הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי תזונה

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
חיטוב דל פחמימה

1. חמאה, או שמן קנולה? מבחינת ערך קלורי הם אותו דבר. אבל הבנתי שקנולה זה זבל.
2. איפה אפשר למצוא חמאת בוטנים טבעית ושמן קוקוס?
3.המבורגרים וקבבים קפואים, מזיק? כאילו מבחינת ערכים הם ממש בסדר 15 גרם חלבון 19 שומן ו-0 פחמימה ל-100 גרם, וברכיבים לא רשום משהו חשוד במיוחד חוץ ממשפר טעם. זה באמת מזיק? זה אופציה זולה ואני קצר בכסף.
4. לפי הפליאו כמה שיותר כולסטרול שתאכל ככה ה-HDL יעלה, האם יש מישהו שמאשר את זה ? (תוצאות של בדיקות דם של מישהו שאכל מלא כולסטרול יהיה טוב) כי אני ממש אוהב ביצים, וזה מקור נהדר לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. אבל יש לי פחד בפנים שאני אוכל כל יום 3-4 ביצים ועוד חודשיים בבדיקת דם יהיה לי כולסטרול גבוה.
5. אין לי העמסות מיוחדות, יש לי יומיים בשבוע שאני אוכל קצת רופף וזה ימי שישי ושבת, בהם אני אוכל כנראה 300-400 מעל הניטרלי ואוכל פחמימות כמה שמתחשק. בימי שישי אני מתאמן בחד"כ, זה לא מתנגש עם ההעמסה? יש השפעה מסוימת? אני מן הסתם גם ביום הזה מקפיד על חלבון פי 1.5 לפחות.
האם היומיים האלה, במקום יום אחד, בתוספת האימון - משקמים מעט את חילוף החומרים וההורמונים של בלוטת התריס?
6. אני בגדול בדל פחמימה. אבל אני לא מפקח במיוחד על כל גרם וגרם. ברוב הימים בשבוע אני נא איכנשהו בין ה-50-100 גרם פחמימה ליום, זה נחשב דל פחמימה? יש ימים שגם לא עובר את ה-50 לפעמים.
אלה פחמימות נחוצות שבאות עם חלבון, בחלב, בחמאת בוטנים, באבקת חלבון..לפעמים טיפה תפוחי אדמה ליד החזה עוף. זה עדיין דל פחמימה עד 100 ביום?
7. שאלה אחרונה, שבת שעברה עשיתי העמסת פחמימות אמיתית, אכלתי משהו כמו 500 גרם פחמימות שרובם מפירה (תפוחי אדמה)..שעה וחצי אחרי הארוחה הזאת נפלה בי עייפות ופשוט נרדמתי משהו שממש לא אופייני לי. זה משהו בגלל הכמות המטורפת או שיש איזה בעיה מסוימת?

נ.ב לכל מי שסובל מאלרגיות שמתבטאות באפצ'ים אף נוזל וכדומה (קדחת השחת). ממליץ לכם לנסות להימנע מחיטה לכמה זמן.
מהרגע שהתחלתי להימנע מחיטה באופן מלא האלרגיות נעלמו, לא ברור לי למה ואיך זה קשור. אבל ניסיתי לפעמים להחזיר את החיטה ואיתה גם האלרגיה חזרה..כדאי לכם לנסות..

תודה לעונים וסורי על חפירה 😃

לא,שמן קנולה זה לא זבל.
לדעתי עדיף שמן קנולה.
חנויות טבע.
3.המבורגרים וקבבים קפואים, מזיק? כאילו מבחינת ערכים הם ממש בסדר 15 גרם חלבון 19 שומן ו-0 פחמימה ל-100 גרם, וברכיבים לא רשום משהו חשוד במיוחד חוץ ממשפר טעם. זה באמת מזיק? זה אופציה זולה ואני קצר בכסף.
לא יודע... קצת יצא מחקר גדול לאחרונה שהראה קשר בין מאכלים כאלו לסרטן...
לדעתי מותר לאכול את זה,אבל לא על בסיס קבוע.
4. לפי הפליאו כמה שיותר כולסטרול שתאכל ככה ה-HDL יעלה, האם יש מישהו שמאשר את זה ? (תוצאות של בדיקות דם של מישהו שאכל מלא כולסטרול יהיה טוב) כי אני ממש אוהב ביצים, וזה מקור נהדר לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. אבל יש לי פחד בפנים שאני אוכל כל יום 3-4 ביצים ועוד חודשיים בבדיקת דם יהיה לי כולסטרול גבוה.
"על פי פליאו" אז זה לא מעניין.
האם היומיים האלה, במקום יום אחד, בתוספת האימון - משקמים מעט את חילוף החומרים וההורמונים של בלוטת התריס?
יומיים זה מיותר לטעמי.
6. אני בגדול בדל פחמימה. אבל אני לא מפקח במיוחד על כל גרם וגרם. ברוב הימים בשבוע אני נא איכנשהו בין ה-50-100 גרם פחמימה ליום, זה נחשב דל פחמימה? יש ימים שגם לא עובר את ה-50 לפעמים.
בגדול כן,רק שאם אתה נושק ל100 לרוב הייתי מקטין את תדירות העמסות,זה לא נחוץ.
7. שאלה אחרונה, שבת שעברה עשיתי העמסת פחמימות אמיתית, אכלתי משהו כמו 500 גרם פחמימות שרובם מפירה (תפוחי אדמה)..שעה וחצי אחרי הארוחה הזאת נפלה בי עייפות ופשוט נרדמתי משהו שממש לא אופייני לי. זה משהו בגלל הכמות המטורפת או שיש איזה בעיה מסוימת?
לא יודע,לא שמעתי על דבר כזה. אבל לא חושב שיש סיבה לדאוג.
הייתי מחכה למישהו אולי שיש לו תשובה.
נ.ב לכל מי שסובל מאלרגיות שמתבטאות באפצ'ים אף נוזל וכדומה (קדחת השחת). ממליץ לכם לנסות להימנע מחיטה לכמה זמן.
מהרגע שהתחלתי להימנע מחיטה באופן מלא האלרגיות נעלמו, לא ברור לי למה ואיך זה קשור. אבל ניסיתי לפעמים להחזיר את החיטה ואיתה גם האלרגיה חזרה..כדאי לכם לנסות..
לא שמעתי על קשר,אולי יש לך רגישות לגלוטן או משהו בסגנון.

• פותח/ת השרשור
לא,שמן קנולה זה לא זבל.
לדעתי עדיף שמן קנולה.

חנויות טבע.

לא יודע... קצת יצא מחקר גדול לאחרונה שהראה קשר בין מאכלים כאלו לסרטן...
לדעתי מותר לאכול את זה,אבל לא על בסיס קבוע.

"על פי פליאו" אז זה לא מעניין.

יומיים זה מיותר לטעמי.

בגדול כן,רק שאם אתה נושק ל100 לרוב הייתי מקטין את תדירות העמסות,זה לא נחוץ.

לא יודע,לא שמעתי על דבר כזה. אבל לא חושב שיש סיבה לדאוג.
הייתי מחכה למישהו אולי שיש לו תשובה.

לא שמעתי על קשר,אולי יש לך רגישות לגלוטן או משהו בסגנון.
לא נושק ל-100.. אבל כן יש יום או יומיים בשבוע שאני מגיע ל-80 בערך.

אבל יש ימים שאני לא מגיע ל-20
אז העמסות לדעתי די נחוץ

לא נושק ל-100.. אבל כן יש יום או יומיים בשבוע שאני מגיע ל-80 בערך.

אבל יש ימים שאני לא מגיע ל-20
אז העמסות לדעתי די נחוץ
א.חשוב להיות עקבי.
ב.אז הייתי נשאר על העמסה של פעם בשבוע,של יום בודד.
ג.במידה ואתה מרגיש שהעמסות גורעות ממך ולא עוזרות לך להתקדם בחיטוב תקטין את התדירות.

• פותח/ת השרשור
א.חשוב להיות עקבי.
ב.אז הייתי נשאר על העמסה של פעם בשבוע,של יום בודד.
ג.במידה ואתה מרגיש שהעמסות גורעות ממך ולא עוזרות לך להתקדם בחיטוב תקטין את התדירות.
אוקיי. ומה לגבי הכולסטרול? אני לא מבין את העניין.
לפי הרפואה המודרנית, אם תאכל הרבה כולסטרול יהיה לך כולסטרול גבוה. ולכן אתה צריך לאכול בעיקר פחמימות ולהמעיט בשומן..
אבל מצד שני לא פעם הוכח כבר ששומן וכולסטרול ממקור נכון כמו ביצים מעלים את ה-HDL.

אוקיי. ומה לגבי הכולסטרול? אני לא מבין את העניין.
לפי הרפואה המודרנית, אם תאכל הרבה כולסטרול יהיה לך כולסטרול גבוה. ולכן אתה צריך לאכול בעיקר פחמימות ולהמעיט בשומן..
אבל מצד שני לא פעם הוכח כבר ששומן וכולסטרול ממקור נכון כמו ביצים מעלים את ה-HDL.
הנושא הזה מדובר המון בפורום,אתה מוזמן להריץ חיפוש.

חמאה 😋🍴
עד כמה שאני זוכר השמן הנחות יותר הוא שמן סויה, דווקא קנולה יחסית בסדר.

בחלקים האורגניים לרוב או ליד בסופרים.
יש חמאת בוטנים B&D ושמן קוקוס לקנות בלתי מזוכך.

3.המבורגרים וקבבים קפואים, מזיק?
לא הייתי מבסס על רוב התזונה שלי על זה, לא נראה לי קריטי לשלב את זה מידיי פעם בתפריט.

אני נא איכנשהו בין ה-50-100 גרם פחמימה ליום, זה נחשב דל פחמימה?
דל פחמימה ברגע שיורדים מ 80 לדעתי.
הייתי אומר אפילו 50.

אולי בגלל כמות האינסולין שהגוף מפריש.
רמות סוכר נמוכות שמביאות עייפות וחולשה. סתם ירייה בחושך.

חח מה?!

• פותח/ת השרשור
חמאה 😋🍴
עד כמה שאני זוכר השמן הנחות יותר הוא שמן סויה, דווקא קנולה יחסית בסדר.

בחלקים האורגניים לרוב או ליד בסופרים.
יש חמאת בוטנים B&D ושמן קוקוס לקנות בלתי מזוכך.

לא הייתי מבסס על רוב התזונה שלי על זה, לא נראה לי קריטי לשלב את זה מידיי פעם בתפריט.

דל פחמימה ברגע שיורדים מ 80 לדעתי.
הייתי אומר אפילו 50.

אולי בגלל כמות האינסולין שהגוף מפריש.
רמות סוכר נמוכות שמביאות עייפות וחולשה. סתם ירייה בחושך.

חח מה?!
תקן אותי אם אני טועה. שמן קוקוס עולה 80 שקל לא? ככה ראיתי. כמה הוא בריא יותר מקנולה או חמאה, מספיק משמעותי שיהיה שווה את הכסף?
בעבר הייתי אוכל איזה 400 גרם פחמימה ביום ומעט שומן וחלבון. גם אם אני לא על דל פחמימה, הגוף שלי כנראה רואה את זה ככה, כי כמויות הפחמימה ירדו משמעותית. העמסה נחוצה או שאפשר לוותר?

לגבי הקטע עם אלרגיות. באמת בדקתי את זה, חיטה גורם אצלי אשכרה לקדחת השחת, כשאלוהים יודע איך ומה הקשר....בכל מקרה חיטה זה זבל בלי קשר

תקן אותי אם אני טועה. שמן קוקוס עולה 80 שקל לא? ככה ראיתי. כמה הוא בריא יותר מקנולה או חמאה, מספיק משמעותי שיהיה שווה את הכסף?
יקר.. 60-80 משהו כזה.
שמע, שמן קוקוס זה עלית.

תקנה פעם אחת, תנסה.
זה מחזיק להמון זמן.. למרות המחיר.

בכל מקרה חיטה זה זבל בלי קשר
לא מסכים.
ספגטי\פסטה זה אחלה של דבר!

כמה הוא בריא יותר מקנולה או חמאה, מספיק משמעותי שיהיה שווה את הכסף?
הוא לא יותר בריא מקנולה. אך הוא עשוי מקוקוס,משמע אתה מקבל את התוכנות של שמן אבל את הריח/טעם של קוקוס במזון שאתה מכין.
באמת משהו יחודי,תנסה פעם אחת אולי תאהב.
חיטה זה זבל בלי קשר
לא זה לא.

• פותח/ת השרשור
יקר.. 60-80 משהו כזה.
שמע, שמן קוקוס זה עלית.

תקנה פעם אחת, תנסה.
זה מחזיק להמון זמן.. למרות המחיר.

לא מסכים.
ספגטי\פסטה זה אחלה של דבר!

הוא לא יותר בריא מקנולה. אך הוא עשוי מקוקוס,משמע אתה מקבל את התוכנות של שמן אבל את הריח/טעם של קוקוס במזון שאתה מכין.
באמת משהו יחודי,תנסה פעם אחת אולי תאהב.

לא זה לא.

רגע רגע רגע. מה שנאמר פה זה בעצם ששמן קוקוס מבחינה בריאותית אין לו שום יתרון על קנולה?? איכות שומנים? אין הבדל?
זה יקר הדבר הזה..

רגע רגע רגע. מה שנאמר פה זה בעצם ששמן קוקוס מבחינה בריאותית אין לו שום יתרון על קנולה?? איכות שומנים? אין הבדל?
זה יקר הדבר הזה..
קראתי בעבר שהוא כן עדיף על פני שמן קנולה, לא זוכר איפה.
אם אמצא אשלח לך.

זה יקר הדבר הזה..
אני חושב שזה יותר יקר כי:
א.ביקוש.
ב.כנראה תהליך יצור יותר יקר.
אישית לא מצא יותר מידי מידע על כך שהוא יותר בריא, כל מה שמצאתי או לא מבוסס או מבוסס על שטויות של פליאוליסטים.

7.
שאלה אחרונה, שבת שעברה עשיתי העמסת פחמימות אמיתית, אכלתי משהו כמו 500 גרם פחמימות שרובם מפירה (תפוחי אדמה)..שעה וחצי אחרי הארוחה הזאת נפלה בי עייפות ופשוט נרדמתי משהו שממש לא אופייני לי. זה משהו בגלל הכמות המטורפת או שיש איזה בעיה מסוימת?

נ:)
גם לי זה קרה אתמול, העמסתי איזה 400 גרם פחמימה מבורקסים ועוגות וברגע שהגעתי הבייתה נישפכתי לחצי שעה למרות שזה לא אופייני לי וישנתי ממש טוב באותו יום.
מאוד מעניין אם זה קורה לכל אחד.
אני חושב שזה אומר שאתה רגיש לפחמימה ועדיף לך דיאטה דלה בפחמימה ,אבל צריך לעשות בדיקה אינדיוידואלית אצל תזונאי.

שמן קוקוס עולה 80 שקל לא? ככה ראיתי. כמה הוא בריא יותר מקנולה או חמאה
אי אפשר להגיד ששמן קוקוס בריא יותר משמן קנולה זה תלוי.

מה שמייחד את שהשמן קוקוס זה שטמפרטורת הרתיחה שלו גבוהה מאוד בעיקר בגלל כמות השומן הרווי בו, מה שנותן לו להיות השמן האולטימטיבי לטיגון ובישול, ובגלל זה אני מניח שהאוכל מקבל מרקם הרבה יותר טוב, וכמובן שבריאותית זה טוב כי הוא אינו מייצר רדיקלים חופשיים כמו טיגון בשמן זית למשל.

עם זאת לשמן קנולה יש יתרונות גדולים, הוא מכיל יחסים מצויינים בין אומגה 3 לאומגה 6, מה שלא קורה כמעט באף שמן אחר, או לפחות לא באותה רמה.

ככה שלכל אחד היתרונות שלו 😃

הוא אינו מייצר רדיקלים חופשיים כמו טיגון בשמן זית למשל
גם טיגון בשמן זית טוב אינו מייצר רדיקלים חופשיים. בניגוד למיתוס שמסתובב בשטח, טמפ. העישון של שמן זית די גבוהה.

נפשט את זה:
צריכת פחמימות > עלייה בייצור האינסולין עי הלבלב > ההורמון מאפשר הכנסת אבני הבניין של הפחמימות לתאים> ברגע שזה קרה רמות האינסולין יורדות בזרם הדם.

תפו"א = פחמימות פשוטות, גליקמי גבוה (להבדיל מבטטה)
אותם פחמימות פשוטות בנויים מ סוכרים כמו פרוקטוז או גלוקוז (חד סוכר), מבחינה כימית שלהם (חד סוכר monosaccharides או דו סוכר disaccharides )
הן מעולות לאנרגיה זמינה בגלל המבנה שלהם, והן מביאות לעלייה מהירה של אינסולין בזרם הדם. להבדיל מפחמימות מורכבות שמביאות למצב בו ישנה עלייה הדרגתית וכך גם הירידה של האינסולין.

שעה וחצי אחרי הארוחה - ירידה ברמת האינסולין בדם > נרדמת.

אפשרות אחרת היא לבדוק את היכולת של הגוף שלך לעבד פחמימות או מה שנקרא ברפואה (גם בדיקת דם יכולה לבדוק את זה) - INSULIN RESISTENCE.
הרבה אנשים עם התופעה ירגישו תחושת עייפות לאחר מנות שמורכבות מ 30 % חמימות. בדרכ קורה לאחר ארוחה מלאת פסטה/ תפו"א/ מתוקים.

Lower Your Grains & Lower Your Insulin Levels! A Novel Way To Treat Hypoglycemia בכיף יכול לקרוא כאן עוד אם תרצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית