הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ fbw או ss

no-one

משתמש מתחיל
50
10
נק' מוניטין:
50
50
10
הזה ליד הטניס
בהנחה שאין לי אפשרות לעשות פווארקלין ובאופן כללי, אין לי הדרכה מתאימה.
בגלל הסיבות שלעיל אני מעדיף את הfbw של הטנק שנראית לי יותר פשוטה לחסרי ניסיון אבל בכל זאת אני אשאל, מה עדיף?
אם אתם ממליצים את הfbw, מותר לוותר על הכפיפות בטן וכפיפות גו כי להערכתי יש מספיק עבודה על האזורים האלה בתרגילי הבסיס?

בגלל הסיבות שלעיל אני מעדיף את הfbw של הטנק שנראית לי יותר פשוטה לחסרי ניסיון אבל בכל זאת אני אשאל, מה עדיף?
לדעתי מתאמן חדש ירוויח יותר מSS שבו תחליף את הקלין בבנט אובר.
אם אתם ממליצים את הfbw, מותר לוותר על הכפיפות בטן וכפיפות גו כי להערכתי יש מספיק עבודה על האזורים האלה בתרגילי הבסיס?
אני אוהב להוסיף כמה סטים של כפיפות בטן בשבוע. פשיטות גו זה תרגיל חשוב גם כן על מנת לחזק את זוקפי הגב, שזהו שריר מרכזי שמופעל איזומטרית בסקוואט, בדד ליפט ובפרס. 3 סטים לבטן ו3 לגב תחתון בשבוע לדעתי יספיקו.

• פותח/ת השרשור
לדעתי מתאמן חדש ירוויח יותר מSS שבו תחליף את הקלין בבנט אובר.

אני אוהב להוסיף כמה סטים של כפיפות בטן בשבוע. פשיטות גו זה תרגיל חשוב גם כן על מנת לחזק את זוקפי הגב, שזהו שריר מרכזי שמופעל איזומטרית בסקוואט, בדד ליפט ובפרס. 3 סטים לבטן ו3 לגב תחתון בשבוע לדעתי יספיקו.

אז אם אפשר לשאול, למי בנויה התכנית שלך? שכן היא בנויה למתחילים, לפחות לפי מה שכתוב.
בנושא החתירה, בנט אובר או פנדליי?

אז אם אפשר לשאול, למי בנויה התכנית שלך? שכן היא בנויה למתחילים, לפחות לפי מה שכתוב.
יש שני סוגים של מתחילים. את אלה שמבינים שהם צריכים לבנות בסיס טוב של כוח על ידי תחילת קריירת האימונים שלהם בSS לפני שהם יעברו לתוכנית פיצולים, ואת אלה שלא יכולים לדמיין את עצמם באים למכון ולא עושים תרגילי בייספס. התוכנית שלי מיועדת לסוג השני. עם כמה שהייתי רוצה שכל מתאמן יתחיל להתאמן בSS יהיו כאלה שפשוט בכוח לא ירצו, אז בניתי תוכנית שתאפשר גם התקדמות בכוח, שתהיה יותר איטית ופחות אפקטיבית, וגם עבודה סימטרית על כל שרירי הגוף.
בנושא החתירה, בנט אובר או פנדליי?
עדיף ללכת על הפנדליי.

אפשר להחליף את הפאוור קלין גם במתח, אם אתה מתעב חתירה כמוני...
גם אופציה. אפשר גם להוסיף את שניהם. אני נותן עדיפות לבנט אובר למרות שגם אני שונא אותו כי לדעתי תרגיל שיחזק יותר את מקרבי השכמות יעזור להמנע מפציעות כתף עתידיות.

בנט אובר זה תרגיל שיוצר עומס גדול על הגב התחתון, ממש לא מומלץ
להחליף קלין בבנט אובר זאת המלצה רבת שנים שריפטו ממליץ מאז ומעולם למי שלא יכול לעשות קלינים. מי אתה שתבוא לפה בוקר אחד ופשוט חד משמעית תפסול אותה?

יש לי סיבה טובה להיות כזה 🤬
אתמול כמעט נכנסתי לדיכאון מלראות סרטון שלי מלפני חצי שנה לוחץ 125 קילו 😭
אתה נכנס לדיכאון רק מלראות מישהו אחר ששוקל פחות ממך, מרים יותר ממך.
אז לא מפתיע 😃

להחליף קלין בבנט אובר זאת המלצה רבת שנים שריפטו ממליץ מאז ומעולם למי שלא יכול לעשות קלינים. מי אתה שתבוא לפה בוקר אחד ופשוט חד משמעית תפסול אותה?
הנה ציטוט של משה שחר על התרגיל

"הוא מפעיל כוחות גדולים ומומנט סיבובי גדול מאוד כנגד עמוד השדרה וזוקפי הגב - משום שאין תמיכה לחזה. הוא מאוד לא מומלץ - ויש תחליפים ראויים יותר כגון T-BAR.
אם בכל זאת ברצונך לשלב אותו - יש צורך ללמוד היטב את הטכניקה יליצוב עמוד השדרה ו"שלד הציר" (עמוד שדרה, צלעות, גולגולת) , בדומה לתרגילים אחרים כגון סקוואט ודד-ליפט על מנת להקטין את הכוח הפועל על הגב."

"אני לא ממליץ לבצע בהטעם הפשוט: יש תרגיל אלטרנטיבי, ניתן לשכב על ספה מוגבהת ולחתור כנגד משקוליות יד או מוט.. זה אחזד התרגילים הקשים והטובים לפיתוחו של לטיסימוס.
התרגיל נקרא bent over row , הוא יוצר לחץ עצום על הגב והאלטרנטיבה שהצגתי גורמת לעבודה הרבה יותר טובה ללא לחץ"

עכשיו אני יודע שתגיע לי להביא לך ריפרנס וכו' אבל אני יגיד לך באופן אישי שכן ניסיתי לעשות בנט אובר רוו והרגשתי עומס אדיר על חוליות הגב.
נראה לך שאני יעז אי פעם לסכן את עמוד השידרה? נראה לך שאני ארצה פריצות דיסק עתידיות?

מי זה?

נראה לך שאני יעז אי פעם לסכן את עמוד השידרה? נראה לך שאני ארצה פריצות דיסק עתידיות?
הנה רעיון.. למה שלא תלמד את הטכניקה?
אם בכל זאת ברצונך לשלב אותו - יש צורך ללמוד היטב את הטכניקה יליצוב עמוד השדרה ו"שלד הציר" (עמוד שדרה, צלעות, גולגולת) , בדומה לתרגילים אחרים כגון סקוואט ודד-ליפט על מנת להקטין את הכוח הפועל על הגב."

הוא מפעיל כוחות גדולים ומומנט סיבובי גדול מאוד כנגד עמוד השדרה וזוקפי הגב
הוא לא. תגיד למשה שחר שאם הוא טוען משהו כזה אז כדאי לו להוכיח את הטענה. אם תשרטט את גוף האדם (מיקום טורסו בעיקר) ואת וקטור התנועה של המוט במעלה ובמורד הגוף אתה תראה שהלחץ הנוצר על הגב הוא כמעט לאורך כל הדרך ב90 מעלות לזוקפים. כאשר הכוח מופעל בוקטור אנכי לתנועה ריכוז הכוח על הגב אידיאלי וכל הגב עובד "כמקשה אחת". כאשר ההרמה לא מבוצעת נכון הזוית שונה ואז תהיה עבודה בציר האנכי שתגרום לעומס על הגב התחתון, אבל כשתבצע את התרגיל בטכניקה אידיאלית זה לא יקרה.
ויש תחליפים ראויים יותר כגון T-BAR.
אנחנו עובדים בתוכנית אימונים קצרה שבה בעזרת 3 תרגילים צריך לעבוד על כמה שיותר שרירים. T-BAR מבטל את כל עבודת השרירים המייצבים והמסייעים וגורם לעבודת "נטו" של הגב. זה לא מה שאנחנו מחפשים בSS. אתה מוזמן לשלב את התרגיל הזה בתוכניות פיצולים של AB ומעלה.
זה נכון. אם תדע לבצע את התרגיל בצורה נכונה תוכל לגרום לכך שהלחץ על הגב יהיה מינימאלי וזה יהפוך את התרגיל לבטוח.
"אני לא ממליץ לבצע בהטעם הפשוט: יש תרגיל אלטרנטיבי, ניתן לשכב על ספה מוגבהת ולחתור כנגד משקוליות יד או מוט.. זה אחזד התרגילים הקשים והטובים לפיתוחו של לטיסימוס.
יש גם תרגילים אלטרנטיביים לסקוואט, דד ליפט, בנץ' ומיליטרי פרס שיעבדו על אותם השרירים ויהיו בטוחים יותר. יש מקום גם לתרגילים האלה, אבל לא בתוכנית אימונים של מתחילים.
עכשיו אני יודע שתגיע לי להביא לך ריפרנס וכו' אבל אני יגיד לך באופן אישי שכן ניסיתי לעשות בנט אובר רוו והרגשתי עומס אדיר על חוליות הגב.
בפורום LBS טיעון שמבוסס על המשפט "ניסיתי על עצמי וזאת הייתה התוצאה" לא מתקבל. אני יכול כבר עכשיו להגיד לך שעבדת בטכניקה לא נכונה ובגלל זה הרגשת את העומס האדיר. אני יודע את זה גם בלי לראות סרטון של הטכניקה שלך

להחליף קלין בבנט אובר זאת המלצה רבת שנים שריפטו ממליץ מאז ומעולם למי שלא יכול לעשות קלינים
מסכים, אבל מבחינת ריפטו כולם בפורום הזה פרט ליהושע יכולים וצריכים לעשות פאוורקלין.
הזכרת את משה שחר אז מחובתי להגיב, כאחד שמכיר אותו באופן אישי ומתראה איתו מידי תקופה, משה שחר עושה הפרדה גדולה מאוד בין האוכלוסיה הכללית לחבר'ה שלוקחים את הספורט יותר ברצינות, לך הוא אולי לא יגיד את זה, אבל לי כן, וההמלצות שהוא נותן לאנשים שונות מאוד להמלצות שהוא נותן לספורטאים, ולכן הוא אמר שאם החלטת בכל אופן לעשות את התרגיל, תלמד לעשות אותו נכון, כי הוא לא מכיר אותך ואת הרקע שלך, אם יש לך מישהו שמדריך אותך או שאין לך, לכן הוא מעדיף לתת המלצה "בטוחה", רק שתדע שהוא קרא את הספר SS והוא מסכים לרוב עם כל מה שרשום שם, למרות שעדיין יש לי חילוקי דעות איתו על דברים מסויימים.
אחד המנהלים הבכירים בוינגייט, איש נחמד וחכם, אבל עדיין יש דברים שהוא מתנגד אליהם בתוקף, כמו סקוואט ATG

מסכים, אבל מבחינת ריפטו כולם בפורום הזה פרט ליהושע יכולים וצריכים לעשות פאוורקלין.

הזכרת את משה שחר אז מחובתי להגיב, כאחד שמכיר אותו באופן אישי ומתראה איתו מידי תקופה, משה שחר עושה הפרדה גדולה מאוד בין האוכלוסיה הכללית לחבר'ה שלוקחים את הספורט יותר ברצינות, לך הוא אולי לא יגיד את זה, אבל לי כן, וההמלצות שהוא נותן לאנשים שונות מאוד להמלצות שהוא נותן לספורטאים, ולכן הוא אמר שאם החלטת בכל אופן לעשות את התרגיל, תלמד לעשות אותו נכון, כי הוא לא מכיר אותך ואת הרקע שלך, אם יש לך מישהו שמדריך אותך או שאין לך, לכן הוא מעדיף לתת המלצה "בטוחה", רק שתדע שהוא קרא את הספר SS והוא מסכים לרוב עם כל מה שרשום שם, למרות שעדיין יש לי חילוקי דעות איתו על דברים מסויימים.

אחד המנהלים הבכירים בוינגייט, איש נחמד וחכם, אבל עדיין יש דברים שהוא מתנגד אליהם בתוקף, כמו סקוואט ATG
לגבי בנט אובר רואו אני חייב להגיד לך שהם דיברו על זה בשיעורים לפחות 5-4 פעמים והגדירו את זה כתרגיל שאם עושים אותו עדיף להיפטר מהמנוי . במיוחד אדי קוגן, משה נתן לנו אולי 2- הרצאות.
לגבי סקוואט עמוק, הוא אמר שלחצים נימדדו בברך והלחץ הכי גדול היה בסקוואט עמוק. הוא גם טען יש הרבה אנשים בעלי גנטיקה שאין להם בעיה לעשות אותו ויש כאלה שכן יש. בכל מקרה הוא עשה סקוואט עמוק כמה שנים עד הפציעה בברכיים, ככה שגם ניסיון אישי יש לו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית