הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מחשבים RM1 לתוכניות כוח?

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
ידוע שרוב תוכניות הכוח מתבססות על RM1.
האם אתם מנסים את הRM1 שלכם לפני התוכנית?
או שמסתמכים על המרה של RM5 ?

לא מבססים תוכניות על 1RM,
אם אתה אחד שגרוע בחזרות והשיא שלך לחמישייה הוא 150 כשהסינגל הוא 200 , אם תציב בתוכנית כלשהי 200 אתה יכול לקבל במהלך התוכנית חמישייה עם 85% נגיד שזה 170 שזה אבסורד.
ואם לחילופין אתה אחד שטוב בחזרות והשיא שלך לחמישייה הוא 185 כשהסינגל 200 אז תציב באותה תוכנית ותקבל שוב במהלך התוכנית את החמישייה הכבדה כ-15 קילו מתחת לשיא.

אם כבר ממליץ פשוט להציב מספרים בטווח השיא (או השיא המשוער) שלך ולראות את המספרים שיוצאים בתוכנית עצמה ואז לבחור מה שיותר מתאים, אם זה להציב 210 במקום 200 או 190 במקום 200....

לא מבין מה הבעיה לקחת שבוע ולמדוד את הrm1 בכל התרגילים הרלוונטים
@RussianHotGirl הסביר לך מאוד בפשטות שגם אם תבדוק את כל הרמ1 שלך זה לא בהכרח ייתן לך משהו רלוונטי (במידה ואתה יחסית טוב/רע בסינגלים).

@RussianHotGirl הסביר לך מאוד בפשטות שגם אם תבדוק את כל הרמ1 שלך זה לא בהכרח ייתן לך משהו רלוונטי (במידה ואתה יחסית טוב/רע בסינגלים).
בסוף אתה מתאמן בשביל rm1, וההתקדמות ביחס אליו.

אם אתה לוקח אחוזים ביחס לrm1 ואתה רואה שזה רחוק ממה שאתה מסוגל/ריסט גדול מידי, תתחיל את התוכנית באחוז שונה, אבל בכל מקרה כדאי לדעת איפה אתה עומד בהתחלה.

נערך לאחרונה:
לי הייתה תוכנית שהייתה מבוססת על ה rm1 והייתי צריך לבדוק אותם לפני התוכנית.
מסכים שאיך שלא תבדוק, לא תמיד זה יהיה מדוייק בגלל עייפות\טכניקה בסינגלים וכו'..

לדעתי עדיף לקחת מספר שהוא הגיוני, כמו ש @RussianHotGirl הציע זה עדיף.
אם למשל אתה יודע את ה rm5 אז הייתי הולך על זה כ 85% מה rm1 האמיתי.
אם אתה יודע את ה rm3 שלך, אז לחשב את זה כ 95% מה rm1.

אלה רק השערות כמובן, אבל מהניסיון שלי בכל אופן, האחוזים היו קרובים ל rm1.

לי הייתה תוכנית שהייתה מבוססת על ה rm1 והייתי צריך לבדוק אותם לפני התוכנית.
מסכים שאיך שלא תבדוק, לא תמיד זה יהיה מדוייק בגלל עייפות\טכניקה בסינגלים וכו'..

לדעתי עדיף לקחת מספר שהוא הגיוני, כמו ש @RussianHotGirl הציע זה עדיף.
אם למשל אתה יודע את ה rm5 אז הייתי הולך על זה כ 85% מה rm1 האמיתי.
אם אתה יודע את ה rm3 שלך, אז לחשב את זה כ 95% מה rm1.

אלה רק השערות כמובן, אבל מהניסיון שלי בכל אופן, האחוזים היו קרובים ל rm1.
אני עדין לא מבין למה לא לבדוק rm1 לפני ולשנות את האחוז בתוכנית אם הוא לא מתאים, כיבסופ של דבר תבדוק את השיפור לסינגל ולא תדע כמה היה לך בהתחלה

אני עדין לא מבין למה לא לבדוק rm1 לפני ולשנות את האחוז בתוכנית אם הוא לא מתאים, כיבסופ של דבר תבדוק את השיפור לסינגל ולא תדע כמה היה לך בהתחלה
אפשר לבדוק, בצורה חכמה וזה יכול "לשרוף" לך שבוע.
הכל תלוי בצורך.
אם מתאמן מסויים יודע את הסינגל שלו מתחרות שהייתה לאחרונה, אז פחות קריטי לדעתי.
אם עושים תוכנית שנועדה לשפר rm1 בלבד, אז אני מניח שהמתאמן יהיה מספיק מנוסה לבדוק סינגלים ואין כאן שאלה בכלל (..?)

את כל הנפח שעשיתי עד עכשיו חישבתי לפי הRM1 ושיניתי בהתאם להרגשה של מה הגיוני או לא.
הגעתי לכל המטרות שהצבתי ואת חלקן עברתי בעשר קילו ממה שהחישובים הציעו לנפח.

אפשר לבדוק, בצורה חכמה וזה יכול "לשרוף" לך שבוע.
הכל תלוי בצורך.
אם מתאמן מסויים יודע את הסינגל שלו מתחרות שהייתה לאחרונה, אז פחות קריטי לדעתי.
אם עושים תוכנית שנועדה לשפר rm1 בלבד, אז אני מניח שהמתאמן יהיה מספיק מנוסה לבדוק סינגלים ואין כאן שאלה בכלל (..?)
קודם כל זה כולה שבוע אז לא נורא לבדוק בו את הרמ1 שלך. מן הסתם עם עשית הרגע תחרות קח את התוצאה משם.
דבר שני, זה לא לשפר רמ1 בלבד כי כמו שאתה יודע, עם הרמ כל השאר ישתפר גם כן במידה כזו או אחרת.

בתכלס, זה לא כזה עקרוני לי, אני סתם לטא מבין למה לא לבדוק רמ לפני התוכנית

קודם כל זה כולה שבוע אז לא נורא לבדוק בו את הרמ1 שלך. מן הסתם עם עשית הרגע תחרות קח את התוצאה משם.
דבר שני, זה לא לשפר רמ1 בלבד כי כמו שאתה יודע, עם הרמ כל השאר ישתפר גם כן במידה כזו או אחרת.

אני באופן אישי כן בדקתי.
ויצא ששיפרתי יותר מ 10% אותו ב 2 תרגילים לפחות, כך שאני מניח שה rm1 שקיבלתי לא היה מדוייק ונבע מכל מיני סיבות.

זה סיכון לפציעה 1 (גם פציעה מאוד מאוד מאוד קלה יכולה להשפיע כי במהלך התכנית היא תיגרר לפציעה קשה יותר עקב עומס).
ו-2 ה-1RM לא תמיד קבוע , יש דבר שנקרא להיות בפיק שזה יכול להוסיף 10-20 קילו להרמה....
ו-3 זה לא בהכרח שבוע , כדי להתחיל תכנית שהיא מאוד קשה אתה עלול להצטרך לשבוע מנוחה בנוסף לשבוע בדיקת השיאים, כלומר זה עניין של שבועיים ומעלה כמובן שזה תלוי מאוד בתכנית העתידה לבוא.
זה הסיבות נגד,
יש גם סיבות כמובן כמו שאמרת לדוג' שככה תוכל לדעת את ההתקדמות מהתכנית באופן מדויק יותר ועוד, כל אחד והשיקולים שלו בהתאם לרמה שלו ולהכרה שלו עם עצמו.

ואני לא מסכים עם הקטע ששיפרת את ה1RM ישתפר ה5RM והלאה, יש כל כך הרבה גורמים בעניין שיכולים להשפיע ולגרום אפילו למקרים די "אבסורדים" שבהם ה1RM משתפר ב-20 קילו וה-5RM לא עלה כלל ואף ירד.

זה סיכון לפציעה 1 (גם פציעה מאוד מאוד מאוד קלה יכולה להשפיע כי במהלך התכנית היא תיגרר לפציעה קשה יותר עקב עומס).
ו-2 ה-1RM לא תמיד קבוע , יש דבר שנקרא להיות בפיק שזה יכול להוסיף 10-20 קילו להרמה....
ו-3 זה לא בהכרח שבוע , כדי להתחיל תכנית שהיא מאוד קשה אתה עלול להצטרך לשבוע מנוחה בנוסף לשבוע בדיקת השיאים, כלומר זה עניין של שבועיים ומעלה כמובן שזה תלוי מאוד בתכנית העתידה לבוא.
זה הסיבות נגד,
יש גם סיבות כמובן כמו שאמרת לדוג' שככה תוכל לדעת את ההתקדמות מהתכנית באופן מדויק יותר ועוד, כל אחד והשיקולים שלו בהתאם לרמה שלו ולהכרה שלו עם עצמו.

ואני לא מסכים עם הקטע ששיפרת את ה1RM ישתפר ה5RM והלאה, יש כל כך הרבה גורמים בעניין שיכולים להשפיע ולגרום אפילו למקרים די "אבסורדים" שבהם ה1RM משתפר ב-20 קילו וה-5RM לא עלה כלל ואף ירד.
לגבי 1, מסכים לגמרי אבל לדעתי זו לא סיבה (אלה אם יש כבר פציעה)
2.זה נכון אבל אפשר להגיד את זה לכל RM שהוא.
3.שבוע מנוחה תצטרך גם אם לא תדבוק rm1
4. לא בדקתי את זה, אבל ממה שאני רואה על עצמי הrm 1 וה3 לצורך העניין ומשתפרים יחד(לא באותו יחס כמובן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית