הוא NOVICE (לדבריך) ויודע לבצע סקוואט בצורה מעולה.
מאמינה כי עבד על התרגילים הללו בעבר.
אגב, במיוחד לאור הפציעות שהיו לו בעבר כעת היא התקופה בה הוא צריך להתמקד במיוחד בטכניקה נכונה ורצוי שיבדוק אותה עם מישהו מהצד. (עצתי בכל אופן)
מי אמר שהטכניקה שלו מושלמת? אני עוזר לו כמה שאני יכול.
הוא בחיים לא הסקוויט דידלפט ולחץ מוט מעל הראש.

ודאי, אבל רוב הפונים לפורום אינם כאלה.
אתה מערבב את הדיון שאליו התגובות שלי השתייכו, אני דיברתי על מתאמנים חדשים (כאלה שדרכו לראשונה בחדר כושר) באופן כללי, לא דיברתי על כאלו שפנו לפורום

מי שיש לו מדריך צמוד, התקדם בצורה הרבה יותר טובה מזה שאין לו, אני חושב שזה די הגיוני.

אני הבנתי את הדוגמא שלך, ותיקנתי אותה, נראה פשוט שאתה לא רוצה להבין למה תיקנתי את הדוגמא שלך.

שיהיה, אני לא הייתי נותן דוגמה שאני לא מבין אותה או שאני לא חושב שהיא מתאימה.

נדיר לראות מתאמן מתחיל שמשקיע בתוכנית כח כמו SS: גם בגלל שאף אחד לא עושה אותה,גם בגלל הקושי וגם בגלל בגלל ריבוי דעות של מאמנים אחרים שמבלבלים תחום פשוט בגלל חוסר מקצועיות.
אז אני נותן תוכנית כח לאלו שרוצים- לשמוע,ללמוד,להקדיש לזה זמן ואנרגיה. אחוז האנשים שרוצים את זה מאוד נמוך. מתוכם כאלו שבאמת מתקדמים וממשיכים למרות הכל, עוד יותר. מסכים עם אוהד: אני שנים התאמנתי במכון תוכניות בילדינג למינהם ואחרי זה שהתחלתי לעשות סקוואט הסיכוי שלי להפצע היה יותר גבוהה.( גם בגלל שאתה חושב שאתה חזק "יחסית" ומתחיל ממשקל יותר גבוהה מהמשקל שבו אתה מתחיל רק אם הגעת לחד"כ).

בוא נסכים שתוכנית טובה - היא תוכנית שהמתאמן ישקיע בה.
במבט כזה על SS, למרות היעילות שלה, ההסתברות שמתאמן מתחיל יסנן את שאר המדריכים,לא יסתכל על אף בחור אחר בחד"כ ויעשה בדיוק מה שאני(מאמן שהוא רק עכשיו הכיר בתחום שהוא לא מכיר) אומר לו- הוא נמוך לכן חבל על הזמן והאנרגיה שלי.

לעומת זאת אם זה מתאמן שמקשיב עם הרבה מוטיבציה- אני אזהיר אותו מהדעה של שאר המאמנים,מזה שהוא צריך לסנן את הסביבה בחד"כ ולחקור בעצמו. כמה כאלו יצא לי לפגוש? יחידות. כל השאר ממשיכים להתאמן(או לדעת רוב הפורום פה, מאוננים ומבזבזים את רוב הזמן שלהם סתם).

OPAL התייחסה, אני משער, למקרה השני, שהוא הנפוץ יותר.

PRECISELY.
אני דיברתי על מתאמנים חדשים (כאלה שדרכו לראשונה בחדר כושר) באופן כללי, לא דיברתי על כאלו שפנו לפורום
אנחנו דיברנו.
מי שיש לו מדריך צמוד, התקדם בצורה הרבה יותר טובה מזה שאין לו,
וזאת המסקנה מכל הדיון והנקודה שרצינו להדגיש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית