הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון למה צריך כל הזמן להחליף תוכניות ולהמשיך להתקדם

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

אני מתחיל בעולם הזה ולומד עליו לאט לאט.
יש לי שאלה קצת מפגרת, אבל באמת מעניינת אותי- למה אנשים כל הזמן מחפשים "להתקדם" ולגדול "עוד", להוסיף לעצמם עוד משקל, להחליף תוכניות אימונים וכו' וכו'.. ?

סתם דוגמה, מתחיל עושה SS במשך חצי שנה, מגיע למיצוי התוכנית ולמשקלים גבוהים. אם הוא מרוצה מהגודל שלו, למה בעצם הוא צריך להחליף תוכנית?
מה רע בלהמשיך לעשות את אותה תוכנית, עם אותם משקלים, ולהישאר ככה? הוא לא יגדל יותר, אבל הוא גם לא יקטן. אם הוא בגודל שהוא רוצה להיות,
אז למה בעצם צריך להחליף תוכנית?

גם אם זה 40 סטים בייספס והביתה?
אם האלטרנטיבה היא "40 לחיצות על השלט של הטלביזיה" אז כן.

ברור שרצוי לנסות להפיח קצת יותר מוטיבציה במתאמן שלך, וברור שרצוי להכניס אותו למשטר אימונים קצתץ יותר פרודוקטיבי, אבל אני ממש שותף להרגשה של לאון שצריך לגלות יותר רגישות לצרכים, הרצונות, האפשרויות והחשק של כל מתאמן, גם כאשר הם רחוקים מאד ממה שנראה למדריך אידיאלי. רוב המתאמנים פורשים אחרי תקופה קצרה, ואני חושב שהאתגר הראשי של המאמן הוא להלחם בתופעה הזאת.

אני מכיר את הטיעון ששיפור במדדים שמעניינים את המתאמן (כוח, היפרטרופיה, מה שלא יהיה) הוא המוטיבטור הכי טוב. לדעתי הסטטיסטיקה של הפרישה מהענף לא תומכת בו.

אתם שמים לב? מי שיש לו מדריך צמוד הוא מתאמן מסוג אחד, ומי שקיבל כמה דקות של הנחיה ממאמן טיפוסי בחד"כ ומשם ואילך צריך להסתמך על צילומי סרטונים ו"הדרכה" של החבר'ה הטובים בפורום הוא חיה קצת שונה. OPAL התייחסה, אני משער, למקרה השני, שהוא הנפוץ יותר.

נניח וזה נכון. מה הולך להשתנות אחרי שנה של אימונים פחות אפקטיביים?

אתם שמים לב? מי שיש לו מדריך צמוד הוא מתאמן מסוג אחד, ומי שקיבל כמה דקות של הנחיה ממאמן טיפוסי בחד"כ ומשם ואילך צריך להסתמך על צילומי סרטונים ו"הדרכה" של החבר'ה הטובים בפורום הוא חיה קצת שונה. OPAL התייחסה, אני משער, למקרה השני, שהוא הנפוץ יותר.
לא מסכים. למה שיהיה מדובר בחיה קצת שונה?

היה לזה מחקר. אני לא מצאתי אבל בטוח שאחד מחברי הפורום יתן לך רפרנס ללמה התקדמות עם מאמן הרבה יותר מהירה,בטיחותית ויעילה מאשר בלעדיו.
יתכן שיש מחקר בנושא. סביר שהוא לא שווה קריאה.

יתכן שיש מחקר בנושא. סביר שהוא לא שווה קריאה.
אולי. Effect of Supervised, Periodized Exercise Training vs. Self-... : The Journal of Strength & Conditioning Research
אולי לא.. אפשר להגיד את הטענה הזאת לגבי כל בעל מקצוע כמו רופא,פסיכולוג וכו..
בכל מקרה לדעתי אפשר ללמוד מכולם. ולמרות שהיום יש עשרות אלפי מדריכים בארץ- יש מתוכם גם מדריכים שיכולים ללמד ולעזור. יותר סיכוי שמדריך חד"כ יסביר לך איך מתאמנים נכון מאשר מישהו שלא עבר שום הכשרה לכך(מסכים שהקורס בדיחה, אבל לפחות בסיס מינמלי יש שם)

למה שיהיה מדובר בחיה קצת שונה?
כבר בימי "כוורת" ידעו שדי קשה ללמוד שחיה בהתכתבות.

מי שמקבל פידבק מיידי תוך כדי הביצוע, כולל הדגמה ותיקון של הבעיות, ביצוע חוזר, תיקון מיידי חוזר וכד' נמצא בסביבת אימון שונה לגמרי ממי שמצלם סרטון ומקבל עליו כמה חוות דעת (בד"כ לא עקביות, אגב, כלומר לאנשים שונים יש דעות שונות) אותן הוא יוכל ליישם, במקרה הטוב, באימון הבא.
מה הולך להשתנות אחרי שנה של אימונים פחות אפקטיביים?
אני לא יודע אם צריך שנה שלמה, אבל חודשיים-שלושה נראים לי כמו תקופה מתאימה שבה המתאמן לומד כמה דברים על הגוף שלו ומשפר את הטכניקה בלי להיות תחת משטר שתובע ממנו להעלות משקלים - תרתי משמע - וכל השאר. כמו ליפא העגלון, גם אני לא מבין לאן כולם ממהרים.

אם אתה כבר מאמן שיודע להסביר למתאמן את התנועות אני לא רואה סיבה לא לשלוח אותו לעשות SS אלא אם כן יש לו בעיה של גמישות או בעיה של קורדינציה בתנועות, משהו שיכול לפגוע בו. אם תרגלת איתו פעם פעמיים את התנועות (אפילו שלחת אותו לחודש של FBW) והוא טיפה התחזק והרגיל את המערכת העצבית לעבודה תחת תרגילים מורכבים והתנועות שלו בסדר יחסית. לא רואה שום סיבה לא לתת לו SS
בואו לא נשכח שסקוואט ודדליפט אחרי הכל הם תנועות שבעיקרות "ידועות" לגוף , להרים משהו מהרצפה ולהתיישב ולקום כולם יודעים עכשיו רק צריך להסביר להם איך עושים את זה עם מוט עליך, לא מצאתי קושי מיוחד להסביר למתאמנים "חדשים" את התנועות , הבעיה היחידה שניתקלתי בה לאורך השנים היא בעיית גמישות בדר"כ וגם זה פתיר כי לא צריך להיות מתעמל אולימפי בשביל לעשות את התנועות הלאו.
@OPAL סלחי לי אם השאלה נשמעת מתנשאת אבל כמה זמן את מאמנת?

בואו לא נשכח שסקוואט ודדליפט אחרי הכל הם תנועות שבעיקרות "ידועות" לגוף , להרים משהו מהרצפה ולהתיישב ולקום כולם יודעים עכשיו רק צריך להסביר להם איך עושים את זה עם מוט עליך
לא הייתי לוקחת אחריות. בטח שלא עם מוט.
נכון, קימה מכסא, הרמה של חפץ מהקרקע הינם תנועות יומיות, הבעיה: גם אותן אנשים עושים לא נכון.
כמה אנשים אתה מכיר (שאינם מאמנים או מתאמנים מהתחום) שהרימו מסה מהקרקע (ניקח לדוגמה שקיות סופר כבדות) כאשר הגב מעוגל?
ואני יכולה להמשיך עם עוד כמה דוגמאות מהיומיום שכואב לראות.

אתה כנראה לא ירדת לסוף דעתי, הגישה שלי כאן הייתה למתאמנים שדרכו זו פעם ראשונה במכון.
(הדגשתי כי SS היא תכנית מעולה, לאחר צבירת נסיון במכון)

לשאלתך, 3 שנים בצבא.

נניח וזה נכון. מה הולך להשתנות אחרי שנה של אימונים פחות אפקטיביים?
לא שאלתה אותי אבל ניראה לי שאני מסכים אם כיוון המחשבה של יהושע.

מתאמן מתחיל ממוצע ללא מאמן אישי שרק מגיעה למכון בכללי מצפה שתוך מספר אימונים בודדים יש לו וריד בביספס (אני הייתי כזה).
בכללי מה שקורה לכולם ולי זה קרה גם שהיתאמני במשך יותר משנה וולא תוצאות יותר מידי גדולות, הייתי עושה "תוכניות" של רשימת מכולת.
לרוב אתה מסתכל על אנשים אחרים מתייעץ ככה אם אנשים במכון, כל אחד אומר לך תאכל חלבון אחרי אימון תקנה סוכר ענבים וכו'.

בכללי ראיתי תוצאות בטווח הדיי מהיר, כי למתאמן מתחיל שעושה מכונות כן יגדלו שרירים והייתי מבסוט מזה וחשבתי שכל מה שאני צריך זה עוד תרגיל לתקוף את השריר מכיוון אחר או להחליף תוכנית כי השריר התרגל לאותו תרגיל (הייתי ממש מספר את זה לחברה בחדר כושר למה החלפתי תוכנית)

בסופו של דבר אחרי ניראה לי שנתיים או שלוש הבנתי שאני דורך במקום, מפה לשם הגעתי למדריך השלם למסה פה באתר ואז לפורם.
לאט לאט התחלתי ללמוד ולהשקיעה בזה.

עכשיו הייתה לי מוטיבציה של ללמוד ולהשקיעה בלימוד של תרגילי הבסיס כי רציתי התקדמות, ולא ראיתי אותה הרבה זמן.

מה שאני חושב שאם היו נותנים לי תוכנית SS לא הייתי מחזיק בה וכנראה שהייתי מפסיק אפילו להתאמן אחרי זמן קצר בגלל שב SS אם אטכניקה לא במצב סביר לפחות בהתחלה לדעתי קשה לדבוק בא כי אתה לא מתקדם.

מסכים בעקרון OPAL ש SS לא מתאימה למתחילים שהיו כמוני בימים הראשונים.

כמו ש LEON כתב אלו שמוכנים בהתחלה להקדיש זמן לימוד ומבינים שרומא לא ... אז הם לדעתי יוכלו להתמיד בתוכנית כמו שצריך +-.

לא הייתי לוקחת אחריות. בטח שלא עם מוט.
נכון, קימה מכסא, הרמה של חפץ מהקרקע הינם תנועות יומיות, הבעיה: גם אותן אנשים עושים לא נכון.
כמה אנשים אתה מכיר (שאינם מאמנים או מתאמנים מהתחום) שהרימו מסה מהקרקע (ניקח לדוגמה שקיות סופר כבדות) כאשר הגב מעוגל?
ואני יכולה להמשיך עם עוד כמה דוגמאות מהיומיום שכואב לראות.

אתה כנראה לא ירדת לסוף דעתי, הגישה שלי כאן הייתה למתאמנים שדרכו זו פעם ראשונה במכון.
(הדגשתי כי SS היא תכנית מעולה, לאחר צבירת נסיון במכון)

לשאלתך, 3 שנים בצבא.

Ss היא תוכנית מעולה כל עוד המטרות שלך הם להתחיל לפתח כוח ראשוני וכל עוד אתה יודע לבצע את התנועות.
גם אם דרכת במכון בפעם הראשונה.
ירדתי לסוף דעתך אני פשוט לא מסכים איתה זה הכל.

כבר בימי "כוורת" ידעו שדי קשה ללמוד שחיה בהתכתבות.

מי שמקבל פידבק מיידי תוך כדי הביצוע, כולל הדגמה ותיקון של הבעיות, ביצוע חוזר, תיקון מיידי חוזר וכד' נמצא בסביבת אימון שונה לגמרי ממי שמצלם סרטון ומקבל עליו כמה חוות דעת (בד"כ לא עקביות, אגב, כלומר לאנשים שונים יש דעות שונות) אותן הוא יוכל ליישם, במקרה הטוב, באימון הבא.
באותה מידה הייתי יכול להתווכח שעין של אדם בודד מקצועי ככל שיהיה (לא כל מאמן בהכרח אחד שכזה), אחת היא מפספסת או לחילופין טועה, סביר שתחזור על הטעות בעוד כאן, הרבה עיניים מקצועיות לא פחות יכולות לגלגל שוב ושוב את הסירטון ולהתמקד בכשלים...

• פותח/ת השרשור
חברים עשיתם לי בלאגן בראש לגמרי חחחחח !
קיבלתי תשובה לשאלה ששאלתי באשכול. הכול בסדר.

ועכשיו לנושאים שאתם העלתם, שהעלו אצלי עוד יותר שאלות חחח :

אני מתאמן מתחיל בחדר כושר. קראתי הרבה מידע וחומר פה בפורום וגם בכלל לפני שהתחלתי עם התוכנית הזאת. ואני לא ילד שרוצה להתנפח וחושב ש-X אימונים או Y תרגילים בחדר כושר ישר יתנו לו את זה.
אני חושב שתיאורטית, ורק תיאורטית, יש לי את כל הידע שצריך, כי באמת קראתי והתעסקתי בזה הרבה.

עכשיו לגבי התוכנית- הטכניקה שלי מן הסתם לא מושלמת והיום עשיתי אימון ראשון והרגשתי את זה (לא כל התרגילים הלכו לי "חלק" וב- 100% טכניקה). אני מתכנן לצלם את עצמי ולהעלות לכאן. אם יהיה צורך הכרחי גם אקח אימון אישי אחד רק כדי לעבוד על הטכניקה של התרגילים, אין לי בעיה עם זה.

האם עדיין לא מומלץ לי להתחיל עם SS? מבחינה של פציעות וכו'..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית