הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ fbw או ss

no-one

משתמש מתחיל
50
10
נק' מוניטין:
50
50
10
הזה ליד הטניס
בהנחה שאין לי אפשרות לעשות פווארקלין ובאופן כללי, אין לי הדרכה מתאימה.
בגלל הסיבות שלעיל אני מעדיף את הfbw של הטנק שנראית לי יותר פשוטה לחסרי ניסיון אבל בכל זאת אני אשאל, מה עדיף?
אם אתם ממליצים את הfbw, מותר לוותר על הכפיפות בטן וכפיפות גו כי להערכתי יש מספיק עבודה על האזורים האלה בתרגילי הבסיס?

אתה רוצה להגיד לי אתה עושה את התרגיל והגב התחתון שלך לא עובד קשה? כנראה יש לך גב תחתון מבטון אם זה ככה
הגב התחתון אמור לעבוד קשה.
בטכניקה נכונה הזוקפים אמורים לשמור על יציבות פלג הגוף העליון ולמנוע קריסה של הגב.
אם הרגשת דומס או הרגשת כיווץ לאחר התרגיל, ככל הנראה שהזוקפים שלך חלשים ומכאן הקושי.

אין בזה שום דבר רע, כל עוד שומרים על טכניקה נכונה.
ואת תרגיל החתירה ששמת בסרטון, אני באופן אישי עושה בנפח גבוה יותר ובמשקל נמוך בהרבה יותר ממה שאני עושה בחתירת פנדליי.

אתם באמת מנסים לטעון שחתירה זה לא תרגיל שקורע את הצורה לזוקפים הלומברדיים? 😲

למה?
דווקא אמרתי שהוא כן אמור להיות קשה לזוקפים, וזה בסדר שכך.
לא סתם קשה לזוקפים. דיי מסוכן לגב התחתון.
עם כמה שאני אוהב את התרגיל הזה, אני יודע שאם אני אפרוץ שוב את L4-L5, זה יהיה בזכותו.

לא סתם קשה לזוקפים. דיי מסוכן לגב התחתון.
עם כמה שאני אוהב את התרגיל הזה, אני יודע שאם אני אפרוץ שוב את L4-L5, זה יהיה בזכותו.
בגלל זה חשוב פי כמה וכמה לשמור על טכניקה נכונה בו.
גם לא חייבים למשוך 100 קג.. אתה תמיד יכול להוריד משקל ולהרים נפח ב BOR 🙄

בגלל זה חשוב פי כמה וכמה לשמור על טכניקה נכונה בו.
גם לא חייבים למשוך 100 קג.. אתה תמיד יכול להוריד משקל ולהרים נפח ב BOR 🙄
אנשים אומרים לך שהם פרצו את הדיסק ויש להם רגישות באזור ואתה ממליץ להם לבצע את הBORE?😣
תאמין לי שאני מעדיף לבצע תרגילים פחות מסוכנים ולוותר על מסת שריר שאני אפסיד בגלל זה.מעדיף לא להסתכן בפציעה.
ואיך זה שכל המנהלים של הפורום שאמורים להוות אוטוריטה לשאר הגולשים נפצעו?
זה בגלל ליקוי גנטי, טכניקה לקויה או פשוט חוסר ריכוז לשנייה?
אני מדבר על טום,טאנק וסטיץ

זה מאוד מחמיא לי שאתה קורא לי מנהל 🤭

אני לא אדבר בשם טום ומורן כי אני לא מכיר את הסיפור שלהם מספיק טוב אבל אני יכול לדבר בשם עצמי.
דוגרי, אני טמבל. חשבתי שאני חסין לפציעות, לא הקשבתי לאחרים, חשבתי שזה לא יקרה לי, עבדתי בטכניקה לקויה וזה גרם לי להפצע. הייתי בעל בטחון עצמי מופרז והייתי בטוח שכלום לא משנה והכל יהיה בסדר. מאוד נאיבי מצידי, וגרם לי להרבה דמעות ובכי שממשיכים עד היום (עד היום לא יכול ללחוץ. כואב לי ב55 קילו כשבשיא נתתי חזרה עם 130).
למזלי למדתי לקח והטכניקה שלי עכשיו למופת בכל התרגילים שאני מבצע. חבל שלא למדתי מטעויות של אחרים.

דרך אגב, יש אנשים שיותר נוטים להפצע ויש כאלה שפחות. אני מכיר אנשים בפורום הזה שעובדים עם טכניקה גם יותר גרועה ממה שאני בזמנו עבדתי והם בריאים לגמרי. הגוף שלי כנראה נוטה להפצע יותר, והפוש הקטן שנתתי לו בלהרים כבד עם טכניקה לקויה הספיק כדי לשבור אותו מכל הכיוונים.

אנשים אומרים לך שהם פרצו את הדיסק ויש להם רגישות באזור ואתה ממליץ להם לבצע את הBORE?😣
תאמין לי שאני מעדיף לבצע תרגילים פחות מסוכנים ולוותר על מסת שריר שאני אפסיד בגלל זה.מעדיף לא להסתכן בפציעה.
ואיך זה שכל המנהלים של הפורום שאמורים להוות אוטוריטה לשאר הגולשים נפצעו?
זה בגלל ליקוי גנטי, טכניקה לקויה או פשוט חוסר ריכוז לשנייה?
טאנק לא מנהל וסטיץ לא נפצע בגלל אימוני כושר..
לגביי תום אני לא יודע..תשאל אותו

@Tank. נראה לי שמתאים לך דווקא לנהל את פורום פציעות ספורט ביחד עם יוני 🤣

זה מאוד מחמיא לי שאתה קורא לי מנהל 🤭

אני לא אדבר בשם טום ומורן כי אני לא מכיר את הסיפור שלהם מספיק טוב אבל אני יכול לדבר בשם עצמי.
דוגרי, אני טמבל. חשבתי שאני חסין לפציעות, לא הקשבתי לאחרים, חשבתי שזה לא יקרה לי, עבדתי בטכניקה לקויה וזה גרם לי להפצע. הייתי בעל בטחון עצמי מופרז והייתי בטוח שכלום לא משנה והכל יהיה בסדר. מאוד נאיבי מצידי, וגרם לי להרבה דמעות ובכי שממשיכים עד היום (עד היום לא יכול ללחוץ. כואב לי ב55 קילו כשבשיא נתתי חזרה עם 130).
למזלי למדתי לקח והטכניקה שלי עכשיו למופת בכל התרגילים שאני מבצע. חבל שלא למדתי מטעויות של אחרים.

דרך אגב, יש אנשים שיותר נוטים להפצע ויש כאלה שפחות. אני מכיר אנשים בפורום הזה שעובדים עם טכניקה גם יותר גרועה ממה שאני בזמנו עבדתי והם בריאים לגמרי. הגוף שלי כנראה נוטה להפצע יותר, והפוש הקטן שנתתי לו בלהרים כבד עם טכניקה לקויה הספיק כדי לשבור אותו מכל הכיוונים.
איך ניפצעת?
נו אל תגלה לכולם איך אני אוכל לאיים עכשיו בבאנים 😭
בנית תוכנית אימונים משל עצמך וקיבלת פה קרדיט גדול עלייה. אני חושב שזה כן מסמיך אותך להיות איזשהו פונקציה.🤣

איך ניפצעת?
בסקוואט היה לי באט ווינק שנוצר מהיפ דרייב לא נכון שגרם תוך כמה חודשים לפציעה חמורה באזור הגב התחתון שלקח לה 4 חודשים לעבור עם פיזיוטרפיה (עדיין לא עברה ב100 אחוז וכנראה בחיים לא תעבור. הייתי אומר שהיא עברה בכ90 אחוז ואני מרגיש אותה רק במקרים נדירים).
בבנץ' לחצתי בלי לכווץ שכמות מה שגרם לכך שהרבה מהלחץ נפל על הכתף הקדמית ונפצעתי בכתף הקדמית. מחודש יולי אני פצוע שם ועדיין לא עבר בכלל. הפציעה הזאת מיררה לי את החיים ואין לי מושג כמה חודשים/שנים יעברו עד שאוכל ללחוץ כמו בנאדם ולא משקלים של 40-50 קילו...
בנית תוכנית אימונים משל עצמך וקיבלת פה קרדיט גדול עלייה. אני חושב שזה כן מסמיך אותך להיות איזשהו פונקציה.🤣
הייתה תקופה שהייתי מגיב פה הרבה והתייאשתי מכל בקשות תוכניות האימונים. זה היה יותר כדי לעזור לעצמי שיעזבו אותי בשקט 😃
מספיק נחמד לי שאנשים חושבים שאני מנהל גם אם אני לא באמת 🙄

בסקוואט היה לי באט ווינק שנוצר מהיפ דרייב לא נכון

מה זה אומר בעברית יותר פשוטה?

בבנץ' לחצתי בלי לכווץ שכמות מה שגרם לכך שהרבה מהלחץ נפל על הכתף הקדמית ונפצעתי בכתף הקדמית. מחודש יולי אני פצוע שם ועדיין לא עבר בכלל. הפציעה הזאת מיררה לי את החיים ואין לי מושג כמה חודשים/שנים יעברו עד שאוכל ללחוץ כמו בנאדם ולא משקלים של 40-50 קילו...

איזה סוג של פציעה? דלקת בשריר או משהו יותר חמור?
אגב אתה מדבר על כיווץ שכמות כלומר לגרום לכך שהם לא יזוזו או כיווץ שכמות לאחור שזה שני דברים שונים לגמרי.
כי אני בחיים לא עשיתי לחיצת חזה עם שכמות לאחור אבל תמיד דאגתי שיהיו מכווצים כמה שיותר.

מה זה אומר בעברית יותר פשוטה?
שפפתי בטכניקה לא נכונה. הוצאתי את התחת יותר מדי החוצה והגב התעגל בתחתית. היו עוד כמה פאשלות פה ושם שגרמו לזה. לקח לי הרבה זמן לתקן את זה סופית.
איזה סוג של פציעה? דלקת בשריר או משהו יותר חמור?
אין לי מושג. שום צילום לא גילה כלום. טיפולים פיזיוטרפיים לא עזרו כמעט. לא יודע מה הולך שם... זאת גם פציעה דפוקה שבמנוחה לא כואבת כמעט בכלל ורק במאמץ אני מרגיש אותה וכשאני בא להבדק אצל רופא והוא עושה לי "בדיקות תנועתיות" אני מרגיש כמו אידיוט כי אני אומר על הכל "לא כואב" ומבקש ממנו להביא לי ספסל בנץ' כדי להדגים לו את הכאב...
אגב אתה מדבר על כיווץ שכמות כלומר לגרום לכך שהם לא יזוזו או כיווץ שכמות לאחור שזה שני דברים שונים לגמרי.
כיווץ שכמות לבפנים לפני תחילת הלחיצה כדי שהן לא יזוזו והתנועה תבוא מהן.

שפפתי בטכניקה לא נכונה. הוצאתי את התחת יותר מדי החוצה והגב התעגל בתחתית. היו עוד כמה פאשלות פה ושם שגרמו לזה. לקח לי הרבה זמן לתקן את זה סופית.
לא היו לך מוטות ביטחון בצדדים? אני מתאר לעצמי שאחרי שפרצת את הדיסק צעקת צעקות מטורפות אחרי זה,לא? כלומר אמבולנס וכסף מהמכון כושר מהפציעה על ביטוח?

אין לי מושג. שום צילום לא גילה כלום. טיפולים פיזיוטרפיים לא עזרו כמעט. לא יודע מה הולך שם... זאת גם פציעה דפוקה שבמנוחה לא כואבת כמעט בכלל ורק במאמץ אני מרגיש אותה וכשאני בא להבדק אצל רופא והוא עושה לי "בדיקות תנועתיות" אני מרגיש כמו אידיוט כי אני אומר על הכל "לא כואב" ומבקש ממנו להביא לי ספסל בנץ' כדי להדגים לו את הכאב...
נישמע כמו דלקת , בדיוק כמו שהיה לי בסקוואט רק שהיא עברה לי אחרי חודשיים,שלוש. הטעות שלי שהמשכתי לעשות סקוואט וסבלתי מכאבים קטנים מה שהאריך לי את הפציעה.
אולי תנסה לשנות נפח??
בערך כמו הבחור בסירטון ? :

הפתרון לכאבי כתפיים

לא היו לך מוטות ביטחון בצדדים?
מוטות ביטחון לא מתקנים טכניקה לא נכונה. אולי הבנת לא נכון, אבל לא נפצעתי בכשל בסקוואט. נפצעתי בלי קשר. פשוט בוקר אחד קמתי וכאב לי הגב.
אני מתאר לעצמי שאחרי שפרצת את הדיסק צעקת צעקות מטורפות אחרי זה,לא?
לאט לאט אחינו לא אמרנו כלום על פריצת דיסק וטפו טפו טפו עד היום לא נפרץ לי שום דיסק. אין לי מושג מה דמיינת לעצמך אבל לא היו לא צעקות ולא אמבולנסים זה קרה לי או אחרי אימון או בוקר אחרי אני כבר לא זוכר וזה פשוט קרה.
אולי תנסה לשנות נפח??
ניסיתי בערך הכל חוץ מלטוס לירח ולקפוץ שם כמו על טרמפולינה. לא חושב שיש טיפ כלשהו שמישהו בפורום הזה יוכל לתת לי שיעזור לי. במיוחד שכבר חפרתי על זה מספיק כאן.
בערך כמו הבחור בסירטון ? :
בחיים שלך אל תשלח לי סרטונים של השרלטן המסריח הזה.

מוטות ביטחון לא מתקנים טכניקה לא נכונה. אולי הבנת לא נכון, אבל לא נפצעתי בכשל בסקוואט. נפצעתי בלי קשר. פשוט בוקר אחד קמתי וכאב לי הגב.

לאט לאט אחינו לא אמרנו כלום על פריצת דיסק וטפו טפו טפו עד היום לא נפרץ לי שום דיסק. אין לי מושג מה דמיינת לעצמך אבל לא היו לא צעקות ולא אמבולנסים זה קרה לי או אחרי אימון או בוקר אחרי אני כבר לא זוכר וזה פשוט קרה.
.

הבנתי, פשוט מישהו כאן דיבר על פריצת דיסק כנראה זה לא היית אתה.
ניסיתי בערך הכל חוץ מלטוס לירח ולקפוץ שם כמו על טרמפולינה. לא חושב שיש טיפ כלשהו שמישהו בפורום הזה יוכל לתת לי שיעזור לי. במיוחד שכבר חפרתי על זה מספיק כאן.
אולי להחליף את הבנץ לפרפר או לחיצה עם מישקולות?

עזוב שרלטן לא שרלטן הוא לא מעניין אותי, פשוט הוא עשה שם תנועה עם השיכמה שאני רוצה לדעת עם על זה אתה מדבר, כי אני רוצה ללמוד מטעויות של אחרים ולא להיפצע בבנץ'.

לא.
דיברתי באופן כללי וכמובן שאדם שפרץ את הדיסק אמליץ לו ללכת לרופא ספורט מומחה שיוכל להנחות אותו לגביי מה מותר ומה אסור.
אל תכניס לי מילים לפה.

מה? שהתנועה תבוא מהשכמות? 😕

😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית